Last news in Fakti

6 Март, 2023 18:30 918 26

Руската главна прокуратура обяви дейността в страната на организацията "Прозрачност без граници" за нежелана

  • русия-
  • организация-
  • прозрачност без граници -
  • забрана

Дейностите на организацията явно излизат извън обхвата на обявените от нея цели и задачи. "Формално представяща се като организация, бореща се с корупцията по света, тя се намесва във вътрешните работи на Руската федерация, което представлява заплаха за основите на конституционния ред и сигурността на Руската федерация

Руската главна прокуратура обяви дейността в страната на организацията "Прозрачност без граници" за нежелана - 1
Снимка: Shutterstock

Главната прокуратура на Русия обяви дейността на организацията "Прозрачност без граници" (Transparency International) на територията на страната за нежелана, предаде ТАСС, като се позова на пресслужбата на ведомството.

"След като се запозна с получените материали, Главната прокуратура на Руската федерация взе решение да обяви дейността на "Прозрачност без граници", със седалище в Берлин (Германия) и ръководена от граждани на чужди държави, за нежелана на територията на Руската федерация", се казва в съобщението.

Било е установено и че дейностите на организацията явно излизат извън обхвата на обявените от нея цели и задачи. "Формално представяща се като организация, бореща се с корупцията по света, тя се намесва във вътрешните работи на Руската федерация, което представлява заплаха за основите на конституционния ред и сигурността на Руската федерация", пише още в изявлението на прокуратурата.

Източник: ТАСС


Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето Мнение

    46 3 Отговор
    америка за България храни мисири и политици, които действат за интересите на сащ.
  • 2 Евроатлантик

    36 0 Отговор
    Руснаците вече ни изгониха. Нищо не направихме там.
  • 3 Анти-маймуна

    32 2 Отговор
    Лукашенко към Стивън Розенберг, евреин, журналист на BBC:

    Лукашенко вика на ротшилдовия агент: Вземайте си агентите и нпо-тата и се махайте
    Ротшилдовият агент: Но вие забранихте западни НПО-та като "Бъдеще за кучетата"

    Лукашенко: "Бъдеще за кучетата" се занимаваха само с политически протести и бунтове срещу властта ми.
  • 4 честен ционист

    31 0 Отговор
    В Ганчоландия шетат над 33000 НПО-та и Ганчо захлебва от тях с охота.

    Коментиран от #5

  • 5 Ротшилд

    2 20 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Калво ти пречатат нпо-тата ми на тебе пък?

    Коментиран от #7

  • 6 Вашето Мнение

    35 2 Отговор
    Някой има ли дори бегла преддстава, какви нпо-та се навъртат около америка за България и политиците. Със скъпоплатени адвокати, наети като стипендианти се мъчат да прокарат женжъризма в училищата и детските градини.

    Коментиран от #17

  • 7 Вашето Мнение

    30 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ротшилд":

    Нпо-тата са проводника на американската античовешка политика по света.

    Коментиран от #9, #19

  • 8 гост

    2 27 Отговор
    Украинец дава кола на онзи, който намери дума в Санстефанския договор, че България става свободна и независима !! По повод националния ни празник 3-и март украинец публикува в Туитър много забавна оферта, специално за убедени русофили от България. Той обещава да подари нов автомобил на всеки, който намери текст в Санстефанския мирен договор, в който да пише, че с подписването му страната ни става независима и свободна.

    Ето и текста на целия туит:

    "Аз, Кисегинов Денис Николаев, ще подаря тази кола на всеки, който намери поне една дума в Санстефанския мирен договор, където България става независима и свободна държава.
    С една дума давам автомобила Ford Ranger XLT DOKA 2021г
    Само в България празнуват робството си."

    Коментиран от #10, #11, #15, #16, #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Евроатлантик

    18 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Колега, от козяк казаха, че това са глупости и ставаме за смях. За този тип постове няма да се плаща, докато не сппуснат новите опорки.
  • 11 До кряк стефчото

    23 4 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Къв договор ве соросня? Къде ви намират такива? България става свобпдна и независима след освобождението

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Вашето Мнение

    23 4 Отговор

    До коментар #11 от "До кряк стефчото":

    Сан-стефанския мирен договор очертава териториите на България. Ама, козяците са неуки и опорките им неграмотни.
  • 14 Намаляването на корупцията

    2 9 Отговор
    е заплаха за основите на конституционния ред и сигурността на Руската федерация
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Нвма такъв текст😊 Учете история, бе хора!
  • 16 Камбана

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Къде в договора ни за членство в НАТО пуше, пе България става свободна и независима? Къде в договора ти за наем в Меден рудник пише, че си вменяем?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Джендр0либераСТ от ФАЩ

    14 0 Отговор
    А в колонията България, кога ще бъдат забранени разните НПО-та, ЛГБД-та и т.н. многополови организации ?
  • 19 "Русофили и приятели на Русия"

    2 9 Отговор

    До коментар #7 от "Вашето Мнение":

    е НПО
  • 20 История в документи

    3 10 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    На 3-ти Март 1878 г. е подписан Сан Стефанския мир, който представлява прелиминарен договор между две воюващи империи - Руската и Османската и слага край на войната между тях.
    Освен, че този договор нито е съгласуван, нито признат от Великите сили, той е и в пряко противоречие с подписаните от Русия споразумения с Австро-Унгария – по-специално Райхщадското споразумение от 1876 г. и Будапещенската конвенция от 1877 г.
    В Сан Стефанския договор България е предмет на минимум две годишна окупация от Русия, като точния срок не се опоменава. Именно заради тази окупация, Обединеното кралство, Италия и Франция се обявяват против излаза на България на Бяло море, защото са съвсем наясно, че той ще бъде използван от Русия, за влияниение над Средиземноморието и морските сили в Европа.
    Наясно са, че България ще бъде използвана като военна база от Русия за атака на заветната цел - Истанбул, Босфора и Дарданелите.
    Та какво всъщност празнуваме на този ден, освен края на войната между две империи и загубата на стратегически територии, благодарение на апетитите на Русия?

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Супер

    7 0 Отговор
    Тая прозрачност е само от едната страна и си е жив шпионаж, затова - ВЪН.
  • 22 гост

    0 9 Отговор

    До коментар #20 от "История в документи":

    И още едно допълнение за неграмотните и заблудени путинолюбци , дето се правят на русофили ! Над 55 години ПРЕДИ прословутата "освободителна" война Раша води ДРУГА война с Турция , като пак минава през повече от половин България , почти до Пазарджик е "освободена" България и стигат пак почти до Истанбул !! След което при преговорите Раша се съгласява на върне ВСИЧКИ български територии , в замяна на независимостта на Гърция (!!!!!) и преминаването на Сърбия в автономна област със големи правомощия на местната власт !! А за България иска ИЗСЕЛВАНЕ в Русия на колкото реши БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ и то ПРИНУДИТЕЛНО !!! Прословутите бесарабски и други българи в други области на Раша !! Това е грижата и "виждането" на Раша за бъдещето на България !!

    Коментиран от #24

  • 23 Евроатлантик

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "История в документи":

    Майкоу, спри бе колега, спри че заради глупостите дето пишеш, на всички ще ни спрат хонорарите от козяк. Никъде в споразуменията и конференциите, не се чертаят границите на България, а се говори за изконни български земи. Изчакай малко бе, тия дни ще ни спуснат нови опорки, с които ще хлебим няколко години.
  • 24 Евроатлантик

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Заприте се бе колеги, от козяк ни предупредиха със старите опорки ставаме за смях. Изччакайте малко, не се натягайте, хонорари няма да се изплащат. След няколко дни излизат новите опорки и пак ще хлебим.

    Коментиран от #26

  • 25 Много се забавиха

    5 0 Отговор
    отдавна трябваше да ги изхвърлят от Русия! А в България кога???!!! Кога ще изгоним и забраним всички чужди НПО та,които работят против Държавата и Народа ни!!! Само Възраждане!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания