Last news in Fakti

12 Август, 2023 04:15 1 325 10

Вашингтон удари със санкции четирима руски олигарси

  • сащ-
  • русия-
  • санкции-
  • олигарси

Всички те са свързани с Консорциум "Алфа груп"

Съединените щати наложиха санкции на четирима "видни представители на руския финансов елит". Всички те са свързани с Консорциум "Алфа груп" - "един от най-големите финансови и инвестиционни конгломерати в Русия", обяви Държавният департамент на САЩ, цитиран от ДПА и БТА.

Четиримата санкционирани руски олигарси са съоснователят на "Алфа груп" Михаил Фридман, Пьотър Авен, Герман Хан и Алексей Кузмичев.

"Съединените щати ще продължат да предприемат всички необходими действия, за да потърсят отговорност от онези, които правят възможна войната на Русия срещу Украйна и извличат полза от нея", подчерта Държавният департамент.

Евентуалните активи на четиримата руски олигарси под американска юрисдикция ще бъдат замразени. Освен това на граждани на САЩ, както и на хора, живеещи в страната, е забранено да правят бизнес със санкционираните.

"Алфа банк", смятана за най-голямата частна финансова институция в Русия, вече е обект на санкции, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    12 4 Отговор
    То и Магнитски удари Пеевски, но виждаме и е реалност , какво се случва с него!!!! Дори пише конституция на България. При положение , че всичко е под контрола на посолство на САЩ.

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Значи САЩ

    6 9 Отговор
    да санкционират себе си, защото тази война е заради тях!
  • 3 наско

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Българския народ го избрал за народен представител. Какво са измислените американски "санкции" пред суверения избор на българските граждани?!?

    Коментиран от #5

  • 4 Ццц

    6 9 Отговор
    САЩ са терористи.

    Коментиран от #9

  • 5 Пешо

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "наско":

    Ти не си от Българския народ .
  • 6 Сандо

    3 3 Отговор
    Руският народ посреща с възторг всяка санкция срещу техен олигарх.А пък майтапчиите препоръчват на тяхното правителство да направи анализ кои сектори на икономиката изостават,за да предложи на Запада точно тях да санкционира.
  • 7 Сандо

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Ти да не си мислиш,че Конституцията ни е наше дело?Ще ти цитирам думите на Александър Джеров,които чух в едно предаване по ТВ "Скат" преди години:Докато пишехме конституцията,ние непрекъснато се съветвахме с нашите приятели от Запад и от Римския клуб.Отделно в групата Ран-Ът е имало специалисти-юристи за да работят в този сектор.И още нещо много интересно:В конституциите на всички бивши соцстрани има вкарани неща,които сякаш са писани под индиго и които предизвикват подозрения,че са в нечий чужд интерес.Затова някои от държавите нанесоха поправки,а Унгария направо си написа нова Конституция.А нашите поправки са от от лоша да минеш към още по-лошо.

    Коментиран от #10

  • 8 Вашингтон удари,предупреди

    0 6 Отговор
    Осъдиха,.......
    Тия като какви се изживяват??
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 И ко от тууй....

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сандо":

    щом "Скат" са казали,значи е вярно....😂😂😂😂🌽🌽