Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Май, 2023 17:32 10 517 134

Напрегната ситуация на фронта в Донбас

  • украйна-
  • бахмут-
  • фронт-
  • обстановка-
  • напрегната-
  • военни действия

Край Бахмут украинската армия продължава да предприема флангови контраатаки срещу руските позиции

 Напрегната ситуация на фронта в Донбас - 1
Източник: БГНЕС

Край Бахмут украинската армия продължава да предприема флангови контраатаки срещу руските позиции в района на Орехово-Васильовка и да обсипва руските войски със снаряди от стволна и реактивна артилерия, пише "Рибар“ в последната си сводка за бойните действия в Украйна.

Съгласно информацията на Telegram канала, на целия фронт в Донецка област се запазва напрегната обстановка: продължават интензивните бойни действия и взаимните обстрели. На Авдеевския сектор руски щурмови групи са провели разузнаване в посока Новокалиново от Красногоровка.

Украинските подразделения от 129-та бригада на териториалната отбрана са се опитали да контраатакуват позициите на руските въоръжени сили в близост до път H20 ​​от Новокалиново, но са били отблъснати. В същото време позиционните боеве в Маринка продължават.

Както пише "Рибар“, в същото време групировката на въоръжените сили на Украйна има проблем със снабдяването след ракетен удар по Карловския резервоар. Поради това нивото на водата в река Волча през селата Галициновка, Карловка, Желанное Първо и Второ се е повишило. Логистиката е затруднена - доставките минават по обиколен път и отнемат повече време.

Според данните на Telegram канала, на Запорожското направление Въоръжените сили на Украйна са завършили основната подготовка за настъплението. Групировката на украинците практически е оформена за атака в три района: Ореховски, Пологовски и Гуляйполски. По протежение на линията на съприкосновение в районите на населените места Приморское, Красная Криница, Генерал, Гуляйполе, Новосолощино са оборудвани огневи точки за РСЗО HIMARS.

Отбелязва се още, че на Херсонско направление руските войски са нанесли прицелни удари с артилерия по Херсон, Золотая Балка и Кизомис. В същото време руските ВКС са поразили цели в Змиевка.

На Старобелското направление ситуацията не се е променила съществено: позиционните битки и артилерийските дуели продължават по цялата линия на контакт. Най-ожесточени сблъсъци се водят на участъка Кременная-Сватово.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    166 64 Отговор
    урките гинат като мухи

    Коментиран от #3, #31, #41, #43

  • 2 бий фашиста

    153 41 Отговор
    време е за обратен майдан, събудете се осталите все още

    Коментиран от #16, #115

  • 3 Ъъъъ

    67 154 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Рашките ги връщат в чували.

    Коментиран от #5, #74

  • 4 Пич

    157 39 Отговор
    Хахаха...... флангови , защото украинците дезертират по фланговете !!! А центъра , напредва към Полша !!!

    Коментиран от #45, #103

  • 5 Епааа

    78 19 Отговор

    До коментар #3 от "Ъъъъ":

    Них ги връщат , тебе акъло никой немое да ти върне !
  • 6 ????

    103 17 Отговор
    Американският институт за изследване на войната Куинси (ISW), който следи хода на украинския конфликт, публикува мнението на двама анализатори за събитията в Артьомовск (Бахмут), който сега е под контрола на руските сили.
    Западни военни експерти и Пентагонът отдавна призовават въоръжените сили да напуснат града по организиран начин, за да запазят персонала, оборудването и боеприпасите за по-важни бъдещи битки
    „Но Зеленски основно пренебрегна съвета и се опита да задържи Бахмут, като изпрати повече войници там, включително някои от най-добрите части “, каза анализаторът Джордж Бийби.
    Освен това украинският президент организира "театрално представление" от това.
    „През декември той дойде във Вашингтон със знамето на Бахмут, отнето от войниците, което той много тържествено представи на Конгреса на САЩ като символ на решимостта на Украйна да задържи града и да отблъсне руските войски.
    „Сега е ясно, че всичко, инвестирано в задържането на града, „се оказа загуба “, оплаква се Бийби. Освен имиджовите загуби на Киев има и непоправими щети – кадрови.
    - Сега британският канал BBC също повдигна темата, че Зеленски изпраща в Артьомовск да умират новобранци, резервисти без подготовка (след няколко дни на полигона), както и физически негодни за служба и работа.

    Коментиран от #10, #11

  • 7 Гост

    35 86 Отговор
    Окопаване му е майката..руснаците са станали селскостопански труженици..копат ли копат...по лесно отколкото да се биеш...

    Коментиран от #77

  • 8 ХАХАХА

    115 16 Отговор
    Руснаците ги разбиха ,лъжите не хващат дикиш.
  • 9 Точно де

    145 24 Отговор
    Тази нощ русите са разпиляли половината укро нацисти по целият фронт.Руската артилерия и авиация са унищожавали в течение пет часа всичко украинско по линията на фронта.Освен ударите по фронта са нанесени и множество удари по военни цели в украинският тил.Унищожен е и пункт за прегрупиране и подръжка на наемници от Запада-жива сила и техника. Очакваме да видим великият укро контранаступ и да разберем до каква степен ни лъжат "свободните медии"..,,
  • 10 Ъъъъ

    35 145 Отговор

    До коментар #6 от "????":

    Бахмут си свърши работата. А работата беше да унищожи максимално руски войници, като съотношението беше 1 към 5 украински към руски.

    Коментиран от #12, #13, #19, #28, #40, #76, #79

  • 11 Ъъъъ

    29 110 Отговор

    До коментар #6 от "????":

    Ако бяха напуснали от начало, руската армия можеше да продължи, а сега вече няма сила да продължи. Разбра ли, защо Бахмут остана да се пази?

    Коментиран от #24, #80

  • 12 иваило

    85 12 Отговор

    До коментар #10 от "Ъъъъ":

    каква мека ки//тка си от нпо сорос

    Коментиран от #18, #87

  • 13 МЪъъъъъъъъ мъъъъъъ

    89 15 Отговор

    До коментар #10 от "Ъъъъ":

    По данни на мониторинговия проект War Tears безвъзвратните загуби на Въоръжените сили на Украйна в района на Артьомовск от 22 февруари 2022 г. възлизат на 55 000 убити.
    „Бахмутската месомелачка“ се превърна в една от най-ожесточените и кървави битки след Великата отечествена война, твърдят авторите на проекта.
    Според тях безвъзвратните загуби на украинците в района на Бахмут от 22 февруари 2022 г. възлизат на повече от 55 000 убити. Това е около 1/5 от всички загуби на въоръжените сили на Украйна от 22 февруари насам.
    Между другото, това е три пъти повече, отколкото СССР загуби за 10 години в Афганистан.
    Според проекта  “War Tears” по време на битката за Артьомовск във военните действия са регистрирани 221 противикови части и подразделения. Проектът публикува пълен списък на загубите.
    Общо към 18 май според проекта украинските войски са загубили 264 432 убити.
    Припомняме, че според някои украински журналисти в началото на годината загубите на въоръжените сили на Украйна достигнаха 140 хиляди души. На свой ред през февруари турското издание Hürseda Haber, позовавайки се на разузнавателни данни на израелското разузнаване, съобщи, че безвъзвратните загуби на режима в Киев възлизат на 157 000 души.
  • 14 Пешо

    31 66 Отговор
    Още чакам блицкрига наРУZИЯ !!!

    Коментиран от #29

  • 15 Шшшшшт

    4 12 Отговор
    Тихо тихо
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 да де

    87 14 Отговор
    Какво стана с онова контразаколение на което ще пратят укрите започна ли най-после?

    Коментиран от #20

  • 18 Буда

    32 6 Отговор

    До коментар #12 от "иваило":

    Тоя човек просто си мрази меките китеки. И ги преписва на чужда персона.
  • 19 веселяк

    72 11 Отговор

    До коментар #10 от "Ъъъъ":

    Още си далеч от Холивууд! Само един укроп с картечница утепал 170 000 руси, 36 000 музиканти и ударил два шамара на Путин!

    Коментиран от #34

  • 20 аре беги са

    12 37 Отговор

    До коментар #17 от "да де":

    Е има го бе. На контра е. Нали е контра настъпление. Като решът та търкалят ушанките пак. Ще си стане настъпление
  • 21 хихи

    84 5 Отговор
    И пак ударите се нанасят с лопати изстреляни от ръчни колички, понеже всеки демократ знае, руските ракети дронове и снаряди свършиха миналата година, а хиперзвукови те ги свалят 110%

    Коментиран от #23

  • 22 стоян георгиев

    17 45 Отговор
    Рибар е руски военен блогер
    Тва което пише не е ясно колко е истина.

    Коментиран от #70

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Останали за да

    68 12 Отговор

    До коментар #11 от "Ъъъъ":

    Турция нарече Зеленски опасна грешка
    Тежките загуби сред украинските войници в Артемивск ще се превърнат в сериозен проблем за Володимир Зеленски в бъдеще, каза Берктай Дениз, колумнист на турския вестник Cumhuriyet.
    „Зеленски упорито остана в Артемовск, въпреки предложението на военните да се оттеглят и загуби голям брой украински бойци. В бъдеще тази ситуация може да му създаде много главоболия ”, се казва в статията.
    Авторът нарече освобождаването на този град победа за Русия над НАТО, тъй като той се намира на пресечната точка на транспортните мрежи, а интензивността на военните действия превърна това селище в символ на конфликта. 

    Коментиран от #25

  • 25 Скролни

    4 13 Отговор

    До коментар #24 от "Останали за да":

    спам е
  • 26 Голяма веселба пада казаха

    25 9 Отговор
    Ситуацията динамична..с нетърпение чакаме заповеди за прегрупиране при появата на едни нощни животни на петна
  • 27 Тредстоун

    15 64 Отговор
    Приматите на джуджето от кремъл вече са в агония , колкото и да са обли бечурите им най вероятно са разбрали че са пътници ... , в ремаркето и при мама и тати но малко поумрял ....
  • 28 Мим

    66 9 Отговор

    До коментар #10 от "Ъъъъ":

    Да така е .Един убит руснак за шест убити укри.Това е 1 към 6.Де Киро на кирия...

    Коментиран от #30, #36

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 бог да ги прости

    11 53 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Русначета също.!Много са злобни копейките.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Поредните лъжи на Урките

    66 7 Отговор
    Краварска пропаганда!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Уса

    61 3 Отговор
    Лъжете повече от американците а това не е добре говори за големи психични проблеми или зависимости
  • 36 555555

    4 19 Отговор

    До коментар #28 от "Мим":

    Мечтите са безплатни,нали знаеш?
  • 37 Железен

    66 9 Отговор
    Бившия бахмут взе 200 000 Окраинци срещу ЧВК Вагнер 50 000. Сега е - 200 000 Окраинци, предали богу дух, срещу 45 000 Вагнер. Малка подробност Вагнер били руски затворници предвождани от готвач.

    Коментиран от #46, #47

  • 38 Бъзиктар

    64 4 Отговор
    Много ми хареса израза-"военните действия карай Бахмут".Вече не е "в Бахмут"
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 мучо

    30 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ъъъъ":

    объркал си съотношението мой, обратното е ...........
  • 41 Естествен Интелект

    23 2 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    От онези - зелените? хахаха
  • 42 Реалист

    15 20 Отговор
    Не вярвайте не рибарски истории!
  • 43 ха ха хааа

    39 7 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Жив украинец не остана ...🤭😁
  • 44 Роболовец

    13 11 Отговор
    Рибарски истории
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Жоро

    13 38 Отговор

    До коментар #37 от "Железен":

    И що избяга готвача от бахмут?

    Коментиран от #53

  • 47 На тебе...

    6 6 Отговор

    До коментар #37 от "Железен":

    Някой казвал ли ти е че си изключително умен?

    Коментиран от #57

  • 48 Лъжат яко

    50 6 Отговор
    Какви контраатаки, нали твърдяха вчера, че Бахмут бил под украински контрол?
  • 49 БАНко

    41 6 Отговор
    НАТООООВЧИЦИ , ИМАТЕ ЛИ ОЩЕ ,,ДОБРИ " НОВИНИ ОТ НАТОВСКАТА АРМИЯ НА РУСКА ТЕРИТОРИЯ ???
  • 50 Залужни де го питаха

    12 35 Отговор
    Другари
    Подлите украинци минаха реката при Херсон и ни застреляха безаналоговия много модерен радар в движение по асфалта с бтр..давайте да бягаме че са навсякъде в района
  • 51 Мумията от мавзолея

    14 44 Отговор
    Време е украинците да наритат рашистките орки до сибир, а пуси изваден от бункера и изпратен в Хага. Признателният руски народ ще издигне паметник на украинските освободители на червения площад.

    Коментиран от #61

  • 52 Гориил

    44 9 Отговор
    Безразборната стрелба и хаотичното движение на обезкръвените украински сили не може да се нарече контраатака. Всички маршрути за доставка са под контрола на руските военни.Всъщност това е имитация на военни действия с цел получаване на помощ от Запада.

    Коментиран от #55, #56

  • 53 Железен

    36 3 Отговор

    До коментар #46 от "Жоро":

    Щото свърши окраинското месо за готвене умнико.
  • 54 Ото Фон Бисмарк

    17 5 Отговор
    В хралупата съм с мечката, по...ср@..л@..се е от страх и немога да я изкарам.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Железен

    23 4 Отговор
    А на теб че си ком плексар. А комплексарите обикновенно са по длоги. В момента амер икански п одлоги.

    Коментиран от #64

  • 59 Гого

    32 4 Отговор
    Дааа. Великото контранастъпление на ВСУ вече се вижда. Гениалната стратегическа идея на контра настъплението се крие във вълшебната команда: "Кръгом и пак напред".
  • 60 В телеграм

    6 22 Отговор
    Пригожин си призна за общо 20000 жертви в Артьомовск.Да предположим,че са при Кобзон.Значи и 100000
    груз 300.Айде радвайте се като сенатор Lindsey Graham,че това е най-добрата американска инвестиция.
    Гадния готвач/касапин,обаче публикува и данни за 72000 груз 200 от укрите.Колко време според Вас остава до последния украинец?
    Жалко,че умират наши братя,православни християни.
    Защо? За нищо.Заради едни плъхове в Москва.в Брюксел и във Вашингтон.

    Коментиран от #84

  • 61 Умен по цялата глава

    9 25 Отговор

    До коментар #51 от "Мумията от мавзолея":

    Днес гледах филм.Руски филм за посещението на цар Николай в Сибир.Посрещат го Буряти,Казахи и Монголи,окупирани от Руската монархия...Окупатори!!!

    Коментиран от #67

  • 62 Динамична ситуация

    11 19 Отговор
    Другари на руска територия посока фронта се движат железопътни транспорти натоварени с т72 без активна защита..положението излиза от контрол
  • 63 Ще се

    12 2 Отговор
    проточат нещата! Поне две- три годинки още!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Джджджмтц

    4 18 Отговор
    Лукашенко балсамиран
  • 66 Голяматга Рузия

    20 5 Отговор
    Тва са пълни лъжи, Украйна няма войници няма снаряди а русия има безркрайно много танкове и хора. БЕЗ КРАЙ. РИБАРЯ ЛЪЖЕ Тва е Украйнска пропаганда !
  • 67 Гориил

    28 8 Отговор

    До коментар #61 от "Умен по цялата глава":

    Всички без изключение народи на Русия демонстрират солидарност и единство. Генерал-лейтенантът от руската гвардия Рамзан Кадиров (фактическият ръководител на Чечня) проявява повече руски шовинизъм от всеки радикален московски националист.

    Коментиран от #71

  • 68 Железен

    26 3 Отговор

    До коментар #64 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Когато си късоглед , колко дълбоко може да виждаш; О крите губят и просят и това са ФАКТИ.
  • 69 Мим

    23 1 Отговор

    До коментар #30 от "хахахахаххахах":

    Ти прочетели г-н Ъъъъ ,какво пише Един руснак за 5 укри.Прочети и тогава коментирай....
  • 70 Дотолова

    20 2 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    че една бегла проверка показва:
    Орехово-Васильовка е на над 20 км на северозапад от Артьомовск.

    20 км. Какво, аджаба, обкръжение?

    Коментиран от #93

  • 71 Ветеран от Протеста

    8 17 Отговор

    До коментар #67 от "Гориил":

    Така е.Обаче,правиш ли разлика между Народи и поставените от руския Окупатор да
    Управляват тези Народи.Соец.ооерацията в Украйна целеше сваляне на неудобен и неприемлив за тях Управляващ Украйна...Сега предлагат на ЕС да си поделят Украйна - Източната за Русия,а останалата,който я заграби...и войната да приключи с Мир.Хахаха...Нещо като окупацията на Полша от Хитлер и Сталин ..Цинично и Ужасяващо в 21 век...

    Коментиран от #75

  • 72 Груз200

    8 17 Отговор
    Путене Какъв е този твой Блицкриг бре пич
  • 73 Бахмут драги

    28 5 Отговор
    вече не съществува, отиде си с укрите, сега се казва Артьомовск и е руски. По фланговете укриге се опитват обаче биват смачквани в зародиш, така е и по целия фронт. ЧВК на НАТО, както вече наричат остатъка от територият Украйна.
  • 74 Даааааа, връщат укрите

    19 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ъъъъ":

    в черни чували на зеления напкомансщи шмъркач, просяк.
  • 75 Гориил

    27 8 Отговор

    До коментар #71 от "Ветеран от Протеста":

    Жителите на Харков и Одеса наричат ​​руските освободители.

    Коментиран от #89

  • 76 Ъъъъъ

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ъъъъ":

    Да та и...ба у г....зааааа
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Аман

    8 30 Отговор
    Сега ще дойде дядо F16 и руснаците ще осъзнаят, че живеят още в СССР, но с по- малко територия и население.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Амммммм,

    15 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ъъъъ":

    тя си продължана бе киек кирлив иукрите не я спряха.
  • 81 Американска пропаганда

    20 3 Отговор
    Той спечели прилични пари за този конфликт. В Украйна всички лидери са крадци, но Зеленски е най-успешният. Той въвлече цялата световна общественост в този процес, те станаха волни и неволни свидетели на неговото шоу. Американците не сгрешиха с него, в този смисъл той надмина всичките им очаквания.
  • 82 Американска пропаганда

    20 4 Отговор
    За петнадесет месеца битки администрацията на Байдън вече е предоставила или се е съгласила да предостави на Украйна широка гама от оръжия, включително танкове Ейбрамс, противовъздушни ракети, кораби за брегова отбрана и модерни системи за наблюдение и радар. но Зеленски не е достатъчен, той пътува по света и пита и пита за всичко ...

    Коментиран от #91

  • 83 Американска пропаганда

    25 3 Отговор
    Скоро Зеленски ще седне на подсъдимата скамейка, Украйна ще загуби. В този процес те все още могат да си спомнят какво направиха тези страни сравнително наскоро по време на Втората световна война срещу нацизма. В тази война съветският народ остави повече от двадесет милиона убити на бойното поле, докато Украйна не само позволи нахлуването на нейната територия, но и прие Гестапо у дома. Гестапо са сериозни хора, а не някакви мошеници и заедно с тях Украйна е отговорна за един от най-лошите антиеврейски погроми. Това, между другото, е причината за първоначалната студенина на Израел по отношение на помощта за Киев. Въпреки че израелците все пак трябваше да отстъпят пред интересите на своя американски покровител, тъй като те са косвеният представител на САЩ в Близкия изток

    Коментиран от #88

  • 84 За плъховете в

    16 3 Отговор

    До коментар #60 от "В телеграм":

    Киев, Брюксел, Париж, Берлин и Фалшивиингтон съм съгласен но за Москва хич не, за това ти турих и минус.
  • 85 Американска пропаганда

    19 3 Отговор
    Отне 14 месеца на нашата общественост да осъзнае цената на 130 милиарда американски ЗАЕМ долара за Украйна. И за какво?
  • 86 Американска пропаганда

    25 2 Отговор
    Байдън и Зеленски знаеха, че загубата на Артемивск ще доведе до края на Украйна, доколкото знаем. Тук най-добрата сделка би била ПРЕГОВОРИ.
    През цялата тази година чух само, че Украйна никога няма да позволи на Русия да превземе Артемивск. Е, как свърши всичко? Беше като игра на Русия - голяма котка с мишка.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Ветеран от Протеста

    3 19 Отговор

    До коментар #75 от "Гориил":

    Кои жители??Това са сто години Комунизъм там.Във всяка от Окупираните 15 държави в СССР са заселени между 15 и 20 % руснаци.Предимно образовани,завършили университети и вмъкнати в съд,прокуратура,МВР и армия...Във Варненско и по Чреноморието 400 хиляди руснаци са закупили имоти- те как ще посрещнат Руските танкове???Стратегията за Окупация на една държава от Руснаците включва всички възможни аспекти на Живота...

    Коментиран от #96

  • 90 Американска пропаганда

    19 4 Отговор
    По-рано американският сенатор Линдзи Греъм по време на среща с Владимир Зеленски каза, че Съединените щати "никога не са харчили пари толкова успешно", защото руснаците "умират" в резултат на тези разходи.

    Коментиран от #104

  • 91 Както, самолетите

    14 2 Отговор

    До коментар #82 от "Американска пропаганда":

    така и танковете Абрамс нява да се хоянят в Украйна, защото първо ще навреди та ивиджа на краварската техника и второ за самолетите тпялна да излитат от съседна на Украйна държава а това е веме пряка намеса на гази сържана и конфликта отива та ТСВ и ще приключи за няма и ден за целия свят. Корали на укрите те им дават, дащото нямат безопасен излаз на море.
  • 92 Артилерист

    21 3 Отговор
    Управляващите в САЩ имат голям проблем с вдигането тавана на дълга, тоест да поддържат ускорения темп на печатната преса за книжни пари и да ги наливат в Украйна. Затова те са предупредили клоуна, че без успешна контраофанзива пари няма да има. Това принуждава укровермахта да натиска състава по веригата надолу по-масирано да дават признаци на активност. Даже на някои направления има категорични декларации, че най-сетне всичките подготовки са свършили и ша тръгват...
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Изметоха на шута зеленски армията

    18 4 Отговор
    Барабар с НАТО сега лъжете колкото си искате но никой не ви вярва .Какво стана с Мариупол ????

    Коментиран от #98

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Кат лъжеш

    8 2 Отговор

    До коментар #89 от "Ветеран от Протеста":

    се оглеждай, защото тези 400 хиляси руснаци дакупили ивоги по варненско, са понеме от жителиге на Варна бре лъжлив. Тез толкоз пустаци са колкот Пловдив бря, втопия град в Бг.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Ами сега го

    14 3 Отговор

    До коментар #94 от "Изметоха на шута зеленски армията":

    възстановяват и става много красив, така ще лъде и с Артьомавск и всички останали градове.
  • 99 Ами сега го

    13 2 Отговор
    възстановяват и става много красив, така ще бъде и с Артьомавск и всички останали градове.
  • 100 Американска пропаганда

    19 4 Отговор
    Да, Меркел призна, че тя и Макрон са измамили Русия в преговорите за получаване на споразуменията от Минск, които Украйна никога нямаше да изпълни, за да спечелят време за превъоръжаване на Украйна и са смятали, че ще излъжат руснаците. Но в крайна сметка не се получи и руснаците, както казваше Бисмарк, „дойдоха за своето
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 кон ашенков

    4 2 Отговор

    До коментар #90 от "Американска пропаганда":

    Дай цитат и къде го е казала това Линдзи Греъм,дата напр .също .


    Еми то интернет не е да си секнеш остатъците и да лъжеш безспир .

    Коментиран от #122

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Американска пропаганда

    16 2 Отговор
    Да, Меркел призна, че тя и Макрон са измамили Русия в преговорите за получаване на споразуменията от Минск, които Украйна никога нямаше да изпълни, за да спечелят време за превъоръжаване на Украйна и са смятали, че ще излъжат руснаците. Но в крайна сметка не се получи и руснаците, както казваше Бисмарк, „дойдоха за своето
  • 107 Укросвин

    6 3 Отговор
    Героям сала!
  • 108 стоян георгиев

    14 2 Отговор
    Русия напълно контролира Артемовск. Този успех беше истинска победа за Москва над целия НАТО, пише Cumhuriyet. Зеленски не трябваше да настоява за запазването на Артемивск: в резултат на това въоръжените сили на Украйна претърпяха огромни загуби, които ще се върнат, за да преследват украинския лидер.

    Коментиран от #118, #120

  • 109 Американска пропаганда

    16 2 Отговор
    Противно на това, което ни се казва, малко вероятно е Украйна да спечели този конфликт, чиито цели бяха посочени от руската страна, освен ако Западът не застане директно на нейна страна - с всички произтичащи от това последствия. Може би това ни готвят войнолюбците, които никога няма да отидат на фронта. С международна подкрепа от Азия, Африка и арабските страни Москва успя да устои на евро-американската стратегия на изолация. От двете замесени идеологии – „демократичен“ глобализъм и вкоренен консерватизъм – не всеки харесва първата. През последните двадесет години Западът, водейки войни за природни ресурси под предлог за хуманност, загуби своя престиж и привлекателност. И когато оръжията млъкнат, Украйна е изправена пред реална опасност от разделение.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Гориил

    4 10 Отговор
    Ребята остана ли нещо от втарая или Зеленски чувализира све!
  • 113 Американска пропаганда

    17 3 Отговор
    Помни ли някой днес, че след края на Втората световна война американците въоръжаваха бандеровски части - това определено бяха нацисти - за да подклаждат партизанска война с Русия в Източна Украйна? Тези операции приключиха през 1949 г. и взеха 300 000 жертви: 100 000 руснаци и 200 000 украинци. Сега всичко се повтаря, Америка има голям държавен дълг, войната в Украйна им е изгодна, нищо лично, просто бизнес

    Коментиран от #121

  • 114 Американска пропаганда

    14 1 Отговор
    Отвратителен образ, просто отвратителен, който те кара да искаш да грабнеш и двамата, Зеленски и Байдън, да ги облечеш във военни униформи (Зе беше вече наполовина!), да им дадеш пушка с няколко патрона и да скочиш с парашут в околностите на Артемовск, откъдето могат да превземат града
  • 115 Ердоган

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "бий фашиста":

    Добре ПрЕятелю, чакам да преброят бюлетините. Путен ще ми сподели опита си от 2014 насам
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Американска пропаганда

    6 3 Отговор

    До коментар #104 от "кон ашенков":

    Смъртта на руснаците е най-успешното пилеене на американски пари. Това заяви сенаторът от Конгреса на САЩ от Южна Каролина Линдзи Греъм на среща с президента на Украйна Володимир Зеленски в Киев.
    „Руснаците умират. Никога не сме харчили пари толкова успешно “, цитира пресслужбата на президента на Украйна изявлението на сенатора.
    Зеленски на свой ред изрази благодарност на Греъм за „непоклатимата позиция и приноса за укрепване на отбранителните способности на Украйна“.
    Кръвожадното изказване на американския сенатор беше коментирано от негови адекватни сънародници. Известният предприемач и собственик на социалната мрежа Twitter Илон Мъск, под туит от Zero Hedge, цитиращ думите на Греъм за „най-добрата инвестиция някога“, написа: „Някога?
  • 123 стоян георгиев

    8 2 Отговор
    Слава на Русия!
  • 124 Американска пропаганда

    5 3 Отговор

    До коментар #121 от "стоян георгиев":

    Най-важен за UPA е офицерът за свръзка на ЦРУ Николай Лебед, който е описан от военното разузнаване на САЩ през 1946 г. като „добре известен садист и колаборационист на германците“. През 1949 г. ЦРУ спонсорира влизането му в САЩ. В изгнание той ръководи ОУН-З, разклонение на ОУН на Бандера, финансирана от Съединените щати. Той осигури връзка между САЩ и бойците на UPA. След 1953 г. Лебед участва в ръководството на финансираното от ЦРУ емигрантско издателство „Пролог“, което разпространява националистическа и антикомунистическа литература.
  • 125 Американска пропаганда

    6 2 Отговор

    До коментар #121 от "стоян георгиев":

    Когато Збигнев Бжежински стана съветник по националната сигурност на президента Джими Картър, САЩ увеличиха финансирането за антисъветска украинска пропаганда. При президента Рейгън стратегията за дестабилизиране на Съветския съюз беше засилена чрез повдигане на националния въпрос. ЦРУ произвежда материали, които са адресирани до различни етнически групи в Съветския съюз и призовават към сепаратистки националистически тенденции.
  • 126 Американска пропаганда

    5 1 Отговор

    До коментар #121 от "стоян георгиев":

    Първите мащабни проекти на ЦРУ за дестабилизиране на Съветския съюз през 1949 г. включват: намеса в украинската гражданска война. Предшественикът на ЦРУ, OSS, заедно с Британската тайна разузнавателна служба (SIS), вече бяха помогнали на партизанската война, водена от Украинската въстаническа армия (UPA) и Организацията на украинските националисти-бандеристи (OUN-B) по отношение на материално и логистично осигуряване до края на Втората световна война. (Тарас Кузио: Подкрепата на САЩ за освобождението на Украйна по време на Студената война: проучване на Prolog Research and Publishing Corporation, в Communist and Post-Communist Studies, no. 45, 2012, p. 53) ЦРУ по света по време на Студената война.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Един българин

    2 8 Отговор
    Слава на Украйна
Новини по държави: