Last news in Fakti

21 Октомври, 2022 14:15 1 615 7

Мъск съкращава със 75% персонала на Twitter

  • twitter-
  • туитър-
  • илън мъск

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск каза, че ще съкрати 75 процента от персонала в Twitter след придобиването на платформата

Мъск съкращава със 75% персонала на Twitter  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск каза, че ще съкрати 75 процента от персонала в Twitter след придобиването на платформата, съобщи The Washington Post, цитирайки интервюта и документи, с които разполага.

Той планира да намали броя на работниците в компанията от 7500 на около 2000 души, според Post. Настоящото ръководство на Twitter също планира значителни съкращения на персонала си за изхода. Преди Мъск да започне офертата си за поглъщане, Twitter планира съкращаване на заплатите с 800 милиона долара, което ще включва освобождаване на близо 25 процента от работниците на компанията до края на 2023 г., както и големи съкращения на нейната инфраструктура, съобщава вестникът.

Мъск се съгласи да продължи със своето споразумение за закупуване на Twitter за 44 милиарда долара по-рано този месец, след като компанията заведе дело в опит да го принуди да изпълни сделката, за която страните се споразумяха през април, на фона на предишните му опити да се откаже.

Съдия от Делауеър удовлетвори искането на Мъск да спре процеса между него и Twitter, след като той обяви намерението си да изпълни споразумението си за закупуване на компанията, като даде на страните до 28 октомври да приключат сделката.

Ако не бъде затворен до тази дата, тя каза, че ще издаде дата зa дело през ноември.

Източник: The Washington Post


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Ванга Прорицателката

    12 11 Отговор
    Москва ке потъне
  • 2 Боже

    2 13 Отговор
    Този съветски човек ще ги съсипе

    Коментиран от #3

  • 3 светски човек

    4 9 Отговор

    До коментар #2 от "Боже":

    той съсипа Русия ти за Мъск си се загрижил пфууу
  • 4 новия бил гейтс

    10 5 Отговор
    докога ще ни занимавате с брътвежите на тоя глобалистки палячо?
  • 5 цербер

    5 3 Отговор
    Мъск щял да съкращава със 75% персонала на "Twitter".
  • 6 Теле

    5 1 Отговор
    Да махне и тъ.. та оля
  • 7 Някой

    2 1 Отговор
    Да наеме 1000 българи