Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Април, 2023 13:20 1 181 18

Le Monde: На страната на Украйна се бият 70 френски доброволци, 10 са загинали

  • украйна-
  • чуждестранни бойци в украйна

Според няколко членове на Легиона между 60 и 70 френски граждани сега се бият в неговите редици

Le Monde: На страната на Украйна се бият 70 френски доброволци, 10 са загинали - 1
Снимка: Shutterstock

Френският вестник Le Monde публикува репортаж от Краматорск, в който има някои подробности за броя на френските доброволци в Украинския международен легион, техния произход и мотивация.

Според няколко членове на Легиона между 60 и 70 френски граждани сега се бият в неговите редици. Тази цифра е трудно да се провери, признава кореспондентът, а командването на Легиона не разкрива такава информация и повечето от легионерите отказват да общуват с медиите.

Още новини от Украйна

Вестникът е разговарял с трима мъже, от които само един е посочил трите си имена и е позволил снимката му да бъде публикувана, и то явно, защото вече е бивш военен - ​​получил е тежки наранявания, загубил е крак и се връща в родината си.

Никой от тримата не казва, че е бил привлечен във войната с пари (руската пропаганда представя чужденци, воюващи на страната на Украйна, като наемници, дори ако са имали украинско гражданство, но от открити източници е известно, че служителите на Международния легион получават стандартна заплата за въоръжените сили на Украйна, която по стандартите на много страни не е толкова голяма).

Le Monde: На страната на Украйна се бият 70 френски доброволци, 10 са загинали
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Единият (вестникът го нарича Пиер, като уточнява, че това име не е истинско) е служил в миналото във френската армия, след което е работил като държавен служител във Франция. Той поддържа "лични и приятелски връзки" с Украйна през последните 10 години, а през март миналата година се присъединил към Легиона. Вторият няма военен опит и има успешен бизнес. И двамата подчертават, че се бият от искреното убеждение, че Украйна е права и необходимостта да ѝ помогнат да се защити от руската агресия.

Единственият, който назовава името си е Брандън Никола, също е служил в миналото във френската армия, но не си намерил стабилна работа в цивилния живот. За мотивацията си той казва следното: "Не съжалявам, че дойдох да се бия за Украйна, да помогна на нейния народ да се освободи от руснаците".

Според няколко източника, близки до Международния легион, от началото на войната в Украйна от неговите редици има десет загинали френски доброволци.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Остават за.....

    33 0 Отговор
    Още 60
  • 2 Последния Софиянец

    38 4 Отговор
    Ще свършат като наполеоновите войници

    Коментиран от #8

  • 3 Путин

    6 21 Отговор
    Само да не тръгнат американците с личните самолети че тогава ни разкатаха.
  • 4 гост1

    38 3 Отговор
    100% лъжи. Украинците бягят от мобилизация, тоя и то французин, ще си остави бизнеса и ще ходи да мре. Наистина ли някой вярва.

    Коментиран от #11

  • 5 12345

    28 0 Отговор
    Доброволи, добре, на защо не кажат колко редовни военни има там? Съветници, консултанти и др.
  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 0 Отговор
    Легионери са Товабез Морал Съвест Родина

    Коментиран от #7

  • 7 гост1

    30 0 Отговор

    До коментар #6 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да, масово хора, които са издирвани за престъпления в родината си постъпват във френския легион, за да избегнат правосъдие. Те няма какво да губят.
  • 8 Мдаая

    0 15 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ма 10 яойника за 14 месеца... Има да чакаме да свършат

    Коментиран от #16

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бурхныбэлэг чадалтай

    26 0 Отговор
    Повече са и от всички западни държави има наемници, които много от тях са ликвидирани. Скоро самите близки на загиналите ще разкрият колко са и защо са пратени там и за чий интереси!
  • 11 Баш Батка

    23 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост1":

    Не бягат, ходи до Банско и до Слънчака да видиш как се мобилизират Украинците хаха. Тея война ли имат в държавата или са на излет не мога да разбера. Важното е да се вярва на жълтините и да се гледа колкото се може повече телевизия.

    Коментиран от #14

  • 12 баба Фатма

    17 0 Отговор
    Ох дано се оправят момчетата!

    Коментиран от #17

  • 13 Перо

    9 0 Отговор
    Мургави френски доброволци от африкански произход! Ционисткият фишек плаща за пушечно месо с парите на европейските данъкоплатци!
  • 14 Перо

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Баш Батка":

    Скоро ги виждах “мобилизираните” бежанци в Австрийския хотел в Сандански! В София са на всякъде по скъпите квартали! При ционисткия фишек се стичат пари от цял свят, благодарение на медиите от ционистката менажерия!
  • 15 Чичо Тони

    5 0 Отговор
    15-20% загуби при положение, че чужденците не са на най-тежките участъци на фронта!
  • 16 Ръката на Кремъл

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мдаая":

    10 войника от 70 са 15%. При това са на места, където не ги трепат много.
  • 17 Мафани Загура

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "баба Фатма":

    Да са живи и здрави.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: