Last news in Fakti

29 Юни, 2023 10:33 1 856 13

Шокиращо разкритие! Китайският балон е използвал американска технология, за да шпионира САЩ

  • китай-
  • сащ-
  • балон-
  • шпионаж-
  • пентагон-
  • си дзинпин

Белият дом и ФБР за момента не са коментирали информацията на в. "Уолстрийт джърнъл"

Шокиращо разкритие! Китайският балон е използвал американска технология, за да шпионира САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китайският шпионски балон, който по-рано тази година прелетя над САЩ, е използвал американска технология, която му е помогнала да събере аудио-визуална информация, предаде в. "Уолстрийт джърнъл", като се позова на предварителни данни от разследването на инцидента, информира БТА.

Анализ на няколко американски отбранителни и разузнавателни агенции откри, че балонът е разполагал с американско оборудване, налично на пазара, както и с по-специализирани китайски сензори и друго оборудване, за да събира снимки, видеоматериали и друга информация, която да предаде на Китай, пише "Уолстрийт джърнъл", цитирайки американски представители.

Данните водят до извода, че целта на апарата е била шпионаж, а не метеорологични изследвания, както Китай твърдеше, посочва изданието. Балонът обаче не изглежда да е изпратил данни на Китай от осемдневното си прелитане над Аляска, Канада и други щати.

Белият дом и ФБР за момента не са коментирали информацията на американското издание.

През февруари САЩ свалиха балона, който прелетя над поверителни военни обекти, и така предизвика дипломатическа криза.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 честен ционист

    14 2 Отговор
    Янките така и не вденаха, че само балонът е Made in China. Всичко останало е Made in CIA, включително и водевила от Воронеж и Ростов.
  • 3 Демократ

    14 2 Отговор
    Подготвят медийно почвата за война. Значи война 100 процента ще има там и това ще е голямата грешка на Америка
  • 4 Така е

    3 12 Отговор
    Ами все още всички високи технологии са американски. Няма понятие китайска технология.

    Коментиран от #5

  • 5 Демократ

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Така е":

    Всичко е американско. Пълни глупости америка е мястото на сбиротак от европейци, азиатци, африканци и т.н. това са безродници там без история и корени.

    Коментиран от #9

  • 6 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    13 4 Отговор
    Изгледайте парада в КНДР от тая години и ще разберете на кои е бъдещето. Англосаксонците и НАТО където стъпят трева не никне, нужни са им само територии без хора в тия територии. Една Индия с огромно население е била подчинена и ограбвана чрез внедряването на марионетки и подлоги които са грабили собственото си население заедно с англосаксонските чакали. Така се получи и при страните от бившия соц. блок.
  • 7 Куфара и на село...

    8 2 Отговор
    Шокиращо разкритие ! Китайския балон не е бил китайски а от друга планета и е използвал американска технология, за да шпионира как се правят палачинки...
  • 8 какво му е шокиращо?

    8 0 Отговор
    Ами те, китайците си използват всички американски технологии. За тях не е нужно да се напъват да шпионират като Русия. На тях директно западните фирми им снасят всичките си технологии. Ужким с някакви ограничения. И всичкото това от лакомия за печалби. А полсе уж се чудят защо и от къде китайците имат технологиите. Освен американските с най много ПРЕдадени технологии е и една европейска страна, чието име няма да напиша защото ще ме изтрият.
  • 9 от къде знаеш?

    0 8 Отговор

    До коментар #5 от "Демократ":

    Със сигурност от руската пропаганда. Защото май никога не си и помирисвал Америка.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Булпсихопатъ

    5 0 Отговор
    Излиза че са се гръмнали сами!
  • 11 Демократ

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "от къде знаеш?":

    Ами ходи да миришеш там. В днешно време никой не иска да ходи в тая продънена държава от небивалици. С 3 дни попивни дни за годината и то два от тях заради умрели наемници
  • 12 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "от къде знаеш?":

    Днес не е нужно да ходиш до Америка за да видиш какво е там, те са тука и ни докараха най-лошото което имаха и ни накараха да живеем с него. Хубавото е само за марионетките, подлогите и техните слуги.
  • 13 Просто Член

    6 2 Отговор
    Тия се чудят как да оправдаят свалянето на балона. Смешници