Last news in Fakti

19 Декември, 2022 11:32 1 672 3

Силна турбуленция по време на полет рани най-малко 36 души

  • самолет-
  • хаваи-
  • полет-
  • ранени-
  • турбуленция

Самолетът попаднал в силна турбуленция по време на полет от Финикс до Хонолулу в неделя

Силна турбуленция по време на полет рани най-малко 36 души - 1
Източник: Shutterstock

Най-малко 36 души на борда на полет на "Hawaiian Airlines" са пострадали, а 20 са откарани в спешното отделение, след като самолетът им попаднал в "силна турбуленция" по време на полет от Финикс до Хонолулу в неделя, съобщиха властите.

Единадесет пациенти са в тежко състояние, се казва в изявление на спешната медицинска помощ в Хонолулу. Сред транспортираните в болницата е и 14-месечно дете.

Нараняванията на пациентите включват сериозна травма на главата, разкъсвания, натъртвания и загуба на съзнание, съобщиха от EMS в Хонолулу.
Хавайските авиолинии "подкрепят всички засегнати пътници и служители" и следят ситуацията. Според авиокомпанията сред ранените са и трима членове на екипажа, пише dariknews.bg.

"На няколко гости и членове на екипажа на летището беше оказана медицинска помощ за леки наранявания, а някои бяха бързо транспортирани до местни болници за по-нататъшно лечение", съобщиха от авиокомпанията в Twitter.

Турбуленцията е възникнала 15 до 30 минути преди самолетът да кацне в Хонолулу, на борда на който е имало 278 пътници и 10 членове на екипажа.
Според изявлението EMS и American Medical Response са се отзовали на "спешен случай с масови жертви" на международното летище „Даниел К. Инуе” малко след 11 ч. в неделя.

Полет 35 на Хавайските авиолинии, самолет Airbus 330, е съобщил за турбуленция около 10:35 ч. хавайско стандартно време, според Федералната авиационна администрация.

18-годишна колежанка, която се прибирала у дома за зимната ваканция, била в самолета и казала, че първоначално турбуленцията изглеждала като нормална. След това трусовете бързо се усилили.

"Чувствах се като при свободно падане", казва Джейси Хаята-Ано пред CNN, описвайки, че е била вдигната от седалката си с поставен предпазен колан.
След като разтърсването приключило, член на екипажа се обадил по високоговорителите и попитал за всеки обучен медицински или военен персонал, който да помогне на пострадалите пътници, каза Хаята-Ано, която не е пострадала.

"Благодарна съм, че имаше хора, които се отзоваха и помогнаха, защото някои от служителите имаха нужда от това", каза тя. "В общи линии всички си помагаха един на друг. Проверяваха се един друг и събираха вещите", добави Хаята-Ано.

От авиокомпанията заявиха, че извършват "щателна проверка на самолета", преди да го върнат в експлоатация.
FAA заяви, че разследва инцидента.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Е от това най много ме е страх, като чуя за турболенция и сърцето ми спира,а уж била безопасна..... грънци

    Коментиран от #2

  • 2 МИ ЧИ ДА РАЗДАВАТ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    НА ПАСАЖЕРИТЕ....ШЛЕМОФОНИ КАТО НА ТАНКИСТИ👍ИЛИ ДА ГИ ЕКИПИРАТ КАТО ИГРАЧИ ПО АМЕРИКАНСКИ ФУТБОЛ☝
  • 3 Ами

    1 0 Отговор
    Има възможности в съвременния свят да се избягват и заобикалят турбулентни райони, ама да не изхабят повече гориво тормозят хората. Това е стрес и ужас за цял живот. Който го е преживял знае какво е да те спускат по надуваема стълба.