Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 10:14 5 909 6

Кметът на Скопие: Няма да се поддадем на заплахи

  • скопие-
  • кмет-
  • градски транспорт-
  • транспорт-
  • северна македония-
  • данела арсовска

Няма да се поддадем на заплахи и изнудване, защото истината не е на тяхна страна, каза Арсовска

Кметът на Скопие: Няма да се поддадем на заплахи - 1
Снимка: Shutterstock

Проблемите с градския транспорт в Скопие е системен, а системен проблем не се решава за дни, каза в интервю за телевизия Телма кмета на Скопие Данела Арсовска по повод на напрежението в последните дни с частните превозвачи в столицата на Северна Македония, предаде БТА.

По думите ѝ двете частни фирми не изпълняват сключените договори, не отчитат продадените билети, общината, чрез общественото предприятие за транспорт, не им дължи нищо, а блокадите на града са „изнудване”. Арсовска отново заяви, че чрез нова обществена поръчка и при подходящи условия всеки ще да може да кандидатства за обслужване на линии от градския транспорт и да работи честно.

„Няма да се поддадем на заплахи и изнудване, защото истината не е на тяхна страна”, каза Арсовска в отговор на въпрос дали ще се стигне до споразумение с частните превозвачи, които дадоха срок до петък да бъдат изпълнени исканията им или ще блокират движението в Скопие, този път с над 200 автобуса. Според Арсовска „някой иска да създаде хаос”, а за регулирането на движението отговаря МВР.

„Докъде ще стигнем, ако всеки, който има превозно средство или автобус, излезе и блокира града? Този проблем изисква системно решение, което не изглежда да устройва никого”, каза Арсовска, отричайки обвиненията на частните превозвачи, че към тях има дълг от 1 млн. евро. Оставката не е вариант, каза Арсовска в отговор на въпрос дали би се оттеглила, ако бюджетът на общината не бъде приет, след като няма подкрепа от общинския съвет. „Ако съветниците решат, че не е необходимо да подкрепят функционален бюджет за изпълнението на проекти и за модерно Скопие, тогава автоматично техният мандат приключва и те ще отидат на местни избори и ще дойдат съветници, които ще работят в интерес на гражданите. Моето лично впечатление обаче е, че там има хора с опит и в политиката, и като съветници, и никой от тях не би искал да понесе такива политически щети. За мен е ясно, че двете най-големи политически партии в държавата не са доволни от това, че един човек се опитва да промени нещо “, каза Арсовска.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чашков

    21 1 Отговор
    Защо ни занимавате с глупости!?
  • 2 СърбоМан

    25 2 Отговор
    жалко за нашите братя македонци, под сърбокремълско робство са, няма спасение за тях, обречени са !!!

    Коментиран от #5

  • 3 Бонев

    28 1 Отговор
    Два дена не съм спал от притеснения за гр. Транспорт в Скопие. Вече съм спокоен.
  • 4 ха, ха, ха

    5 2 Отговор
    За снетка на това нбашия градски транспорт е перфектен във всички градове и е на интервал само 3 минути. Да вземат пример от нас и всичко ще им е наред.
  • 5 друга глобална сила

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "СърбоМан":

    ги ръчка тях, ама понеже тя храни всяка медия у нас, няма да й чуем името в тоя контекст. Да живее "Другата Македония"!
  • 6 Цветко ХРИСТОВ

    3 1 Отговор
    АБЕ МАКЕДОНЦИ, ЗАЩО ГОВОРИТЕ И ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК А? ГОВОРЕТЕ НА ГРЪЦКИ, АЛБАНСКИ, СРЪБСКИ, ТУРСКИ НО НЕ ВИ ЙЗНАСЯ.
Новини по държави: