Last news in Fakti

23 Октомври, 2022 13:47 1 591 18

Целите на Китай през „второто столетие“

  • китай-
  • конгрес-
  • цели-
  • си дзинпин-
  • изказване

Подмладяване на нацията

Целите на Китай през „второто столетие“ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Китай тръгва по нов път на изграждане на модерна социалистическа държава, заяви китайският президент Си Дзинпин, генерален секретар на Комунистическата партия на Китай. XX-ият Централен комитет на Китайската комунистическа партия (ЦК на КПК) преизбра Си Дзинпин за генерален секретар на Централния комитет на КПК за трети мандат. Си Дзинпин също беше утвърден за трети мандат като председател на Военния съвет на Централния комитет на КПК.

„Чрез съвместните усилия на партията и китайския народ от всички етнически групи изградихме умерено проспериращо общество, както беше планирано, след като постигнахме целта от първи век. Сега ние с ентусиазъм поемаме по нов път на всестранно изграждане на модерна социалистическа държава, навлизайки в пътя за постигане на целите на втория век", каза Си Дзинпин, говорейки на среща с репортери в Голямата зала на народа в Пекин след резултатите от първия пленум на ХХ-ти ЦК на КПК.

Той също така посочи, че страната ще извърши модернизация с китайски характеристики, за да постигне голямото подмладяване на китайската нация.

ХХ-ият конгрес на Комунистическата партия на Китай, който традиционно се провежда на всеки пет години, приключи в събота и избра нов 205-членен Централен комитет; в неделя те одобриха 24-членно Политбюро и седемчленен постоянен комитет на Политбюро.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евроазия

    4 15 Отговор
    Целите са евроазия оправлявяна от Русия

    Коментиран от #2

  • 2 Исках да кажа

    3 11 Отговор

    До коментар #1 от "Евроазия":

    управлявана

    Коментиран от #5

  • 3 Илко

    5 2 Отговор
    Подмладяване на нацията. Това може да стане като им разрешат по повече деца да имат.

    Коментиран от #8, #12

  • 4 Приятелски огън

    6 12 Отговор
    Един войник пушечно меси искал да се здрависа с Путин, а те го гръмнали на решето.

    Коментиран от #18

  • 5 Ееее

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Исках да кажа":

    Щом си искал 😂🤣🤣😂🤣😂🤣😂🤣
  • 6 Китаец

    4 8 Отговор
    Най - добрият лидер !
  • 7 макак така

    10 12 Отговор
    А Тайван защо не иска да дойде във модерния кирайски рай та се налага да го нападате а? Хубава работа ама комунистическа.
  • 8 уви ФАКТ

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Илко":

    Повече деца имат от България. България малко под 15% са деца до 14 г., Япония и Ю. Корея малко над 12%, Китай има колкото Англия, Франция, тоест над 17%, Индия има под 26%. rankings/percentchildren
  • 9 уви ФАКТ

    4 0 Отговор
    Над 65 години в Германия и България са под 22% от населението. Китай колкото Израел 12,5%, САЩ 17%. Япония 28%. Population ages 65 and above - Country rankings
  • 10 Гфбб

    5 6 Отговор
    Следващото десетилетие - фалирал ЕС, ядрена война, Урсула на магистралата в Тексас, както и милиони европейки, мъжете в Сибир, а други в най древния
    занаят. Китай станал 3 милиарда и взел азиатската Просия, а Индия станала 2 милиарда.... Каква вълшебна приказка!
  • 11 ТРЕНД

    2 0 Отговор
    Син Дзинпин: Той също така посочи, че страната ще извърши модернизация с китайски характеристики, за да постигне голямото подмладяване на китайската нация. (Над 65 години в Германия и България са под 22% от населението. Китай колкото Израел 12,5%, САЩ 17%. Япония 28%. Population ages 65 and above - Country rankings. Повече деца имат от България. България малко под 15% са деца до 14 г., Япония и Ю. Корея малко над 12%, Китай има колкото Англия, Франция, тоест над 17%, Индия има под 26%. rankings/percentchildren)
  • 12 СЗО

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Илко":

    Може и като забранят на младите да емигрират, а да оставят само старите (все пак е казал че ще го постигнат с китайски характеристики)
  • 13 уви ФАКТ

    5 2 Отговор
    Имат 70% държавна икономика изнасят 16% от БВП, внасят 15%. БВП на глава надвишава вече българския и на Турция и Аржентина. Преди 33 години имат 10 пъти по малко БВП на глава от НРБ..
  • 14 Колко удобно

    0 5 Отговор
    Защо нашите Коминтерновци не се сетиха да постъпят като Китай. Приватизираш по своИ списъци всичко което се водеше Народно стопанство, но не променяш политическия режим, една партия един Народ! Да живеЙ СциализЪма и КомунизЪма!

    Коментиран от #16

  • 15 Теле

    3 0 Отговор
    Евала на ком партията
  • 16 уви ФАКТ

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Колко удобно":

    Петата колона на Англия, евреите. МВФ натискаше за такава приватизация, набери в търсачката на в.капитал ВИДЕНОВ АН МАКГЪРК 1996 ГОДИНА. Китай не са правили приватизация никога. МВФ дава заеми срещу приватизация и ликвидация. Целта е унищожаване на славяните и руснаците.. БКП и КПСС станаха буржоазия и бяха купени от ЦРУ. Не става въпрос за никаква перестройка, това бяха 5 години за да свикнем и приемем чистият капитализъм. Иван Костов въведе частното здравеопазване, но го въведе реално Гайдарски. Прочетете "Никаква отсрочка"- в."Работническо дело" 30.11.1989г. фейсбук я има, последната реч на живков, последната страница на фермата на животните, филмът стената с иван иванов, ... всеки български филм от 1980те е критика на комунизмът и социализмът и пропаганда на буржоазното общество.
    Мао е съгласен с идеята на Сталин за увеличаването на класовата борба след събарянето на капитализма. Мао доразвива тази идея и стига до извода, според който в преходния период между събарянето на капитализма и окончателното въвеждане на комунистическото общество именно комунистическата партия и нейните кадри, функционери започват да играят ролята на буржоазия, която има интерес от възстановяване на капиталистическото общество. Целта на културната революция е именно това: сваляне от власт на комунистическата номенклатура, превърнала се в нова буржоазия.
  • 17 уви ФАКТ

    5 1 Отговор
    Проклето идиооотче е Живков, и само идиотиии бяха на власт, но системата беше добра. Затова беше по-добре от сега. Сега същите идиоти но и системата е идиотска. Безплатното училище е социализъм и детските градини. Учителите бяха много зле и са зле, но е за предпочитане да има безплатни училища и детски градини, така и със социализмът с идиотите навсякъде е за предпочитане. Но идиотете решиха да приватизират и откраднат всичко.
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Приятелски огън":

    ти от къде знаеш какво е искал? или такива опорки ти спуснаха от кравария?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания