Last news in Fakti

18 Май, 2023 18:45 1 320 8

В криза! Британската "Роял мейл" отчете годишна загуба от над 1 милиард британски лири

  • великобритания-
  • кралски пощи-
  • хакери-
  • хакерска атака

Сред причините за своите загуби корпорацията изтъква и кибератаката, на която са били подложени компютърните системи на "Роял мейл" през януари

В криза! Британската "Роял мейл" отчете годишна загуба от над 1 милиард британски лири - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британската пощенска и куриерска компания "Роял мейл" (Royal Mail) отчете годишна загуба в размер на над 1 милиард британски лири (над 1,24 милиарда долара), съобщи ДПА, цитирана от БТА.

"Роял мейл" обяви, че загубите ѝ през годината, в която съкрати 10 000 души, се дължат на серията от стачки на служителите ѝ и на неуспеха на опитите да бъде повишена производителността на труда, пише в. "Гардиън".

Корпорацията "Интернешънъл дистрибюшънс сървисиз" (International Distributions Services), която притежава "Роял мейл", съобщи, че пощенската и куриерска компания е реализирала оперативна загуба в размер на 1,04 млрд. британски лири (1,29 милиарда долара) през финансовата година, приключила на 26 март. През предходната финансова година (до последната седмица на март 2022 г.) тя е постигнала печалба в размер на 250 милиона британски лири (310,4 милиона долара).

Сред причините за своите загуби корпорацията изтъква и кибератаката, на която са били подложени компютърните системи на "Роял мейл" през януари. Поради това тя се е сблъскала със сериозни проблеми при международните си пощенски и куриерски услуги. Доставката на пратките на нейни клиенти се е забавила съществено и поради това компанията не е реализирала приходи в размер на 20 милиона британски лири.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Риши

    12 0 Отговор
    Кражба да има колкото може и това е!
  • 4 Пръц

    15 0 Отговор
    Дали не е отговор от конфискуваните средства на руските олигарси? Ми то ако върви така те накрая ще излязат на печалба
  • 5 смолата

    7 1 Отговор
    Лошото е, че ГЕРБ инкасира по-големи загуби. Откакто се появиха Кирчо и Кокорчо на ГЕРБ все не им върви.
  • 6 РЕАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Не е само кибератаката причината. Роял мейл се спука от стачки и загуби много пари и клиенти. Дотам го докараха профсъюзите, че сега може да фалират. Конкуренцията не спи.
  • 7 Хи хи хи ме боли К..

    4 0 Отговор
    Пратили са парите на окрайна,дарение един вид.
  • 8 Пешо

    1 0 Отговор
    Преди да се прехвърли от името на Елизабет на Чарлз 3-ти , трябва да започне от загуба, а Ели какво да плаща? И тук си имат схеми та знае ли се.
    Ще се сменят пощенските метални червени кутии на които пише Елизабет II с инициалите на Чарлз III.
Новини по държави: