Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Януари, 2023 20:15 9 116 143

Всеки мирен план за Украйна без да се отчете мнението на Русия би бил провал

  • украйна-
  • русия-
  • турция-
  • война-
  • край-
  • мирен план-
  • свят-
  • запад

Когато конфликтът се проточи, Европа ще се умори от войната

Всеки мирен план за Украйна без да се отчете мнението на Русия би бил провал - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Официалният представител на турския президент Ибрахим Калин е убеден, че всеки мирен план за Украйна трябва да вземе предвид мнението на Русия, но Европа и САЩ също трябва да участват в този процес. „Страните в крайна сметка ще седнат на масата за преговори, след като са претърпели тежки загуби, ще изпитат така наречената умора от война. Затова казваме, че трябва да се разработи решение не само между Украйна и Русия, нейното ръководство, но и с участието на САЩ и Европа Всеки мирен план, който не включва Русия, няма да успее, ще се провали". Това мнение той изрази пред чуждестранни журналисти, Калин.

Той добави, че "когато конфликтът се проточи, Европа ще се умори от войната и нейната общественост ще каже, че не иска повече да подкрепя украинците".
"Ще дойде време, когато те ще започнат да казват, че не искат сами да страдат повече от последствията от тази война. И погледнете Конгреса на САЩ. Републиканците казват, че не искат повече да харчат пари за Украйна. Те смятат, че САЩ вече направиха достатъчно. И ако попитате украинците, те ще кажат, че получават вероятно само една десета от това, което им е необходимо, за да продължат тази война като пари, оръжия и така нататък", каза представителят на турския лидер.

Още новини от Украйна

Калин също така призова "да се проучи въпросът какво е довело до тази война, за да не се сблъскаме със същото нещо отново в бъдеще". „Проучете какво се случва през последните 10 години. Разширяването на НАТО не се случи, но този дневен ред беше актуален, което провокира руската реакция. Трябва да анализираме действията, реакциите, открити и скрити, на анексията на Крим, което доведе до по-широки геополитически обстоятелства“, каза представителят на Ердоган.

Калин не вижда желанието на световната общност да създава условия за сериозни преговори между Русия и Украйна. "Много е тъжно, че световната общност няма достатъчно желание да създаде условия за сериозни преговори между Руската федерация и Украйна. Това ще стане само когато Русия види, че ключови западни страни, главно САЩ, ще предприемат сериозни стъпки в контекст на този голям геополитически проблем. Необходима е нова архитектура за сигурност, която ще защити Запада, Европа, Русия, Украйна. Те ще дадат на Русия ясни гаранции, че Украйна няма да се присъедини към НАТО и Украйна ще получи гаранции за неагресия," каза Калин в отговор на въпрос на агенция ТАСС.

В същото време Калин отбеляза, че в момента "в света преобладава настроението за продължаване на конфликта" и "обсъждането на мирно споразумение за Украйна е невъзможно". "Както казах, общият климат е такъв, че всички призовават към война. При такива условия е трудно дори да се говори за вземане предвид например на 10% от украинския мирен план, 20% от руския. Аз съм малко песимист по този въпрос. Но може би след месец или два настроенията ще се променят и ще имаме по-добър шанс", каза той.

От гледна точка на Калин мирният план на украинския президент Володимир Зеленски „съдържа много елементи, които с правилния подход на обсъждане и прилагане биха могли да бъдат подходящи и за Русия“.

По-рано говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Русия не споделя оценката на Турция за "мирния план", предложен от Зеленски, този план е неприемлив за Москва.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да, ама не...

    36 145 Отговор
    Още по голям провал ще е ако се отчете мнението първо на Русия и после на Украйна.

    Коментиран от #90, #133

  • 2 дядо поп

    121 23 Отговор
    Украинците да не забравят , че прекален светец и Богу не е драг!
  • 3 ЧИИ Е СОЛЕДАР

    21 74 Отговор
    Нещо не се разбра......още се водят там боеве.....

    Коментиран от #37

  • 4 СОЛЕДАР

    30 103 Отговор
    Не виждаме руско знаме в центъра на града

    Коментиран от #81, #124

  • 5 Солей

    107 25 Отговор
    Украинските военни бяха принудени да задържат позициите си в Соледар на всяка цена, а след това ръководството просто ги изостави, каза неназован боец ​​от Въоръжените сили на Украйна в интервю за CNN. Според него войниците са останали без провизии и вода, но Киев не се интересува от това. командването остави войниците на произвола на съдбата.

    Коментиран от #52

  • 6 Жеко

    32 70 Отговор
    Европа и САЩ също трябва да участват, понеже са част от Украйна
  • 7 стоян георгиев

    113 17 Отговор
    След като евреинът Зеленски го казва, значи е вярно, защото той никога не лъже 😇. И не украински ракети паднаха в Полша, а Северен поток беше взривен от руснаците, а Зеленски казва честно много други неща, не може да излъже, че е станал три пъти по-богат през войната? Мога да добавя, че героичната 😁 украинска армия беше евакуирана .... в плен, както в друг случай. Както каза Пелочито: „Славата мирише. Зеленски каза, че печели, че целият Запад му помага да забогатее и да се скрие, така ще бъде. Но хората не се интересуват от него, той е евреин, той поставя своите интереси по-горе. Къде е Яценюк евреин? Открадна, сега си живее спокойно в Америка.

    Коментиран от #10

  • 8 Ротшилд

    17 38 Отговор
    Украйна е наша Хазария
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ротшилд

    15 46 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Без анти-семитизъм, моля! Евреите също са украинци
  • 11 Уса

    91 9 Отговор
    Американската общественост не желае да подкрепя войната и хвърля пари на вятъра.Американските политици или част от тях все още живеят в техните кошмари от времето преди студената война,след като бяха нападнати от марсианците по радиото и си взеха поука никога повече да не допускат нападение от извънземни и Русия.Докато тияизкуфели дъртациса на власт света няма да види мир
  • 12 Какво я интересува

    100 17 Отговор
    Русия от предложения от ....вече не съществуващата украйна за прекратяване на бойните действия.
    Какво го интересува победителят от това което иска победеният....
    Това е пропаганда от пълни глупости тиражирани от губещите западни натовски страни.
  • 13 Путин също е евреин

    25 46 Отговор
    В тази еврейска война с 1 милион жертви, досега е загинал 1 евреин, който беше убит от украински граничари още в началото на войната.

    Коментиран от #18

  • 14 Иван

    74 12 Отговор
    С какво право Европа и САЩ?

    Коментиран от #123

  • 15 ...

    27 110 Отговор
    Мирът ще настъпи, когато империята на злото - Русия, изчезне от картата на света.

    Коментиран от #50, #116, #134

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ТаУмВзе

    70 16 Отговор
    Вече окрайна е Пак Русия! Кви планове има султана е друга темичка бре. Z

    Коментиран от #125

  • 18 Солей

    82 15 Отговор

    До коментар #13 от "Путин също е евреин":

    Путин е руснак, никога не е бил евреин, объркахте го със Зеленски

    Коментиран от #33, #131

  • 19 Красимир

    67 8 Отговор
    След края на Специалната операция ще продължи голямата война за бъдещето на "човечеството, която може да е 10, 30 или повече години. Това е войната на ХХI век. Светът повече никога няма да се върне към предишната си еднополюсна конструкция. Тектоничните промени ще засегнат всички сфери от живот на тази планета.
  • 20 истината

    91 16 Отговор
    Преди една година на – 22 февруари, ситуацията за Русия не беше весела. Петкратно надмощие на укронацистите над корпусите на двете републики ЛНР и ДНР, надмощие в техника, обучение, бази и укрепени райони. Зомбирането на укронацистите надвишаваше даже това на SS-формациите на Хитлер. Готвеха нахлуване срещу ЛНР и ДНР и устройване там на геноциден ад.

    Някога ще бъдат разсекретени оперативните документи и ще разберем с колко – 1, 2 или 3 дни, Специалната операция изпревари атаката на нацистите.

    Коментиран от #24, #27, #99

  • 21 стоян георгиев

    74 6 Отговор
    Ние ще имаме работа - те няма. Ще имаме пенсии - те нямат. Ще имаме подкрепа за деца и пенсионери – те нямат. Нашите деца ще ходят на училища и детски градини - техните деца ще седят в мазета." (Пьотр Порошенко 2015 г.)

    Коментиран от #135

  • 22 Отец Паисий

    15 95 Отговор
    Когато комунистическа баба мисли за войната. Ало, Русия ако знаеше, че ще претърпи и 1/100 от това, което им причи Украйна, сами щяха да напуснат окупираният Луганск и Донецк. Скоро Хаймърсите и нови подаръци от САЩ ще запукат отново. Както един предал се руски войник наскоро каза "украинците са въоръжение най-модерното оръжие, нас ни пращат с използвани окървъвени бронежилетки" Слава на Украйна!

    Коментиран от #34, #35, #42, #47, #82

  • 23 трака трак ....

    55 12 Отговор
    Украйна за краварника е начална проба на силите, опитен полигон за отработване на методиката, технологията и взаимодействието на пълното подчинение на Европа и прехвърлянето й на военни релси. По-нататък трябва да последва ескалиране на украинския модел до пълноценна Трета световна война.
  • 24 Иван

    84 9 Отговор

    До коментар #20 от "истината":

    Постепенно има възможност да научим за истинските намерения на политиците на Запад. Истината пробива. Меркел никога не е имала намерение да говори с Русия на равни начала. Това беше чиста витрина, това беше възможност Русия да бъде измамена за пореден път. измамен запад! Меркел призна, че те няма да спазват Минските споразумения, те печелят време, въоръжават Украйна, готвят се за война и в същото време обвиняват Русия. Какъв обрат!!!!
  • 25 Иван

    64 7 Отговор

    До коментар #9 от "Солей":

    Защото европейските с..ви...не им казаха,че нямат право да имат добри отношения с Русия и Европа едновременно, че трябва да изберат Европа и да обявят Русия за враг........Янукович отказа, западните юдео-нацисти спретнаха терористичния Майдан и наложиха еврейската нацистка Хунта.
  • 26 сорос.нет

    68 10 Отговор
    Събудиха руската мечка, чието ядрено копче е по-голямо от американското и чиито ресурси са много по-богати от американските.

    Коментиран от #117

  • 27 стоян георгиев

    83 8 Отговор

    До коментар #20 от "истината":

    Бившият френски президент Франсоа Оланд заяви, че Минските споразумения са опит да се даде време на Украйна да укрепи въоръжените си сили. Той направи съответното изявление в интервю за Kyiv Independent. това са западни ценности! Западът въоръжава Украйна осем години срещу Русия, какво ще кажете за това? Питам ви, русофоби! Имате ли капка съчувствие към децата на Донбас, когато ги обстрелваха осем години! Къде беше? СПА ли?
  • 28 мръсна политика

    61 2 Отговор
    Сега на дедо деменцио ще му разкажат играта заради изнесените секретни документи .

    Коментиран от #95, #109

  • 29 007

    14 90 Отговор
    Рассия просто ще плаща и ще моли за мир и стоки. Няма защо да и се търси мнението!!!!🇧🇬🇺🇦🇪🇺🇺🇸🇧🇬

    Коментиран от #31

  • 30 Тралала

    55 4 Отговор
    Да не отчетеш мнението на победителя? Не съм чел за подобна небивалица.
  • 31 агент "00"

    96 7 Отговор

    До коментар #29 от "007":

    Малка справка за основите на геополитиката и войната: Русия разполага с 12 процента от световния нефт, 32 процента – от световния природен газ, въглища – 30 процента, торове – 31 процента, кобалт – 21 процента, уран – 50 процента, желязо – 25 процента, никел – 35 процента, берилий – 33 процента, диаманти – 25 процента, цветни метали и сребро – първо място, германий, ниобий и волфрам – второ място, платина – трето място, злато – четвърто място. На територията на Русия се намират 12 морета, 2,5 милиона реки, 2 милиона езера, сред които и Байкал. По запаси на прясна вода Русия е на второ място в света – 4,5 милиона кубически километра, а по площ за обработваемите земи за селското стопанство – на първо.

    Това беше и целта на краварите и така наречения "колективен Запад" – да докопат и присвоят тези богатства. Не се получи.

    Коментиран от #121, #137

  • 32 ЛЕОПАРД

    33 8 Отговор
    ТРЯБВА ПРЕГОВОРИ ДИПЛОМАТИЧНОСТ МИР друго РЕШЕНИЕ няма

    Коментиран от #40, #48

  • 33 То и Медведев е руснак нали и Дерипаска

    10 25 Отговор

    До коментар #18 от "Солей":

    Руснак ама друг път

    Коментиран от #36

  • 34 стоян георгиев

    69 12 Отговор

    До коментар #22 от "Отец Паисий":

    Донбас винаги е бил руски, и хората там са живели руски, и езикът там винаги е бил руски, територията винаги е била руска! Ленин го даде на Украйна.
  • 35 Хи их хи

    28 3 Отговор

    До коментар #22 от "Отец Паисий":

    Отче, не се напъвай! За да береш нуклеярни гъби не е нужно да е валяло!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Има един начин да разбереш

    28 4 Отговор

    До коментар #3 от "ЧИИ Е СОЛЕДАР":

    Грабвай пушката и иди на място !
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Гочо

    44 5 Отговор
    Мнението на Русия е ясно...5те територии и нещо в бакшиш....
  • 40 Али Баба

    59 3 Отговор

    До коментар #32 от "ЛЕОПАРД":

    Още консерви за скрап .

    През декември изчезана най-голямата подводница в света – руската "Белгород" . Изчезна покрай бреговете на
    Америка. А когато спътниците откриха, че се е върнала обратно в пристанището, изчислиха , че тежи по-малко с 200 тона. Аритметиката е проста. Един "Посейдон" тежи 100 тона, значи Белгород е оставил някъде два
    Посейдона ??

    Коментиран от #59

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Солей

    21 1 Отговор

    До коментар #22 от "Отец Паисий":

    по-добре иди и се моли
  • 43 МИЦИ

    4 27 Отговор

    До коментар #41 от "Фифи":

    Засега ядете КОЗИЯТ КРАК ! безаналоговите ZAD
  • 44 Свети Петър

    7 47 Отговор
    Този си врътка опашката както му е изгодно , отгоре виждам всичко. Големият прецаканот тазичелма е кремълското жуже което е в пълна изолация под кремълската маса и султана го залъгва постоянно за огромни отстъпки. Естествено ,че след разгрома на лято ще се пита каквото е останало от Расия-Мордар за колко века ще могат да плащат огромните репарации за огромните мародерства.
  • 45 това от мен да го знаеш

    6 34 Отговор
    Споко! Следващия нарочен за "курбан" е Пригожин, когото Путин не може просто да подмени като останалите, а вече са налице сериознои проблеми с него. Най вероятно ще "загине геройски" и ще бъде изпратен с военни почести, а ордените и медалите за ковчега ми са вече произведени.
  • 46 А Украйна

    19 6 Отговор
    трябва ли да участва?
    Питам за един приятел, геополитик.
  • 47 Отче нещо май

    14 1 Отговор

    До коментар #22 от "Отец Паисий":

    много ти е запушило по калимавката.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Капитан Америка

    5 41 Отговор
    Ако Русия с икономика на Нигерия бие шута на целия Запад, това означава само бъдеще проблеми пред Запада, трябва да се спре руската армия и на техен терен с отчитна на ядрената заплаха друга възможност няма освен да си готов да се биеш, мир с азиатскси империи е само загуба за Запада

    Коментиран от #53

  • 50 Дай личен пример

    28 1 Отговор

    До коментар #15 от "...":

    Иди на фронта да я сразиш !
  • 51 само питам

    43 6 Отговор
    Къде е великото украинско ПВО което според тях било по добро от Израелското . Става три дена Руснаците ги бомбят с ракетите дето свършиа още лятото . Даже и в момента . А Окраинците уж свалят всичките свършили ракети па попаденията от какво са ?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 голямата измама

    45 6 Отговор

    До коментар #49 от "Капитан Америка":

    Ходи бе капитане са оправиш руснаците . Ходи , не се срамувай . Май ще се окаже че Русия с икономиката на Нигерия , ама запада няма никаква . Сал едното печатане на пари .
  • 54 Шшшшшшттт.....

    17 3 Отговор

    До коментар #52 от "Мммммм":

    Май гледаш новините от преди месец на запис .

    Коментиран от #57

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 СОЛЕДАР.....

    7 35 Отговор
    Пак излъгаха Путин.....че са превзели Соледар.
  • 57 Мммммм

    7 31 Отговор

    До коментар #54 от "Шшшшшшттт.....":

    Мнее, ти явно гледаш желанията на Пригожин! Соледар не е превзет, боевете продължават! В Соледар е все още украинското знаме!
  • 58 Хамсал

    47 6 Отговор

    До коментар #52 от "Мммммм":

    "войниците се включват директно от Соледар и докладват, все още са в центъра! ". Абе ха хо, какво украинско знаме, какво директно включване? Още вчера русите пуснаха клип от дрон над Соледар! Пълно е с украински войници, ама неподвижни! От видеото се вижда, вяма го вече Соледар, изравнен е! Не украинско знаме, здрава пръчка не можеш да намериш там, където да го закачиш! Истината е жестока и за нея да благодариш на извратените англосакси и техните прокси нацита от Азов, Айдар и Десен сектор!

    Коментиран от #60, #85

  • 59 Хахахаха

    2 21 Отговор

    До коментар #40 от "Али Баба":

    А Посейдоните знаят ли? Хахахаха.
  • 60 Мммммм

    5 31 Отговор

    До коментар #58 от "Хамсал":

    А ти от къде разбра, че са украински войници от дрона? Или кокошенко така ти каза? Соледар не е превзет, не разбрахте ли? А ти ми кажи, Пригожин нали щеше да казва пленените? Защо не го направи?

    Коментиран от #65

  • 61 Мммммм

    4 21 Отговор
    Факти, пуснете едно видео от Соледар! Видеото е от днес! Има и доста други видеа.

  • 62 1520

    22 4 Отговор
    ами то ще има ли Украйна
  • 63 Гориил

    33 2 Отговор
    Всеки мирен план ще бъде поражение за НАТО и ЕС. Мирният план е неблагоприятен за САЩ. Американците ще загубят гигантски неочаквани печалби.
  • 64 Гошо мексиканеца

    9 4 Отговор
    Един френски крал беше казал: -Държавата, това съм аз! Което значи, че мнението на обикновеният французин нищо не значи. После едни други развалиха монархиите и запяха:"Ние сме светът". Та, сакам да кажем: - Не знам за ЧИЯ Русия става въпрос?!
  • 65 Хамсал

    24 4 Отговор

    До коментар #60 от "Мммммм":

    Всъщност от дрона се вижда само пустош. Има друго видео на "музикантите" с редица от трупове с жълти ленти на ръкавите! Но най-вероятно това е руска постановка с трупове на руснаци увити от вагнеровци в жълто тиксо! Ти си гледай укринските клипове, утре ще дават Зеленката пред стените на Кремъл!

    Коментиран от #67

  • 66 Дубрутро

    16 1 Отговор
    Взе да им светва май?
  • 67 Мммммм

    1 18 Отговор

    До коментар #65 от "Хамсал":

    Ти погледай видеото в коментар 61!

    Коментиран от #68

  • 68 Хамсал

    18 3 Отговор

    До коментар #67 от "Мммммм":

    Гледал съм много филми на Парамаунт Пикчърс!

    Коментиран от #71

  • 69 Аааааа

    15 4 Отговор
    Значи според сегашните ни "уморени съюзници" за Русия може част от Украйна ,за България не може Македония,за Русия може Чечня,за България не може Беломорска Тракия,за Русия може Калининград,за България не може Добруджа?За Дънди може злато,за България каквото остане от медта при добива,за Румъния може да се сондира и добива нефт и газ в шелфа,за България не може.....???

    Коментиран от #72

  • 70 4634

    40 4 Отговор
    зеленският нарконацист трябваше да се съгласи с офертата на Путин и пито платено - нямаше да има война, защото безплатен обяд няма! Не може Русия да градила тази държава, дала пари и накрая да не си вземе нещо насреща, нали?

    утин предлагаше разумни предложения преди да настъпи. Но онези от обора са свикнали да бъдат най-агресивните и унищожителни по света и подлъгаха зеленчука.

    Коментиран от #73

  • 71 Мммммм

    5 26 Отговор

    До коментар #68 от "Хамсал":

    За руските филми от дрона ли пишеш? Соледар не е превзет!

    Коментиран от #74, #75, #83

  • 72 Ббббббб

    20 2 Отговор

    До коментар #69 от "Аааааа":

    Съжалявам, но не е същото. А за СРМ ние и по-точно нашите управници са виновни. Нямат позиция, нямат гръбнак, нямат мизия и родолюбие.
  • 73 Хахахаха

    3 29 Отговор

    До коментар #70 от "4634":

    Кво е градила Русия бе ейййй? Градил го е СССР! А Русия все още лежи на лаврите на СССР, защото сами нищо не са направили! Не виждаш ли, че Русия воюва със съветско оръжие?

    Коментиран от #80, #84, #86, #89

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Цената !

    6 32 Отговор
    Русия ще загуби войната !
    Аданаму ефенди !
  • 77 ттт

    6 2 Отговор
    Тоа Калин требе да е от нашите.
  • 78 Калин е руски еничар!

    3 7 Отговор
    Пък и Ибрахим!
  • 79 Винаги ДОБРОТО побеждава zлото жуже!

    6 24 Отговор
    Така беше с Адолфчо,Сталинчо, Чаушеску,
    Садамчо,така ще стане и с Полуръста от Кремъл!
  • 80 4892

    27 2 Отговор

    До коментар #73 от "Хахахаха":

    Русия е правоприемник на СССР.
    Другото оръжие го пази за други. Не бери грижа. Това, че не са ти съобщили е пропуск от тяхна страна, но от къде да знаят че си недосетлив и несхватлив.
  • 81 Да....

    5 25 Отговор

    До коментар #4 от "СОЛЕДАР":

    Руски няма, на една кула се вее украинското знаме, и се водят боеве....Слава на Украина!!!!!
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Фалш

    26 2 Отговор

    До коментар #71 от "Мммммм":

    Стари кадри излъчени сега. Пропаганда за укрите. Запада вече с болка призна загубата, а ти отричаш.
    Повечето им видеа са фалшиви, много не им вярвай. Даже поляците бъзикаха
    Зеленски, че не е бил на фронта а заснет сред декори.
  • 84 срам за България е,

    27 3 Отговор

    До коментар #73 от "Хахахаха":

    че сме член на нато от 2004 г. и ВСЕ ОЩЕ боравим със СЪВЕУТСКО оръжие и техника. НИЩО нямаме от нато, освен че ни използват безплатно военните бази, които са им удобни за нападение на Русия, без да си дават сметка, че ответните реакии са върху НАС. И НИЩО друго. Казват за две надуваеми лодки, парите кеш, които боко занесе в Обора и самолетите и днес не са дори на хартия.
    Срам е за България и е срам за всеки, който повдига темата, че еди кои си имали съветско оръжие. Хайде МАЛКО ПОНЕ ПОМИСЛИ, без да повтаряш каквото ти казват от отвъд океана.
  • 85 Ейй хамсийо...

    2 30 Отговор

    До коментар #58 от "Хамсал":

    Соледар не е превзет целият, украински дронове летят над селото и дават координатите на мистър Хаймарс от Ю ЕС ЕЙ, и той ги здрависва, гледах клип в тубата, дрона летеше и снимаше как десетина ушанки бягат по някаква улица, спряха за момент и побягнаха към някакви къщи и влязоха в една, дрона даде кординатите на Хаймарса, и гащите и кубинките им летяха на всички страни.

    Коментиран от #87, #91

  • 86 майстор Манол

    30 2 Отговор

    До коментар #73 от "Хахахаха":

    И кое не е градили Русия бе разбирач ? Руснаците освобождават тия земи от Монголите . Било е само степи и сламени колиби .
    Кой построява Одеса ,Николаев ,Харков ,Мариопул ........и хилядите малки градчета .

    Коментиран от #104

  • 87 верно бе

    24 3 Отговор

    До коментар #85 от "Ейй хамсийо...":

    Летят - окраински дресирани врабчета и разни папагали като тебе .
  • 88 Да бе!

    2 15 Отговор
    Всеки план на Русия за друга държава е глупав и неосъществим!

    Коментиран от #140

  • 89 историята

    19 1 Отговор

    До коментар #73 от "Хахахаха":

    1721 г. На 22 (2) октомври 1721 г., след резултатите от Северната война и с указ на Петър I, Русия се превръща в империя и приблизително по същото време, в края на 1721 г., руският миньор Григорий Капустин открива първия известен находища на въглища в Донецкия въглищен басейн. От този момент нататък започва индустриалното развитие на Донбас .
  • 90 Ама то Украйна

    29 4 Отговор

    До коментар #1 от "Да, ама не...":

    просто няма да я има. А що се отнася до САЩ - те какво общо имат със ситуацията, че да имат и глас в евентуални преговори? Когато бомбардираха Югославия, разбиваха Ирак и убиваха законен президент на далеч от тях държава, потърсиха ли нечие друго мнение?
  • 91 СЕРИОЗНО?

    11 1 Отговор

    До коментар #85 от "Ейй хамсийо...":

    Вземаш ли халюциногени?
  • 92 историята

    13 1 Отговор
    1754 г. Фондация Елизаветград (Кировоград). В западната част на земите на Запорожската Сеч е основана крепостта Света Елисавета, около която се изгражда град Елизаветград - сега Кировоград (център на Кировоградска област). Приблизително през същия период в Запорожките земи се създават административните единици Нова Сърбия и Славяно-Сърбия, в които с разрешение на руските власти се преселват сърби и власи от Австрийската и Османската империи.
  • 93 да се знае

    15 0 Отговор
    1770 г. Основаването на Александровск (бъдещият град Запорожие). По време на войната с Турция, започвайки от 1770 г., е построена отбранителната линия на Днепър от Днепър до брега на Азовско море. Основана през август 1770 г. на брега на Днепър, Александровската крепост по-късно става град Александър (днес Запорожие).
  • 94 те така е

    16 2 Отговор
    1778 г. Основаването на Херсон и Мариупол. На 19 октомври 1778 г. в устието на Днепър е основан град Херсон с крепост и корабостроителница - тук се намира първата база на руския Черноморски флот. През същата година в Азовско море е основан град Павловск, година по-късно преименуван на Мариупол

    Коментиран от #101, #127

  • 95 По-вероятно е

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "мръсна политика":

    да го оправдаят - по медицински показания. Забравил е какво и къде е занесъл. Деменцията не прощава.
  • 96 соросчетата стига са лъгали

    19 1 Отговор
    1783 г. Влизането на Крим и южната част на Новоросия в Русия. На 8 април 1783 г. Крим и прилежащите приазовски степи (Херсонска и Запорожка области) стават част от Русия (през 1784 г. стават Таврийска област, от 1802 г. - Таврийска губерния). В същото време Таман и целият Кубан са част от Русия.
  • 97 всичко е създадено от руснаците

    17 2 Отговор
    1787 г. Официалната основа на Екатеринослав (Днепропетровск).Екатерина II пътува до Новоросия и Крим, възхищавайки се по пътя на „потемкинските села“ – съвсем реални градове и села, основани от Потьомкин в най-кратки срокове и населени с преселници от Велика и Малка Русия. На 9 (20) май 1787 г. град Екатеринослав (бъдещ Днепропетровск) е официално основан от императрица Екатерина .

    Коментиран от #106

  • 98 град след град

    17 2 Отговор
    1789 г Основаването на Николаев. На 27 април 1789 г. Потьомкин полага нова военна корабостроителница в устията на Ингул и Южен Буг, а на 27 август близо до корабостроителницата е основан град Николаев. Николаевското адмиралтейство става най-голямата руска военна корабостроителница на Черно море – тук се строят кораби за Черноморския флот.
  • 99 Чичо

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "истината":

    Атаката срещу кой?
  • 100 какво да кажа

    15 2 Отговор
    1792 г. Основанието на Тираспол. По бреговете на Днестър се изгражда укрепена линия на Днестър за защита на новите граници на империята, създадени в резултат на войната. Основана през 1792 г. по лично указание на Александър Суворов, Срединската крепост придобива статут на град и името Тираспол през 1795 г.
  • 101 Добавям -

    18 4 Отговор

    До коментар #94 от "те така е":

    още по-късно става Жданов. И българските моряци точно там въртяха добър бизнес с цигари БТ , червен хайвер и други неща, а някои си доведоха и жени от там. И което е още по-интересно - нито един не казваше "БЯХМЕ В УКРАЙНА", А ЗА ВСИЧКИ ТАМ БЕШЕ "СЪЮЗА" ИЛИ "РУСИЯ".
  • 102 Одеса

    18 3 Отговор
    1794 г. Основаването на Одеса. На 27 май (7 юни) 1794 г. императрица Екатерина II издава рескрипт за основаването на града и пристанището на мястото на турския Хаджибей, а на 22 август (2 септември) 1794 г. строителната площадка е осветена и забиват се първите купчини - така е основан град Одеса, който се превръща в най-важното руско пристанище на Черно море .
  • 103 трябва ли да ги изредя всичките

    16 3 Отговор
    1795 г Основаването на Луганск. На 14 ноември Екатерина II издава указ за основаването на първата чугунолеярна в южната част на Руската империя, която се строи още при управлението на Павел I в долината на река Луган - село Лугански завод (бъдещ Луганск ) възниква около него.
  • 104 Хахахаха

    5 21 Отговор

    До коментар #86 от "майстор Манол":

    Кой построява? Хахахаха. Ми хората, които са били там и сега са там бе, разбирач! А хората, които са там са украинци! УССР беше в състава на СССР! Преведи си, какво е УССР!

    Коментиран от #107

  • 105 Русия

    15 9 Отговор
    Смърт за зеленски и нацистите
  • 106 Хахахаха

    7 19 Отговор

    До коментар #97 от "всичко е създадено от руснаците":

    И какво от това, не става ясно! България също е била на три морета, другар! Римската империя е била голяма, Османската империя е била голяма! Да вземат и те да си връщат земите, а? Знаеш ли че повечето български градове са създадени по турско? И са имали само турски имена? Ся Турция трябва да си ги връща, щот тоя или оня град го е създал Осман Паша? Я се събудете малко.

    Коментиран от #108, #111, #138

  • 107 майстор Манол

    16 4 Отговор

    До коментар #104 от "Хахахаха":

    Тия хора дето са били там , сега щяха да не наричат монголци , ако не бяха руснаците . Така както и ние щяхме да се наричаме турци .
  • 108 констатирам

    17 4 Отговор

    До коментар #106 от "Хахахаха":

    Ами руснаците ще си ги върнат , па другите какво ще правят си е тяхна работа .

    Коментиран от #112

  • 109 Иван

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "мръсна политика":

    Най-добрата разказана игра е да го убият.
  • 110 Бесен- _Язовец

    18 4 Отговор
    Руснаците компромис няма да правят, а Краварите и Евродже.ндарите нямат думата!
  • 111 Обяснител

    18 4 Отговор

    До коментар #106 от "Хахахаха":

    Не отчиташ че Украйна е измислена държава под условия. И всъщност Русия в началото не искаше да анксира.Дори на 24 февр. А бе принудена.
  • 112 Хахахаха

    3 16 Отговор

    До коментар #108 от "констатирам":

    Мдааа. Ще видим какво ще си върнат! Само да не станат Московия!

    Коментиран от #114

  • 113 Артилерист

    17 5 Отговор
    Има разумност в казаното от турчина. Особено да се види предисторията на войната. Но защо американците да участват в мирните преговори? Те като какви-воюващи, даващи оръжия и пари и печелещи-ли?

    Коментиран от #115

  • 114 Хахахахахахаха

    6 2 Отговор

    До коментар #112 от "Хахахаха":

    Мда. Московия с махала у края! Хахахахаха.
  • 115 Арсенал Лондон....

    2 19 Отговор

    До коментар #113 от "Артилерист":

    Като всякакви ще участвуват янките, и като главни гробокопачи на руският ке.+.не-ф.....
  • 116 Съни

    19 6 Отговор

    До коментар #15 от "...":

    Преди Русия да изчезне от световната карта трябва да изчезнат САЩ -"империята на доброто".
  • 117 И аз да кажа

    6 18 Отговор

    До коментар #26 от "сорос.нет":

    Мааалко не надценяваш ли "мечката"? Щатите, Европа, Япония, Израел, Австралия- или "колективният Запад" правят някъде към 800- 900 милиона. Русия- около 150, част от които изостанали ( видяхме ги какво мъкнат от Украйна), алкохолизирани и немалка част мюсюлмани. Докато в " колективния Запад" по- голяма част от населението е адекватна и създаваща блага. Та как виждаш при съотношение 1:6 , кой пръв ще се изтощи? Мислете, бе хора!

    Коментиран от #119, #120, #130, #132

  • 118 Ха,ха,ха

    6 4 Отговор
    Имало едно време такава държава!
  • 119 Мисли бе човек

    16 6 Отговор

    До коментар #117 от "И аз да кажа":

    Бъдещето е на Изтока.
    Блага със скъпи ресурси са неконкурентни. "Колективния адекватен запад" си направи публично харакири.
  • 120 Русофил

    16 6 Отговор

    До коментар #117 от "И аз да кажа":

    Към Русия прибавете Китай, Индия, Венецуела и още....Така че нещо математиката ви не излиза...
  • 121 Съни

    20 5 Отговор

    До коментар #31 от "агент "00"":

    Прав си,това е война за природни ресурси,само че Русия няма да даде своите безплатно който ида иска нещо ще трябва да си плаща и то по пазарни цени защото когато Русия продаваше евтино на колективния Запад му се видя че печели много и започна с всякакви измислени санкции.

    Коментиран от #122

  • 122 отвратителни са

    4 12 Отговор

    До коментар #121 от "Съни":

    Абе ненеорм какви ресурси. Стига вече с тия глупости,че вече ви се смеят и децата.Нали освобождение беше. Народа от донбас и разни такива.
  • 123 С правото

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    на по-силния.
  • 124 АХМАТ СИЛА

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "СОЛЕДАР":

    Ти мисли на къде ще бягаш че скоро ще го видиш в центъра на София, само че народен съд няма да има за такива като тебе а без съд и присъда до девето коляно

    Коментиран от #128, #129

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Моряка

    12 2 Отговор
    Ами аз откога го раправям,че Украйна е не само измислена,но и открадната от ЦРУ територия от Русия.Но тъмносините цементирани глави как да разберат.Като гледам оценките,добре че са под 20%,но пък богато финансирани от Козяк.Гражданската война в България,започната с военно фашисткия преврат на девети юни 1923г. никога не е завършвала.Ту въоръжена,ту площадна,ту идеологическа.И няма изгледи да затихне,ЦРУ -то добре си гледа работата.Поне 2 вълни нови спасители вече са подготвени.Повервайте ми.Ето,НДСВ-то вече се размърда.В точното време.Принц Кирил явно е усетил,че има нещо недоукрадено.Дано да не позная.
  • 127 Моряка

    10 2 Отговор

    До коментар #94 от "те така е":

    То не са само Херсон и Мариупол.По същото време се застроява цяла Новорусия от княз Потьомкин,с парите на Руската империя-Одеса,като център на търговията,Николаев,като корабостроителен център,Севастопол,като Военноморска база,Керч,Ялта,Феодосия,Днепропетроск,,да изброявам ли още?Да е имало поне един украинец по него време?
  • 128 Пак съм аз

    2 8 Отговор

    До коментар #124 от "АХМАТ СИЛА":

    Други МАЙСТОРИ НА СПРИНТА, освен непобедимите и безаналогови русначета, НЯМА - чак партенките им пушат, като видят украински войници !!!
  • 129 Поредния TЪП ватник

    1 6 Отговор

    До коментар #124 от "АХМАТ СИЛА":

    АХМАК СИЛА ми ти нема ли да бегаш?
  • 130 Болярин

    3 8 Отговор

    До коментар #117 от "И аз да кажа":

    Какво можеш да кажеш за някакви мародери, които влизат в украински дом и искат от домакинята да им каже шифър на ... готварски уред, който мислят за сейф - дали това са войници !?!
  • 131 Андрю

    1 4 Отговор

    До коментар #18 от "Солей":

    Монголец е .
  • 132 Българин 681

    11 1 Отговор

    До коментар #117 от "И аз да кажа":

    "Щатите, Европа, Япония, Израел, Австралия- или "колективният Запад" правят някъде към 800- 900 милиона."
    И 50% от "мъжете" им с лакирани нокти, метросексуални и оръжие виждали само по Холивудски продукции.
    Мечката, ако се наложи(дай Боже да не се случва!), ще премаже "демократична" Европа за седмица.
    Ако ли пък им спрат суровините и без пушка да пукне ЕС
    загива за месец.
    Господ да пази България, а Русия не я мисля, тя си е добре.
  • 133 Българин 681

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Да, ама не...":

    Ако не ти е ясно:
    Победителят определя условията, а в случая Украйна ще загуби категорично.
  • 134 Българин 681

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "...":

    Значи 3166-та година.......
  • 135 Българин 681

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Никога не купувам шоколади Пo-Roshen-ко!!!
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 До Агент WC

    2 9 Отговор

    До коментар #31 от "агент "00"":

    Е и какво от това. Не са мръднали от 19 век. Ако всичко това богатство беше на Япония къде ли щеше да отиде Човечеството. А при тия кретени руснаците никога нищо няма да се случи

    Коментиран от #139

  • 138 Не е вярно,

    5 1 Отговор

    До коментар #106 от "Хахахаха":

    че повечето български градове са създадени от турците е епохата на Османската империя. Историята на повечето български градове датира от различни по-ранни епохи. Намирам, че в този сайт се борави доста произволно с историята.
  • 139 сорос.нет

    4 0 Отговор

    До коментар #137 от "До Агент WC":

    Не си добре нито с главния , нито с гръбначния мозък .
  • 140 за невнятните да повторя

    2 0 Отговор

    До коментар #88 от "Да бе!":

    "Руснакът бавно впряга, но язди бързо", гласи една известна поговорка. Как ще се развие по-нататък руската специална операция (СВО) в Украйна през 2023 г., разсъждава бившият офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ Скот Ритър. Измина почти година от обявяването на началото на СВО. През това време четири нови региона се присъединиха към Русия наведнъж, но Украйна продължава да се съпротивлява яростно. Колективният Запад активно й помага в това. САЩ и ЕС доставят на Киев оръжия и ресурси и се опитват с всички сили да продължат конфликта. Но страните от НАТО започнаха да подготвят Украйна за конфликт с Руската федерация много преди началото на 24.02.2022 г. Това призна бившият канцлер на Германия Ангела Меркел. Политикът каза, че Минските споразумения са били само средство за печелене на време от страните от НАТО за укрепване на въоръжените сили в Украйна. Същото каза и Макрон. Това са евродендърските ценности в услуга на обора.
  • 141 нпо агент

    1 0 Отговор
    Уфф..от Турция едно и също ..сега казва така, утре ще каже друго, а вчера били съгласни с зеленото недразумение и приветстваха 10 точки за укр.предложение за мир...иди и вярвай на босфора..
  • 142 Димитър

    1 1 Отговор
    В края на крайщата украйнците защитават своята територия, семействата си, Жени, деца независимост и свобода със кръвта си и живота си. Откъде на къде Русия ще решава съдбата на една независима и суверенна държава и тя ще определя какво биха искали украйнците. Руската наглост, агресия и корупционност нямат граници. Путиновия режим е позор за целия цивилизован свят, а войната която водят руснаците срещу независима Украйна е криминално престъпление надминаващо по жестокост дори Хитлер от ВСВ и един ден в Хага ще си получат заслужените присъди всички виновници.
  • 143 Хан Аспарух

    1 1 Отговор
    Да припомня на някой невежи другари, че великия другар на Путин и негов готвач Пригожин е лежал 9 години в затвора за грабежи, измами и корупция, а сега се прави на велик. Както и другия бивш президент на Украйна Янукович човек на Путин също е лежал в затвора, но се оттегли като милионер, а само колите му са няколко милиона долара. Така, че си направете извода за какви кадри става на въпрос и защо руското законодателство допуска хора лежали в затвора на заемащи високи позиции. Вагнер на Пригожин състоящ се от около 50 хиляди човека, повече от половината от тях са настоящи руски затворници участници във войната на агресивна и корумпирана Русия срещу независима и суверенна Украйна.
Новини по държави: