Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 10:35 878 16

Войната в Украйна е най-важният негативен фактор за световната икономика

  • украйна-
  • война-
  • негативен-
  • фактор-
  • икономика

Това каза управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева

Войната в Украйна е най-важният негативен фактор за световната икономика - 1
Източник: БГНЕС

Войната в Украйна е най-важният единичен негативен фактор за световната икономика тази година, а най-вероятно и за 2023 година. Това каза управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева за Си Ен Би Си.

"Всичко, което предизвиква повече безпокойства, разбира се, вреди на перспективите за растеж и за осигуряване на нуждите и стремежите на хората навсякъде", отбеляза ръководителката на световната организация в отговор на инцидента, при който ракета падна на полска територия по-рано тази седмица, причинявайки смъртта на двама души.

Според предварителни резултати ракетата руско производство може би е била изстреляна от украинските сили, за да пресрещне руска ракета.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксаниба

    17 0 Отговор
    Па как негативен!! Я питайте зеленчеко за милярдите, вилите в исраел!! Я питайте бежанците ни, цяло лято брмчаха с огромни жипки по морето, сега бегаха в Испания!!!

    Коментиран от #12

  • 2 Делю Хайдутин

    21 0 Отговор
    Каква руска ракета ще пресрещат над Полша? Напълно умишлено е стреляно в обратна посока за да вкарат НАТО във войната.
  • 3 УНИАН

    17 0 Отговор
    Каза Сталинка от България
  • 4 Истински КОП

    11 0 Отговор
    Ако не е в Украйна ще е нещо друго вие докога си мислите че политиката на растеж ще издържи
  • 5 Как така

    16 0 Отговор
    Как така се оказа че световната икономика се крепи на Украйна
  • 6 Брюкселската зелка

    14 0 Отговор
    Верно? Щото човек ще си рече, че малоумните санкции са виновни. Войни винаги е имало по света. Санкции също е имало и никаде не са дали резултат. Та Сталинке чинеми се добре се справяш с новоговора, ама фактите ти убегват
  • 7 Груьо

    5 0 Отговор
    ОХ , И ТАЗИ ГОСПОЖА ,НА ВРЕМЕТО ПРЕПИСА"иКОНОМИКСА" НА ПАУЛ САМОЕЛСЪН И СТАНА ДОЦЕНТ.
  • 8 БОЗА

    15 0 Отговор
    Какво-досега не е имало войни ли...или лъсна истината,че царят(целокупният западнал запад) е гол...и че печатането на пари и живот на кредит не е верният път...и,че ви хванаха,че лъжете,като разпрани и логично дойде краят на тази измама и тези със суровините(не само нефт и газ)казаха ДОТУК...или не четете историята,че през определен брой години избухват революции и богатите ги скъсяват с една глава,когато изнаглеят... ;-)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 9 Пълни глупости

    16 0 Отговор
    Как винаги измъкват такива неадекватни обяснения поддръжниците на евроатлантизма, за да оправдаят или възхвалят агресията си. Всички знаем, че не войната е негативен фактор за световната икономика, а санкциите които си направиха сами на себе си. Украйна никога не е била водеща в който и да е отрасъл на световната икономика. Сами си набутахме главите в печката, а сега вием, че е виновна войната. Еми като е виновна войната спрете да вкарвате оръжие във Украйна, спрете да им плащате всичките им мурафети засметка на обеднелите ви народи и войната ще приключи, а Украйна и Русия ще се разберат по братски, ако няма кой да ги подкукоросва и нахъсва едни срещу други. И в края на крайщата, ако трябва да избираме кой да бъде спасен между например 100 хил човека и 1 човек, мисля, че везната е на страната на мнозинството.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хахаахах

    11 0 Отговор
    Е как така? Русия е в рецесия, освен това я има 2-3% от световната икономика. Европа е запълнила хранилищата с горива. Украинските събития оправиха и кофидфейка. Къде е проблема?
  • 12 Само напомням

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ксаниба":

    "Войната в Украйна е най-важният негативен фактор за световната икономика"

    НЕ е войната, а западните санкции. ;)




  • 13 Лъчо Мозъка

    9 0 Отговор
    Какво ли е направил този пар цал, за да го оставят начело на МВФ. Със сигурност е документирано.
  • 14 подлоги на всеки сантиметър

    6 0 Отговор
    абе да ами хамерика за тях е точно обратното тази война им позволява да съществуват още малко защото са фалирали отдавна и без войни нямат шанс да оцелеят !!!
  • 15 Сталинка сега на кой ли слогува?

    5 0 Отговор
    Явно и тя самата май не знае на кой свят е горката!
  • 16 Верно ли

    4 0 Отговор
    Това за пореден път доказва, че глобалистките слуги ще използват всеки повод да ни набутат в "Прекрасният нов свят" без никаква собственост и с електронна валута за послушните!!!
Новини по държави: