2 Ноември, 2022 10:37 2 114 3

Нидерландия нареди да бъдат затворени китайски полицейски управления

  • нидерландия-
  • китай-
  • полиция-
  • марк рюте-
  • вопке хукстра

Такива управления съществуват и в други европейски страни

Нидерландия нареди да бъдат затворени китайски полицейски управления - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Нидерландският министър на външните работи Вопке Хукстра нареди незабавно да бъдат затворени незаконните полицейски управления, създадени от Китай в Амстердам и Ротердам, предаде ДПА, позовавайки се на съобщения в медиите, съобщи БТА.

По информация от нидерландската новинарска агенция А Ен Пе Хукстра е казал, че е информирал китайския посланик за това решение. Той нарекъл полицейските управления "недопустими" и заявил, че нидерландските власти никога не биха разрешили тяхното отваряне. Министерството ще разследва точно какви дейности са били извършвани в управленията, предаде БТА.

Съобщения за противозаконните китайски управления се появиха в медиите миналата седмица на фона на индикации, че под предлог, че става дума за "центрове за услуги", китайските власти са оказвали натиск върху избягали от Китай дисиденти. По думите на външния министър такива управления съществуват и в други европейски страни.

Китай твърди, че в тези управления негови граждани могат например да подновят документите си за управление на автомобил. Но дори подобни консулски услуги е необходимо да бъдат одобрени от властите в страната домакин, посочи Хукстра. По информация от съобщенията в медиите управленията също така са подпомагали работата на китайската полиция в чужбина и са събирали информация.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А бе

    8 4 Отговор
    Тез китайци що не бягат към охолството и свободен живот в раша ами отишли да дялат диаманти в нидерландия
  • 2 Хвърчилото от село

    6 2 Отговор
    Тия ли ни спират за Шенген?! В тази държава има ли някакъв ред, че никой не зачита техните закони?! Къде са нашите Евродепутати да задават въпроси, какво става със сигурността в ЕС?!
  • 3 АВЕ...ТЕЗИ НИСКИ СЪЩЕСТВА...

    1 0 Отговор
    ОТ НИСКАТА ЗЕМЯ КАК СА ДОПУСНАЛИ КИТАЙСКИ ПОЛИЦЕЙСКИ ИСТОРИЙКИ.....НАЛИ ИМ Е МНОГО СИЛНА И БЕЗГРЕШНА НИСКАТА ДЪРЖАВИЧКА...ПЪРВО ДА ОПРАВЯТ СОБСТВЕНАТА СИ И ЕВРОПЕЙСКАТА СИГУРНОСТ ...И ТОГАВА ДА СЕ ЛИГАВЯТ НА БЪЛГАРИЯ ЧЕ НЕ БИЛАПАЗЕЛА ГРАНИЦАТА НА ЕС....
Новини по държави: