Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Ноември, 2022 05:14 3 041 52

Ген. Марк Мили: В Украйна са убити и ранени над 100 хиляди руски войници

  • генерал марк мили-
  • русия-
  • украйна-
  • загинали

Данните не могат да бъдат потвърдени по независим път

Ген. Марк Мили: В Украйна са убити и ранени над 100 хиляди руски войници - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Началникът на американските въоръжени сили генерал Марк Мили оцени жертвите на руската армия в Украйна на над 100 000 войници, убити и ранени, и допълни, че броят на загубите на войските на Киев във войната "вероятно" е подобен, предаде Ройтерс, цитирата от БТА.

Данните не могат да бъдат потвърдени по независим път.

Още новини от Украйна

Но споменатият от Мили брой на жертвите в Украйна е най-високият, който САЩ са оповестявали от началото на конфликта, и той бива съобщен в момент, когато в боевете е възможно да настъпи затишие заради предстоящата зима, което от своя страна според експерти може да създаде възможност за преговори, отбелязва Ройтерс.

На въпрос какви са изгледите пред дипломацията в Украйна Мили, който е председател на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили, отбеляза пред Икономическия клуб на Ню Йорк, че по време на Първата световна война преждевременният отказ от преговори е увеличил човешките страдания и е довел до още милиони жертви.

"Затова когато има възможност да се преговаря, когато може да се постигне мир, използвайте този момент", каза генералът.

Вчера Русия обяви, че войските ѝ ще се изтеглят от западния бряг на река Днепър в района на стратегическия украински град Херсон, което е сериозен неуспех за Москва и може да се окаже повратна точка във войната.

Според някои експерти поредният неуспех на Русия може да позволи на Украйна да преговаря от позиция на силата, докато други са на мнение, че Москва може да използва възможни преговори, за да спечели време така, че да освежи и преоборудва силите си за ново настъпление напролет.

Мили посочи, че по първоначални данни руските войски действително се изтеглят от Херсон. Но той предупреди, че може да отнеме време, докато изтеглянето завърши.

"Няма да стане за ден-два, ще са им нужни дни, а може би и седмици, за да изтеглят войските на юг от реката", каза генералът. По негови оценки числеността на силите на Русия в този район, които в момента се намират на север от Днепър, е 20 000-30 000 души.

По думите на Мили конфликтът дотук е превърнал някъде между 15 и 30 милиона украинци в бежанци, а загиналите украински цивилни вероятно възлизат на 40 000.

"Става дума за над 100 000 руски войници, убити и ранени. Вероятно същото важи и за Украйна. Голямо човешко страдание", каза Мили.

Въпреки големия брой жертви, според американски представители Москва не е в състояние да постигне целите си в Украйна и те се питат колко дълго ще може Русия да поддържа инвазията, която е унищожила голяма част от механизираните ѝ сухопътни сили и е изтощила артилерийските ѝ запаси.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 А защо

    66 18 Отговор
    Не кажеш че са убити над три хиляди наемници за седмица

    Коментиран от #17, #46

  • 4 Ццц

    51 14 Отговор
    15-30 млн украински бежанци при общо 40 млн население??? Шшшт, тихо генерале. Чуе ли Зеленски кви ги плещите, ще започне да проси от вашия материал. 18 - 20 млрд. ви струва до сега вашата играчка. Как да коментираме 100-те хиляди жертви??? Даже Зеленски казва 70 000. Но вече ми е ясно какво ще ни публикуват от "традиционното му среднощно обръщение", веднага след Ковид сводката.

    Коментиран от #18

  • 5 Тик Ток

    28 44 Отговор
    Скъсаха им гайките на ушанките и тяхната безаналогова космическа армия
  • 6 Що за ид...зъм?

    40 16 Отговор
    А смали малко де...Такива жертви в днешно време не могат да се скрият-факт. Ако имаше досега такъв огромен брой жертви-западните медии да бяха намерили хиляди роднини които да покажат.
  • 7 сто и седемдесет процента

    38 13 Отговор
    Абсолютно доста преувеличени цифри

    Коментиран от #8

  • 8 За250 дни

    25 2 Отговор

    До коментар #7 от "сто и седемдесет процента":

    100 000 идва средно по 400 бойци/на ден...

    Коментиран от #32

  • 9 007

    16 35 Отговор
    Човешкия живот е нищо за кремълските войно любци и поддръжниците им у нас и по света. 🇧🇬🇺🇦🇧🇬🇺🇦🇧🇬

    Коментиран от #22

  • 10 Някоя си

    32 18 Отговор
    Слава на геройте Z далиживота си против новия фашизъм и режима на наркомана зеленски...
  • 11 Голем смех

    15 28 Отговор
    Вместо с хляб и сол, взели, че ги посрещнали с патрони и снаряди. То така се посреща агресор. Каквото са търсили, това са намерили.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Исторически парк

    18 8 Отговор
    Значи украинците са 200 хиляди.. :D
  • 14 Ивелин Михайлов

    10 16 Отговор

    До коментар #1 от "Урюрвкос":

    Tоест ще мо кажеш,че са умрели 1 милион украинци и въпреки това продължават да настъпват мачкат руснаците? :D

    Коментиран от #16

  • 15 Русофил

    12 9 Отговор
    Жертвите на украинската армия са над 2 милиона!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Даже и...

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "А защо":

    ...Папата се обяви против участието на наемници във войната...!
  • 18 оня с коня

    9 12 Отговор

    До коментар #4 от "Ццц":

    Явно си неспособен да разбираш прочетеното ,затова и ще обясня цифрите:1/Думата "Бежанец" не значи непременно напускане на Границите на Държавата,а включва Напускане на Дома поради военните действия в Източна Украйна и Установяване в Западната част на страната.Към тях се прибавят и напусналите Границите на Украйна,както и Отвлечените Милиони Украински граждани от Руснаците и евакуацията им по посока Сибир.Затова и Цифрите на Ген. Мали за 15-30 МЛН. от общо 40-милионна Украйна са абсолютно достоверни.2/ЛЕКОВАТО и с Ирония коментираш 100-те Хиляди Руски жертви за които споменава ген. Мали,като ИГНОРИРАШ уточнението че това са Загинали Плюс Ранени и Трайно инвалидизирани,негодни повече да воюват.Ти обаче всичките ги вкарваш в Графа "Мьортвые" ,за да можеш да изкараш че Статията гъмжи от Лъжи.Затова и когато друг път четеш каквото и да е го прави по няколко пъти, за да вникнеш в подробностите и да не се излагаш!

    Коментиран от #25, #47

  • 19 Генерал ,,Мили"....!

    24 8 Отговор
    Ох ,,Милият" ми той Паркетен генерал...!Ако е на фронта,при едни реални бойни действия,сигурно ще е първият,който ще се паникьоса и се чуди какво да прави...!Но сега смело раздава акъл,от презокеанската си спокойна канцеларийка...!
  • 20 Надявам се скоро

    11 10 Отговор
    Украйна да получи атомнибомби по Киев, Лвов и Одеса!

    Коментиран от #23

  • 21 "Данните не могат да бъдат потвърдени

    23 8 Отговор
    по независим път" - има ли смисъл да се четат подобни краварските логории, такова е и НАТО, сбирщина.
  • 22 Ама то щот...?!

    21 6 Отговор

    До коментар #9 от "007":

    Човешкия живот е нЕщо за краварските войнолюбци...!
    Хвърлиха атомни бомби над Хирошима и Нагазаки,убивайки като стъпкани мравки хиляди хора за един миг...!А после още повече,заболели от смъртоносната и коварна лъчева болест...!

    Коментиран от #29

  • 23 Българин

    5 6 Отговор

    До коментар #20 от "Надявам се скоро":

    Хахах одеса 80% се самоопределят като руснаци.. а така путин да избива руснаците ;)) :D

    Коментиран от #41

  • 24 Фелдмаршала

    9 2 Отговор
    Обзалагам се, че са по малко и то в пъти! И това не е война , нито военна операция, един гнусен спектакъл удрящ мощно по главите демократичния плебс, който докато обеднява и се обезличава мощно заема някаква позиция.

    Коментиран от #27

  • 25 Егатий Конското...!

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Дето му дръпна ...оня с коня...😝!
  • 26 Нане

    7 2 Отговор
    странна война да се биеш с цяла държава с 50-60 к войници като тя има барем 2 000 к армия? И тия къде се пъха между шамарите?

    Коментиран от #42

  • 27 Любопитен

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Фелдмаршала":

    "Обзалагам се, че са по малко и то в пъти! " Какво работиш? :)))
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Атомен историк

    5 15 Отговор

    До коментар #22 от "Ама то щот...?!":

    По оценки на военни експерти, хвърлянето на Бомбите над Хирошима и Нагазаки е предотвратило по-нататъшната загуба на между 1.1 и 1.4 милиона човешки живота, ако Япония беше продължила съпротивата, докато бъде окончателно победена с конвенционална война, тъй че, да "краварите" ценят изключително човешкия живот. Между другото, в Хирошима и Нагасаки днес си има нормални градове, в които живеят хора. Съшото не може да се каже за Припят, който некадрниците от Съветския съюз превърнаха в радиоактивна зона.

    Коментиран от #31

  • 30 И после кво ..?!

    10 3 Отговор
    Брежнев бил медаломан...!
    А на тоя -Милият,закичените медали,да не би да са по-малко...!Фъчка ми се с тях,като напудрена принцеса ...,че и много на сериозен ми се прави...!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 сто и седемдесет процента

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "За250 дни":

    Много се съмнявам, дали бройката изобщо достига 50 на ден. Тази бройка може би ще бъде реална, когато изчерпят някаква съществена част оръжейните си запаси, засега изглежда, сякаш си играят с новите оръжия и се стрелят от безопасно разстояние. Тези прословути улични бойове така и не се осъществяват, иначе нета щеше да е залят с клипчета на танкове насред улиците.
  • 33 Не мога да разбера...!

    4 4 Отговор
    Каква е тая нечовешка надпревара и от двете страни да изтъкват,раздуват и едва ли не да се хвалят и гордеят колко много човешки животи са погубили...!
    А трябва и двете страни да седнат на масата за преговори и да настояват за МИР...!Стига смърт на млади момчета!Стига разрушения...!

    Коментиран от #38

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 5 Отговор
    около 100000 са загиналите украинци.Руснаците са над 133 000!давах ви математически модел на жертвите в една партия с живи хора....Които ежедневно се жертват в името на........НЕЩО СИ??????Във военните училища Преди физическата поготовка трябва еженевна шахматна такава,защото всеки кибик от Градинката пред народния театър е по-добър военен стратег от тез окичените,като коледни елхи военни стратези!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ридик

    4 4 Отговор
    Над 30 милиона украинци вече не са в Украйна и остават 14млн а загубите за двете страни са над 300 000хиляди и това е само за 8месеца война
  • 38 Ами

    2 4 Отговор

    До коментар #33 от "Не мога да разбера...!":

    Ето един от коментиращите спомена преди два дни, че на украинските военни им плащали по 3 600 долара на ден. Къде мислиш, че потъват милиардите, които Урсула всеки ден щедро им дарява. Отчитат дейност хората, за да не им спрат парите. И в статиите пише, че парите се използват за пенсии и за всички държавни служители. За съжаление те нямат сметка да прекратят това. Сметка имаме ние, останалите европейци, които търпиме инфлации, студ и бедност, заради лудориите на Урсула.

    Коментиран от #40

  • 39 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 6 Отговор

    До коментар #31 от "Хе,хе...🤣!":

    Японец не можеш да победиш.......Японец можеш да убиеш,но не и да победиш.При Пърл Харбър ядоха голям пердах хамериканците и те чакаха момента когато ще откраднат учените на Хитлер и ще създадът това,което хитлер бе почти произвел.Атомната бомба!Дали е имало необходимост...Естественно америка ще каже -Да......Тя е победител.......,Но това завинаги я прави -англосаксонски изрод.В момента техния руски антипод ги засенчи в ......Зверството!
  • 40 Ами

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ами":

    Поправка - не на ден, на месец
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 5 Отговор

    До коментар #26 от "Нане":

    Престани с тез небивалици.Руснаците влязоха с 240000 плюс кадировци 15000 и от днр и лнр още около 80000 .Всичко това 70% е вече небоеспособно!Сам се хвалиш с територия.АйДе малко се поправи и не си противоречи.
  • 43 Хм Хм

    5 2 Отговор
    Хора, цифрите са съвсем реални. Човекът казва 100000 убити и ранени от страна. Както се знае на един мъртъв се падат трима ранени, т.е. около 35000 мъртви и 65000 ранени. Въпросът е, че ранените няма да се върнат в битка.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Буха ха

    3 6 Отговор
    Има непотвърдени данни че само в Ню Йорк над 100 хиляди черни човеци са пребити от бой и повечето са починали от раните си. Все още няма отговор на въпроса защо в Америка бият нег.....
  • 46 сороснерес

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "А защо":

    Данните не могат да бъдат потвърдени по независим път.....ОБАЧЕ с лека ръка може да подхвърлиш такива цифри..за лапни шарани..

    Коментиран от #48, #50

  • 47 Лост

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Значи в България без война имаме 4 млн. бежанци-2.5 млн в чужбина и 1.5 млн. отишли в София и други големи градове.
  • 48 Име

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "сороснерес":

    Просто е ако в един руски камион се возят средно по 10 човека военослужещи и са унищожени 10000 такивя кямиона може да се заключи че около 100000 руски военослужещи са дали фира
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор

    До коментар #46 от "сороснерес":

    това не е сложно да се изчисли,още преди войната!Колко дни се води войната ???Ти знаеш ли???Според теб на такъв фронт при такова количество войници и при такива оръжия ....Каква е дневната смърт на войници,при атака и при защита???показвам ти как се прави предварителен разчет и как се работи при Планиране и статистика.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 в грешка си

    2 1 Отговор
    Най малко 120 хил убити и още толкова осакатени за кефа на шепа изкукали старчоци в кремъл.