30 Януари, 2023 20:50 4 669 182

Президентът на Латвия: "В нашата страна не искаме руснаци"

  • егилс левит-
  • латвия-
  • русия-
  • нато-
  • украйна

Защото именно руското общество е длъжно да прекрати тази агресия, казва пред ДВ Егилс Левит

Президентът на Латвия: "В нашата страна не искаме руснаци" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Не желаем приток на руснаци към Латвия, казва пред ДВ латвийският президент Егилс Левитс. "Защото именно руското общество е длъжно да прекрати тази агресия." В Латвия вече има достатъчно руснаци, казва още той.

ДВ: Господин президент, Германия реши да изпрати на Украйна бойни танкове "Леопард-2". Ще благодарите ли и Вие на канцлера Олаф Шолц?

Егилс Левитс: Разбира се. Всички съюзници от НАТО приветстват това решение. Аз го смятам за правилно, защото сигурността на Европа е под заплаха.

ДВ: Върху Германия беше оказано силно влияние от вън, включително и от Балтийските страни. Защо?

Егил Левитс: Защото смятаме, че е необходимо да защитим Украйна - това е единственият начин да защитим Европа.

ДВ: Но в Европа, и особено в Германия, има доста хора, които се обявяват против оръжейните доставки за Украйна. Един от главните им аргументи: Европа все повече се замесвала във войната. Вие самият разбирате ли тази критика?

Егил Левитс: Такава критика е неоснователна, защото тази война произтича от Русия, а не от НАТО, не от Европа, не от Германия или Латвия. Наш дълг е да защитим държавите си.

ДВ: Според критиците доставката на танкове прекрачва червената линия и може да провокира Русия да предприеме ответни действия срещу Запада.

Егил Левитс: Не мисля, че в този контекст е уместно да се говори за "червени линии". Защото Русия вече прекрачи червената линия, нападайки Украйна - една суверенна и демократична страна. (…) Ако разрешим на Русия да извлече полза от своята агресия, това ще бъде покана към нея да продължава нататък. А също и покана към други страни да нападнат, примерно, съседите си.

ДВ: Дмитрий Медведев каза, че една ядрена държава не може да загуби. А Русия е ядрена свръхдържава. Не се ли тревожите от опасността от ядрена война в центъра на Европа?

Егил Левитс: Ние нямаме ядрено оръжие. Повечето европейски държави също нямат ядрено оръжие. Такова имат Съединените американски щати. И президентът Байдън вече каза, че използването на ядрено оръжие от Русия в Украйна ще бъде катастрофа за Русия.

ДВ: Заедно с другите балтийски държави и Вашата страна не само затвори границите си за руснаци (макар и не за всички - за повечето), но и недвусмислено отказва да приема бягащите от военна служба. Но тези хора бягат от мобилизация, ако не и от смърт. Защо не ги пускате в страната?

Егил Левитс: Затворихме границата за руски туристи. Когато има истински бежанци, ние - разбира се - разглеждаме молбите им. Но в момента, когато руски войници убиват украинци, на фона на ситуацията в Европа, ние не желаем тук да пристигат руски туристи.

ДВ: А готови ли сте да приемате руснаци, които бягат от военна служба?

Егил Левитс: Не желаем приток на руснаци насам, към Латвия. Защото именно руското общество е длъжно да прекрати тази агресия.

ДВ: Този аргумент се чува все по-често. Но в действителност хората, които открито протестират против войната в Русия, рискуват своята свобода и безопасност. Срещу тях са заведени стотици дела заради това, което в Русия наричат "дискредитиране на въоръжените сили". Някои вече бяха вкарани в затвора. Нима още руснаци трябва да отидат зад решетките?

Егил Левитс: Разбира се, ние ще разглеждаме всеки отделен случай. Но страна като Германия например приема руски емигранти, за тях си струва да се насочат към Германия.

ДВ: Но не и към Латвия?

Егил Левитс: Ние тук вече имаме руско население.

ДВ: Още преди масираното нахлуване на Русия в Украйна балтийските държави предупреждаваха за възможна руска агресия, особено след анексирането на Крим. Не мислите ли, че Западна Европа и западните страни не ви възприемаха съвсем насериозно?

Егил Левитс: Това е сериозна грешка на западните политици. Тя автоматично доведе до масираното нахлуване в Украйна. Ние знаем, че е пряко следствие и по тази причина настояваме за реална подкрепа за Украйна, за да може тя този път да се защити.

ДВ: Смятате ли, че сега балтийските държави и тяхната сигурност са станали по-важни за НАТО?

Егил Левитс: Разбира се, всички ние в Европа сега мислим повече за защитата си, защото имаме един агресивен съсед. А когато имаме агресивен съсед, съвсем естествено е да повишаваме своята отбранителна способност.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 96 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    176 39 Отговор
    Че то половината население на Латвия са руснаци бе?

    Коментиран от #14, #16, #23, #38, #45

  • 2 КОТарАК

    33 109 Отговор
    руснаците не са лоши поотделно/ имам много приятели..проблема е , че са наивни в доста отношения и винаги се намира някой катоПУ да се възползва от това.

    Коментиран от #5, #179

  • 3 Делю Хайдутин

    148 45 Отговор
    Боже какъв дебил!

    Коментиран от #6, #10

  • 4 Майна

    140 41 Отговор
    Чак смешно...
    Идеята, че Русия или Китай искат да ни управляват, е безумна. САЩ имат експанзионистичната идеология и програма за световна хегемония. Руското и китайското правителства имат свои собствени проблеми и не искат тези на морално фалирала страна като САЩ, където мъжете се женят за мъже, а жените се женят за жени, а „докторите“ осакатяват гениталиите на младежи, за да ги превърнат в транссексуални.
    Руските започнаха СВО за защита на руското население и по молба на Донбас след започналите агресивни острели..
    Да не говорим за данните, които бяха публикувани за подготвяната ,,укроофанзива,,

    Коментиран от #11, #33

  • 5 Българин

    42 108 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    И тук не ги щем

    Коментиран от #15, #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТаУмВзе

    115 36 Отговор
    Латвийчето, като прилежен слугинаж на краварчето да си трае, че изобще няма да има Руски танкове. Директно гризват Кинжалите за начало.

    Коментиран от #13

  • 8 Вова Шаломов

    18 61 Отговор
    Ама защо, определено причината не е в мен? Защо бе защо не искате бе, трябва да ви асвабадим и вас от западните нацисти!
  • 9 Бонев

    83 13 Отговор
    От толкова много пудели ние не можем да се вредим.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    111 31 Отговор
    То и в България никой ни не пита, дали искаме западняците и дивия им капитализъм да ни ограбват и унищожават 33 години вече! Но подлоги които да служат на западняците се намериха и яхнаха властта у нас, сега трудно ще е отърваването от тия кърлежи.

    Коментиран от #18, #65, #169

  • 13 КойТиУмВзе

    15 30 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Кой беше ти
  • 14 Така е

    52 16 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Въпросът е какво чакат а не окачват тоя индивид на въжето.
  • 15 Йорго

    84 20 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    А Украиски фашисти искаш ли ?!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 КОТарАК

    26 72 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    по-скоро бих разкарал путино филите /те са истинското зло...

    Коментиран от #20, #60

  • 18 Болшемики Маус

    8 17 Отговор

    До коментар #12 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Хахаха
  • 19 А бе я го виж тоя ве...!

    32 13 Отговор

    До коментар #6 от "Тук също русосфилите миришат":

    Мирише на водка и нафталин,а не е русофил...?!?!

    Коментиран от #134

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хохо Бохо

    25 43 Отговор
    А къде ги искат руските фашисти?
  • 22 бай

    66 21 Отговор
    Руското министерство на отбраната представи доказателства за участието на Пентагона в създаването на пандемията от COVID-19
    Военното ведомство разказа за биологичните експерименти на американски учени върху украински военнослужещи, страдащи от наркотична зависимост

    Коментиран от #43

  • 23 Хахахаха

    16 53 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И какво като са руснаци бе? Мислиш, че руснаците извън Русия подкрепят Путин ли? Или мислиш, че всички руско говорящи са с Путин и всички са длъжни да да в Русия и с Русия ли? А и само руснаците в Русия са с промити мозъци от руската телевизия.

    Коментиран от #28

  • 24 горкия

    54 10 Отговор
    За техния случай народа е казал "на чужд гръб и сто тояги са малко". Обаче, достатъчно е руснаците да им отрежат тока и друга песен ще запеят. Ще им гледаме цирковете с фалити на компании, скъпотия и т.н. екстри. Но ако продължават да си играят с огъня, може и да се опарят
  • 25 Сирене

    49 14 Отговор
    Западния свят ни презира толкова силно... Само продажните, кресливи соросоиди не го виждат това.. Като фалираме ей ся, да не почнете да мрънкате само..

    Коментиран от #36

  • 26 Ушанков

    21 49 Отговор
    НЕ е лесно да си Русофилос Булгарикос
    тия дни .
    Ушанките никъде не са добре дошли
    Останаха само С Корея , Иран и Еритрея.
    Хаха

    Коментиран от #37

  • 27 Иванчо

    39 15 Отговор
    Удри чичо Вова !

    Коментиран от #41, #42

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Въйййй

    26 7 Отговор
    Фашисти, сър!
  • 30 историк

    37 17 Отговор
    Приболтите са полудебилни нищожества
  • 31 Гориил

    34 10 Отговор
    Скъпи еврейски приятелю. Повече от милион евреи живеят и работят в Русия в комфорт и просперитет. По-голямата част от тези хора са богати или много богати хора. Има закон, който гласи "Ако евреите живеят добре в тази или онази страна, тогава нищо лошо никога няма да се случи на тази страна."Нека ви напомня, че само няколко десетки еврейски олигарси напуснаха Русия. Това е 0,0000001 от цялата еврейска общност.

    Коментиран от #53

  • 32 провинциалист

    33 9 Отговор
    Това от евроатлантическите ценности ли са, да дискриминираме по националност?
  • 33 Алкаш с калаш

    22 15 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Ха ха ха "данните, които бяха публикувани за подготвяната ,,укроофанзива" . Това майтап ли е или не си добре с главата?
  • 34 Змия

    54 13 Отговор
    Ако Руснаците напуснат Латвия то тази държава ще е с население колкото Пловдив
  • 35 Сега РФ е 146млн.,

    19 39 Отговор
    а руснаците са не повече от 80-90млн. Другите са чеченци, дагестанци, якути, чукчи, буряти, тувинци... общо 84 автономни области. Отделно там живеят представители на всички бивши републики вкл. и украинци.Те живеят навсякъде, във всички републики, области, окръзи и краища са определен процент от населението, къде повече, къде по-малко. Ето един пример: Якутия: население - 995 000, етнически състев: якути 48,7%, руснаци 36,9%, украинци 2,12%, евенки2,19%, евени 1,57%, татари 0,85%, буряти 0,73% ,киргизи 0,52%, други 6,45%. В другите 83 републики е подобно.Заемат обикновено управленски постове в администрацията, полиция, армия. Държат се и живеят там като колонизатори, каквито са и всъщност. Затова в другите републики - Казахстан, Азербейджан, Прибалтийските, Украйна и др. бивши са нежелани и гонени. Ето това те смятат за фашизъм и национализъм и тръгват към реваншизъм.

    Коментиран от #55, #59, #87

  • 36 Любопитен

    8 24 Отговор

    До коментар #25 от "Сирене":

    Къде ти го казаха това, в руззките форуми ли?

    Коментиран от #40

  • 37 Мдам

    35 12 Отговор

    До коментар #26 от "Ушанков":

    Дубай, Катар, Саудитска Арабия, Китай, Индия, Колумбия и цяла Африка. Тоест само в Северна Америка, Европа и то само Централната (скучната) част
    Отвори ся картата и виж нагледно как в по голяма част на светът руснаците са си добре дошли. Ограничен индивид с мозък аспиринче...

    Коментиран от #49, #50

  • 38 Хохо Бохо

    14 31 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Казваш:
    "Че то половината население на Латвия са руснаци бе?"

    Щом и те казват:
    "В нашата страна не искаме руснаци"
    Какъв извод си правиш?

    Коментиран от #44, #77, #81

  • 39 Я, я по полека

    27 6 Отговор
    Да не стежете краката на стола на който седите! Аман от ослепели пеперуди!
  • 40 Сирене

    14 7 Отговор

    До коментар #36 от "Любопитен":

    Моето момче, Жорж Ганчев ти е казал 2 неща.. "Не ме гледай умно" и "учете езици Българино".
    Ти, О-велики сънароднико, защо нищо е си направил? И още по зле, като си назад, не те ли е срам да си мислиш че останалите са на ниското ти ниво..

    Коментиран от #68

  • 41 Не е Вова

    11 12 Отговор

    До коментар #27 от "Иванчо":

    Не разбра ли? Вовинка е Женско Име и Род
  • 42 Кое да

    10 25 Отговор

    До коментар #27 от "Иванчо":

    Удари Водата .
    Със Путлерската задничка , удря предничката на Медведев.
    Друго не може да удари дъртата Мумия.

    Коментиран от #78

  • 43 Хохо Бохо

    16 13 Отговор

    До коментар #22 от "бай":

    Тролчо, много си забавен...
    А сега кажи и за бойните комари за да се посмеем
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 иво

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    руснаците са в русия бре
  • 46 случаен

    32 4 Отговор
    що така расизъм и то на официално ниво,таз демокрация и ес ценности ептен изтрещяха,ами и ние не щем етноси независимо откъде и защо
  • 47 Бойна Звезда 💤

    39 19 Отговор
    Руската армия ще ви приключи измислени латвийци до обяд, а следобед ще вдигате руски антифашиски паметници!

    Коментиран от #54, #57

  • 48 Запознат

    37 11 Отговор
    В Латвия е тежката мизерия
  • 49 Ушанков

    13 27 Отговор

    До коментар #37 от "Мдам":

    Ама май само Еритрея е готова да издаде червени Паспорти на Кремълските Терористи.
    Защо ли?
  • 50 В богатите

    13 21 Отговор

    До коментар #37 от "Мдам":

    арабски държави ходят само богатите и богопомазани руснаци, но това ще е до време. В Китай, Индия, Африка и Южна Америка нещо не им се емигрира. Предпочитат в гнусния джендърски Запад и САЩ, Канада. В САЩ има 3млн. руснаци, в ЕС още толкова.

    Коментиран от #69

  • 51 Запознат

    37 10 Отговор
    В Латвия произвеждат само естествена то.р нищо друго нямат един ТЕЦ едно време получавахацвс на готово от СССР.

    Коментиран от #64

  • 52 9689

    29 9 Отговор
    Той нацизма така започва.Трябва още идна втора световна да бъде изкоренен до край.
  • 53 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★

    24 5 Отговор

    До коментар #31 от "Гориил":

    Няма евреин в която и да е страна и да живее зле, но в много страни местните хора живеят зле. Евреите не се интересуват добре или зле живеят гоите, те си гледат само те да са добре и да използват и изстискват всичко каквото може от държавите и от народите където живеят!

    Коментиран от #66, #70

  • 54 Хахаха

    20 30 Отговор

    До коментар #47 от "Бойна Звезда 💤":

    Руска Армия няма ! Малко наемници малко пияници малко затворници Общо взето олеле мале

    Коментиран от #82, #85

  • 55 Гориил

    23 11 Отговор

    До коментар #35 от "Сега РФ е 146млн.,":

    Французов и англичан в удельном соотношении ещё меньше.В резултат на всеобщ и демократичен референдум четири исторически руски региона станаха част от Русия. Това са около 7 милиона души, които говорят, мислят, пишат и четат само на руски език. Не можете да избягвате или да се скриете от новата статистика.

    Коментиран от #75, #80

  • 56 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    24 8 Отговор
    Това не е ли нацизъм и етническо разделение в най-често вид?
    Алоу, защитниците на правата на етносите, къде сте?
    Или това е "евроджендърско"?
  • 57 Както приключи финландците ли?

    17 24 Отговор

    До коментар #47 от "Бойна Звезда 💤":

    Неслучайно стандартът им на живот е достапо-висок от нашия, защото са патили от рашистите и ги държат изкъсо. Само ние сме си дали задните части на Кремъл с тия руски партии. Неслучайно сме на дъното по стандарт на живот заедно с другите руски лизачи - сърбия, унгария
  • 58 Курд Околянов

    30 9 Отговор
    Спря информацията от фронта за украинските победи и се почна вторична пропаганда.
  • 59 Ха ха хааааа

    17 7 Отговор

    До коментар #35 от "Сега РФ е 146млн.,":

    Прочете ли какво си написал или ти го дадоха написано само да го препишеш като "машинописка" - каквато и си!
  • 60 Някой

    26 8 Отговор

    До коментар #17 от "КОТарАК":

    Всъщност за 30+ години се видя, че истинското зло са центогрантаджиите

    Коментиран от #76

  • 61 Урюрвкос

    20 7 Отговор
    Егилс Левит като студент се запознава със Адолф Шилде който го ашладисва с радикално-националистически идеи за доминиране на латвийската нация.
  • 62 Българката

    13 29 Отговор
    И тука не щем руснаци !
    Те са коне с капаци !

    Коментиран от #79

  • 63 жжжиоик

    27 11 Отговор
    Латвийският Чехльо.
  • 64 Имаш ли ВЕФ

    13 4 Отговор

    До коментар #51 от "Запознат":

    у вас? Ял ли си "Шпроти". Все пак това е една 3млн. държава.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Ха ха ха

    14 27 Отговор
    Никой не иска въшливи ватенки...
  • 68 Любопитен

    4 10 Отговор

    До коментар #40 от "Сирене":

    "Ти, О-велики сънароднико, защо нищо е си направил?" Я се похвали ТИ какво си "направил", че ми стана интересно. Само не ми увъртай

    Коментиран от #83

  • 69 Ти го

    6 15 Отговор

    До коментар #50 от "В богатите":

    Го питай кой Руснак ще отиде в Индия. .хахаг
    И най големите мизерници в Раша , никой няма да отиде в Индия.
    Е някой ден ако Пригожин отвори Ваг-ина ЧВК в Индия може и да стане .
    Хахаха
  • 70 Гориил

    18 9 Отговор

    До коментар #53 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★":

    Само онези местни жители, които се смятат за по-лоши от евреите, живеят зле. Руснаците не мислят така. Затова те живеят щастливо, доволно, в добро настроение и комфорт.

    Коментиран от #112

  • 71 Гориил

    13 9 Отговор
    Само онези местни жители, които се смятат за по-лоши от евреите, живеят зле. Руснаците не мислят така. Затова те живеят щастливо, доволно, в добро настроение и комфорт.

    Коментиран от #74

  • 72 Миии

    21 5 Отговор
    В нашата страна пък не искаме евреи и турци, защото израелското и турското общество е длъжно да прекрати тази агресия над палестинци и кюрди,.
  • 73 Представете си

    7 19 Отговор
    ВСВ. Хитлер помила съседните страни, а те не искат да приемат германци. Наистина абсолютно неразбираемо. Такава е "логиката" на руЗЗките фашисти.
  • 74 Солей

    9 18 Отговор

    До коментар #71 от "Гориил":

    "Затова те живеят щастливо, доволно, в добро настроение и комфорт." Бил ли си някога в РуЗЗия и ако да, къде? :))))

    Коментиран от #95

  • 75 Алкаш с калаш

    5 19 Отговор

    До коментар #55 от "Гориил":

    Какъв демократичен референдум в Россия бълнуваш, като тези области още не са завладени!
  • 76 Хахахаха

    13 17 Отговор

    До коментар #60 от "Някой":

    Другар, ще ти кажа нещо, а ти сам си направи сметката! В ЕС има много държави, а само България е зле! Значи проблема е ЕС или България?
  • 77 справка

    26 5 Отговор

    До коментар #38 от "Хохо Бохо":

    Източник Уикипедия: Малко под 60% от населението са етнически латвийци. Около 27,4% са руснаци, за чието благосъстояние Русия продължава да бъде загрижена. В по-големите градове, като Рига и Даугавпилс, руснаците превъзхождат по брой латвийците. Значителни малцинства от други страни, като Беларус, Украйна и Полша, също живеят в Латвия."
    За население от малко над 1 900 000 са си много руснаците. Ако решат да се обединят,руснаците като нищо могат да влияят на политиката на Латвия. Тези, които са там преди 1992 не могат да ги пипнат, имат права и могат да си съдят Латвия за дискриминация, когато и колкото си поискат

    Коментиран от #86, #89, #133

  • 78 А ПутттИн си удря задни......к....

    4 12 Отговор

    До коментар #42 от "Кое да":

    И в х.....у........вете на няколко войничета
  • 79 У нас са

    20 14 Отговор

    До коментар #62 от "Българката":

    закупили по морето около 300 000 жилища, ще дойде време Путин да дойде и тях да освобождава. Както е казал - там където живее и един руснак, това е руска земя и трябва да го освободим(заедно с територията, разбира се).

    Коментиран от #105

  • 80 Хохохо

    7 16 Отговор

    До коментар #55 от "Гориил":

    всеобщ и демократичен референдум

    Ама с калашници , каква тая демокрация бе изгорения .
    С дуло на челото ти какво ще правиш , ще гласуваш демократично нали
    Хохохо
  • 81 фкю

    12 2 Отговор

    До коментар #38 от "Хохо Бохо":

    Президентът на Латвия, не са ТЕ. Четенето и разбирането ти е трудно.
  • 82 Скакауец

    13 4 Отговор

    До коментар #54 от "Хахаха":

    Попитай Германия за руската армия,гаванке.
  • 83 За съжаление

    5 1 Отговор

    До коментар #68 от "Любопитен":

    Теб - било е грешка, ноо младост! Еееех младост...
  • 84 Мдаааа. Ми.

    19 10 Отговор
    РУСИЯ ЩЕ ПОБЕДИ!

    Коментиран от #137

  • 85 Бойна Звезда 💤

    20 9 Отговор

    До коментар #54 от "Хахаха":

    Това е НАТО малко наемници, мнго джендари, наркомани командвани от шепа фашисти.
  • 86 На руснаците точно

    11 20 Отговор

    До коментар #77 от "справка":

    това им е проблема. По времето на СССР са се държали като господари, заемали са най-хубавите и високоплатени държавни служби, били са в силовите структури, в армията. Сега тия длъжности се заемат от латвийци и това те смятат за дискриминация, национализъм, фашизъм. Затова Путин иска да възроди СССР.

    Коментиран от #91, #102

  • 87 Смешник

    14 4 Отговор

    До коментар #35 от "Сега РФ е 146млн.,":

    В НПО не са ли ви учили да броите Руската Федерация е 180 милиона, а 146 милиона са само руснаци.

    Коментиран от #153

  • 88 Наркомандо

    16 6 Отговор
    ама това хич не е фашизъм, не не, абсурд. Той доктор Путин ще ви излекува и вас като ковида, за нула време ще станете нормални хора...които оцелеят
  • 89 Хахахаха

    7 20 Отговор

    До коментар #77 от "справка":

    Само че другар, ти не разбираш че тези руснаци не подкрепят Путин, по простата причина че те виждат, че той е вторият Хитлер! Това е лесно да се види, стига човек да има очи да види и мозък да мисли! Руснаците извън Русия 95 процента не подкрепят действията на Русия! Гледал съм доста видеа, където всъщност руснаците в Естония и Латвия се подиграват на Путин, където плашеше, че без руската газ не можели, а показват, че всъщност са си на топло и с газ и без руската газ! И видеата са от руснаци!

    Коментиран от #100

  • 90 Е Глист Левит

    13 3 Отговор
    Ами че какво очаквате от един латвийски евреин.
  • 91 Гориил

    8 6 Отговор

    До коментар #86 от "На руснаците точно":

    С тяхно участие СССР става велика сила. Потисничеството на евреите доведе до разпадането и унищожаването на държавата. Хрушчов и Брежнев нямаха ума и сърцето да използват изгодно талантите на евреите. Но еврейските математици, физици, биолози, химици и кибернетици създадоха атомната и ракетната индустрия на Съветския съюз.Руснаците искат евреите да работят свободно и тихо за просперитета, растежа, развитието и величието на Русия.

    Коментиран от #96

  • 92 Коректен

    12 18 Отговор
    Редовно чета факти.бг. В секцията с коментарите и анкетите най-ясно се виждат руските опорки и това което е вредно за моята родина България. Сайтът е яко налазен от руските тролове и сякаш нарочно модераторите св правят на ни лук яли, ни лук мирисали.

    Коментиран от #97

  • 93 А50

    12 7 Отговор
    Чист нацизъм и това в ЕС. Повече да не съм чул за човешки права
  • 94 хммм

    15 10 Отговор
    Този е мръсен фашист!!! Открито заявява, че има ненавист към руснаци. Защо не пратят някой да го думне нощеска?
  • 95 Хари Потен

    10 8 Отговор

    До коментар #74 от "Солей":

    царвуле, първо царвул ганявски няма да пуснат изобщо в Русия, а ако по някаква случайност попаднеш в Питер или в московко метро, като се върнеш тук ще се депресираш какъв клош си и ще си теглиш въжето. Задръж си кухата пропаганда за баба ганка дето не и работи интернетя

    Коментиран от #113, #114, #121, #125

  • 96 А те взеха,

    5 4 Отговор

    До коментар #91 от "Гориил":

    че емигрираха в Израел.

    Коментиран от #109

  • 97 Про фан

    7 5 Отговор

    До коментар #92 от "Коректен":

    жалко че не ни интересува мнението ти, нито има някакво значение за каквото и да било

    Коментиран от #101

  • 98 Васил

    6 15 Отговор
    То останаха ли страни които да искат рашистите освен Иран и Северна Корея?
  • 99 Илиевски

    8 12 Отговор
    У нас, по-гадни от рушляците са самозабравилите се путлерасти...
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 справка

    14 6 Отговор

    До коментар #86 от "На руснаците точно":

    Дали имат проблем или нямат, а ако имат какъв е той, си го знаят в Латвия.
    Факта е, че руснаците съставляват около 30% от населението на Латвия. С такъв процент, могат да избират правителство, ако поискат.
    Нещо повече според статистическите данни, преобладаващото население в по-големите градове е от руснаци. Като отчетеш, че в Латвия е като навсякъде, т.е. по-заможните и образованите живеят в по-големите градове, сам можеш да се сетиш какъв е "цвета" на латвийската интелигенция.

    Коментиран от #107

  • 103 МНОГО БОЛЕН ФИЛ.РУС.ТАК

    9 14 Отговор
    Ами прави са хората да не искат смрадливи тинести рашки пияни блатници,и тука не щем русофилтаци и скоро ши ги тричаме!!!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Остави го БОЛШЕМИКИ

    8 3 Отговор

    До коментар #65 от "Хахахаха":

    Маус! Той е готин майтапчия ! Има американското знаме над леглото но го е срам да си признае ! И е пораснал с Мики маус
  • 107 За латвийците

    13 4 Отговор

    До коментар #102 от "справка":

    има и друг проблем, и те като нас емигрираха на запад дори по-голям процент отколкото в България. Затова процента руснаци се вдигна, за тях Латвия е "запада". Между другото заплатите и цените им там са като в България само, че в евро.
  • 108 ЦК на КПСС

    9 2 Отговор
    Вие на това околовръстно страна ли казвате
  • 109 Гориил

    11 5 Отговор

    До коментар #96 от "А те взеха,":

    Да, но според статистиката най-малко успелите, образовани и културни евреи са имигрирали в Израел. Нека не забравяме, че сред евреите все още има много представители на високата руска култура, напредналата наука, техника и индустрия. финанси и търговия Заедно с други национални общности (арменци, татари, грузинци, буряти, дагестанци, адиги, башкири и др.) те не оставиха Русия да загине през 90-те години на ХХ век и активно започнаха нейното възраждане.
  • 110 Един

    12 11 Отговор
    Ами който го е ял дебелия "освободителен" руски ботуш, бяга надалече от ватниците.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Хахаха

    8 5 Отговор

    До коментар #70 от "Гориил":

    Хахахаха верно си умен колкото горил

    Коментиран от #116

  • 113 Солей

    8 4 Отговор

    До коментар #95 от "Хари Потен":

    Виж сега, аз многократно съм бил и в Москва и в Питер, тъй че явно не си познал :)))) А иначе, аз питах другаря ти по оръжие. Не ги отстрелвай така :)))) Знам, че ти пада пердето и не внимаваш какво четеш, но все пак ... :)))

    Коментиран от #117

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Хохо Бохо

    13 11 Отговор
    Президентът на Латвия каза:
    "В нашата страна НИЕ не искаме руснаци"

    А там голяма част от хората са с руски произход...
    Какво по-голямо потвърждение за отвращението към Путин искате?

    А тук си имаме Копейкин.
    Би трябвало да сме отвратени от Костадинов?

    Коментиран от #120

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Голем смях

    14 13 Отговор
    Малък ,но горд народ с истински управници ,а не рубладжии като българските утрепки.Поклон на такива народи ,които пратиха руския диктатор ..на х...у...й...
  • 120 Про фан

    12 4 Отговор

    До коментар #115 от "Хохо Бохо":

    той и Кире така разправя, че НИЕ искаме да си подарим парите на Украйна, ама не е баш така...не се оставяй да те връткат като първото балъче

    Коментиран от #122

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #120 от "Про фан":

    Той е балъче... Е!
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Джони Чеп

    1 0 Отговор

    До коментар #121 от "Царвул":

    ма верно ли бе, ректОм? И после ко стана?
  • 125 Голем смях

    14 9 Отговор

    До коментар #95 от "Хари Потен":

    Да бе.Скоро Мацква ще живее в ..метрото.А ходил ли си в Саратов,Барнаул,Тюмен..да не ги изреждам,че край нямат.Африка ряпа да яде.Тотал мизерия ,нищета и бедност.Направо руский мир.Навремето западни архитекти са построили Петербург ..и голямо хвалене.Че то цяла Европа е построена от западни архитекти и то стотици ,че и хиляди годени преди Питер.

    Коментиран от #129

  • 126 Трак🇯🇵🇺🇦🇧🇬🇩🇪🇦🇹🇮🇹🇮🇷

    13 10 Отговор
    Прав е човека. Никой не иска комунисти в страната си
  • 127 Циник

    5 4 Отговор
    Левитс, значи. Какво звучно латвийско име... Западът вече въобще не се свени като праща агентите си по върховете на властта.
  • 128 Братята Кабабик

    9 4 Отговор
    кой каза, че нацизмът е мъртъв? Чуете ли Вставай, страна огромная - зарязвайте всичко и бягайте, грантовете не си струват това, което ви чака
  • 129 Паулу Курелю

    7 8 Отговор

    До коментар #125 от "Голем смях":

    скоро скоро скоро. козяците нямате нищо друго освен едни прогнози за скоро. И това скоро не идва вече две години

    Коментиран от #131

  • 130 Пропаганда за напреднали

    7 6 Отговор
    Ай ай ай, какво стана тя, той и Хитлерчо така не щеше евреи в третия райх!

    Коментиран от #132

  • 131 Верно бе!

    9 7 Отговор

    До коментар #129 от "Паулу Курелю":

    "скоро скоро скоро. козяците нямате нищо друго освен едни прогнози за скоро" Напомня ми за руЗЗките приказки как Европа щяла да замръзва тази зима, но май не беше от "козяците".

    Коментиран от #136

  • 132 Оп, без да искаш

    9 4 Отговор

    До коментар #130 от "Пропаганда за напреднали":

    Искаш да кажеш, че руснаците бягащи от Русия са жертви на Путлер, както евреите бягащи от Германия бяха жертви на Хитлер ли?
  • 133 Българин 681

    6 12 Отговор

    До коментар #77 от "справка":

    Слава на Русия!
    А защо не може и България да е една идея по-суверенна?
    А не само да си плещим - България на 3 морета.........
  • 134 Тевонят

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "А бе я го виж тоя ве...!":

    Лустрация съд и затвор
    Никога не е късно
  • 135 Путин иска да усети...

    6 7 Отговор
    Как афроамериканец го гнети....
  • 136 Михаела Шилева

    7 7 Отговор

    До коментар #131 от "Верно бе!":

    ми не замръзна, само дето разкарват хляба с каруци, от месеци са в стачки и големите европейски фирми съкращават работници и местят производството в Китай. Но иначе не е замръзнала

    Коментиран от #138, #148

  • 137 Русия:

    2 1 Отговор

    До коментар #84 от "Мдаааа. Ми.":

    Не отговарям на обаждането ! Свободно БиииП
  • 138 Еее, забравих

    11 6 Отговор

    До коментар #136 от "Михаела Шилева":

    "Европа щеше да фалира", пак според едни, но май не бяха "козяци", а пък то европейската икономика РАСТЕ (официални данни на Световната банка).
  • 139 А гуриулите не

    2 1 Отговор

    До коментар #116 от "Време":

    Спят ли?
  • 140 Намери се един от Гваделупа...

    6 3 Отговор
    Иска джуджака да лупа.....

    Коментиран от #164

  • 141 Леви Щраус

    7 6 Отговор
    В Кремъл се вихри разгула!
    Като от времената на Калигула!
  • 142 Шапки долу!!

    10 8 Отговор
    За Прибалтийските републики!
  • 143 КварталнияТъпкач

    4 4 Отговор
    Аз не правя разлика между Литва и Латвия. И двете започват с "Л".Къде момите са по-арни?

    Коментиран от #172

  • 144 АЛИ БЕГОВ

    10 9 Отговор
    Какви са ценностите на народ, който тачи Стефан Бандера и Симон Петлюра, водачи на метежници провели 1500 погрома върху евреите между 1915 и 1944 година? - пита Кларсвелд. Труповете на жертвите са се разлагали с дни по улиците на Киев и Лвов. И днес цивилизована Европа мълчи пред потомците на „Сотниците“ възпитали няколко поколения с девиза: „Нашите врагове са Полша, Русия и „ЕВРЕИТЕ“? С подобна идеология всяко нормално европейско общество би потънало в дън земята, но не и украинците.

    Коментиран от #149, #177

  • 145 Клаус Шваб

    5 5 Отговор
    И на тоя аз му обърнах посоките: "Егил Левитс:.. тази война произтича от Русия, а не от НАТО, не от Европа," :) Левито си струваше инвестициите ми!

    Коментиран от #165

  • 146 маке

    5 5 Отговор
    Ще дойдат....и никой няма да те пита.....Въпрос на време е..
  • 147 Джамбaза

    3 3 Отговор
    Германците с танкове са добри, а ДВ?
    Къса ви е паметта!
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Някой си

    2 3 Отговор

    До коментар #87 от "Смешник":

    Не. РФ е 146 млн

    Коментиран от #155

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Голем смях

    5 4 Отговор

    До коментар #153 от "Някой си":

    Беше...Сега са 136 млн.
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Путин:

    3 3 Отговор

    До коментар #140 от "Намери се един от Гваделупа...":

    Обичам природата на Гваделупа! Има местни животни с големи хоботи и дружелюбен нрав
  • 165 Клаус Шваб

    6 3 Отговор

    До коментар #145 от "Клаус Шваб":

    Наш човек е Левито: Поохарчих се доста за него, както и за Зеленски но си струваше
  • 166 Руснаците в Русия

    13 7 Отговор
    Това, което обикновено правят, е да се заселват масово в съседни страни, а после да искат да ги командват, и ако местните се противят, руските войски да идват да ги "освобождават", както е ставало в много случаи - последните са в Крим и Донбас ! Нашите русофили нека много добре да си дадат сметка кого защитават !

    Коментиран от #171

  • 167 А пък бъдещият президент на България:

    7 7 Отговор
    В нашата страна не искаме никакви американски граждани! Дори и "дипломати"!
  • 168 Ква стана тя?

    6 3 Отговор
    В Латвия , евреи може(дори президента), но за руснаци забранено и гонения. И пак тоя, не може да се мери с колегата си роднина Зеленски, който бе подпукал всички националности в Украйна, наред.
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Някой

    3 8 Отговор
    Хм, не знам как ще стане това, при положение че към 40% от населението на тази страна са етнически руснаци.
    Какво, ще правите концентрационни лагери ли? Няма да се учудя. Все пак в тези страни фашизма не е изкоренен.

    Коментиран от #173

  • 171 абе руснаци има

    7 4 Отговор

    До коментар #166 от "Руснаците в Русия":

    от много години в България, но не са правили цирковете, които украинците спретнаха за една година.
  • 172 Голем смех

    4 1 Отговор

    До коментар #143 от "КварталнияТъпкач":

    Сигурно не правиш разлика и между България и Бурунди. И двете започват с Б.
  • 173 хммм

    6 2 Отговор

    До коментар #170 от "Някой":

    Той фашизма не е изкоренен точно в такива страни като България.
    Да имаш комунистически тирани дето сричат на английски в 2023г. е смешно и позорно!
  • 174 Българин

    7 5 Отговор
    И в България не искаме руснаци.
  • 175 стоян георгиев

    6 1 Отговор
    В Балтика руснаците са проблем.там те лесно биха могли да провокират украинския сценарии.в България също.
  • 176 Гост

    3 2 Отговор
    Тея руснаци са като кърлежите и паразитите на света.Никой не ги иска,целия свят ги мрази заради това,че са фашисти и терористи и отделно ги изхвърлят отвсякъде.Тея получoвеци май само в Еритрея и Северна Корея са добре дошли.Русия с терористичното си и фашистко поведение успя да обедини целият свят срещу себе си.
  • 177 А руските ценности.....

    2 2 Отговор

    До коментар #144 от "АЛИ БЕГОВ":

    За руските ценности какво ще кажеш? Още си тачат Сталин. Я прочети малко за гулаг и другите подобни лагери. Прочети за милионите избити граждани на руската федерация. Прочети малко за руската политика за умиротворяване как местят милиони хора от домовете им в нищото...
    Русия е умряла държава и единственото разумно нещо което остава е да се разпадне.

    Коментиран от #180

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 нпо агент

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    още малко и ще се разплача...
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Въпрос

    1 2 Отговор
    Те и в Украйна не искаха руснаци и те си тръгнаха заедно със земята, на която са родени.
    Да не стане същото и в Латвия?
  • 182 Тоя май не знае

    0 1 Отговор
    че в Латвия повече от половината са руснаци!Нато няма да ви опази,паразити неблагодарни
Новини по държави: