Last news in Fakti

22 Януари, 2023 17:47 941 4

Още драми за Нетаняху! Израелски ключов министър беше освободен от поста след решение на правосъдието

  • арие дери-
  • ликуд-
  • израел-
  • бенямин нетаняху

Върховният съд съобщи в сряда, че е постановил с 10 гласа "за" срещу 1 "против", че Арие Дери няма право да заема министерски пост, тъй като е бил осъден миналата година за данъчни престъпления и изтърпява пробация

Още драми за Нетаняху! Израелски ключов министър беше освободен от поста след решение на правосъдието - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелският премиер Бенямин Нетаняху освободи днес втория човек в правителството си - министъра на вътрешните работи и на здравеопазването, след решение на правосъдието, предаде Франс прес, пише БТА.

В сряда Върховният съд анулира назначението на Дери, признат за виновен в данъчна измама.

"С болка на сърце (. . .) сме принудени да ви освободим от вашия пост в правителството", каза Нетаняху на седмичното заседание на кабинета в Йерусалим, в което участваше Дери.

Той добави, че съдебното постановление "пренебрегва волята на народа" и той ще положи усилия да намери някакъв законен начин Дери да може "да дава принос в служба на Държавата Израел".

Лидер на ултраортодоксалната партия "Шас", Арие Дери бе назначен за министър на здравеопазването и вътрешните работи в рамките на сложно коалиционно споразумение, сключено през декември след парламентарните избори от 1 ноември в Израел.

Върховният съд съобщи в сряда, че е постановил с 10 гласа "за" срещу 1 "против", че Арие Дери няма право да заема министерски пост, тъй като е бил осъден миналата година за данъчни престъпления и изтърпява пробация като част от съдебно споразумение.

"Повечето съдии определиха, че това назначение е изключително неприемливо и така министър-председателят трябва да отстрани (Арие Дери) от правителството", се казва в резюмето на съдебното решение, цитирано от Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо мексиканеца

    0 0 Отговор
    Да им пожелаем консенсус!
  • 2 дай боже на всеки

    1 0 Отговор
    политик такива драми. Той прави нарушения, за които е за съд, но вместо това е все в управлението.
  • 3 циганка компанионка

    2 0 Отговор
    евреи и ромка каква комбинация
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.