Last news in Fakti

20 Май, 2023 09:38 1 618 21

Пушков: Мнението на САЩ олеква извън западния свят

  • алексей пушков-
  • русия-
  • сенатор-
  • сащ-
  • башар асад-
  • сирия-
  • саудитска арабия

Руският сенатор коментира поканата към сирийския президент Башар Асад за срещата на върха на Арабската лига 

Поканата на сирийския президент Башар Асад за срещата на върха на Арабската лига показа, че позицията на САЩ за Дамаск "не е заповед" за страните от региона, заяви руският сенатор Алексей Пушков, предаде РИА Новости.

Както отбеляза той в канала си в Telegram, администрацията на президента на САЩ Джо Байдън не иска да променя отношението си към Сирия и нейния лидер, но в случая мнението на Вашингтон си остава негово и няма „твърде голяма тежест извън западните свят."

„Саудитска Арабия, някога най-големият враг на Асад, го приема в Рияд като част от срещата на върха на Арабската лига. Тя го приема противно на позицията на Съединените щати, които смятат, че Сирия „не заслужава да се върне в Лигата на арабските държави". Но арабските страни показаха, че са способни да решат този въпрос. САЩ не им нарежда тук", обобщи Пушков.

По-рано Асад пристигна в град Джеда в Саудитска Арабия, за да присъства на срещата на върха на Арабската лига, първото му посещение в кралството от началото на сирийската криза през 2011 г. Саудитска Арабия стана петата страна, посетена от Асад през последните 12 години.

Външните министри на Лигата на арабските държави по време на извънредна среща на 7 май одобриха връщането на Сирия в регионалната организация след 12-годишно прекъсване. Говорителят на Държавния департамент на САЩ Ведант Пател разкритикува решението, заявявайки, че Сирия не заслужава да бъде подновена като член на организацията.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕВРОНЮЗ

    21 4 Отговор
    В очакване съм на декларация от Г-7.
  • 2 Истината

    17 30 Отговор
    Руската управляваща върхушка действа все по неадекватно и правят все по безсмислени изказвания. Вчера Вячеслав Володин, председател на руската Дума каза, че Байдън, Макрон, Зеленски и Шолц да хора от миналото и заради това, че са подпалили войната ги очаква Международният съд. Според него английският език бил мъртъв и не трябвало да се използва като средство за общуване.

    Коментиран от #11

  • 3 Наблюдател

    12 34 Отговор
    Навремето така шаманите са правели магии на враговете си. Все по-жалки и безпомощни са руснаците!

    Коментиран от #8

  • 4 Пакета

    24 8 Отговор
    Няколко пакета санции за пълен отказ от петрол и от Сауди Арабия ! ВЕДНАГА! Докато им дойде акъла в главите!
    И да задължат ЕС също! Те слушкат!

    "Говорителят на Държавния департамент на САЩ Ведант Пател разкритикува решението, заявявайки, че Сирия не заслужава да бъде подновена като член на организацията"
  • 5 Уррааа

    10 27 Отговор
    Поредния руски киртак дето се притеснява за САЩ..
  • 6 Макс

    11 29 Отговор
    Зеленски беше в Рияд. А Путин в бункера. Арабския и азиатския свят се споразумява със Зеленски. Вече нищо не зависи от Путин , освен гибелта на руски войници . Украйна ловко и умело изтласква РФ от световната сцена . Путин унищожи Русия .

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 7 Морски

    25 10 Отговор
    Скоро уруда САЩ на никой няма да нарежда
  • 8 МирО

    8 23 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Дали Кремълският диктатор Владимир Путин е жив или не, не е важно, защото това не променя нищо. Независимо дали е жив или мъртъв, така нареченият „колективен Путин“ все още съществува. Путин съществуваше. Съществува ли сега? Нека изчакаме и в крайна сметка всички ще видим истината. Той имаше сериозни здравословни проблеми още през 2021 г... Много негови двойници се подвизават напоследък. Иска ми се, след някоя друга година, да го посетя в мавзолея, където ще е положен.
  • 9 Объркано Атлантиче

    35 5 Отговор
    Какво не ви казват за "олекването":
    Още 10 азиатски държави се съгласяват да се откажат от щатския долар

    Лидерите на 10 югоизточни нации и членовете на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН) се споразумяха да популяризират своите местни валути за трансгранични транзакции. 10-те страни ще намалят разплащанията с щатски долари и ще използват своите местни валути за транзакции.

    10-те държави, които решиха да се откажат от щатския долар, са Бруней, Камбоджа, Индонезия, Лаос, Малайзия, Мианмар, Филипините, Сингапур, Тайланд и Виетнам.
    -- BRICS: 10 Asian Countries Agree to Ditch The U.S. Dollar --

    Коментиран от #17

  • 10 Щатите и ЕС

    28 6 Отговор
    се свиват като шагренова кожа.Накрая ще останат като Робинзон и Петкан на самотния си остров..
  • 11 грешно си разбрал..

    19 7 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Володин каза специално за шолц..думите на г.димитров-че карл велики е говорел на немски само със конете си..

    Коментиран от #16

  • 12 Зеленски

    16 5 Отговор

    До коментар #6 от "Макс":

    Абе не е точно така и нищо не съм се разбрал в Риад, ама благодаря!

    А ме разкарват да обикалям насам натам с американски военен самолет от седмици, само защото ме е страх да се върна в Киев и американците ме разбират след случката с Кремъл! Пък бях тръгнал Финландия само и то за един ден!
  • 13 Чукамакс

    17 4 Отговор

    До коментар #6 от "Макс":

    Всичко Зависи от Путин.Точно затова е най споменаваната личност на планетата.Останалите са мъпети в кукленото шоу.
  • 14 Зелен..

    16 4 Отговор

    До коментар #6 от "Макс":

    Шмъркач-обиколи половин свет..за просеньие,джуганьие и саканьие..оти завалииката сака да праии по голема гуша.

    Коментиран от #15

  • 15 Украйна ги качи яко

    4 11 Отговор

    До коментар #14 от "Зелен..":

    Обикаляй и ти бе що не обикаляш
    Сега ще ти кажа една добра новина тая работа за вас ще продължи поне докато е жив Путин вие сте нищо под нищото вече
  • 16 Зеленски

    14 6 Отговор

    До коментар #11 от "грешно си разбрал..":

    Мен ме наградиха с ордена Карл Велики и сега азовците ми, ме напъват да уча немски!
    И затова не се връщам в Киев, а обикалям като Евреина Скитник!
    Та аз едва понаучих украински, пак по тяхно настояване и сега ме боли главата!
  • 17 Бисмарк за Русия

    14 6 Отговор

    До коментар #9 от "Объркано Атлантиче":

    "Знам много начини как някой да раздразни мечката, но ни един, как да го измъкна"

    Коментиран от #20

  • 18 !!!?

    5 2 Отговор
    Само в кремълският мир има имена като Пушков, Пушкин, Стрелцов, Калашников, Минин, Разстрели,...!!!?
  • 19 Артилерист

    4 0 Отговор
    Технологията за въздействие на американците върху независими държави е проста: или гласуваш с нас или ще има санкции! И бедните страни, с едностранчиви икономики, без силни съюзници, с отвращение, но се съгласяват, защото нямат избор. Ситуацията обаче тръгна да се променя, след като Русия помогна на Сирия да се спаси от терористите на Ал Кайда и Ислямска държава, подкрепяни от САЩ. Красноречив пример в това отношение са саудите, при които Байдън им беше донесен на крака. Те дипломатично уж се съгласиха с американците да подбият цената на руския петрол, но не го направиха. Сега приеха Сирия в Арабската лига, въпреки натиска на американците. Нещо подобно се случи и с африканските страни, които Блинкен посети наскоро. Изобщо, все повече стават несъгласните с американския ред, основан на техните правила. Както и желаещите да членуват в международни организации без участието на американците...
  • 20 стоян

    0 5 Отговор

    До коментар #17 от "Бисмарк за Русия":

    До 17 ком - другар чел ли си истинска история не кумунистическа - първата световна германците така навряха мечката в бърлогата че руската империя се разпадна и капитулира
  • 21 Запознат

    1 5 Отговор
    Вашето извън русия не се чува изобщо, Китай ви изместиха от Азия като играч.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания