Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 12:04 2 483 9

Южна Корея търси сътрудничество от Китай и Русия

  • южна корея-
  • китай-
  • русия-
  • сътрудничество-
  • кндр

За да попречат на Северна Корея да проведе нови ракетни тестове

Южна Корея търси сътрудничество от Китай и Русия - 1
Източник: БГНЕС

Южна Корея поиска в понеделник "активно сътрудничество" на Китай и Русия, за да попречат на Северна Корея да проведе нови ракетни тестове, часове преди срещата на Съвета за сигурност на ООН относно тестовото изстрелване на междуконтинентална ракета от КНДР, предаде Ройтерс.

Ядреният пратеник на Южна Корея Ким Гън разговаря с китайския и руския посланик в Сеул, се казва в изявление на външното министерство, и ги помоли да помогнат на Северна Корея да потърси отговорност за своите "провокации".

Заседанието на Съвета за сигурност беше насрочено по искане на Съединените щати, след като миналата седмица Северна Корея изстреля ракета, способна да достигне континенталната част на САЩ.

"Ким поиска активно сътрудничество от Китай и Русия, постоянни членове на Съвета за сигурност, помоли да изиграят конструктивна роля, за да въздържат Северна Корея от по-нататъшни провокации и да я накарат да се върне към диалога", каза министерството.

Северна Корея извърши безпрецедентен брой изстрелвания на балистични ракети тази година и Вашингтон предупреждава от месеци, че може да проведе тест на ядрена бомба, първият от 2017 г., по всяко време.

Президентът на САЩ Джо Байдън се срещна с китайския си колега Си Дзинпин миналата седмица и каза, че Пекин има задължението да се опита да разубеди Северна Корея да възобнови ядрените опити. Високопоставен служител на администрацията на САЩ каза по-рано този месец, че Вашингтон смята, че Китай и Русия имат лостове за влияние, за да убедят Северна Корея да не подновява изпитанията на ядрена бомба.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    28 0 Отговор
    Бай Дън ще ви защити.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Есхач

    30 0 Отговор
    Путин: Пратете 10 контейнера с микроелектроника като елемент от създаването на благоприятна обстановка за условия на преговори.
    Ю Корея: Не. Ние подкрепяме санкциите срещу Вас.
    Путин: Тогава търсете помощ от вашите съюзници.
    Ю Корея: Ааа не така това не е честно, тоест демократично. Ще сезираме ООН и ще приемеме резолюция срещу Вас.
    Путин: Тогава 100 контейнера за причинените ни от Вас главоболия и Ким Велики ще продължи да си стреля с ракети по гълъбите.
  • 4 Сандо

    29 0 Отговор
    Изгонете американците и животът ви ще тръгне мирно и тихо - това е рецептата за Южна Корея.А и Кимчо тогава ще се поуспокои.
  • 5 Мишел

    17 0 Отговор
    Цялата електронна елементна база, която произвеждат Тайван и Южна Корея, се крепи на подложки от идеални кристали сапфир, 80%от които се произвеждат в Русия, и на чисти редкоземни метали,85% от които произвежда Китай.
  • 6 Въпрос

    15 0 Отговор
    На този свят няма ли други държави които да експериментират с ракети
    Ако има защо не информирате само за тези които изстрелва в северна корея

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Коро

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Въпрос":

    Не ги хвърлят в чужди води, за тва.
  • 9 Фики

    0 0 Отговор
    Каква наглост от тяхна страна да поискат от русия и китай да им помагат при случай че ви е поддържате политиката на западна европа и сащ и сте срещу тях и санкционирате особено русия и искаш от русия да ти помага в никакъв случай както вече тука горе е споменато нека американците напуснат вашата държава и тогава ще има мир във вашия регион
Новини по държави: