Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 09:31 1 258 14

Мъжът, нападнал съпруга на Пелоси: Тръгнах на самоубийствена мисия

  • нанси пелоси-
  • нападение-
  • сащ-
  • съд-
  • пол пелоси

Според прокурорите по случая нападението е политически мотивирано

Мъжът, нападнал съпруга на Пелоси: Тръгнах на самоубийствена мисия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Мъжът, нападнал съпруга на председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси, не призна вината си в съда в Сан Франциско, предадоха световните агенции. Пред следователите той обаче е заявил, че е искал да нападне и други политици и членове на техните семейства. Нападателят е казал на разпитващите го, че е тръгнал на "самоубийствена мисия", показват съдебни документи.

Задържаният за насилието Дейвид Депепи се появи за кратко в съдебната зала и бе пратен от съдията в предварителния арест. На мъжа, който е на 42 години, бе отказано пускане под гаранция и му бе забранен всякакъв контакт с Пелоси или съпруга ѝ, както и да се доближава на по-малко от 135 метра от тяхната къща в Сан Франциско, където бе извършена агресията миналия петък, предаде БТА.

Нападателят е искал да атакува всъщност Пелоси и да ѝ "счупи коленете й", ако тя не признае лъжите на демократите, се казва в съдебен документ. Той влязъл в дома на семейство Пелоси в петък сутринта, като носел и въже, ръкавици и тиксо. Нападнал мъжа на Пелоси с чук. Пол Пелоси успял обаче да набере спешния номер 911. Властите смята, че заподозреният за престъплението е имал намерение да похити председателката на Камарата на представителите. Това може да му коства 20 години затвор. За агресията над мъжа ѝ той може да получи до 30 години затвор.

Депепи, който живеел в гараж в малък град близо до Сан Франциско, споделил в последните месеци в социалните мрежи публикации, в които се твърдяло, че изборите в САЩ са откраднати или че ваксините срещу Ковид не дават резултат. Според дъщерята на негова бивша приятелка неотдавна той се насочил и към крайнодесните привърженици на конспиративни теории. Адвокатът на Депепи - Адам Липсън, пък заяви, че иска да бъде направена оценка на психическото състояние на клиента му. Според прокурорите по случая нападението над Пол Пелоси е било политически мотивирано.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пророк

    14 1 Отговор
    Светът ще изчезне от простотия .....идиоти
  • 2 Майна

    25 0 Отговор
    На ,демократите, , им трябваше тоя ,,инцидент,, да си вдигнат мизерния рейтинг, ама той има обратен ефект..Вчера умствено засегнатия Бай дън се изказа, че се водят непрекъснати бойни действия в ИРАК... ,олеле ,олеле..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 куркума

    13 0 Отговор
    Как ви подържат живи, се чудя?
  • 6 Солей

    3 16 Отговор
    "Депепи, който живеел в гараж в малък град близо до Сан Франциско, споделил в последните месеци в социалните мрежи публикации, в които се твърдяло, че изборите в САЩ са откраднати или че ваксините срещу Ковид не дават резултат. " Всички русофили и антиваксъри са на това дередже: дали ще "в гараж", "на село", "в панелка" и пр. Става дума за маргинали с липсващи елемнтарни познания и образование, но които в интернет се превръщат в "авторитети" по всякакви въпроси, включително медицински, готови да "разгромят" дори и професори в областта.
  • 7 евалата на пича

    7 0 Отговор
    Ролетка осигурили са му да си измерва 135-те метра ?
  • 8 Инкогнито

    22 2 Отговор
    Такива като Пелоси и семейството и се охраняват от сикресървис, постановки на соросите преди междинните избори на 7 Ноември.
  • 9 Кочо

    19 1 Отговор
    Две невнятни престарели мумии - Байдън и Пелоси ръководят уж най-могъщата империя в света! Очевидное, че кукловодите са други, истинските злодеи и кръволоци, които подпалиха конфликта в Украйна и убиват хиляди славяни на ден!
  • 10 пешо

    9 0 Отговор
    объркал е , нея с мъжа и
  • 11 пешо

    9 0 Отговор
    не е показвайте на деца

    Коментиран от #12

  • 12 .....

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "пешо":

    Що, ти баба не си ли имал? Или деца?

    Коментиран от #13

  • 13 бай Ставри

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от ".....":

    Баба да, но не и баба Яга !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.