Last news in Fakti

25 Юли, 2013 08:43 5 229 0

Жестока влакова катастрофа в Испания - Видео

  • испания-
  • влак-
  • катастрофа
Жестока влакова катастрофа в Испания - Видео - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 78 са убити, а други над 130 бяха ранени след като влак излезе от релсите при влизане в гарата на Сантяго ди Кампостела, предаде Би Би Си.

„По релсите има тела. Прилича на сцена от Данте", заяви представител на испанската железопътна компания „Ренфе”, цитиран от АП.

Четири вагона са се преобърнали. Влакът се движел от Мадрид за северозападния град Ферол, разположен в провинция Галисия.

Има подозрения, че влакът се е движел прекалено бързо. Според в. „Ел Паис“ той се е движел два пъти по-бързо при максимална разрешена скорост в този участък 80 км/час.

Властите все още не посочват точната причина за трагедията. Очевидци съобщават, че са чули експлозия преди инцидента. От силите на реда обаче уточняват, че не може да става дума за терористичен акт.

Испанското правителство се събра на извънредно нощно заседание, за да обсъдят катастрофата.

„Искам да изразя своите най-искрени съболезнования на близките на загиналите, на ранените и пострадалите във влаковата катастрофа“, написа в профила си в Туитър премиерът Mариано Рахой.

Сред жертвите няма българи, уточняват от МвнР. Това не е окончателна информация, защото и в момента продължава разпознаването на жертвите и ранените.  

 

 

 

  • Varios muertos y al menos 50 heridos por el descarrilamiento de un tren cerca de Santiago


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: