Last news in Fakti

24 Октомври, 2022 10:10 1 754 6

Триетажна сграда в частен университет в Истанбул се срути

  • истанбул-
  • сграда-
  • срутване-
  • турция-
  • университет

До инцидента се е стигнало след срутване на подпорна стена

Триетажна сграда в частен университет в Истанбул се срути - 1
Снимка: Shutterstock

Триетажна сграда на територията на частен университет в квартал Кючукчекмедже в Истанбул се срути, предадоха турската държавна телевизия ТРТ-Хабер и Анадолската агенция.

До инцидента се е стигнало след срутване на подпорна стена на жилищна сграда в строеж, която се намирала точно до зданието. Нанесени са сериозни материални щети и на университета, посочва ТРТ-Хабер.

Няма информация за ранени, тъй като 3-етажната сграда на територията на университета "Арел" е била празна (тя е била евакуирана преди това). Поради съображения за сигурност са били евакуирани 71 студенти от общежитие на университета, както и жителите на 128 апартамента в шест жилищни блокове в района, информира Анадолската агенция, предаде БТА.

На мястото на инцидента са пристигнали екипи на пожарната, полицията, Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД). Екипите на АФАД в момента установяват дали са нанесени щети на други сгради в района. Предприето е разследване по случая.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    4 0 Отговор
    БЕТОН ОТ МОРСКИ ПЯСЪК!

    Коментиран от #2

  • 2 русофил/туркофил

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Боруна Лом":

    най здравато строителство !
  • 3 а спомняте ли си

    8 0 Отговор
    земетресението в Европейската част на Турция през 1998г., с магнитуд 6 по Рихтер, какво се случи с всички сгради строени с морски пясък за по евтино, всичко беше леш, и жертвите бяха хиляди, в сравнение заметресението в Перник на 22.05.2012г. беше с магнитуд 5,8 по Рихтер, и освен малко материални щети в Пернишко, нямаше никакви жертви, има ли база за сравнение, но имаше БДС навсякъде и надзора си гледаше работата, в Турция кучетата си лаят кервана си върви.

    Коментиран от #4

  • 4 Цицерон

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "а спомняте ли си":

    Сравнението сес заметресението в гр. Перник като самостоятелна цифра разбира се е фрапиращо но нека напомним че населението на Истанбул е 18 000 000 дори и повече а това на Перник 90 000 житела сиреч 200 пъти а икономиката на Турция около 40% процента се върти там няма смисъл дави сравнявам икономиката на двете страни и да говорим за индустрияра на Перник добре че има един металургичен завод.
  • 5 Колю

    1 1 Отговор
    Па аз им казАх, че ше падне, ама те не ме послушаха и ей го сега какво стана!
  • 6 Цицерон

    0 0 Отговор
    Част от въпросните сгради на Университета са били фабрика на швеицарската фирма за електроди и заваръчни уреди Оерликон още от 1957г. Сградата се намира северно от старото летище(Ататюрк) на Истанбул. След преместването на фирмата в промишлена зона близо до Измир днес фирмата е позната под марката Магнавелд. След като известно време е неисполваема, днес 70 годишните згради се изполват като университет.
Новини по държави: