Last news in Fakti

28 Април, 2023 07:20 610 2

САЩ откриват регионални миграционни центрове в Колумбия и Гватемала

  • сащ -
  • регионални миграционни центрове -
  • колумбия -
  • гватемала

Този ход е част от стремежа за "намаляване на незаконната имиграция и улесняване на безопасната, хуманна и организирана имиграция (към САЩ)"

САЩ откриват регионални миграционни центрове в Колумбия и Гватемала - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ ще открият регионални миграционни центрове, първоначално в Колумбия и Гватемала, за да засилят борбата с незаконната имиграция, заяви високопоставен американски служител, цитиран от Франс прес и Асошиейтед прес.

Този ход е част от стремежа за "намаляване на незаконната имиграция и улесняване на безопасната, хуманна и организирана имиграция (към САЩ)", заяви служителят, пожелал анонимност.

Центровете ще бъдат управлявани съвместно с международни партньори, като ще осигуряват първоначална проверка и ще ускоряват процедурите за законно влизане в САЩ. Има планове за откриване на още такива в бъдеще.

Канада и Испания може да приемат част от лицата, получили разрешение за имиграция, добави служителят.

В същото време САЩ ще затегнат процедурите за депортиране на мигранти, които са влезли незаконно в страната. Вашингтон обещава да приеме и още хиляди бежанци от страни от Централна и Латинска Америка.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 колчо

    2 0 Отговор
    Какъв го дирят хамериканците в тези държави .
  • 2 Перо

    2 0 Отговор
    Това да го прочете калинката от гранична полиция, над която е отворен чадър от вътрешния министър и заради която ще гледаме Шенген, през крив макарон! Да види как стават нещата с имигрантите!