Last news in Fakti

3 Януари, 2023 20:08 1 090 2

План! Бенямин Нетаняху е ангажиран със строгото запазване на статуквото на Храмовия хълм

  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • храмов хълм

Това заяви след днешното посещение в комплекса на израелския министър по националната сигурност Итамар Бен-Гвир, което беше осъдено от редица мюсюлмански страни

План! Бенямин Нетаняху е ангажиран със строгото запазване на статуквото на Храмовия хълм - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е ангажиран със "строгото запазване на статуквото" на Храмовия хълм, заяви представител на неговата канцелария, цитиран от Ройтерс.

Той каза това след днешното посещение на израелския министър по националната сигурност Итамар Бен-Гвир в комплекса, което бе осъдено от редица мюсюлмански страни.

Представителят на канцеларията на Нетаняху припомни, че в миналото също е имало подобни визити на израелски министри в комплекса на джамията Ал Акса, и изтъкна, че те не са били в нарушение на споразумението, уреждащо статута на обекта, което позволява на мюсюлманите да се молят в храма, а на хората от други вероизповедания - само да го посещават.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пропаганда за напреднали

    6 0 Отговор
    МИ това си е цяло робство бе!
  • 2 Анатолий

    3 0 Отговор
    защо не вземеш да се гръмнеш педал продаден.