Last news in Fakti

16 Май, 2023 11:10 1 415 8

Криминална схема! Предлагат до 10 000 паунда на англичани, за да се представят за бащи на деца на мигранти

  • великобритания-
  • мигранти-
  • бежанци

Измамници използват фейсбук, за да рекламират този бизнес и твърдят, че са помогнали на хиляди жени по този начин

Криминална схема! Предлагат до 10 000 паунда на англичани, за да се представят за бащи на деца на мигранти - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британски мъже вземат плащания в размер на хиляди паундове, за да се представят за бащи на деца на жени мигрантки, установи разследване на Би Би Си, съобщава БНР.

Разследването на програмата Би Би Си Newsnight разкрива, че на британски мъже са предлагани до 10 000 паунда, за да бъдат добавени имената им към актове за раждане, което дава възможност на децата да получават британско гражданство, а на майките възможност за пребиваване в страната. Измамници използват Фейсбук, за да рекламират този бизнес и твърдят, че са помогнали на хиляди жени по този начин. От Фейсбук реагираха с твърдение, че подобно съдържание просто е забранено по неговите правила.

Разследването на Би Би Си Newsnight установява, че измамата се случва в различни общности във Великобритания, предимно азиатски и африкански. Съществува мрежа от агенти в цяла Великобритания, които намират британски мъже за фалшиви бащи.

Измамата е установена от хора под прикритие влезли във връзка с такива агенти. Ана Гонсалес, адвокат специалист по имиграционни въпроси, е цитирана от Би Би Си да казва, че този вид измама е „невероятно сложна и трудна за полицията“. Тя посочи, че в голяма степен това показва колко отчаяни са тези жени и на какво са готови, за да си осигурят право да останат в Обединеното кралство.

Ако мигрантка е в Обединеното кралство нелегално и роди дете от британски гражданин или мъж с разрешение да пребивава безсрочно, бебето автоматично получава гражданство по рождение. Майката след това може да кандидатства за семейна виза, която ще ѝ даде право да остане във Великобритания и на някакъв етап да кандидатства за британско гражданство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То хубаво ама

    7 0 Отговор
    Няма смисъл при тези цени в България с 10 000 паунда може да купиш малко кашкавал, сирене и цигари по единично !
  • 2 Неразбрал

    14 0 Отговор
    Че откъде тези бедни мигранти, търсещи спасение от нищетата в Европа имат хиляди евро за да плащат на каналджии още много хилядарки за да плащат на англичаните?

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 дончо

    6 0 Отговор
    Англия е цирея на Европа.
  • 5 до Неразбрал

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Неразбрал":

    Ми явно не са толкова бедни и нещастни. И явно не са имигранти, а просто завоеватели маскирани като такива.
  • 6 Така е

    1 7 Отговор
    Британски мъже са джентълмени и си признават че вземат плащания в размер на хиляди паундове , за да се представят за бащи на деца, докато Путин направо си ги краде и си взима за без пари децата на Украйна...!!!
  • 7 Гошо

    4 0 Отговор
    А ДНК тестове няма ли за проверка...
    А признавайки дете трябва да му плащаш издръжка...те тея 10 паунда само за издръжката ще заминат...пълни глупости
  • 8 От страни

    0 0 Отговор
    Тия са почнали да ги парчетосват та им требва легализация. Тия деца ще се стопят като летен снег а клиниките ще бачкат нон-стоп.
Новини по държави: