Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Август, 2023 06:23 2 459 21

Украински дрон атакува Курск, петима са леко ранени

  • курск-
  • нападение-
  • дрон-
  • украйна-
  • русия-
  • пострадали

Градът е на 90 километра от границата на воюващите страни

Украински дрон атакува Курск, петима са леко ранени - 1
Снимка: Уикипедия

Украински дрон атакува западния руски град Курск, като удари железопътна гара и рани петима души, съобщи губернаторът на областта, цитиран от Франс прес и БТА.

"Украински дрон нападна Курск", заяви в Телеграм Роман Старовойт. "Според предварителна информация се е разбил в покрива на сградата на гарата, а след това на покрива е избухнал пожар".

Още новини от Украйна

"Петима души бяха леко ранени от парчета стъкло", добави губернаторът.

Град Курск се намира само на около 90 км от границата между Русия и Украйна.

Кметът на Москва Сергей Собянин от своя страна съобщи в Телеграм, че дрон се е опитал да полети към Москва и че атаката е била осуетена от силите за противовъздушна отбрана. Кметът благодари на "военните за работата им".

Според руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС, дронът е бил засечен над Ступински район в Московска област, докато се е насочвал към столицата. Той е бил унищожен с електронни средства и се е разбил в безлюден район, без да причини жертви или щети, добави министерството, като осъди опита за "терористично нападение атака", за което обвини "режима в Киев".

ТАСС добави, че московските летища Домодедово и Внуково са били затворени за кратко. Внуково беше затворено за кратко през нощта, на фона на нападения с дронове, извършвани през последните месеци в Московска област.

И двете страни в конфликта, започнал през февруари 2022 г., напоследък съобщават за редовни нападения с дронове, докато Украйна води контраофанзива, за да си върне териториите под руски контрол.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жалки опити...

    31 10 Отговор
    ...за отвличане на вниманието от все по-неуспешната ,,Пролетна Перемога"...!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кочо

    28 9 Отговор
    Поредното изстъпление на световния фашизъм против мирните съветски граждани! Но, къде бе Пейтрийта, както и Иджиса, които трябваше да охраняват мероприятието в Чернигов вчера?

    Коментиран от #14

  • 4 гадна война

    3 6 Отговор
    Войната си е война. Само мъртвият човек е добър човек.
  • 5 Украинец

    31 8 Отговор
    1 000 000 (Един милион) сме вече умрелите, защитавайки купилите на безценица наша земя, газопреносна мрежа и заводи, съмнителни чужди елементи. За тях умряхме.
    В следващия живот ще сме по-умни.

    Коментиран от #9

  • 6 Украинските фашисти

    19 7 Отговор
    Няма да мирясат докато не бъдат ударени в сърцето
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Кочо

    16 6 Отговор

    До коментар #5 от "Украинец":

    Вие, само подавайте информация, когато се събират западни наемници на културно мероприятие, като това в Чернигов! Русия винаги се е жертвала, когато трябва да бъде озаптен поредният агресор! Сам Бисмарк е казал - ,,Не очаквайте в Русия да бъдат спокойни, когато някъде по света има несправедливост!". И такива цитати има, които редовно цитиращите какво казал Достоевски, Левски, не желаят да прочетат....!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ХАН ЮВИГИ

    7 13 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна
    Казах
  • 12 007

    10 12 Отговор
    Тва кат нашия филм . За кучета и котки може, за прасета не може!!! Кога ние бомбим е СВО. Ама нас ни бият терористи!!! Ми да ви ръкопляскат ли из р0ди ???🇧🇬🇺🇲🇪🇺🇺🇦🇧🇬
  • 13 Руснаков

    8 14 Отговор
    Ха...терористично нападение.... а Вие идвате в Украйна с цветя и рози...нагла нация...почти без изключения....
  • 14 Скорпи

    9 12 Отговор

    До коментар #3 от "Кочо":

    Ами Запада се ослушва и не дава толкова количества колкото трябват....Пейтриът има определен обхват...не може да обхване цяла Украйна...За това и руските фашисти не удрят големи градове където знаят че има противовъздушна отбрана...Успя ли да го разбереш...или ти е трудно да мислиш...

    Коментиран от #17

  • 15 Мим33

    10 3 Отговор
    С тия показни нападения на укрите ,рискуват Русия масово да ги унищожи в Крайна.На всеки укроопит ще има десеторен отговор.Зеления лошо му се пише.Може и той да стане мишена ..
  • 16 М3 голд

    9 2 Отговор
    Много скоро всички дронове напъни по въздух и море ще са в историята. Едните след превземане на Одеска и Николаевска области, другите чрез постепенно унищожаване бази за производство и съхранение, до падане на режима.
  • 17 Кочо

    8 4 Отговор

    До коментар #14 от "Скорпи":

    Признайте си, че скапаното ви ПВО бе там, за да охранява културните дейности на западни генерали, но Искандера дойде от стратосферата и влезе през комина като Карлсон! Пиесите ,,Опит за летене" и ,,Богът на касапницата"! Табор уходит в небо!

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Факултета

    3 1 Отговор
    Значи да удариш мирни жители в Украина е героизъм срещу "фашистите",а да удариш по жилищен район в Русия е тероризъм,хахаха,как само го тълкуват наследниците на режима,който вече е на залез в целия свят
  • 21 Скорпи

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Кочо":

    Взривявали са Искандер...и Кинжал...не ги хвали толкова...ако е имало ПВО система..нямало е да има такъв резултат...съгласи се...Сметни колко Пейтриът..и Колко Ириса са получили Украйна и колко системи имат Руснаците...Докато единият си е гледал кефа...другият се е въоръжавал с цел да направи мизерия в даден момент...това са фактите...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания