Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Април, 2023 20:55 6 804 174

"Няма по-фашистка държава от Русия": офицер от руското разузнаване реши да се бие за Украйна

  • владислав амосов-
  • война-
  • фашисти-
  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • разузнаване-
  • офицер

След началото на войната в Украйна през февруари 2022 г. Амосов е сред малцината руснаци, които са готови да се бият на страната на Киев

"Няма по-фашистка държава от Русия": офицер от руското разузнаване реши да се бие за Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пътят му от руското военно разузнаване до фронта в Украйна е дълъг. Днес той воюва срещу родината си и режима на Владимир Путин, докато на много украинци все още им е трудно да му се доверят.

Владислав Амосов гради кариера в руската армия и нейната разузнавателна служба ГРУ в продължение на над 15 години. Днес той е в Киев и е готов да вдигне оръжие срещу родината си, пише "Свободна Европа".

"Страната, на която се заклех във вярност... вече не съществува", казва той пред Радио Свободна Европа (RFE/RL), която проучи документите, свързани с военната служба на Амосов в Русия. След началото на войната в Украйна през февруари 2022 г. Амосов е сред малцината руснаци, които са готови да се бият на страната на Киев. "Обадих се в украинското посолство и се опитах да се свържа с легиона "Свобода за Русия", казва той. Става дума за военна структура в рамките на украинските въоръжени сили, в която руски дезертьори и доброволци от Русия и Беларус служат за борба срещу руските военни. "Но това беше безрезултатно. Почти се отказах." През ноември обаче в Полша е създадена руска емигрантска организация, набираща доброволци, които да се бият за Украйна - Граждански съвет. Тя набира руски граждани, които не са етнически руснаци, включително татари, башкири, чеченци, както и якути, към които спада Амосов.

"Няма по-фашистка държава"

Руските служби за сигурност имат дълга история на внедряване на шпиони и провокатори в редиците на опозиционни групи - практика, която датира още от царско време. Често дори се казва, че няма такова нещо като "бивш" офицер от ГРУ. Затова Амосов не се изненадва, когато го питат как може да му се има доверие.

"Никога няма никакви гаранции", казва той. "Но се надявам, че със службата си и с работата си срещу Русия ще спечеля доверие". RFE/RL не може да провери независимо твърденията на Амосов за миналото му, въпреки че те съвпадат с описаното в документите от служебното му досие. Той казва, че е бил многократно проверяван от украински структури за сигурност.

"Преминал съм през всички възможни и невъобразими проверки", каза той. "Ако говоря с вас сега, значи съм ги преминал." Амосов казва, че е готов да отиде на територията на Русия и да се бори срещу враговете там. "Враговете на моята родина са тези, които подкрепят правителството на Путин. Оказва се, че моите сънародници са се превърнали в слуги на тъмните сили". За Амосов неоснователните твърдения на Москва, че фашисти са поели контрола над Украйна, са смешни. "Няма по-фашистка държава от Русия", казва той.

"Уязвимата точка"

Позицията на Амосов започва да се оформя още в началото на военната му кариера. Той е ветеран от двете войни на Москва в Чечня през 90-те години на миналия и първите години на новия 21-ви век. Завършил някои от най-престижните военни институти в родината си. Днес той казва, че е бил обучаван да бъде "империалист".

"Аз съм продукт на Съветския съюз", казва и добавя, че войните в Чечня са го отрезвили. "Бях повлиян от пропагандата и мислех, че там има истински бандити. Но видях обикновени хора и разбрах за какво се борят. Това беше народна война за свобода." По това време Амосов се разочарова също и от руските офицери. "Винаги са ме учили, че офицерите са най-добрите хора в страната", казва мъжът. Но открива "какви са, когато издържат 10 дни без да пият". По думите му е имало такива, които са продавали оръжията си, но и такива, които "просто ни предаваха и ни пращаха на клане".

Въпреки това той казва, че е "имал вътрешно убеждение", че трябва да изпълни дълга си и да "защити родината". След натрупания опит на фронта той е вербуван в ГРУ, където е обучен да използва математическо моделиране, за да "намери уязвимата точка на икономиката на дадена страна". "Можеш да намериш слаба точка във всяка сложна техническа система", каза той. "В наши дни без електричество няма живот. Дори изключването на всички смартфони за няколко часа може да има голямо въздействие върху икономиката." Крайната цел, казва той, е "да се унищожат цели държави".

"Човек втора класа"

Като етнически якут Амосов често се сблъсква с расизъм и шовинизъм от страна на етническите руснаци. Той казва, че в големите руски градове не е рядкост да бъде спрян от полицията или укоряван от минувачи само заради това, че говори на якутски език на обществени места.

"Когато отидох в Москва и влязох в метростанция, веднага ме спряха", казва той. "Като "неруснак" ме спасяваха само офицерските ми документи. С мен се отнасяха като с човек втора класа." Сега, откакто е в Украйна, Амосов казва, че никога не са му искали паспорта и не е бил спиран от полицията.

Той се разочарова още повече, когато Русия започва да става все по-авторитарна при управлението на Владимир Путин. "Беше ми трудно да гледам как бият хора", казва Амосов. Амосов влиза във военния резерв преди завземането на украинския полуостров Крим от Русия през 2014 г. и разпалването на сепаратистка война в части от Източна Украйна. Той казва, че според него в Русия има много натрупан гняв, който в един момент ще излезе наяве, тъй като войната в Украйна отслабва силно централизираната руска система.

"Можете ли да си представите каква степен на омраза ще има след разпадането на Русия?", каза той. "Хората ще си спомнят за инциденти отпреди 100 или 200 години." Според Амосов агресията на Москва срещу Украйна през 2014 г. е била "началото на края" за Русия. "Разбрах го веднага", добави той. През лятото на 2022 г. Русия прие нови законодателни мерки, които предвиждат по-тежки наказания за руски граждани, които се борят срещу страната. Наказанието предвижда до 20 години лишаване от свобода.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 135 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    103 126 Отговор
    Това че Русия е фашистка държава го знаят и децата в градината.

    Коментиран от #74, #93, #95, #161

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Москаль

    98 86 Отговор
    Московията се връща там, където беше и където трябва да бъде - в СССР!
    Тя трябва да бъде оградена с бодлива тел от цивилизованният свят!

    Коментиран от #29, #155

  • 4 Русороб

    97 94 Отговор
    Русия мрази не само Украйна!
    Русия мрази целият свят !

    Коментиран от #11, #152

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Смях в Залата

    117 57 Отговор
    Като видиш заглавието и се сещаш или за Свободна Европа, или да Дойче Веле, или за Бесарабски фронт и най вече за Денис.

    Коментиран от #23

  • 7 Ватник

    68 67 Отговор
    Цялата история на ватниците е една касапница. Като се започне от Айвън the Терибъл и се свърши в Украйна!

    Коментиран от #153

  • 8 Русофил

    79 79 Отговор
    Няма по-фашистка държава от Русия - точно казано.

    Коментиран от #154

  • 9 хммм

    49 60 Отговор
    България каква е?? Полша и Англия? Да не би да са закърмени в православие?!? Щом изскачат такива средновековни атеистки бесове като КоССтадинов и ССидеров значи положението никак не е добро.
  • 10 бай Ганьо

    63 61 Отговор
    Мислех, че по прост народ от нашия няма! Оказа се, че има и по прост! Затова сме „братушки“ с руснаците!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Русофила проф. Иво Христов го каза:

    57 53 Отговор
    „Русия навлиза в привичният за нея в исторически план, режим на страна военен лагер. Русия не може да функционира в друго състояние.“

    Коментиран от #32

  • 14 просто един "джентълмен на късмета"

    54 31 Отговор
    продал се на оригиналните световни рейдъри - англосаксите
  • 15 Руски еничари, мекерета

    52 57 Отговор
    Историята на България е низ от предателства! Като започнеш от предателите на Левски и Ботев и свършиш до днешните национални предатели - русофилите!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Достоевски

    50 46 Отговор
    "Народ, който блуждае по Европа и търси какво още може да разруши и унищожи само заради развлечението”
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Путинофил

    39 50 Отговор
    Аз харесвам путин! Не съм си и представял, че точно водача на глутницата рашисти, ще прати ватниците за „зелен хайвер“ поне за 200 години напред!
  • 20 Сибирски крепостен

    32 31 Отговор
    Чак сега ли го разбрахте, то фашизмъте направо нищо в сравнение със сегашната ни феодална фашисткакочина. Ами ще побъркати невиннитедечица.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тя твойта

    8 19 Отговор

    До коментар #6 от "Смях в Залата":

    зала е тоалетна бе. Голям смях пада или друго.
  • 24 Даааа

    48 25 Отговор
    Амосов ЩОМ е сред малцината руснаци, които са готови да се бият на страната на Киев ! Толкова ли е важно. малцина луди руснаци безспорно има !
  • 25 Някой

    51 31 Отговор
    "сред малцината руснаци" Всъщност това е акцентът в статията. И не знам защо вместо да тиражирате подобни единични случаи не ни информирате, Вагнер са завзели гарата в Артьомовск и разширяват плацдармът в района на железопътната линия, по която до сега идваха хората и въоръжението.

    Коментиран от #80, #167

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 __!__

    42 16 Отговор
    За пари всеки забравя потекло род и родина,получава деменция биполярно и всякакви там разстройства.

    Коментиран от #36

  • 29 Дори и да я оградят с бодлива тел

    36 26 Отговор

    До коментар #3 от "Москаль":

    пак ще се намери някой да пререже телта и то от западна посока.
    Бонапарт пробва, Хитлер пробва.
    И други по-малки също са пробвали.

    Коментиран от #38

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Някой

    45 10 Отговор

    До коментар #13 от "Русофила проф. Иво Христов го каза:":

    Професор Христов и други работи каза, ама тях не ти отърва да им дадеш гласност.
  • 33 Ъхъъ

    41 27 Отговор
    Малцина луди руснаци, са готови да се бият на страната на Киев ! А в България са много лудите атлантици ! Поне по форумите и медиите доста са активни.
  • 34 Руски шпионин

    38 29 Отговор
    Най много руски шпиони има в България!
    Снимат корабите на НАТО във Варна!

    Коментиран от #45, #49, #60

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Така е и не е нужно

    30 14 Отговор

    До коментар #28 от "__!__":

    да гледаш някой си Амосов, само наште харвардци ги погледни и Ице Бойкикиев.
  • 37 СИНЬОТО

    8 23 Отговор
    Е ЕДИНСТВЕНИЯ УНИКАЛЕН ЦВЯТ КОЙТО НЕ СЕ ПОДАВА НА КОНФРОНТАЦИЯ И СЕ ЗАПАЗВА НЕЗАВИСИМО В ВСЯКА ЕДНА ИНДИВИДУАЛНА ЦВЕТНА КОНОТАЦИЯ ,СИНЬОТО Е НАЙ СИНЬО ОТ НАЙ СИНЬОТО 😘💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙

    Коментиран от #85

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Простотията

    18 27 Отговор

    До коментар #27 от "айде бе козяшник":

    я сипе само твоят вожд Пу.
  • 40 От Малцината луди руснаци

    35 21 Отговор
    Намерили един ! Браво ! Постарайте се да намерите поне още един
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 неверни

    42 17 Отговор
    Пълен идиотизъм дрън -дрън този за който се пише едва ли съществува и на кого ще ги пробутват тия небивалици, ВЕЛИКА РУСИЯ загубила 27 милиона души срещу фашизма това да го разправят на някой други. Кой бяха фашисти и предатели тогава,а ония бандеровци какви са били и с кого?
  • 43 Ушанка

    24 31 Отговор
    Тези униформи на снимката са шити в Китай! Иначе ватниците още щяха да си ходят с ватенките и ушанките!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Снимат корабите на НАТО във Варна!

    26 11 Отговор

    До коментар #34 от "Руски шпионин":

    Само снимат ли ги, или ги и стрелят ? корабите на НАТО във Варна колко са я кажи ?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 32 Отговор
    Русия е фашистка държава.

    Коментиран от #58

  • 48 ивайло

    26 10 Отговор
    Абе този Амосов якута,да не се окаже в един момент стоянчо малкия ,бурята.Агент под прикритие.Ти да видиш.
  • 49 Най много руски шпиони има в България!

    19 19 Отговор

    До коментар #34 от "Руски шпионин":

    85% са да знаеш, но няма да се притесняваш !
  • 50 САТЪРА НА ХАНА

    41 14 Отговор
    РАДИО СВОБОДНА ЕВРОПА Е МЕДИЯ ФИНАНСИРАНА ОТ ПРАВИТЕЛСТВО НА САЩ
  • 51 Марков

    36 13 Отговор
    Как си представяте този "истински" разказ? Човек от ГРУ преминава от другата страна на барикадата, ЦРУ го поема и след като взема каквото им дава, го пуска като ненужен. И той, обидения не руснак, е готов да се бие срещу Русия в някакъв полски батальон от руски наемници. Голяма манджа. Всъщност, вероятно разказът му е истински, що се касае до предателството, Американците приемат всичката информация, която могат да извлекат и, страхувайки се от оперативни игри, изритват носителя като ненужен повече. И неговият проблем става сериозен.

    Коментиран от #165

  • 52 Антипутлерист

    22 38 Отговор
    Добър ден това извеяно отдавна на всички.Съвременния хитлеризъм е в Русия нарича се путлеризъм и за него вината е на Путлер. Дори и свастика си има и тя Z и се разпространява и ползва точно както нацистката през миналия век
  • 53 Якоши Ба

    34 14 Отговор
    Статията е нещо от рода на Приказки изпод шипковия храст.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Амосов

    36 11 Отговор
    Игра в един от филмите на Зеленски и участва в онзи клип дето Зеления го играеше траверсс по прашки. Не се шегувам ! Проверете !
  • 57 Сатана Z

    38 9 Отговор
    Глей,глей.В пропагандата се включи и другата позабравена дупка:Свободна Европа.Ако не е DW ще е СЕ.Информациомен тероризъм,нищо повече.
    Z
  • 58 Сащ са зло

    33 13 Отговор

    До коментар #47 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Сащ да фашистка държава - насади неофашизъм в укрия. Доказателства колкото искаш!
  • 59 Румпелщилцхен

    40 12 Отговор
    А нещо по темата, че масово украинци бягат при руснаците да се спасят от укрофашистите?
    Не ви плащат за тази тема?
    Ще ви дам 2 стотинки. Повече не струвате!
  • 60 Снимат НЕ корабите на НАТО във Варна!

    22 6 Отговор

    До коментар #34 от "Руски шпионин":

    А Самолетоносачите на НАТО във Варна ! И да знаеш че тези с мрежите са рибарски пумпъл !
  • 61 Булпсихопат

    34 9 Отговор
    Твърде много омраза към народ с който твърде много си приличаме. Твърде много пропаганда в твърде много агресия. Значи не може да мразим е гейовете но може да мразиме руснаците!? С какво са по различни от нас? Или от другите народи? Тази омраза не е естествена. Не разбирам. Нали сме толерантни към различните!? Те различни ли са? Да? Не? Нали и те са хора ,или гейовете са по хора!? Зная че нямате обяснение. Моето обяснение е ваксина за ковид и бустер... Нямам друго.
  • 62 Чичак

    27 8 Отговор
    Много са ми важни малцината луди руснаци, и най вече тоя....Амосов
  • 63 Амосов е

    24 5 Отговор
    Като нашият Плевню бре. Тра-ла-ла...
  • 64 Много ясно

    7 22 Отговор
    Прав е за рашистите
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Майко мила....

    24 7 Отговор
    "Страната, на която се заклех във вярност... вече не съществува", казва той пред Радио Свободна Европа и стана свободен.......
  • 67 Смешнцо

    21 5 Отговор
    Кълвете на винкел ?! Оправихте България и се чешите по пъпките-Пурковци !
  • 68 Хайл

    12 22 Отговор
    Путлер... Че има фашисти има ама май не са в украйна
  • 69 Мир

    23 13 Отговор
    ПИСНА МИ ОТ ФАШИСТКИ СТАТИИ. АМЕРИКА КОНТРОЛИРА МЕДИИТЕ И СИ ПИШЕ КАКВОТО ИСКА
  • 70 Плюя аз на предателите

    16 9 Отговор
    Все ми е тая от къде са ! На кол да го набият малко ще му е. За това Историята трябва да се чете !
  • 71 Руски шпионин е

    14 5 Отговор
    Сега ще ги приключи на куп поне стотина в щаба ! Чака най вероятно да му дойдат на гюмето и Тея от Свободна Европа да си тръгнат щото е хуманист.
  • 72 Свободна Европа 🤣🤣🤣🤣🤮🤮🤮🤮

    14 5 Отговор
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤮🤮🤮🤮🤮
  • 73 Конник

    25 7 Отговор
    Владислав Амосов Е несъществуващ субект! Няма данни за него. Има един на 22 години и не е военен.
    Пълен фейк и помия

    Коментиран от #76

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Мако ми се вижда.

    17 8 Отговор
    Големи добряци са руснаците. Наказанието предвижда до 20 години лишаване от свобода. Малко е.
  • 76 Даааа

    15 6 Отговор

    До коментар #73 от "Конник":

    Игра в един от филмите на Зеленски и участва в онзи клип дето Зеления го играеше траверсс по прашки. Не се шегувам ! Провери !......
  • 77 Радио Свободна Европа

    15 4 Отговор
    Никога не лъже, ама никога ! И само истини ви казват там ! Ъхъъъ......
  • 78 Любо

    25 9 Отговор
    Свободна Европа? .....ще повърна!....велика братска Русия ви спаси от фашизма бе малоумници, а вие го възродихте отново!

    Коментиран от #89

  • 79 Този път я няма опорката

    18 6 Отговор
    Бесарабски фронт
  • 80 Друг Некой

    12 14 Отговор

    До коментар #25 от "Някой":

    А стига бе..че нали тая гара я превзеха още преди 20 дена бе...

    Коментиран от #82, #86

  • 81 Станчо

    26 11 Отговор
    Украйна е фашистка държава. Тя загуби войната. Слава на Русия.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Някой

    28 8 Отговор
    То може и да няма такъв човек, но западната пропаганда ще го създаде. Все пак, за пропагандата няма граници.
  • 85 Да бе да...!

    18 3 Отговор

    До коментар #37 от "СИНЬОТО":

    Видяхме ги и тия нашите...,,сините"...!
    Всичките пребоядисани в синьо,от бившето-червено...!
  • 86 Антипутлерист

    12 18 Отговор

    До коментар #80 от "Друг Некой":

    По путлеристански трябва винаги да се представят успехи на крепостниците, а ако такива няма ще се измислят или пък ще се представят частични многократно Ако крепостника спре да вярва във величието на идола си става лошо.
  • 87 Това го знае всяко дете

    12 20 Отговор
    Рушлям е проклятие за Човечеството
  • 88 Нннннн

    22 9 Отговор
    Знаете ли колко украйнци се бият на страната на Русия. А знаете ли колко украйнци са дезертирали от фронта в Русия. Говорете с някой бесарабски българин и ще останете силно изненадани. Само за сведение 20% от руските войски в Украйна са украйнци.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝

    6 20 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ИМА ПОВЕЧЕ
    МОСКОФИЛИ
    ОТКОЛКОТО В САМАТА
    МОСКОВИЯ....🤔🤔🤔......апропо
    САМО ПРИРОДНИЯ КРЪГОВРАТ
    ЩЕ СИ СВЪРШИ СВОЕТО......☝
  • 91 ХАРОН

    21 5 Отговор
    Няма разлика, няма идея, всичко е по старо му. Тази пропаганда я слушах и по Татово време в каналите на Свободна Европа. Нищо не се е променило. Тогава беше СССР, сега е Россия. Така се роди някога лафа за доматите, колците и еко- храните. Тогава поне не бяхме бананова република, сега банани има богато, на промоция и ние цъфтим от щастие и сладък живот!

    Коментиран от #102

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Какъв

    12 5 Отговор
    чин има офицера?
    Младши лейтенант или генерал лейтенант

    Коментиран от #117, #126

  • 95 хубавец

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Много пареща информация има за "човека, без умение, по поставяне, на запетаи" фейсбук, ке пламне.
  • 96 Новини за Украйна

    13 7 Отговор
    “Започна се! Бунт в Украйна на роднини на бойци заради многото убити и ранени, обвиняват командири и управници
    Има много загинали, много ранени, които не се лекуват, разказа за ситуацията в 129-а бригада на ВСУ местният доброволец Миронов
    Кривой Рог, Украйна 22 Апр. 2023, 21:35 “
  • 97 баба Меркел

    19 7 Отговор
    спокойно дните му са преброени укро фашистите ще го разтрелят а после ще кажат че Путин го е гръмнал
  • 98 Коментар

    18 7 Отговор
    В статията има логическа грешка.Бъгнали сте се хаха.
    В началото се казва,че Амосов е един от малкото руснаци,които са готови да се бият за Украйна,а по-надолу четем следното:
    ""Когато отидох в Москва и влязох в метростанция, веднага ме спряха", казва той. "Като "неруснак" ме спасяваха само офицерските ми документи."

    Хем бил руснак,хем не е...последно?!Когато има логическа грешка следователно няма нищо вярно и е лъжа.
  • 99 Хан Ювиги

    6 18 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна !
    Казах !
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Реалист

    28 10 Отговор
    Третополова пропаганда за пропаднали соросоиди

    Коментиран от #136

  • 108 Професора

    24 10 Отговор
    Няма да може да харчите грантовете от Козяк Руската армия скоро пристига.
  • 109 йхнкхйких

    16 7 Отговор
    Американското радио свободна Европа смях ,тия кравари ще се сгромолясат по зле и от Римската империя !
  • 110 Комуниста

    16 8 Отговор
    Руснаците ринат натовското г.юбре в Окрайна и слугите кви.чат
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 йхнкхйких

    14 5 Отговор
    Другаре от козяк защо имате повече минуси ,а аз имам повече плюсове ,а другаре центаджии !
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 "Няма по-фашистка държава от Русия":

    20 9 Отговор
    Има бре ! САЩ ! Ама не е живял там и не знае !
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Последния софиянец

    10 16 Отговор
    Това че Русия е фашистка държава го знаят и децата в градината.

    Коментиран от #123

  • 121 Израел

    7 6 Отговор
    Е най фашистката държава. Категорично !
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 детето от градината,

    8 5 Отговор

    До коментар #120 от "Последния софиянец":

    Порасни малко, образовай се, поживей и тогава умувай.....тва не е форума на детската градина, объркало си се миличко
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Чина му е н@клук п@дажен, м@ко

    8 7 Отговор

    До коментар #94 от "Какъв":

    Безр@дни.к, отцео@тстъпни.к, майк@пр0давец. Бе, пред@тел. От многото руснаци -излязли малцина дефе,%ктни кав@ла. Е...., тоз такъв дуд@.к
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Иван

    12 10 Отговор
    На някои руснаци започва да им идва мозък...
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Мразя Масква безплатно, но завинаги!

    15 13 Отговор
    Има и честни хора в пРосията, ама са изнесли или са в затвора, някои ги и самоубиха...
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 ??????

    13 5 Отговор
    Веднъж предател си остава потенциален предател за винаги.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Демократ

    1 7 Отговор

    До коментар #107 от "Реалист":

    Най си обичам аз член 5 щото ме и пази.
  • 137 Като

    10 8 Отговор
    Видиш в текст някъде името на Радио Свободна Европа веднага вярвай в обратното. Това не е радио свободна европа от преди 40г.
  • 138 Аспарух

    11 12 Отговор
    Няма по фашистка държава от Русия.

    Коментиран от #139

  • 139 Шибашвили

    6 6 Отговор

    До коментар #138 от "Аспарух":

    Продухвам Ауспуси всякакви.Цена,на кой каквото му е на сърце.
  • 140 Русия ще поведе света към новия

    14 13 Отговор
    световен ред без господари и васали ,свят който зачита националните,религиозни и културни интереси на всички народи ,затова светът е с Русия ,слава на Русия
  • 141 Няма

    12 8 Отговор
    Нищо по гнусно от предателя......да гори в адски огън

    Коментиран от #147

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Цензура

    8 9 Отговор
    Именно - "един от малцината руснаци"... ако изобщо съществува. А украинците, които се бият на страната на Русия срещу неонaцистката хунта в Киев са цели батальони !!!
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Българин

    8 8 Отговор

    До коментар #141 от "Няма":

    Това го кажи на Костя Копейкин и Радьев!

    Коментиран от #149

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Слава на свободният свят !

    4 2 Отговор
    Бедните ще си останат бедни, простите прости, независимо от господаря ! Това е кодирано в гена Ганьов
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Русия

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "Русороб":

    Никой не мрази, но Колективният Запад -да, мрази и иска унищожението на Русия. Историята многократно го е показала
  • 153 Виж сега,

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "Ватник":

    Истинските съвременни касапници знаем, че НАТО ги направи: Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Югославия

    Коментиран от #170

  • 154 Расист

    6 9 Отговор

    До коментар #8 от "Русофил":

    Днешното отношение към Русия е съвременния расизъм на Колективния Запад
  • 155 Вижте сега,

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Москаль":

    Колективният Запад без расизъм и агресия не може. След като попиляха мюслетата, та те плъзнаха навсякъде, сега се опитват да направят същото с Русия. Разбира се, тук номерът няма да мине
  • 156 Артилерист

    7 7 Отговор
    Предатели за много пари винаги ще се намерят! Пример, атлантиците в България и специално военните от Атлантическия клуб...

    Коментиран от #158

  • 157 Перо

    3 3 Отговор
    Не е единствения предател, даже и без война! Стига това да не е фейк нюз!
  • 158 Ще се намерят и предатели

    5 3 Отговор

    До коментар #156 от "Артилерист":

    За малко копейки. Пример искаш ли?
  • 159 Атлантястреб

    4 6 Отговор
    Да ве вярвам ви даже малко сте споменали само един офицер напишете поне 100 може и 1000 души тука редовно изпращаме по един влак атлантици за източния фронт даже тии дето ръсят простоти в коментарите и си ги лайкват утре заминават да бранят евроатлантически цености

    Коментиран от #164

  • 160 Уса

    5 8 Отговор
    Танковете Леопард са пълен провал за Украйна от последните западни новини.Тънка броня,лоша логистика,стрелят различно и лесни за откриване.Украйна няма средствата и персонала да ги обнови и използва на фронта.
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Бойко

    4 1 Отговор

    До коментар #161 от "Бойко Борисиенко":

    Да съм прооз, да съм прооз ама чак пък толко да съм прооз....
  • 163 Рико

    9 5 Отговор
    "Няма по-фашистка държава от Русия". По - правилното е да се каже : Русия е единствената фашистка държава. Архаизъм. Отломка от миналото. Грешка на историята.
  • 164 Рико

    6 0 Отговор

    До коментар #159 от "Атлантястреб":

    Какво означава "да браниш"?! Ценности си защитават с работа, с ум, с начин на живот. На вас все пушки са ви в главите.
  • 165 Имаше едно време

    4 7 Отговор

    До коментар #51 от "Марков":

    Подобен случай в България. Подобно лице с една чанта със секретни документи отива в посолството на САЩ и им ги дава, като казва: искам за тях ........ долара. Те му казват: дай да ги проверим. Изчакай. След малко (след копиране и размисъл) му ги връщат и му казват, че не представляват интерес за САЩ. И той с чантата си излиза и...
  • 166 От страни

    4 7 Отговор
    Добре че признавате че е сред "малцината" русняци. Така разбирам че са малко майцепродавците в Русия. А тоя е предател. С промит мозък.
  • 167 ⚡ Хрониките на Евразия

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "Някой":

    Превземат за 9 месеца една плевня , твоите вояки .
    Но стара руска традиции е бягането и предаването в плен.
    До сега само загатнаха , че не стават за нищо , а интересното престои .
    Няма друга армия в света , от която за три месеца се предават 3 милиона .
    В това са без аналог..

    Коментиран от #169

  • 168 УКРОАРМИЯТА ВЗИМА РУСКИ ШПИОНИ

    1 4 Отговор
    офицер от руското разузнаване реши да се бие за Украйна

    След началото на войната в Украйна през февруари 2022 г. Амосов е сред малцината руснаци, които са готови да се бият на страната на Киев
  • 169 Пълен фалш

    0 2 Отговор

    До коментар #167 от "⚡ Хрониките на Евразия":

    Отворил си очи, решил си да се отбележиш на форума. И си написал глупостите, които ти се искат.
  • 170 Емил

    2 1 Отговор

    До коментар #153 от "Виж сега,":

    Нооо, никои от тях не е анексирана,малка подробност,която не може да знаеш.
  • 171 Емил

    5 1 Отговор
    Изискване в Росии, за влизане в армията: 10 дни да не е пил алкохол.-Че тя ще остане без армия.
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Свободна Европа

    0 4 Отговор
    Кое и е свободното ? Окупирана от краварски бази и и краварска армия ? Ааааааааааааа, да, да я пазят.
  • 174 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 0 Отговор
    ПО ТОВА ЩЕ ...... РАЗБЕРЕТЕ КАКВИ СА ......,.. БЪЛГАРСКИТЕ РУСОФИЛИ И ПОРОДАТА НА ....... (П)РЕZИДЕНТА ФИГУРАНТ (МУЧО) ........ ФАКТ !
Новини по държави: