21 Март, 2023 09:17 702 18

Положението с правата на човека се влошава в световен мащаб

  • сащ-
  • права-
  • човек-
  • китай-
  • иран-
  • влошаване

Вашингтон публикува вчера доклад

Положението с правата на човека се влошава в световен мащаб - 1
Източник: БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън изрази съжаление за влошаване на правата на човека в световен мащаб, след като Вашингтон публикува вчера своя Доклад за правата на човека за 2022 г., съобщи ДПА.

"Докладът ясно показва, че през 2022 г. в страните от всички региони на света продължаваме да наблюдаваме влошаване на условията за спазване на правата на човека, затварянето на пространството на гражданското общество -този израз на зачитане на фундаменталното човешко достойнство", заяви Блинкън.

Някои нарушения са "ужасяващи по своя мащаб и тежест", се казва в доклада. В него се изтъкват войната на Русия в Украйна, насилственото потушаване на мирни протести от иранското ръководство и "геноцидът" на Китай над преобладаващо мюсюлманското малцинство уйгури. В доклада за Германия се разглеждат въпроси, включващи антисемитско и антимюсюлманско насилие и други форми на десен екстремизъм.

Докладът на Държавния департамент за състоянието на човешките права по света се публикува обичайно през март на текущата година, но обхваща данните за предходната година. Той е съставен от отделни части за страните по света, или така наречените доклади по страни. Сред тях има и такъв доклад за България.

Докладът на Държавния департамент за човешките права е един от основните доклади на това ведомство, следени с голям интерес. Сред другите са докладът за религиозните свободи, докладът за трафика на хора и докладът за борбата с тероризма. Преводи на тези документи обикновено има на страницата на посолството на САЩ в България, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 0 Отговор
    🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲🇺🇲
    Правата на човека
    ИИИИИ
    Алън Дълес
    🤔🤔🤔🤔
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    27 0 Отговор
    1947 г.:

    „Ще свърши войната, всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици… наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ – руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата – всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти
  • 3 Така е

    22 0 Отговор
    Искам руска телевизия но неможе що бе блинклихт.
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    30 0 Отговор
    ".....Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ“.
  • 5 Вълкът реве,

    23 0 Отговор
    че много месо в джунглата се яде и това било "лошо"... Реве и разказва на бялото агънце, че "лоши животни" ядат другите... Ха-ха-ха...
  • 6 Геша

    19 0 Отговор
    На тези им говорят че вече не са Хегемон, те за правата на човека в целия свят пак се загрижили. Защото така пише в методичките им.Единствената държава са която си позволи да прекъсне речта на своя президент в ефир, защото не говорел правилни според либерасти ята неща. Смешници.
  • 7 Верно ли

    22 0 Отговор
    Този да говори за "права на човека" е абсолютен оксиморон! Цялата управляваща пап.ач от последното деситилетие, заедно с наредителите им - в заведение за ограничаване на свободата и работа в полза на обществото доживот и така до 5то поколение, а имуществото им отнето в полза на ограбените от тях страни!
  • 8 Двойни евроатлантически права

    23 0 Отговор
    Аз като бял хетеросексуален български гражданин, защо нямам правото да строя дом където си поискам, за разлика от другия по-тъмен български гражданин, който може??
  • 9 Дааа

    17 0 Отговор
    В САЩ са най зле! Преди биеха негрите, сега направо ги убиват! За разнообразие гръмнат някой президент! За белите и хетеросексуалните, не ми се говори, ще ги изтръгнат от корен!

    Коментиран от #12

  • 10 Хахахаха

    18 0 Отговор
    Все едно Химлер да напише доклад за правата на евреите по света!
  • 11 123456

    15 0 Отговор
    Наистина става лошо положението - хората и държавите почнаха да се усещат и започват да въстават !
  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дааа":

    Плюсче от мен.
    Само да уточня ,
    не НЯКОЙ президент,
    а НЯКОЛКО Президенти
    Четирима ДОКАЗАНО
    и за ДВАМА , " няма доказан убиец"
    👍👍👍
  • 13 Този път

    12 0 Отговор
    Казва истината. И най зле е полужението във САЩ.
  • 14 Хасковски каунь

    9 0 Отговор
    Даааааа,
    правата на българина за свободно изразяване , информиране и достъп до СМИ е тотално нарушен по заповед на вашето генералгубернаторство на КОЗЯК.
    Демагог!
  • 15 АМериканска мечта

    10 0 Отговор
    Целият свят завижда на американската свобода!Милиони американци на улицата-може би 10,може би 20,може би 50,никой не знае!Единственото му имущество-туристическа палатка.Не работи никъде,наркоман!Няма проблеми с високи сметки,с наеми,автомобили,шефове,високи цени на хранителните продукти!Единствената цел за деня-да се надруса с евтин наркотитик!Да,да,точно така,в щатите има много евтини наркотици хероинът и кокаинът са за богаташите
  • 16 Извод

    5 0 Отговор
    Този свят винаги ще бъде подвластен на човешкият субект - той присъства в държавните закони които сам е създал и брутално ги тълкува и прилага така както му е удобно и в негов личен интерес !
  • 17 УСА боклук

    3 0 Отговор
    "САЩ за България: Безнаказаност, корупция и проблеми с медийната свобода"
    ХА ха ха ! Медийната свобода ???
  • 18 Що се очудва

    3 0 Отговор
    Всички знаят кой е световния стражар.Вчера пак го дадоха за пример с намесата преди 20 години в Ирак. Демагогия