Last news in Fakti

20 Март, 2023 11:24 1 847 24

Китай: Не ние, а САЩ доставят оръжия на бойното поле в Украйна

  • китай-
  • сащ-
  • оръжия-
  • русия-
  • бойно поле

Китайското външно министерство заяви днес

Китай: Не ние, а САЩ доставят оръжия на бойното поле в Украйна - 1
Източник: БГНЕС

Китайското външно министерство заяви днес, че САЩ, а не Китай, доставят оръжия на бойното поле в Украйна, предаде Ройтерс.

Говорителят на китайското дипломатическо ведомство Ван Вънбин направи това уточнение на брифинг в отговор на въпрос относно американски източници, според които китайски боеприпаси са били използвани в Украйна от руските части.

В отговор на друг въпрос за издадената заповед за арест на руския президент Владимир Путин от Международния наказателен съд (МНС) Ван Вънбин посочи, че МНС трябва да заеме точна и справедлива позиция.

Говорителят на външното министерство в Пекин допълни, че Китай ще продължи да има обективна и справедлива роля по отношение на кризата в Украйна и да играе градивна роля в мирните преговори, съобщи БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гдфгдф

    50 3 Отговор
    АКО ГИ НЯМА ПАРАЗИТИТЕ САЩ,СВЕТЪТ ЩЕ Е МНОГО ПО ДОБРЕ

    Коментиран от #14

  • 2 Адам Хилтън

    33 3 Отговор
    Не би ме учудило ако САЩ пращат оръжия и на Русия - не е сякаш не пращаха оръжия хем на Ирак и Иран през войната там.
  • 3 Здравко

    41 1 Отговор
    Най-лошото е, че за всички е изгодно да си тестват оръжията и чистят складовете във войната в Украйна. С години ще продължава тая трагедия.
  • 4 китайски балон

    26 1 Отговор
    Факт!
  • 5 българин

    4 43 Отговор
    Червени боклуци и вие сте лъжци, доказано давате оръжие и боеприпаси на кремълските военнопрестъпници, китайските ви маймунджилъци дикиш не ловят.

    Коментиран от #9, #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Холивуд бля

    30 0 Отговор
    САЩ и нато са губещите въпрос на време е да се случи голям конфликт от който изтока ще излезе победител.
  • 8 ТИРбушон

    4 33 Отговор
    Запада трябва най-накрая да проумее, че Путин се стреми към победа в Украйна с всички и всякакви средства и единственото, за което абсолютно не е готов, това е поражението. Би предпочел да унищожи целия свят с ядрения си арсенал пред това да се предаде. Запада трябва веднъж завинаги да приеме, че руснаците са трудно разбираеми хора, отблъскващо некоректни и агресивни. Докато се научи да се пази от тях, човечеството ще пролее много сълзи. Руснаците са народ, който мрази Свободата, обожествява робството, обича оковите на ръцете и краката си, обича своите кървави деспоти, не чувства никаква красота, мръсен е физически и морално, живее векове в мрак и мракобесие, винаги е готов да завладее, да потисне всички и всичко, целия свят. Това не е народ, а историческо проклятие на човечеството. На Запад, поради непознаване на руските исторически традиции, прибързано решиха, че Путин е безумен маниак, фанатик на войната, а всъщност той просто по такъв начин утолява апетита си – в случая апетитите на руската самодържавна власт.

    Коментиран от #12

  • 9 Гладен

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "българин":

    Недей бре. Ако ги няма китайците немския телевизор филипс ще е на двойна цена

    Коментиран от #13

  • 10 Млък бе лилава гниди

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "българин":

    Бягай за помощите,че чаветата са гладни
  • 11 Едното

    3 21 Отговор
    .. не пречи на другото. Може и вие и САЩ да доставят оръжие. Разликата е, че вие доставяте на руските фашисти, а САЩ на украинците, които се защитават от агресора. Разбира се, китайските другаре се правят, че това няма значение.
  • 12 Ариел

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "ТИРбушон":

    Написал си клевети които могат да се препишат на всеки един народ на тази планета...нищо умно и градивно.десет реда драсканици и клевети,но помни дори това което пишеш в интернет ще ти натежи на кантара един ден.

    Коментиран от #15, #16

  • 13 Реално

    1 14 Отговор

    До коментар #9 от "Гладен":

    Ако "ги няма китайците" немския ? телевизор Филипс ще храни европейци, не китайци, а китайците пак ще муат по купичка ориз на ден.

    Коментиран от #18

  • 14 Ех мечти!

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "гдфгдф":

    Ако ги няма "паразитите" САЩ ще има други паразити!А доколко са "паразити" може да се съди по това как куцо,кьораво и сакато от цял свят се стреми да да устрои по някакъв начин живота си в САЩ и никой от никъде не напира да емигрира в Русия!Освен това несбъднатата мечта на Путин,на Русия,на Китай е те да са на мястото на тези "паразити" и те да се разпореждат със съдбините на света!Уви - много точно го е казал Николай Хайтов - "Едно е да искаш,друго е да можеш,а трето и четвърто да го направиш!
  • 15 ТИРбушон

    1 10 Отговор

    До коментар #12 от "Ариел":

    Дори се гордея с написаното. Преди 21 години отказах дъщеря ми да има руски паспорт. Сега щях да се срамувам. Всичко руско е долно и гнуcно.

    Коментиран от #19

  • 16 ПалавНИК

    2 10 Отговор

    До коментар #12 от "Ариел":

    Това не е народ, а историческо проклятие на човечеството
    🍻🍻🍻
    Който е поживял на запад е забелязал наивната добрина?
    Търсенето на “душа в очите” на Путлер?
    Опитите за рестартиране на отношенията с Русия?
    Българинът е имал доста контакти с руснаци, видял в що за стока са.
  • 17 Герги

    2 0 Отговор
    Май на търпеливите китайци им се изчерпава търпението.
  • 18 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Реално":

    Няма да храни европейците щото са мързеливи
  • 19 Аха

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "ТИРбушон":

    Значи си украинец?! Досега не съм чувал за българи с руския паспорти
  • 20 ако русия бе друг полюс

    2 0 Отговор
    Путин прави същите маневри като Николай Втори и Керенски, и следва революция.. (ако троцки е масон, защо напада масонът керенски в зимният дворец).. Не дрон, всяка военна техника ще унищожа в международни води, и ще обявя война на САЩ и Великобритания, и ще изстрелям поне 5 ядрени ракети на 100 километра от територията на Канада, Сащ и Великобритания. Путин е ггей, .. евроатлантик, плаче за банките в САЩ и Швейцария.. ще рухне любимият му запад и любимият му неолиберализъм.. Напускам всички спортни организации, всички договори и дипломация с НАТО страните, напускане на МВФ, Св. банка, ООН, ..., И КОЙТО ИСКА ЕВТИН ТОК, безплатна инфраструктура, евтина енергия, зърно, храни, тор, машини, от Русия, да напусне всички договори с ЕС, НАТО, САЩ, мвф, оон, св.банка, и всички спортни световни организации, и да се присъедини към РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ. Забрана на износ на всичко от Русия и внос, в Руската Федерация, освен от БРИКС. Правене на Лунна ядрена защита. Изнасяне в орбита около Луната на 10 000 ядрени глави и ракети, със сувалки с изкуствен интелект и роботи. Всяка колония на САЩ, опълчила са на САЩ, ще получи 30 ядрени ракети.

    Коментиран от #21

  • 21 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "ако русия бе друг полюс":

    Ти ептем изкукурига. По твоите планове ще даде фира планетата за 2 дни, не повече. Няма нужда да се ходи на Луната и тук ще се изтрепем набързо ако се докопа до власт някой като теб.
  • 22 Сър Пичук

    1 2 Отговор
    Типично по азиатски се опитват да се измъкнат.
    Нека го кажем - проблемът не е, че се доставя оръжие, а за кого се доставя!
    Китай е свободен да доставя оръжие на жертвите на агресора и за това ще бъде подкрепен от целия свят.
  • 23 Тити

    0 2 Отговор
    А Китайците запитва ли се защо се доставя оръжие?
  • 24 От страни

    0 0 Отговор
    Как си приказват влиятелни президенти.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания