17 Януари, 2023 12:47 1 520 45

Русия заяви, че планира дълбоки реформи във въоръжените си сили до 2026 г.

  • русия-
  • украйна-
  • въоръжени-
  • сили-
  • реформи

Броят на военнослужещите във въоръжените сили ще се увеличи до 1,5 милиона души

Русия заяви, че планира дълбоки реформи във въоръжените си сили до 2026 г. - 1
Източник: БГНЕС

Русия обяви днес, че до 2026 г. във въоръжените ѝ сили ще бъдат извършени дълбоки реформи, включително промени в числеността на личния състав и административна реформа, предаде Ройтерс.

Руското министерство на отбраната съобщи, че се предвижда броят на военнослужещите във въоръжените сили да се увеличи до 1,5 милиона души.

"Само укрепвайки ключовите структурни компоненти на въоръжените сили е възможно да гарантираме военната сигурност на държавата и да защитим новите региони и обектите от критичната инфраструктура на Руската федерация", заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу на съвещание със заместниците си в министерството, с главнокомандващите на видовете въоръжени сили на Русия и командващите родовете войски и военните окръзи по въпроса за изпълнението на решението на руския президент Владимир Путин за увеличаване на числеността на въоръжените сили до 1,5 милиона военнослужещи, предаде ТАСС.

Ведомството отбеляза, че министърът е обърнал особено внимание върху това, че всички мерки трябва да бъдат обединени в комплексен план за увеличение на числеността на личния състав във въоръжените сили на Русия и да бъдат синхронизирани със сроковете за доставка по държавни отбранителни поръчки на въоръжения, военна и специална техника и материални средства, със строителството на инфраструктура за разполагане на войските и с осигуряването им със съответните ресурси.

Шойгу отбеляза, че въвеждането на посочените мерки ще изисква компетентни решения от страна на заместник-министрите на отбраната, главнокомандващите (на видовете въоръжени сили) и командващите (на военните окръзи, Северния флот и родовете въоръжени сили).


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ушанков

    17 9 Отговор
    a пенсионна реформа, а реформа по доходите, кога ??? мръсни кръвопийци !!
  • 2 Теле

    7 8 Отговор
    Супер
  • 3 Ал Бунди

    20 13 Отговор
    ХАХАХАХАХА..Споко и без това украинците доста добре се справят с реформирането на руската пишман армия..хахахахах

    Коментиран от #24

  • 4 Украйна ги реформира много добре

    19 8 Отговор
    Не се базикам.

    Коментиран от #6

  • 5 Ал Бунди

    13 6 Отговор
    И кво сега..оказа се, че и Шойгуто , че и Герасимов имали частни армии..Яко крадене в тая Русия. Нашите могат само да стоят, да гледат и да цъкат с език...Всъщност...дали ще я има Русия през 2026 година?
  • 6 хахаха

    6 7 Отговор

    До коментар #4 от "Украйна ги реформира много добре":

    Абе верно е ДЪЛБОКА реформа това.

    Коментиран от #10

  • 7 Българин

    17 6 Отговор
    Русия да вземе да направи дълбоки реформи в Кремъл
  • 8 Българин

    15 7 Отговор
    Че станаха за смях на цял свят

    Коментиран от #16

  • 9 оня с коня

    11 7 Отговор
    Има една Съществена подробност - че Сегашната Русия НЕ МОЖЕ ДА ПЛАНИРА Реформи/най-малко пък "съществени"/,след като УТРЕШНАТА Русия ще ги СМАЧКА И ХВЪРЛИ в Кошчето ,възприемайки СЪВСЕМ РАЗЛИЧЕН КУРС на Политика.
  • 10 Огурец

    5 8 Отговор

    До коментар #6 от "хахаха":

    Укренската и се отрази реформата, нямат вече укри в армията

    Коментиран от #12

  • 11 Мое мнение

    14 6 Отговор
    Швеция и Финландия напират за НАТО. В Полша инсталират Пейтриът батареи. В Румъния настаниха разузнавателни самолети. Еми логично е когато те заобикалят повече кучета то да вземеш и да си сложиш повече камъни в джобовете, нали?

    Коментиран от #15, #19

  • 12 Ал Бунди

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "Огурец":

    Демек, кога да чакаме рашъните в Берлин? А в Лисабон?
  • 13 Така, така

    8 2 Отговор
    А планирали ли са колко от орките ще бъдат трансформирани в “Груз 200”?
  • 14 хахахаххаа

    1 5 Отговор
    Американците искат войни да има. За това путин почна война.
  • 15 Ха ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Мое мнение":

    Па за по-сигурно можеш да си окачиш цел бордюр на шията. И да скочиш от по-висок мост..тоя номер с камъните..го гледах на скоро във филма Паника в Бевърли Хилс..
  • 16 Леле

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Смеят се глу-паците. Военните анализатори от запада дават съвсем други оценки за хода на операцията от медийната пропаганда. И нали знаеш - който се смее последен се смее най-добре.
  • 17 Солей

    4 0 Отговор
    Кога ще затворите границите? :)))
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Само че

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Мое мнение":

    ... обърна последователността на събитията. Първо руските фашисти започнаха да "хвърлят камъни", а след това съседите им взеха да се договарят какво трябва да направят, за да се пазят от тях.

    Коментиран от #21

  • 20 Стигам до извода

    6 1 Отговор
    Щели да реформират..Тия пак са намислили някоя схема да окрадат армията...
  • 21 Мое мнение

    4 8 Отговор

    До коментар #19 от "Само че":

    Ами кой от 2014 обстрелва мирни жители в Донбас и Луганск? Или това не го броиш. Има цяла алея с гробове на загинали деца от бомбите на украинците за тия 8 години. Руснаците ги чакаха цели 8 години да спрат с провокациите.

    Коментиран от #23, #27, #34, #44

  • 22 Ал Бунди

    8 3 Отговор
    А как ще стане това реформиране? С парите на простите рушняци, разбира се. Тези дни ГосДумата щяла да гласува вдигане на данъците. А иначе, сметките за комуналките и топлото вече бият таван от 6-10 000рубли.Сметнете по курса колко е това. Пенсионерите вече избесняха...А санкциите се оказа че работят.Безотказно. Бавно, но неумолимо Раша отива към своя край..

    Коментиран от #26

  • 23 Бацо Гацов

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Мое мнение":

    А стига па ти с тия мутрофановски опорки бе. Само копи-пейст. А какво щеше да стане, ако Ердоган реши да си прибере Кърджали, Разград и Шумен
  • 24 Аха

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ал Бунди":

    Така се справиха ,че се налага да събират избягалите в Европа за да ги пращат на фронта.а това постоянно изпращане на оръжия и пари от запада за какво справяне говори?

    Коментиран от #25

  • 25 Ал Бунди

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Аха":

    Аха, маха..а Масква утанула( заедно с половината ЧФ), Кримския мост го думнаха, а в Макеевка не останаха даже парцалите от 600 орки..та ги събирали, викаш. За ударите по Енгелск, Чьорнобаевка..не споменавам..

    Коментиран от #28

  • 26 Ако говорим

    2 5 Отговор

    До коментар #22 от "Ал Бунди":

    За сметки тока ми от 0,13 евро стана на 0,46 за квтч....газта и тя 4 пъти скочи.....храните с 30-40% та работят санкциите

    Коментиран от #33

  • 27 Стига с тези опорки от Кремъл

    8 3 Отговор

    До коментар #21 от "Мое мнение":

    Тези в добас които разпалиха сепаратизма са една шепа предатели борещи се руски интереси и лична облага и принуждаващи мирното население на областта да живее 8 година на фронтовата линя на една война която не е тяхна и да понасят целия ужас от тази война напълно напразно и безсмислено. С парите с които Русия финансираше цели 8 години сепаратизма и войната в източната част на Украйна можеше да построи нови гадове на руска територия за абсолютно всички руснаци живущи в Украйна които са се чувствали потиснати и които не са желали да са част от Европейска и независима Украйна, но не това беше целта. Престъпния кремълски режим просто използваше тези хора обричайки да живеят на фронта на водеща се гражданска война между официалната власт и терористичните сепаратисти финансирани от нея.

    Коментиран от #29

  • 28 Аз пък

    1 5 Отговор

    До коментар #25 от "Ал Бунди":

    Чух че не били 600 а 60 000 ....зеления така каза. Странно че урките публикуват данни само за цивилни убити но не и за военни.явно войниците им са безсмъртни

    Коментиран от #38

  • 29 А нещо

    1 5 Отговор

    До коментар #27 от "Стига с тези опорки от Кремъл":

    Да кажеш за закона за украинския език? Защо урките смениха орела в унгарския анклави с украинския символ? А не забраниха ли ибългарския език но политиците ни им казаха да забравят за ЕС и се отметнаха?!? А защо на косоварите им направиха държава а на руснаците в Донецк не?!?

    Коментиран от #32

  • 30 Васил

    6 1 Отговор
    Сигурно на въоръжение ще влязат откраднатите домакински уреди от Украйна защото са по прецизни в действията си от колкото произведените рашистки боклуци дето никой не ги иска.
  • 31 Пешо

    3 0 Отговор
    Или каквото е останало от въоръжените сили по-точно ще реформирате!
  • 32 Стига с тези опорки от Кремъл

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "А нещо":

    Стига с това Косово.Защото първо Косово не е анексирано от никоя държава, а е независима държава и до днес. При Крим и Добас е точно обратното. Второ защото разпадането на Югославия е естествен процес, а отцепването на територии от Украйна е изкуствен процес дирижиран от Путлеристн, чрез сепаратизъм подклаждан от нея за да дестабилизира Украйна и да и попречи да се развива по пътя който желае мнозинството от населението и. След разпадането на дадена държава контролирана от терористичен режим, какъвто беше този в Югославия и какъвто е този в Русия е нормално да се появят нови независими държави. Случая с Украйна изобщо не е такъв и това няма как да бъде прието от никои освен Русия, Северна Корея,Сирия и Еритрея.
  • 33 Интересно

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ако говорим":

    Ама и ти май си някъде из западналата Европа, бъди пич и отивай да живееш в Русия за да не се оплакваш!!!
  • 34 ТИРбушон

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Мое мнение":

    Българските рубладжии са на едно и също морално равнище с пандизчиите на Пригожин.

    И заслужават същото презрение и остракиране от цивилизованите хора и обществото като цяло.
  • 35 Ломчанин

    0 5 Отговор
    Основната реформа ще е създаването на няколко нови военни окръга. От достоверен източник знам имената им:
    1. Източно европейски
    2. Централно европейски
    3. Западно европейски и
    4. Северо европейски
    острова Великобритания остава извън новото деление поради високата степен на радиоактивно заразяване.

    Коментиран от #42

  • 36 Путинче

    4 1 Отговор
    Демек Русия върви по пътя на Северна Корея. Бедна държава с огромна армия. Или казано иначе - На гол тумбак чифте ракети 😆 Това е много лоша новина за обикновените руснаци. Или поне за трезвата част от тях. Това означава че богатата им на ресурси страна освен че както досега се ограбва от корупция и олигарси ще се наливат и още милиарди и в армия.
  • 37 русия е джудже

    3 1 Отговор
    Тея чак сега осъзнаха каква неможеща мижитурка са във военно отношение.
  • 38 Да живее България #US

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Аз пък":

    До момента има убити украински герои около 120 000 души.Русонацистките терористи които са ликвидирани до момента са близо половин милион.
  • 39 Крымчанин

    2 1 Отговор
    Украйна е суперкорумпирана провинциална държава от третия свят. Но тя е страшно обичана от нашия военно-промишлен комплекс, който Вашингтон държи толкова здраво. За нашия военно-промишлен комплекс Украйна е чиста печалба. Очаквам един послушен Конгрес на ВПК да вдигне залога и да започне да изпраща 100 милиарда в Украйна, без значение кой е на власт там.

    Коментиран от #45

  • 40 Иван

    1 1 Отговор
    украински Гьобелс - тов. Арестович вече напусна играта и купи билети за Маями, а другар. Зеленски все още си играе на война с Русия, време е да приключим
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ал Бунди

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ломчанин":

    На мен пък ми казаха друго- пак ще са четри,само че
    Западнополски
    Източно китайски
    Сибирокитайски и
    Сахалинояпонски
  • 43 Рашка по прашка

    1 0 Отговор
    Аха тия се сетиха че са 2 армия в света ама само по паради. Нали бяха безаналогови, непобедима и так дале. Сега защо ще правят дълбоки реформи. Защото осъзнаха колко са жалки и че с една Украйна едвам се справят а със сериозен враг ще са смачкани за дни.
  • 44 небрежнев

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Мое мнение":

    За насилието в Донбас от 2014 до 2022 г. е виновен Путлер, който разпали сепаратизма и въоръжи проруските (просъветски) елементи. И като истински наглeц приписва това на хората, които защитават домовете, живота и родината си.
    Като си против тези жертви, то е добре да се огледаш колко са сега, след нападението от 24.02.2022 на орките. По-добре ли е? Някой да живее вече спокойно? Тези с изравнените жилища и погребани стотици хиляди мирни хора дали ще се зарадват на поредната руска наглост?
    Русофилите най-обичате да мразите, да yбивате и да лъжете. Но всичко се връща. Пътят за всеки диктатор и убиец е като на предишните: хитлер, пол пот, чаушеску, садам, кадафи... а скоро и путлер с путинистите!
  • 45 Да бе

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Крымчанин":

    А па Русия хич не е корумпирана. Затова за 30 години се навъдиха маса милиардери там а обикновените руснаци особено извън Москва живеят в 19 век с калните пътища и мизерията.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания