Last news in Fakti

7 Февруари, 2023 11:51 766 4

Тайван ускорява разработването на дронове за военни цели

  • тайван-
  • китай-
  • военни-
  • цели-
  • дронове-
  • украйна

Заради заплахите, които идват от Китай

Тайван ускорява разработването на дронове за военни цели - 1
Източник: БГНЕС

Тайван възнамерява да ускори разработването на дронове за военни цели, като вземе предвид уроците от войната в Украйна и заплахите, които идват от Китай, заяви днес тайванското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Пекин все по-често заплашва, че ще използва сила, за да установи контрол върху самоуправляващия се остров. Тайвански представители казват, че следят отблизо войната в Украйна, за да извлекат поуки как да се справят с евентуална китайска атака, предаде БТА.

Тайванското "министерство на отбраната ускорява научната работа по разработването на различни видове дронове, за да даде отговор на отправяните понастоящем вражески заплахи. Опираме се на опита с дронове във войната между Украйна и Русия, за да изградим асиметричен боен потенциал", заяви говорителят на министерството Сун Ли-фан.

Той изтъкна, че водеща роля в тази работа играе Националният институт за наука и технологии "Чун-Шан", който е собственост на тайванските въоръжени сили.

Бойните дронове, възприемани от някои като бъдещето на военното дело, играят ключова роля в конфликта в Украйна, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    8 2 Отговор
    Тайван е изконно Китайска територия, гепена от британците след Втората опиумна война!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Скоро тайванците

    2 1 Отговор
    ще дадат фира шот им е толко акъла.
  • 3 ТИРбушон

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Леле колко си вдлъбнат!!!! Че не си остър е ясно, но твоето е епидиемилогично състояние. А клакьорите чак плюсове са ти ударили.


    Е нема топкова т@пи червени гнуcари.

    До 1962г ТАЙВАН представлява Китай в ООН, мижитуpко лъжлива!!!!

    Едва след това континентален Китай получава собствено място.

    И ако не знаеш да те светна че Тайван и Хонг Конг са корекома на китайците.
  • 4 Челси

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Тайван е изконна американска територия, дефакто ,практически , и реално заради огромната мвоенна помощ на САЩ за острова