Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Април, 2023 08:03 2 896 66

ISW предупреждава: Русия очаква провокации за Деня на победата

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • война

Руското информационно пространство все още не се е установило на линия за това как да отговори на значителните и нарастващи опасения за близкото бъдеще

ISW предупреждава: Русия очаква провокации за Деня на победата  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия изглежда продължава умишлена кампания за обезлюдяване в окупираните райони на Украйна, за да улесни повторното им заселване с руснаци. Украинският заместник-министър на отбраната Хана Маляр заяви на 26 април, че Русия се опитва да промени етническия състав на Украйна с хора главно от по-бедните и отдалечени региони на Русия.

Това се посочва в дневния анализ на фронта в Украйна на Института за изследване на войната.

Още новини от Украйна

Маляр отбеляза, че най-интензивни усилия текат в окупираната Луганска област и отбеляза, че Русия също така депортира украинци и ги заселва насилствено в Русия.

ISW по-рано съобщи за конкретни случаи на руски власти, наблюдаващи обезлюдяването и повторното заселване на райони на окупирана Украйна, особено в окупираната Херсонска област през 2022 г. Украински източници отбелязаха през октомври 2022 г., че руските власти в тогавашните окупирани части на Херсонска област са депортирали големи групи украински жители в Русия под прикритието на хуманитарни евакуации и след това отново населиха домовете им с руски войници.

Русия може да се надява да внесе руснаци, като по този начин усложни условията за реинтеграцията на тези територии в Украйна. ISW по-рано е оценил, че подобни кампании за обезлюдяване и повторно заселване могат да се равняват на умишлено усилие за етническо прочистване и очевидно нарушение на Женевската конвенция за предотвратяване и наказване на престъплението геноцид.

Конкуренцията между руските частни военни компании (ЧВК) вероятно нараства в Бахмут. Във видеообръщение, адресирано до руския президент Владимир Путин от персонала на ЧВК "Поток" (според съобщенията, един от трите доброволчески отряда на руската държавна енергийна компания "Газпром"), се твърди, че служители на "Газпром" са казали на членовете на "Поток", че ще подпишат договори с руското Министерство на отбраната (МО), но след това принуди персонала да подпише договори с ЧВК "Редут".

Един войник от Поток твърди, че "Газпром" е създал две други части - "Факел" и "Пламя", които са били прикрепени към руското МО. Руски блогър обаче твърди, че "Поток" не е ЧВК, а част от БАРС (боен резерв).

Персоналът на "Поток" също съобщава за лошо отношение от бойците на Вагнер, които заплашват да застрелят персонала на "Поток", ако се оттеглят от линията на съприкосновение. Боец на "Вагнер" твърди в интервю, публикувано на 26 април, че бойците на "Поток" са изоставили фланговете на Вагнер през нощта.

Руски блогър твърди, че бойците на "Поток" са изоставили позициите си в Бахмут поради липса на боеприпаси.

ISW по-рано оцени, че финансистът на "Вагнер" Евгений Пригожин вероятно гледа на разпространението на ЧВК около Бахмут като на конкуренция и изглежда, че увеличеното разпространение на други ЧВК около Бахмут може да причинява значителни търкания.

Кремъл продължава мерките за кодифициране на условията за вътрешни репресии. Руският съвет на федерацията одобри три законопроекта на 26 април, които позволяват лишаване от руско гражданство за дискредитиране на руските въоръжени сили и за действия, които застрашават националната сигурност, позволяват доживотни присъди за държавна измяна и позволяват петгодишни присъди за тези които насърчават решенията на международни организации, в които Русия не участва.

ISW по-рано писа, че Кремъл е подкрепил закони, засилващи наказанията за проникване в обекти, управлявани от определени федерални органи, незаконно присвояване на руски военни активи и дискредитиране на целия руски персонал, воюващ в Украйна, за да се разширят основанията за арести на руски граждани и отстраняването на служители, изпаднали в немилост.

Кремъл вероятно поставя многобройни условия за вътрешни репресии, за да даде на руските служители картбланш при преследването на всеки, за когото се смята, че е против войната на руския президент Владимир Путин в Украйна. Суровите наказания, предвидени от тези закони, вероятно имат за цел да насърчат широко разпространената автоцензура сред руското население. ISW също така счита, че Руската федерална служба за сигурност (FSB) изглежда извършва мащабна ревизия на вътрешните органи за сигурност и руските власти може да използват тези нови закони, за да подкрепят тези усилия.

Коментарите, направени от руски официални лица и видни гласове в руското информационно пространство, продължават да подчертават безпокойството относно потенциални украински контраофанзивни действия. Финансистът на "Вагнер" Евгений Пригожин отбеляза на 26 април, че веднага щом метеорологичните условия в Бахмут се подобрят, Украйна ще започне контранастъпление, което може да съвпадне с празника на Русия - Деня на победата на 9 май.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви по време на пресконференция в Ню Йорк на 25 април, че дискусиите за потенциала за преговори след успешната украинска контраофанзива са "шизофренични".

Руското информационно пространство все още не се е установило на линия за това как да отговори на значителните и нарастващи опасения за близкото бъдеще.

Китайският президент Си Дзинпин заяви, че взаимното зачитане на суверенитета и териториалната цялост са в основата на украинско-китайските отношения в разговор с украинския президент Володимир Зеленски. Изявлението на Си даде ясна позиция на Китай относно украинската независимост, отхвърляйки изявленията на китайския посланик във Франция Лу Шайе от 22 април, че постсъветските държави нямат основа за суверенитет.

И украинските, и китайските правителствени четения на разговора споменаха възможна роля, която Китай може да играе в преговорите по ядрени въпроси.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова изрази широко съгласие с мирния план на Китай и обвини Украйна за отхвърлянето му.

Хладният руски отговор на призива на Зеленски и Си вероятно е още едно доказателство за недоволството на Русия от нежеланието на Китай да установи двустранно партньорство без ограничения. Не е ясно обаче дали китайските действия съответстват на китайската реторика. Според изявления на правителството на САЩ и разследващи журналистически доклади, Китай може да предоставя несмъртоносна военна помощ на Русия.

Кремъл вероятно се опитва да увери Армения, че е надежден партньор въпреки факта, че войната в Украйна ограничава способността на Русия да играе по-голяма роля в посредничеството в конфликта в Нагорни Карабах. Руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор с арменския премиер Никол Пашинян на 26 април, в който според съобщенията те обсъдиха развитието на ситуацията около Нагорни Карабах.

Руското министерство на отбраната (МО) обяви на 26 април, че заместник-главнокомандващият на Сухопътните войски генерал-полковник Александър Ленцов е новият командир на руския мироопазващ контингент в Нагорни Карабах и ще ръководи операциите на 30-те наблюдателни пункта, които Руските сили действат в района.

Руското министерство на отбраната вероятно обяви назначението, за да сигнализира на Армения за ангажимент да изпълни отговорностите на Русия за поддържане на мира и да увеличи усилията на Путин да успокои Пашинян.

Кремъл може да се опита да използва наборници за поддържане на мироопазващи операции в Нагорни Карабах и запазване на отношенията с Армения и други държави-членки на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС). ISW по-рано оцени, че предислоцирането на елементи от мироопазващите сили на Русия от Нагорни Карабах в Украйна вероятно ерозира влиянието на Русия в Армения.

Пашинян обвини руските мироопазващи сили, че не са изпълнили задълженията си през декември 2022 г. и заяви на 16 март 2023 г., че Армения трябва да обжалва пред Съвета за сигурност на ООН (СС на ООН), ако Русия не е в състояние да спази споразумението за прекратяване на огъня от 9 ноември 2020 г.

Усилията на Кремъл вероятно не успяват да убедят Армения, че ще спази задълженията си по споразумението за прекратяване на огъня, а потенциалната неспособност на Русия да го направи може сериозно да влоши позицията на Русия пред другите държави-членки на Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКС). Руската държавна дума одобри на 4 април първия проект на законопроект, който ще позволи на целия руски персонал, включително наборниците, да участват в руски мироопазващи операции, вероятно в опит да се изпратят наборници за поддържане на мироопазващите операции в Нагорни Карабах.

Ръководителят на украинското Главно военно разузнавателно управление (ГУР) Кирило Буданов заяви на 24 април, че Кремъл е взел решение да замени руския мироопазващ контингент в Нагорни Карабах с контингент от наборници, въпреки че ISW не е наблюдавало визуално потвърждение за руски наборници, служещи в Нагорни - Карабах.

Руските власти започнаха да изпращат призовки за военна регистрация, които включват заплахи за "ограничителни мерки". Множество руски опозиционни новинарски издания съобщиха на 26 април, че ръководителят на руския антивоенен проект "Разходка в гората" Григорий Свердлин е заявил, че руските власти в Санкт Петербург са започнали да издават призовки за военна регистрация, които предупреждават, че липсата на регистрация ще доведе до "ограничителни мерки ."

ISW съобщи на 11 април, че Кремъл е приел законодателство, забраняващо на лица, които са просрочили 20 дни да се явят във военна служба, да шофират превозни средства, да купуват или продават недвижими имоти или да теглят заеми.

Информационният канал на Кремъл ТАСС съобщи, че пресслужбата на Западния военен окръг потвърди, че призовките за военна регистрация включват предупреждения за ограничителни мерки.

На 26 април руски източници заявиха, че руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) е предотвратила опит за нападение в Крим. Руски военни блогъри твърдят, че ФСБ е арестувала руски гражданин, планирал да взриви две импровизирани взривни устройства в руска военноморска болница в Симферопол, Крим.

Руските официални лица и окупационните власти продължават да обсъждат мерки за подобряване на инфраструктурата в окупираните територии. Ръководителят на Луганската народна република (ЛНР) Леонид Пасечник заяви, че представители на ЛНР са се срещнали с руския министър на енергетиката Сергей Мочалников на 25 април, за да обсъдят развитието на въгледобивната индустрия в окупираната Луганска област.

Пасечник твърди, че въглищните мини в окупираната Луганска област са запазили потенциала си по време на войната и че инвеститорите са готови да инвестират в мини, които са затворени от 2013 г., за да ги доведат до необходимите нива на производителност.

Лидерът на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин заяви на 26 април, че руският вицепремиер Марат Хуснулин се е срещнал с представители на ДНР, където участниците са подчертали значението на патронажа между руските федерални субекти и окупационните власти при изграждането на пътища и преструктурирането на въгледобивната промишленост в окупираните Донецка област.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    40 15 Отговор
    Нормално е да очаква !!! Но украинците нямат сили за нищо друго , освен за терористични актове !!!

    Коментиран от #3, #14, #55

  • 2 ФСБ КГБ

    8 3 Отговор
    Да ще има от, горе посочените. Те НИКОГА НЕ СПЯТ.
  • 3 Даааааааа

    8 25 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Ще отговорят на рашаните подобаващо, абсолютно, точно, в руски стил!
  • 4 Миш-маш

    17 2 Отговор
    Нищо повече.

    Коментиран от #13

  • 5 мдаааа

    22 5 Отговор
    Укрите щели да контранастъпват.... ама друг път!!!

    Коментиран от #44

  • 6 САТЪРА НА ХАНА

    15 5 Отговор
    РУСНАЦИТЕ КАТО ИЗБИЯТ МЕСОТО В ДОНБАС
    ... И НЯМА ДА ОСТАНЕ КОИ ДА ПАЗИ
    ГОЛЕМИТЕ УКРАИНСКИ ГРАДОВЕ ... КОИТО НА ПРАКТИКА ЩЕ ПАДНАТ БЕЗ БОЙ .... ЕДНО Е ДА СЕ РАЗРУШАТ НЯКОЛКО МАЛКИ ГРАДЧЕТА И ДА ЗАГИНАТ 200 000 УКРОПИ .. ШЕ СЕ ПОСТРОЯТ НА НОВО . А ДРУГО Е ДА СЕ РАЗРУШАТ ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ , КОИТО ЩЕ СА ГОЛЯМА ЩЕТА

    Коментиран от #16, #20, #56

  • 7 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    2 4 Отговор
    Аха, ясно значи.......
  • 8 Викторория Нюланд (ISW)

    13 6 Отговор
    Много благодаря за тази статия!

    Дано поне някой се върже на "вероятните, може би, възможни, предполагаеми изследвания" на моя Институт!
  • 9 Русофил

    7 9 Отговор
    Най-голямата провокация е:
    Нашите младежи, които не са подготвени за истинския живот,
    не само бягат в чужбина, откакто започна специалната военна операция,
    но също така сменят и пола си, за да не отидат на фронта.
  • 10 Нонсенс

    23 6 Отговор
    "Русия изглежда продължава умишлена кампания за обезлюдяване в окупираните райони на Украйна, за да улесни повторното им заселване с руснаци." Еее, разсмяхте ме рано сутринта, браво. Русия обезлюдява район населен с етнически руснаци, за да улесни заселването им пак със същите етнически руснаци. Мисирките, ама пийте ги тия хапчета моля ви се

    Коментиран от #17

  • 11 Наблюдател

    10 17 Отговор
    Руснаците са царе на провокациите и е много вероятно да направят някой кървав атентат, за който да обвинят украинците. Цялото управление на психопата Путин е белязано от провокации. Всеки знае, че Втората чеченска война започна след взривяването на жилищни блокове в Москва, Волгодонск и Бунайкск, при които загинаха 250 души. Бяха обвинени чеченците и Путин разруши Грозни.
  • 12 САТЪРА НА ХАНА

    24 6 Отговор
    НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО "ЕТНИЧЕСКИТЕ УКРАИНЦИ" КАТО ГИ РАНЯТ,
    ЗАБРАВЯТ УКРАИНСКИЯ И ПОЧВАТ ДА ВИКАТ ОТ БОЛКА НА РУСКИ ЕЗИК :))
    .....
  • 13 ЧИТАТЕЛ!

    23 1 Отговор

    До коментар #4 от "Миш-маш":

    Все съм виждал миш-маш статия,ама тая е направо...-
    Турлю-Гювеч...!

    Коментиран от #62

  • 14 Любопитен

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Ако провокациите дойдат от ФСБ, тогава какво ще напишеш?
  • 15 Българин

    10 15 Отговор
    Русия много я закъса
  • 16 Алооооуу

    6 6 Отговор

    До коментар #6 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Сатърчооооо хански..................................ако се случи обратно, тогава какъв шрифт ще използваш?!?
  • 17 Ъхъ

    15 5 Отговор

    До коментар #10 от "Нонсенс":

    Украинците задължително трябва да преминат курсове по денацификация, поне за срок от 10г. и естествено в тундрата при лишеите и мъховете!
  • 18 фен

    10 1 Отговор
    Е от престъпници, какво друго да очаква!?
  • 19 българин

    15 5 Отговор
    Американските подлоги пак ще направят някоя щуротия но КРАЯ им е близко!!!

    Коментиран от #30, #36

  • 20 🤔🤔🤔🤔

    6 10 Отговор

    До коментар #6 от "САТЪРА НА ХАНА":

    ГОЛЯМА ЛОГИКА прав си!!!!!!!. Тя ИМПЕРИЯТА на ЗЛОТО и МРАКА освен, да УНИЩОЖАВА и РУШИ друго не може. А иначе ,БЕЗСМЪРТНАТА СЪВЕТСКА армия , бяга НАЛЯВО НАДЯСНО с ГУМЕНИТЕ БОТУШИ. Клипове колкото искаш в интернет.
  • 21 9689

    2 1 Отговор
    Да пробват,след това на почивка...Не им завиждам.
  • 22 Ейнджъл

    6 1 Отговор
    Дипломациа Преговори Мир не и Война Това е Нужно на Света

    Коментиран от #26

  • 23 Механик

    10 1 Отговор
    И кого преупреждават?
    Помислете логично над заглавието : "ISW предупреждава: Русия очаква провокации за Деня на победата "
    Ако Русия ОЧАКВА, значи тя не се нуждае от предупреждения. Провокаторите от своя страна, също нямат нужда от предупреждения, защото те вече имат задача. Или не съм прав?
    И ако е така, кого предупреждава ISW-то?
    Може би слоновете в Индия или патагонските жаби в Занзибар?!?!

    Коментиран от #61

  • 24 Българин

    4 8 Отговор
    Доброволните руски роби не сте българи а само роби. Ненавиждани от българите и презирани от руснаците, защото знаят, че продалият собствената си родина ще продаде и господарят си.

    Коментиран от #45

  • 25 пешо

    5 8 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ

    Коментиран от #27

  • 26 Истината

    5 3 Отговор

    До коментар #22 от "Ейнджъл":

    Дипломацията и отбраната не са взаимозаменяеми. Поотделно всяка една от тях ще претърпи неуспех. Защото ако Русия престане да воюва войната ще спре. Ако Украйна спре да воюва няма да има Украйна.

    Коментиран от #31

  • 27 Българин

    12 6 Отговор

    До коментар #25 от "пешо":

    Да славиш Русия, психопата Путин и руските терористи и садисти една година след началото на войната, след руските зверства и разрушените от тях градове, след убитите над 500 украински деца означава да си същество със силно увредени представи за морал и общочовешки ценности. Или по накратко морален ypoд, при който понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки.
  • 28 Свободомислещ

    7 6 Отговор
    Ще има провокации. Ще ги направят руските специални служби, но ще обвинят украинците.
  • 29 Мишел

    10 6 Отговор
    Осем години НатО обучава ВСУ на партизанска война в градски условия и на терористични действия.
    Затова украинската армия няма сражение извън градовете и основните ѝ занимания са терористични акции.
    Но ако или когато ВСУ опитат контранастъпление в полето, цялото това обучение ще способства само за тотален провал.

    Коментиран от #32, #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мишел

    8 11 Отговор

    До коментар #26 от "Истината":

    Фантазираш. Ако Русия спре да воюва, украинската армия ще продължи както досега.
    Войната ще спре в момента, когато НатО престане да снабдява ВСУ с оръжия.

    Коментиран от #35

  • 32 А как ВСУ

    3 7 Отговор

    До коментар #29 от "Мишел":

    Освободи Херсон и Харковска област.Да те питам,само.Теориите ти са кухи,запази си ги за в тоалетната.

    Коментиран от #50

  • 33 Наблюдател

    3 5 Отговор
    На снимката са само кръволоци, садисти и фашисти.
  • 34 Предаде ТАСС

    4 6 Отговор

    До коментар #29 от "Мишел":

    Това го слушаме по всички рашистки, пропагандни канали. Сам ли си го преведе или кондукторката помогна?

    Коментиран от #51

  • 35 Наблюдател

    6 8 Отговор

    До коментар #31 от "Мишел":

    Украйна ли нападна Руслямската фашизация, руски градове ли са разрушавани?

    Коментиран от #59

  • 36 Българин

    7 6 Отговор

    До коментар #19 от "българин":

    Доброволните руски роби не сте българи а само роби. Ненавиждани от българите и презирани от руснаците, защото знаят, че продалият собствената си родина ще продаде и господарят си!
  • 37 Българин

    5 6 Отговор
    Невъзможно е човек да бъде едновременно почтен, интелигентен и русофил! Ако е интелигентен и почтен, никога няма да е русофил! Ако е почтен, но симпатизира на Русия, то интелигентността му е под въпрос. А ако е интелигентен и подкрепя Русия, значи е всичко друго но не и почтен!

    Коментиран от #41

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 С чашка вермут от Бахмут

    10 7 Отговор
    На ушанките им приседна с нахут
    Хванаха скорбут
    А глисавия Путин пърхут
  • 40 Нужно е яко проветряване !

    6 5 Отговор
    Засмърдя на ботуши, ватенки и ушанки !

    Коментиран от #42, #43

  • 41 Невъзможно е

    6 3 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    Укророб да стане Българин. Колкото и да се напъва..

    Коментиран от #49

  • 42 По точно

    3 3 Отговор

    До коментар #40 от "Нужно е яко проветряване !":

    На украински обор.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Как бе

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "мдаааа":

    Те ще настъпват яко на запад
  • 45 Но не сме

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    Говедари като някой тук одупили на запад

    Коментиран от #48, #57

  • 46 😆😆😆😆

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Хи их хи":

    Ми вашите ИДОЛИ с това са оборудвани. Армия от ГАЩНИ....И. БЕЗАНАЛОГОВИ .
  • 47 геноцид

    4 3 Отговор
    Значи според статията Москва репресира инакомислещите граждани , а какво се случва в Киев , Вашингтон , Лондон и т.н. , че дори и в нашата мила родина !
  • 48 Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "Но не сме":

    Достатъчно е, че сте мръсни проруски изроди!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Мишел

    2 3 Отговор

    До коментар #32 от "А как ВСУ":

    Нито при Харков, нито при Херсон имаше сражение. ВСУ влязоха в тези градове два дни след като руската армия й повечето рускоговорящи граждани ги напуснаха.
  • 51 Мишел

    1 3 Отговор

    До коментар #34 от "Предаде ТАСС":

    Сума месеци Украйна говори за контраофанзива и аха-аха да я направи.
    В това време Русия прави офанзива.
    Седми месец ВСУ само губят територия и сражения

    Коментиран от #58

  • 52 Украинец си ти

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "Българин":

    При това дезертьор който се крие от мобилизация в България. За сметка на българските данъкоплатци.

    Коментиран от #60

  • 53 ха ха ха аха ха

    1 1 Отговор
    Късомишковците пак са се развихрили и се правят на дългомишки.
  • 54 Дребнопишkoвeц,

    0 0 Отговор
    Ами тия НА ФИГ.1
    Са абсолютна
    Провокация НА природата...😁
  • 55 А бе

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    А дано са непреброими .
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Рико

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "Мишел":

    Украйна води война на нерви в която печели. Всеки ден се очаква контраофанзива. Това изнервя и сковава.
  • 59 Даааааааа

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Наблюдател":

    И това тепърва ще последва.
  • 60 Добре запознат

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "Украинец си ти":

    Руснак е, прикриващ се като украинец, заради същото!
  • 61 Онзи

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Механик":

    А бре старшинка, това е направено за такива като вас, кълвящи на гола кука.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Петър

    1 1 Отговор
    Украйна загуби войната. Слава на непобедимата руска армия. Парад за победата на 9 май в Москва ще има. Слава на Русия.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Гарван

    1 0 Отговор
    Недоумявам, как може в България да в пълно с не-българи, плюещи върху страданията на един народ и мечтаещи съветския смрадлив ботуш да дойде и да стъпи на шиите им. Явно периода от 45 години на промиване на мозъци и живот на лъжата и изолацията са ги победили. Всичко в името на човека .. ама аз знам и името на човека...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания