Тема: Украйна

9 Януари, 2023 16:49 5 653 130

Кой лъже? Служители на професионално училище в Краматорск опровергаха твърденията на Русия за стотици убити украински войници

  • краматорск-
  • украйна-
  • русия-
  • ракети

Вчера украински представители вече отхвърлиха твърденията на Москва, че силите на Киев са изгубили голям брой войници при нападението

Кой лъже? Служители на професионално училище в Краматорск опровергаха твърденията на Русия за стотици убити украински войници - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Служители на професионално училище в град Краматорск в Източна Украйна отхвърлиха твърденията на Русия, че стотици украински войници са били убити при ракетен удар там. Според тях ракетата само е изпочупила прозорците и е нанесла щети на класните стаи, предаде Асошиейтед прес.

Русия изрично посочи професионалното училище в Краматорск като цел на нападението. Късно вечерта в събота руското министерство на отбраната съобщи, че негови ракети са поразили две временни бази в града, в които са настанени 1300 украински войници, като 600 от тях са загинали.

Репортери на АП, посетили днес мястото, са видели четириетажна бетонна сграда с изпочупени прозорци, в процес на разчистване. Шестетажната училищна сграда е била почти непокътната. Нямало следи от украинско военно присъствие, нито от жертви.

Заместник-директорката Яна Пристапа се подигра с твърденията на Москва, че е ударила място, където са били съсредоточени военни сили. "Никой не е видял нито едно петно кръв", подчертава тя. "Вчера всички видяха, че никой не е изнасял никакви тела".

Преди началото на войната през февруари миналата година в училището е имало повече от 300 ученици, повечето от които са изучавали машинно инженерство. Повечето уроци са били прехвърлени онлайн след началото на конфликта.

Учениците са в шок, добави тя.

Вчера украински представители вече отхвърлиха твърденията на Русия, че силите на Киев са изгубили голям брой войници при нападението.

Въпреки липсата на каквито и да било доказателства, че при удара са загинали стотици украински войници, Москва не отстъпи. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че докладите от мястото на събитието не разколебават вярата на висшите служители в отбранителните власти. "Министерството на отбраната е основният, легитимен и изчерпателен източник на информация за хода на специалната военна операция", подчерта Песков в конферентен разговор с репортери, използвайки термина, с който Кремъл определя войната.

И двете страни редовно твърдят, че са убили стотици войници на другата страна при нападения. Заради сраженията тези твърдения рядко могат да бъдат проверени. Твърденията на Москва обаче може да имат обратен ефект във вътрешен план, тъй като някои руски военни блогъри разкритикуваха твърденията на Кремъл за удара в Краматорск, отбелязва АП. Според мозъчния тръст Институт за изследване на войната блогърите "реагират отрицателно на твърдението на руското министерство на отбраната", като посочват, че то често представя фалшиви твърдения. Те критикуват военното ръководство, че е изфабрикувало съобщението, "вместо да държи отговорни лидерите, отговорни за загубите".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русия лъже

    71 71 Отговор
    И за добър ден

    Коментиран от #2, #18, #93

  • 2 Руснака лъжата

    58 55 Отговор

    До коментар #1 от "Русия лъже":

    Обича и в нея се врича
  • 3 БСП за България и Радев

    50 75 Отговор
    Лъжат укро-нацистите естествено. Честен и почтен човек като другаря Путин никога не лъже. Никой не вярва на зеленото джудже

    Коментиран от #5, #107

  • 4 Зеленски

    50 35 Отговор
    Аз винаги казвам истината.На честен кръст!Може да съм евреин но вярвам в Христа и кръста.

    Коментиран от #10, #56

  • 5 Путин другар ли ти е ?

    55 20 Отговор

    До коментар #3 от "БСП за България и Радев":

    Даже не му дреме за българска мишка като тебе!

    Коментиран от #98

  • 6 Факти, защо не пишете нищо

    25 46 Отговор
    за Навални? А трябва да коментирате руските безкрайни лъжи?
    Излежаващият присъда руски опозиционен политик Алексей Навални сподели днес, че е прекарал новогодишната нощ в наказателна килия. Навални, най-гласовият вътрешен критик на президента Владимир Путин, излежава 9 години затвор по обвинения, които според него са политически мотивирани.
    „В края на краищата успях да си спечеля за 10-и път наказателна килия миналата година“, написа Навални в социалните мрежи. Той каза, че е обвинен, че си е измил лицето по-рано от предвиденото и е преместен в наказателната килия за максимален срок от 15 дни.Той каза, че е прекарал новогодишната нощ в сън, споделяйки килията с други двама затворници: единият, който „виеше и крещеше“, а за другия Навални написа, че имал лоша хигиена.

    Коментиран от #19, #22

  • 7 хих хи хи хихих хи

    17 30 Отговор
    вчера една орка тук в чата вика 800 на 14 еагти й балъкът :)
  • 8 Русия ТЕРОРИСТ И ФАШИСТ НОМЕР ЕДНО

    50 44 Отговор
    Русия винаги е лъгала,лъже и ще лъже.Това е олицетворението на тази държава.Тази лъжлива новина идва след избитите от Украйна,няколкостотин русонацистки терористи.

    Коментиран от #21, #28

  • 9 Фон дер Лайн

    36 43 Отговор
    Минута мълчание за над 100 000 загинали украински войници.
  • 10 Истинския Зеленски

    40 44 Отговор

    До коментар #4 от "Зеленски":

    Аз направих Русия за Смях! Вече дори самите руснаци в нея не си вярват!
  • 11 няма проблем

    9 36 Отговор
    следващия път със сигурност ще уцелят
  • 12 ПО ПРИНЦИП ФАКТИ

    28 29 Отговор
    са шампионо по лъганв.
    СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ С МЕН?
  • 13 Българка

    38 40 Отговор
    За лъжите на Русия всички знаем. Добра е новината, че няма избити украинци от поредния ракетен обстрел по време на "великодушното християнско, руско" временно прекратяване на огъня в чест на православната Коледа

    Коментиран от #33, #69

  • 14 БАНДЕРИТЕ САМИ КАЗАХА ЧЕ

    24 25 Отговор
    Са. ПАДНАЛИ В ГРАДА 7 РАКЕТИ А НИ ПОЛЗВАТ САМО ЕДНА ЦЕЛ С ЕДНА ДУПКА ДЕ СА ДРУГИТЕ 6 ДУПКИ.....
  • 15 При положение

    36 23 Отговор
    че в Укроландия е забранено да се снима и да се показва кавото и да е от полети на ракети и взривове,както и да ес говори за загуби и нищожени съоръжения,ми е чудно как ще изкарша истина от там,прли положение,че ако си отвориш устата,си пътник към оня свят.
  • 16 Е кой да лъже бе?

    34 32 Отговор
    Тоя дето часове преди да влезе в Украйна със 180000 войска се кълнеше, че са на учения и през ум не им е минавало никога за такова нещо.
  • 17 как кой лъже?

    33 26 Отговор
    Нашите задгранични и отвъдокеански началници са ни казали да твърдим, че ВИНАГИ Путин и Русия са виновни.
    Трябва ли да се напъваме да мислим?
  • 18 Ако познаваш руснаци

    27 25 Отговор

    До коментар #1 от "Русия лъже":

    значи бързо си научил правилото: "прави обратното на това което те казват"!
  • 19 Това ще му е новия

    12 10 Отговор

    До коментар #6 от "Факти, защо не пишете нищо":

    живот за до края на дните му само в НК и никакъв фандък да не му се отпуска натоя боклук.
  • 20 Кузя пак се разболя ... и надежда няма

    18 17 Отговор
    Военните и корабостроителите в Русия се опитват взаимно да си прехвърлят отговорността за това, че единственият руски самолетоносач „Адмирал Кузнецов" е доведен до критично състояние.
    Съобщава се, че корабът сега е в кораборемонтен завод в Мурманск.

    „За да продължат ремонтните работи, наскоро е взето решение за преместване на кораба от сухия док към един от пристаните на кораборемонтния завод. Впрочем, още при подготовката за преместването е станало ясно, че крайцерът изобщо не е способен да се придвижи на собствен ход. Следователно е бил направен опит за преместването му с помощта на няколко буксира."
  • 21 В. ЦЯЛ СВЯТ СЕ ПЛАЩА 40 ПРОЦЕНТА

    35 13 Отговор

    До коментар #8 от "Русия ТЕРОРИСТ И ФАШИСТ НОМЕР ЕДНО":

    КОНЦЕСИЯ ВЪРХУ ДОБИВА НА ЗЛАТО САМО ТУК Е1. 5 ПРОЦЕНТА...... ЕДИН ПРОЦЕНТ.... НЯМА ТАКИВА ЛАЛЬОВЦИ ПО ЗЕМЯТА А И ПО ВСЕЛЕНАТА КАТО БЪЛГАРИТЕ....

