Last news in Fakti

22 Декември, 2022 15:33 872 7

Турция: Швеция не е предприела действия за екстрадиране на лица, заподозрени в тероризъм

  • турция-
  • турски-
  • министър-
  • тероризъм-
  • швеция

Турският министър на външните работи заяви

Турция: Швеция не е предприела действия за екстрадиране на лица, заподозрени в тероризъм - 1
Източник: БГНЕС

На съвместна пресконференция с шведския външен министър Тобиас Билстрьом днес в Анкара турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че Швеция не е предприела действия за екстрадиране на лица, за които Анкара твърди, че са свързани с терористична дейност, нито за замразяване на активите им, съобщи Ройтерс.

Екстрадирането на тези лица е главното условие, което Турция поставя, за да даде съгласието си за присъединяването на Швеция и Финландия в НАТО.

От своя страна Билстрьом заяви, че Стокхолм е предприел конкретни стъпки по всички пунктове от тристранното споразумение, подписано през юни между двете скандинавски страни и Турция.

Чавушоглу каза, че Турция оценява стъпките от страна на Швеция досега, но и че тя трябва да направи „още много“.

През тази седмица шведският върховен съд блокира екстрадирането на турски журналист, за когото Анкара твърди, че е свързан с живеещия в САЩ проповедник Фетуллах Гюлен, обвиняван от Турция за организирането на опита за преврат през 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    14 2 Отговор
    Швеция извъ борда за нато. Браво на ердо
  • 2 Бойко Разбойко

    5 2 Отговор
    Затова пък аз пратих на моя султан Ердоган три синджира роби.
  • 3 А Бою

    3 4 Отговор
    му ги закара до Турция нещастниците , които сега гният там в затвора , независимо , че на две съдебни заседания имаха решение за статут и да останат в страната !
  • 4 Гост

    6 1 Отговор
    Агата не разбра ли, че го връткат? И Путин чакаше Франция и Германия да съблюдават за спазването на Минските споразумения, ама......

    Коментиран от #7

  • 5 плевен

    5 2 Отговор
    Монетата има две страни. От едната страна шведският джендър се правеше на луд и знаеше, че ще го разкарат, защото не си е мръднал пръста.
    От другата страна турците се правят на луди, че не знаят ролята на САЩ в опита за преврат, и стоварват всичко върху един незначителен човек.
  • 6 Еш Беж

    4 1 Отговор
    Какво да предприеме джендърска държава , Западът не иска мир и равнопоставеност между държавите , Те са по по от останалите и не искат да изпълняват условия на другите незначителни държавици чийто народи го имат за обслужващ персонал...
  • 7 Българските турци

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Ти как смяташ ? Мечката по ритъма на гъдулката ли ще тропа или по халката и зинджира на гъдуларя ?!...
Новини по държави: