Last news in Fakti

29 Декември, 2022 11:45 8 935 20

Преграда! Мигранти критикуват нова стена от контейнери на границата между Мексико и САЩ

  • аризона-
  • мексико-
  • мигранти

Броят на нелегалните мигранти, пристигащи на границата между Мексико и САЩ, бие в момента исторически рекорди - само през ноември са арестувани над 200 000 души

Преграда! Мигранти критикуват нова стена от контейнери на границата между Мексико и САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мигранти, блокирани в Сиудад Хуарес - град в Северно Мексико недалеч от САЩ, разкритикуваха вчера изграждането на нова стена от контейнери на границата с Тексас, след като преди няколко дни бе съобщено за премахването на подобно съоръжение в Аризона, предаде Франс прес.

Новата контейнерна стена е разположена от американската страна на река Рио Гранде, която очертава границата и в Мексико наричат Рио Браво, установиха репортери от АФП.

Подобна стена от 915 контейнера бе издигната по дължината на границата от властите на Аризона. Тя промени облика на Националната гора Коронадо – защитена природна зона, но правосъдието постанови да бъде премахната до 4 януари.

"Положението тук на границата с всеки ден става все по-трудно за нас между стените, военните, а сега и контейнерите", оплака се пред АФП 31-годишният венецуелец Мойсес Карильо, пристигнал в Сиудад Хуарес след четиримесечно пътешествие.

"Това е расизъм, заяви друг венецуелец, Хосеф Диас на 24 години. Равенство няма, те си мислят, че са нещо повече от нас, но в очите на Господ всички сме човешки същества", допълни той.

Броят на нелегалните мигранти, пристигащи на границата между Мексико и САЩ, бие в момента исторически рекорди - само през ноември са арестувани над 200 000 души.

Върховният съд на САЩ обяви тази седмица, че запазва една мярка, взета по време на коронавирусната пандемия, която дава възможност мигрантите, заловени на границата, да бъдат експулсирани незабавно и без възможност да обжалват.

От въвеждането на тази мярка през март 2020 г. до края на септември т. г. американските власти по южната граница са отхвърлили 2,3 милиона молби за убежище от мигранти, дошли от Латинска Америка и Карибите, сочат официални данни.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 36 Отговор
    А в робсия пазят да не избяга някой чмобик, мухахахаа ‼️
  • 2 пфууууу

    87 3 Отговор
    Извините, откога престъпниците имат право на критики?! Тоя свят съвсем се изкелиферчи!!!
  • 3 Последния Софиянец

    34 53 Отговор
    Някой да е чул човек да иска да влезе нелегално в пр00сия, освен на Зеленски диверсантите да лумкат тила на алкохолиците!

    Коментиран от #7, #19

  • 4 Зевзека

    84 5 Отговор
    Е как така? Бежанците имат право. Даже на 5 звезден хотел имат право. На 1200 долара дневно имат право. Абе каква е тая държава дето се държитака с хората?
  • 5 Някоя си

    70 1 Отговор
    Жива комедия 🤣🤣🤣🤣 ся чакаме наркокартелите и те да почнат да се жалват 🤣🤣🤣 пречат им на бизнеса 🤣🤣🤣
  • 6 Такава искам по границата със Сърбия

    29 2 Отговор
    Да може всички камилари да минават през вардарско !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 бомбата

    42 2 Отговор
    Върховният съд на САЩ обяви тази седмица, че запазва една мярка, взета по време на коронавирусната пандемия, която дава възможност мигрантите, заловени на границата, да бъдат експулсирани незабавно и без възможност да обжалват. А В БЪЛГЕРИЯТА ОДУХАНА,ХЕМ НЯМА СТАБИЛНА ОГРАДА,БИЛО ТО И ОТ КОНТЕЙНЕРИ,ХЕМ МИГРАНТИТЕ НЕ СА ЕКСПУЛСИРАНИ ВЕДНАГА,А ГИ НАСТАНЯВАТ В ЦЕНТРОВЕ,ЗА ДА ГИ ХРАНТУТИМ,ХЕМ СЪСЪТ НИ НЕ ВЗИМА НИКАКВИ МЕРКИ ПО ТЕЗИ ВЪПРОСИ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Голем Проблем

    7 25 Отговор
    Стената нарушава ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА!!!! ПРЕМАХНЕТЕ СТЕНАТА!!
  • 11 Маринов

    45 1 Отговор
    Каква стана тя? Мълчаливо, не искат да си признаят, че Тръмп е бил прав, като стартира изграждането на стената с Мексико. И сега, нарушават се права на движение, бих казал на хора и наркотици и дрън дрън.
  • 12 до 3 Последния незнаещ Софиянец

    26 17 Отговор
    явно не си чул че в Русия има милиони имигранти от азиатските бивши републики както и много укр отишли и те да работят за пари и подобно на сащ имиграционни руски власти екстрадират нелегалните. Заслепени хейтари и русофобоци си цъкат без да знаят реалността и обиждат с излезли от обръщение копейки и ватенки

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Милионите

    14 7 Отговор

    До коментар #12 от "до 3 Последния незнаещ Софиянец":

    емигранти от бившите републики са главно в Москва, Питер и още няколко големи града. Голяма част са пак от РФ, но от автономните области Занимават се основно с търговия, престъпност от всякакъв вид. Там са защото при тях е още по-лошо. Украинците са там от времето на СССР, смесени бракове и напоследък насилствено депортирани от "освободените" области, както и колаборационисти.

    Коментиран от #18

  • 17 ХА ХА ХА

    28 8 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО , КРАВАРИТЕ НЕ БРЪСНАТ НИКОГО ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА , ЩОМ СТАВА ДУМА ЗА ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ ! ТОВА СА САМО ДУМИ И ЛОЗУНГ КОИТО РАЗМАХВАТ АМА ЗА ДРУГИТЕ !
  • 18 Име

    12 3 Отговор

    До коментар #16 от "Милионите":

    а в щатите къде са? И с какво ес занимават? С честен селскостопански труд в Айова ли? Или Уисконсин?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    1 0 Отговор
    Нашите лежляци да вземат да направят и нещо такова