    Коментиран от #102

  • 22 Някой

    35 20 Отговор

    До коментар #6 от "Факти, защо не пишете нищо":

    И защо ни вреш под носа един най-обикновен престъпник? Навални бил изкарал еди къде си нощта. Ама, има интернет да се оплаче, а?
    Ако руснаците искаха да го пречупят това американско мекере, нямаше да има достъп до никакви медии. Обаче, не би.
    Това само показва, че Навални не е никаква опасност за Русия. Никога не е и бил. Последния просто се усети, че ако не се махне надалеч от шефовете си, ще даде много бързо фира в тяхна полза. Предпочете затвор в Русия под квартира 2 метра под земята.
    Като толкова се вълнуваш за живота на разни "дисиденти", защо не се поинтересува как в изкарал новогодишната нощ Асандж? А, няма туитове и месиджи от него. Що така? В демократичния Запад да не са му взели телефончето?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 зеления

    19 20 Отговор
    Мръшляк лъже

    Коментиран от #30

  • 25 РУСКИ ПРИРОДЕН ЛЪЖЕЦ АЛКО

    18 16 Отговор
    Ами те росияните си лъжат още от малки,после крадат,пият спирт за горене,а след 6-ти клас почват да бузят антифриз и женските оркчета свирят на флейта за 10 рублей или дъвка бибит!!!
  • 26 Жужи

    13 14 Отговор
    Как така"кой лъже?".Аз се спуках,да лъжа а вие още питате....! Трябва да вдигам духа...
  • 27 Българин Сл.оригинал

    21 19 Отговор
    не знам колко наивен трябва да си да вярваш на руснак-надминаха и по това нашите роми

    Коментиран от #124

  • 28 Де да бе лъжа

    22 19 Отговор

    До коментар #8 от "Русия ТЕРОРИСТ И ФАШИСТ НОМЕР ЕДНО":

    но има го документирано това в директно свързване на живо на френски кореспондент от същото това място и видеото ясно паказа мястото на взрива,а посел и още няколко доста по силни от взривовете на снарядите за Хаймърсите.Французина го отвя мзривната вълна барабар с камерата.И това се случи на живо в ефир,показано по френската телевизия.В края на краищата се вярва на видеото на на приказкките на укронацистите.

    Коментиран от #76

  • 29 ФАКТИ лъжат

    12 10 Отговор
    🤣🤣🤣🤣🤣😂😂
  • 30 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 15 Отговор

    До коментар #24 от "зеления":

    ЗЕЛЕНИЯ е психопат

    Коментиран от #43

  • 31 Военен

    23 16 Отговор
    Укрите според нашите соросоиди са безсмъртни - те не умират на фронта - е Урсулка малко се изпусна ама от Вашингтон я смъмриха. Само където зеления подготвя нова мобилизация че от близо милион армия вече няма кой да се противопоставя на руснаците в Бахмут и Вагнер напредват.

    Коментиран от #44

  • 32 ...

    17 15 Отговор
    Каквото името такава и агенцията. Какво е това СС на ТАСС бе лъжци?
    Тия ги хвана яд че ги млатят здраво и сега за пред майките на убитите руски войничета да измият очи. Смешници.
    Избили Снежанка и 7те джуджета.
  • 33 Точно така!

    12 18 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Вменява ни се рефлексът на кучето на ПАВЛОВ - при него щом светне лампата, то знае, че е време за хранене и заопочва слюнкоотделяне, а при поданиците - щом се спомене името Путин, започва безогледно плюене по него.Каквото и да направи! Още повече, ако иска преговори и мир.

    Коментиран от #67

  • 34 Лъжат фашагите от Укрия, краварските

    18 20 Отговор
    Марионетки! Как да ви вярваме пуснете новините от Русия?
  • 35 Михаил Салтиков-Щедрин

    19 16 Отговор
    Ако заспя и се събудя след 100 години и ме попитат, какво се прави сега в Русия, ще отговоря - ПИЯТ И ЛЪЖАТ!
  • 36 Няма

    5 12 Отговор
    Никакво съмнение че руснаците занижават загиналите утре очевидно са много повече
  • 37 Българин

    16 14 Отговор
    Безродната пета колона на Москва от национални предатели и българофоби изкрено съжалява, че "Операция Възмездие" е поредният руски фейк.
  • 38 Истината

    16 14 Отговор
    Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже. Но няма нормален човек по света, който да вярва на руските лъжи!

    Коментиран от #91

  • 39 САЩ са агресор

    14 17 Отговор
    Всяка дума на американските пропагандисти е лъжа!
  • 40 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 12 Отговор
    Факти,вчера написахте първо...800 убити...по кокошков, после ги свалихте по а50,мишел на 600 и ги закотвихте.Дори не си направихте труда да проверите,как воюват украинците от началото на войната!Те воюват с групи между 60-80 човека и няма как ако ги уариш на едно място да убиеш 800!руските........оти воюват мащабно,затова ги целят и то от началото на войната.когато отиде на дъото Масква ....никой и досега на разбра точният брой на загиналите!те са повече от загиналите орки преди седмица!
  • 41 ...

    13 11 Отговор
    вече пуснаха и видео в тубата
    Военных РФ раскритиковали за фейковую "операцию возмездия" в Краматорске
    Техните блогъри ги ковът за лъжите.
  • 42 Само наивници

    9 11 Отговор
    Могат да повярват че руснаците са превзели берлин през 45 година и съм марширували в париж 812
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Кой ли лъже??

    17 10 Отговор
    Украинците удариха макеевка училището го няма убити=80
    Руснаците удариха краматорск училището здраво убити=600
  • 47 На лъжата краката са къси !

    18 10 Отговор
    Вижте Полуръста от Кремъл !

    Коментиран от #51

  • 48 в нашата демократична

    11 16 Отговор
    страна и най-демократични медии в света ми изтриват вече 2 поста в продължение на 10 минути, защото не възхвалявам зеления шут.

    Коментиран от #50

  • 49 Голем смех

    17 9 Отговор
    Може вече да не ни занимавате с алкохолните брътвежи на генерал Кокошинкин...
  • 50 Трябва да те трият,

    14 11 Отговор

    До коментар #48 от "в нашата демократична":

    Когато възхваляваш плешивото джудже - кремълския психопат, фашагата путлер...
  • 51 точно така

    11 14 Отговор

    До коментар #47 от "На лъжата краката са къси !":

    Къси са краката. Помни го това. Нямам предвид само, че зеленски е 159 см с вдигнати ръце. За атлетична фигура като на Путин да не говорим. Но зеленски е добър в бЕлото, няма спор.

    Ще дойде Видовден и тогава страстните защитници на фашистите в окраината на Русия ще обърнат палачинката, както го правят винаги, когато им е изгодно.
  • 52 Павел Николаев

    16 14 Отговор
    Не знам кой лъже ама Бахмут ще падне скоро. Наемници от Англия вече почнаха да разпращат съобщения в Туитър ... Сами си правете изводите кой лъже и кой не.

    Коментиран от #65

  • 53 Оврат

    14 8 Отговор
    Истината е че днес ИЗРОДИТЕ с ракетен удар Убиха 60 годишна жена на пазара в едно село .

    Коментиран от #61

  • 54 Наско

    17 9 Отговор
    Лъже джуджето, което 2014 каза, че малките зелени човечета не били негови, а 2022 каза, че няма да напада Украйна.

    Коментиран от #60, #128

  • 55 Много жалко

    15 8 Отговор
    А вчера родните ушанки бяха пощурели от радост. Язък...
  • 56 Путя

    7 6 Отговор

    До коментар #4 от "Зеленски":

    Същата работа съм и аз!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Гоце

    14 9 Отговор
    Ясна е работата руснята лъже
  • 59 Жуженцето Хаяско

    14 10 Отговор
    Кремълското жуженце най много лъже и маже!
  • 60 Ха ха ха

    5 9 Отговор

    До коментар #54 от "Наско":

    От малък зелен човек се пръкват малки зелени човечета
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 8 Отговор
    ша са види кои лъже като им свършат войниците ще стане ясно

    да започват да мобилизират бабичкит от селата че няма кой да воюва от страна на украйнците
  • 63 ПАК КРАМАТОРСК... -

    14 12 Отговор
    нали на тамошната гара "руска" ракета удари бежанци - и даже Байгън аяви, че това е "кърваво престъпление". После "се оказа", че ракетата е украинска, че и мястото на изстрелването бе уточнено - иБайгън си забрави изявлението , простено му е, щом не пие "Тебокан". Сега "служители от професионално училище" "опровергават" военна информация с твърдението, че "ракетата само изпочупила прозорците". Ама то май не било ракета, а взривна вълна, а и откога казарми се разполагат в близост до професионални учебни заведения , че и на територията на град? И нещо в този контекст - удивителното мобилизиране на лаещите по адрес на Русия е очевидно с единно ръководство - няма как иначе да бъдат подкрепени излиянията на Зеленски... Така че - едната страна лъже - и това не е Русия. А и както се казва - продължението предстои...

    Коментиран от #86

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 И Солигорск -

    12 7 Отговор

    До коментар #52 от "Павел Николаев":

    както снощи подсказа самият Зеленски... А вие си драскайте тук - явно милионите, отпуснати от САЩ за подобни дейности В БЪЛГАРИЯ по официално изявление на Американския департамент/ не са свършили. Пишете си, печелете си...

    Коментиран от #83

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Сори

    0 3 Отговор

    До коментар #67 от "Бркаш нещо като винаги":

    Звинявай беше за българка
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 стават такива работи

    4 9 Отговор
    Като имат пари американците, нека ги дават. Просто в един момент бяха подведени и ги похарчиха за ПП. Но такива грешки се поправят. Да видим кой ще изгори сега за това че е подвел американците.
    Колкото до цифрата 600 явно на Путин са му се губели 600 войника. Това го приемам като коствено доказателство че Украинците са демилитаризирали 600 окупатори.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Кой лъже?

    8 7 Отговор
    Кой лъже и кой казва истината? Защо по времето на ГЕРБ, когато единствен доставчик е Газпром, цената на газа за българските потребители е била по-висока от цената на европейския пазар? Този въпрос зададоха от пресцентъра на "Продължаваме промяната".

    "Същевременно по времето на "Продължаваме промяната", което съвпадна с енергийната криза в Европа вследствие на войната в Украйна, цената на газа в България е по-ниска от пазарната, въпреки едностранното прекратяване на договора от страна на Газпром. Не е неочаквано да има изравняване на цените на вътрешния пазар и борсите, но въпреки това кабинетът "Петков" успява да осигури количества и цената да не бъде над европейските цени.

    И сега, през януари 2023 г., когато борсовите цени в Европа бележат рекордни спадове, при кабинета "Донев" цената у нас е по-висока от пазарната.

    Кой ощетява България?", се пита още в офицциално разпространената позиция на "Продължаваме промяната".
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Зеленски

    12 7 Отговор
    Това са лъжи, няма нито един убит украински войник, има само 300 000 безследно изчезнали.

    Коментиран от #85

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Реалност

    11 11 Отговор
    Всеки ден умират между 500 и 3000 укри, къде са се били скрили няма никакво значение:) Всеки, който не е пълен идиот ще се сети, че ако укрите не умираха Зеленски нямаше да обяви пета поред мобилизация.

    Коментиран от #82

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Вижте сега

    8 5 Отговор
    Ако някой все още не знае, другарят Путин собственоръчно ги изби за около час, и още толкова му отне да ги зарови !
  • 81 Тити

    7 7 Отговор
    На Рашист и Гербаджия доверие никакво.

    Коментиран от #84

  • 82 Глупаци

    5 4 Отговор

    До коментар #78 от "Реалност":

    Блажени са вярващите по 500000 на ден умират
  • 83 Хахаха

    9 10 Отговор

    До коментар #65 от "И Солигорск -":

    Айде пак САЩ, Сорос, и Америка за България са виновни, щото показват нещо различно от тъпизмите на Кремъл. Пък и журналя пратили да водят, снимат и кажат дека са 600 убити укри. Утре като гътнат още 70 руски мобилики, Путлер до ден ще обяви, че въздушно междукосмическите сили на РФ убили 1000 укри. И пак троловете на хранилка при митрофанова ще квичат, пак САЩ, ЕС и Америка за България ще да виновни!

    Коментиран от #92

  • 84 Интересно

    1 1 Отговор

    До коментар #81 от "Тити":

    Факт!
  • 85 За Кукушинков

    4 3 Отговор

    До коментар #75 от "Зеленски":

    Ли говориш .
    От него се научихме .

    У нас потери нетъ.

    Хахага
  • 86 Опълченец

    6 3 Отговор

    До коментар #63 от "ПАК КРАМАТОРСК... -":

    Как кой разполага военни в училище? На Нова година къде ги удариха мобиките в Матеевк? В училище, разбира се:-)))

    Коментиран от #89

  • 87 Бгг

    7 8 Отговор
    За този случай и аз не вярвам на руснаците. Тяхната пропаганда също лъже доста често .
  • 88 Историк - ама на куково лято

    6 7 Отговор

    До коментар #74 от "Историк":

    Грешна ти информацията. Даже по 2 000 000 умират на ден. И още толкова се предават. Чак е чудно как бият рашките. Само зеленски и кулебата останаха да се бият. Ей ся при бахмут само те спряха орките.
  • 89 Хахаха

    5 4 Отговор

    До коментар #86 от "Опълченец":

    Недей че така им гърмиш опорките на гласоподавателите от Възраждане

    Коментиран от #94

  • 90 Само питам

    8 7 Отговор

    До коментар #74 от "Историк":

    Колко руски zv.инe дадоха фира в Украйна бе путлерас? Ще станат ли 150 000 до 24 февруари?

    Коментиран от #110

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Павел Николаев

    6 3 Отговор

    До коментар #83 от "Хахаха":

    Никой не е писал за САЩ, Сорос, и Америка за България :) От къде допълзя ти и почна за тях да пишеш и да ревеш като вълк на месечина? Гузен негонен бяга - аре марш да си правиш реклама някъде из офисите на Бебо Халваджиян .
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Опълченец

    2 0 Отговор

    До коментар #89 от "Хахаха":

    Дебна на пусия за диви прасета- изражденски:-)))
  • 95 ПУТИН,ПУТИН

    7 3 Отговор
    И измислиците на обкръжението ти няма да те спасят
  • 96 Дабе

    3 3 Отговор
    Някой лъже,но кой ще стане ясно.Вчера индииската медия WION подвизаваща се в Англия показа съвсем друго и здраво общежитие.Останалите медии покзаха разрушеното,като само това на снимката е останало дастърчи.Жертвите никой не показа,защото не е имало независими медии или не е имало жертви
  • 97 Руски ценности-глад и мизерия

    9 6 Отговор
    Такива държави като раша да бъдат закривани,това са държава паразит, брутния вътрешен продукт на русия е по малко от на провинция Баден Вюртемберг

    Коментиран от #112

  • 98 А трябва ли

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Путин другар ли ти е ?":

    да му дреме? Предателите кой ги обича?
  • 99 Гледач на tv

    11 6 Отговор
    Абе гледам укро-клипове и не проумявам, гробищата ли им са в градовете или градовете им са в гробищата??
  • 100 от достоверен източник знам

    2 4 Отговор
    Е как , руснаците лъжат . Тъпалий Олигофренчук отрече за убиите войници . Абе вие сте такава смешна "медийка " ....
  • 101 Затъмненето

    5 5 Отговор
    Информационното затъмнение е изцяло украинска политика, а английските и американските служби преувеличават успехите ако изобщо има, но когато се изпусне някой друг политик и каже почти истината за масовата смърт на украинските войници веднага я изтриват. Жалко за загиналите украински деца, които явно са обезличени от дрогираните украински оправници за които 1 и 1000 е една цифра. Но страхът че ще спре финансирането от Запада и всички европейски страни след като хвърлиха милиарди долари за да могат да показват един шут, чийто незначителни успехи не са негови, а на наетите и изпратени военни в Украйна от САЩ, Англия. Няма глупаци, но въпреки това те ни облъчват с тяхната лъжлива и тъпа пропаганда.
  • 102 Злато

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "В. ЦЯЛ СВЯТ СЕ ПЛАЩА 40 ПРОЦЕНТА":

    Дай линк, моля- кой и къде ги плаща тия 40 процента за добив на злато..?
  • 103 !!!?

    12 4 Отговор
    Три московски матрьошки - на Лъжата, на Пропагандата, на Злото !!!?

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 парасюк

    3 3 Отговор
    Естествено щом информацията идва от окрайна - не й обръщаме никакво внимание
  • 107 бокоБРАВО КИРОАЛООО

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "БСП за България и Радев":

    MI ВЯРВАЙ НА ЯЛОВАТА КРАВА МЕРКЕЛ И ПЕДИИИ МАКРОН КА СА ИЗЛЪГАЛИ ПУТИН С МИНСКИТЕ СЪГЛАШЕНИЯ ....НАЛИ СИ ПРИЗНАХА
  • 108 Путин, В. В.

    2 5 Отговор
    Кой лъже и кой - не - няма никакво значение! То е ясно за непромитите от крaварската пропаганда мозъци. Какво правят войници в училище, ако не е тайна?
    Важното е, че хилядолетна Русия продължава да съществува, при това като господар на света, докато измислената държава изчезва.
  • 109 Наблюдател

    6 6 Отговор
    До тук 100К+ солдатчета. Колко точно - ще се ужасите след войната. Загубената техника вече премина 20% от общия обем. Идеите за нови военни производства зациклиха - матряли нема. И новата мобилизация ще е както обяснението на Путин на 22 февруари, че няма да напада. Да ама след 300К+ предимно от етносите, дали следващата вълна от 500К+ които ще бъдат предимно етнически руснаци ще се посрещне с байраци? Освен това войната се води и по причина, че десетки години от армейските доставки се краде и то се краде както руснаците знаят да крадат. Сега в суматохата следите ИЗЧЕЗНАХА. Още месец два и тая основна предпоставка за производство на милионери ще изчезне. И тогава крадците ще кажат :Бай, бай Володя. Оправяй се сам. Поняли?

    Коментиран от #113

  • 110 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 7 Отговор

    До коментар #90 от "Само питам":

    Вече са над 190000 оркита при кобзон.Отдавна минаха руските богатири кота 150000.Те винаги са първи ....По-смърт ,дори.....

    Коментиран от #118

  • 111 стоян георгиев

    3 2 Отговор
    Руснаците почти са казали истината.за мааалко да уцелят училището което било празно.интересно ако бяха сгрешили повече?
  • 112 Дойчен Кочен

    3 6 Отговор

    До коментар #97 от "Руски ценности-глад и мизерия":

    Ама в тази провинция мръзнат като кучета! И чакат руски газ! Евтин! Ще има да почакат!

    Коментиран от #126

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Коко

    7 6 Отговор
    Може и да е вярно за убитите украинци. След удара по Макеевка западната преса публикува снимки на базата на руснаците преди и след удара с Himars,
    Сега ако руснаците лъжат, от Запада веднага щяха да публикуват сателитни снимки, че сградата е цяла. Но мълчат по тая тема

    Коментиран от #115

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 😂😂😂......

    2 3 Отговор
    Руските алкаши нямат спиране, от злоба и безспомощност пишат какво ли не, не че някой им вярва, това е за пред тяхните деградирали алкохолици, бяха писали че са унищожили всички Хаймърси, на другият ден унищожените Хаймърси удариха Макеевка, 500 ушанки гушнаха китките, Западните съюзници трябва най накрая трябва да дадат на Украйна тежкото въоражение и украинската армия да смаже жалките путински гащници.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 стоян георгиев

    3 3 Отговор
    Слава на Русия!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Ботокса каза

    3 1 Отговор
    Ботокса каза че ще бият по това училище докато го уцелят.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Мразя до гроб Русия безплатно

    1 1 Отговор
    Лъжат винаги руските мизерни нацисти...

    Коментиран от #130

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Аз подозирам нещо лооошо...

    2 0 Отговор
    Частния случай е без значение, ситуацията обаче явно по-страшна отколкото стига до нас, защото украинския парламент гласува и украинците в чужбина да минават на военен отчет и да ги прибират на война, за отказали да се явят затвор...
    Приятелите ми са в шок и паника, мой приятел и шеф ми вика кво става нали сме 50 милиона, та до нас ли опряха!
  • 128 По малкото Джуже

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Наско":

    С избирателна платформа Мир .
    Нарушило Мирния договор - Минск
  • 129 Хаха

    1 0 Отговор
    Нали ако кажат истината директорите има опасност да ги завържат за улични стълбове, като в Херсон под обвинението: "агенти на Москва"!
  • 130 Путин, В. В.

    1 0 Отговор

    До коментар #125 от "Мразя до гроб Русия безплатно":

    Koй те брои пък тебе за жив?
Новини по държави: