Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Август, 2023 07:39 6 678 100

Показвали дронове в театъра в Чернигов, когато паднала руската ракета

  • украйна-
  • ракета-
  • дронове-
  • чернигов

Украйна ще разседва обстоятелствата

Показвали дронове в театъра в Чернигов, когато паднала руската ракета - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украйна ще разследва обстоятелствата около демонстрация на дронове, която се е провеждала в драматичния театър в Чернигов, когато е бил ударен от руска ракета в събота, заяви министърът на вътрешните работи Игор Клименко във видео, публикувано в Telegram, пише CNN.

Съорганизаторът на събитието Мария Берлинска, която е съосновател на благотворителния фонд Dignitas, публикува във Facebook след атаката в северния украински град. Берлинска заяви, че събитието, което беше обявено във Facebook на 12 август като "ден за демонстрация на дронове“ — с украински производители, представители на летателни училища и военен персонал, който използва дронове на фронтовата линия — е официално одобрено от местните власти, които предоставиха място. Мястото е било разкрито само часове преди събитието от съображения за сигурност.

"Всички участници бяха проверени от полицията на влизане. На място имаше медици", добави тя.

Берлинска заяви, че това не е публична изложба, а "затворена среща на инженери, военни и доброволци за военни технологии за фронтовата линия“.

"Сега работим със Службата за сигурност на Украйна, предоставяйки цялата необходима информация за бързо разследване“, добави тя.

"Веднага (след като) сирената за въздушна атака се включи, събитието беше спряно и на участниците беше казано няколко пъти, че трябва да отидат в укритията. За съжаление някои хора все пак излязоха навън. Всички, които са отишли в укритията, са в безопасност. Аз лично влязох в убежището минута преди удара", заяви тя.

Клименко обаче каза: "Всички, които бяха вътре в драматичния театър, слязоха навреме в убежището. Служителите на Националната полиция се опитаха да приберат всички в убежището след обявяването на въздушната атака.

Видео, споделено от украинския президент Володимир Зеленски и геолокирано от CNN, показва отломки и повредени коли около Черниговския регионален академичен музикален и драматичен театър "Тарас Шевченко“.

Клименко заяви, че полицията е отцепила жилищни райони в центъра на Чернигов и извършва проверки от врата на врата.

"В града са разположени допълнителни патрули. Районът около епицентъра на нападението се проучва“, отбеляза той и добави, че "Службата за сигурност на Украйна започва наказателно производство относно събитието, така че не мога да коментирам какво се е случило вътре“.

Клименко заяви, че по-голямата част от жертвите са били извън сградата. "Повечето жертви са били в превозните си средства или пресичащи пътя, както и връщащи се от три църкви“, продължи той. В събота е Преображение Господне, голям празник в православния календар.

"Зад драматичния театър има голям парк, където майките се разхождаха с децата си от ранна сутрин. Централният площад беше пълен с автомобили. Хората започнаха да идват в кафенета и ресторанти“, заяви той.

Източник: ФОКУС


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 милиционер

    202 18 Отговор
    опппааа ! на кого са демонстрирали !? на деца и старци ли !?

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чак сега ли го разбрахте?!

    156 13 Отговор
    Тази ,,новина",вече не е...новина...!
  • 4 За пореден път!

    211 20 Отговор

    До коментар #1 от "милиционер":

    Украйна използва мирни граждани,като жив щит...!

    Коментиран от #61

  • 5 Ивелин Михайлов

    166 15 Отговор
    Най-големият Исторически парк в света до Варна още вчера посочи, че Русия нанесе смъртен удар на украинската дронова програма!
  • 6 Гост

    19 95 Отговор
    Предатели винаги ще се намерят...и какво после се прави с предателя....това което се прави в Донбас...

    Коментиран от #12, #96

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Двоен аршин!

    164 15 Отговор
    Съобщавате за цивилните жертви,а защо не съобщавате,че има и убити доста военни специалисти по производството на тези дронове...!

    Коментиран от #80

  • 9 М3 голд

    153 10 Отговор
    Започнахте да се отваряте по малко. Дронове в театъра, а? И мислите, че театърът ще спре удара? И голям вой. И ООН активирахте. Така е, военно време. Постепенно ще излезе, че жертвите отвън не са казаните, намесата на църквата е излишна. Ако написаното е вярно, на 200 км от границата си живее спокойно. Ако не са военните и техните действия в гражданския сектор.
  • 10 Шерлок

    139 13 Отговор
    Всичко ще си кажат окраинските фашисти. Прилъгали са цивилни за да има после да обвиняват Руската армия.

    Коментиран от #15

  • 11 веселяк

    117 9 Отговор
    Ааа, първо ме разплакахте за хората отивали на църква, а сега какво да правя?
  • 12 Пешо

    142 12 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Кой е предател зависи от гледната точка. А това, което се правеше и прави в Донбас, сега се случва по цялата украинска територия. Извод: ако не го бяха правили в Донбас, няма да получават ракети сега. Проста причинноследствена връзка.

    Коментиран от #29

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Реалист

    117 7 Отговор
    Културно мероприятие точно за театър
  • 15 Друг път...

    110 7 Отговор

    До коментар #10 от "Шерлок":

    ...няма да има прилъгани цивилни да ходят на военни изложения...!
    Освен насила да ги накарат!Но не бих се учудил!От този нацистки режим може да се очаква всичко...!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 МирО

    110 4 Отговор
    Ами конкуренцията е решила да им прати и от тяхното производство (от малко по-бързите) военни летателни машини - за сравнение и анализ
  • 19 ООН

    117 7 Отговор
    Отвратително до.лно да ползваш цивилни за мишена за да си правиш политиката срещу Русия.
  • 20 Така така

    79 6 Отговор
    Следващия път в Киното да се съберете.

    Коментиран от #25

  • 21 Ще падна...!

    72 4 Отговор
    Та чак и...,,ИЗВЪНРЕДНО"...!
    Цял свят разбра за това,само ,,Тихият Шум" сега вдига шум по случката...
  • 22 Урюрвкос

    86 6 Отговор
    следващия път направете изложбата в болница или детска градина. Едва ли е имало изобщо изложба, при толкова стриктни мерки за сигурност и маскировка прилича на драматична постановка с цел изваждане на къртица
  • 23 някой

    108 5 Отговор
    Неизвестен остава въпроса , как украинското ПВО , което обикновено от 17 изстреляни ракети сваля 37 + 2-3 жилищни блока, този път е останало безучастно?

    Коментиран от #31, #33

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 странно

    113 4 Отговор
    че украинците признаха доста бързо какво всъщност се случвало в театъра. Руснаците си написаха още вчера защо е обстрелвана сградата, ама украинците - не, та не.
    Явно са изтекли доста клипчета с изнасянето от сградата на офицери от НАТО. Сега искат да пробутват версията, че повечето убити са сред мирните, но дори от снимковия материал е видно къде са жертвите.
    Обърнете внимание - руснака е прецизирал удара до степен, че да запази фасадата, която е архитектурен паметник. Толкова прецизен удар демомнстрира еднозначно каква е била целта на руснаците като на тях (за разлика от американците) им е било важно да минимизират страничните щети.
    Да се чудиш как от град, населен основно с етнически руснаци е изтекла информация за събитието е нелепо. Все едно да се чудиш, защо тези хора говорят основно руски - още едно потвърждение, че местните, май си искат обратно в Русия
  • 27 Краварска медия

    107 3 Отговор
    В резултат на ракетната атака на "изложението" в Чернигов с модифицирана ракета "Искандер К" повече от 100 души са ранени, загиналите са над 60. Цял ден работи санитарната авиация на НАТО, която извозва тежките случаи към страните от алианса.
    Унищожени няколко ключови специалисти - криптографи на НАТО от балтийските страни. 11 високопоставени офицери от НАТО са в неизвестност.
  • 28 Касапин

    86 4 Отговор
    АМИ ДЕМОНСТРАЦИЯТА Е БИЛА С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ ДОСТА ВПЕЧАТЛЯВАЩО
  • 29 Гост

    8 89 Отговор

    До коментар #12 от "Пешо":

    Когато в къщата си имаш предател...какво правиш радваш ли му се или го припилваш...Кажи...Когато си район от една държава и в даден момент искаш да се отделиш..как да се процедира...Освен това се знае кой изпрати войски без отличителни знаци...и кой анексира Крим...По твоята логика Украйна трябваше да се съгласи...и после пак без война да се анексират и тези 4 области които сега се анексираха..Нямаше да се стигне до тук ако Русия не се беше намесила в Крим...Какъв го дири в чужда държава това не е СССР...остана в миналото.

    Коментиран от #45, #48, #60, #66, #68

  • 30 Смотльо,

    86 2 Отговор

    До коментар #2 от "пламен":

    Какво правят военни оръжия и специалисти е театъра ? За какво мирно население говориш,нормален ли си въобще ?
  • 31 епа

    69 2 Отговор

    До коментар #23 от "някой":

    точно защото прекрасно работи. Да потрошиш жилищни сгради и после да прехвърлиш вината на руснаците - работи за целите на пропагандата. Но да утрепаш офицери от НАТО, след като всички заинтересовани знаят как функционира украинското ПВО - значи да обявиш война на НАТО.
    Украинците са продадени за ролята на "месо" в този абсурд, но офицерите на НАТО не.

    Коментиран от #69

  • 32 мхааа

    4 54 Отговор
    Някоя украинска копейка е донесла на путятата.

    Коментиран от #40

  • 33 Ко стаа ве...!

    70 1 Отговор

    До коментар #23 от "някой":

    Къде се дяна ,,Пейтриъта"...?!?!

    Коментиран от #78

  • 34 гого

    81 4 Отговор

    До коментар #2 от "пламен":

    прочети статията бе трол изду....хан .военни разработват дронове ,дори в някой западни медии се казва още по точно воинни в цивилни дрехи да не ги познаят .но руснаците си знаят работата слава Русия
  • 35 позеленял

    71 2 Отговор
    курс за подготовка на терористи , прекъснат от ракета
  • 36 нннн

    89 2 Отговор
    Какво реват? Като съберат в театъра военни, военна техника, нейни конструктори, производители и търговци, театърът става военна цел.
  • 37 Гръч

    69 2 Отговор
    Всичко ще си кажете вие ама защо трябва да е по трудния начин
  • 38 А бе къде се дянаха?!

    58 2 Отговор
    Дежурните козяшки АналЛизатори...!Да не би да са на инструктаж в посолствоТО...?!

    Коментиран от #55

  • 39 Калина

    31 6 Отговор
    Аз пих само няколко ракии не съм била пияна
  • 40 пхааа

    7 44 Отговор

    До коментар #32 от "мхааа":

    Някоя украинска гривна е донесла на путятата...!
    Продала се за няколко копейки,че имат по-висок курс от гривната...😆😝🤣😂!
  • 41 Дедо ви...

    67 2 Отговор
    Ама вЕрноли бе!?!? Руският удар по Чернигов вчера е взривил тайна сбирка на украински офицери и разработчици на дронове. Много убити! Мероприятието на украинците се е провеждало при спазване на конспиративни мерки. Неслучайно е избрано мястото на срещата – градския Драматичен театър. Ударът обаче е нанесен по обект, използван от украински военнослужещи. Съобщава се за голям брой жертви при нападението. Сред тях са много украински офицери, разработчици на БЛА и оператори на дронове, които са били поканени специално, за да демонстрират майсторския клас техника. Присъствали представители на украински военни подразделения, които използват безпилотни самолети, включително групата Skala, Ptahi Madyara и други.
  • 42 Опааа

    68 3 Отговор
    Събрали се военни с дронове в театър и очакват аплодисменти! 🤦‍♂️😆 Много ясно,че Вова ще ги удари!

    Коментиран от #53

  • 43 Дедо ви...

    71 3 Отговор
    Ударът е нанесен с тактическа ракетна система „Искандер-М“ и е изключително високоточен. Интересното при него е, че ракетата е ударила театъра вертикално, като е унищожила вътрешността на сградата, прониквайки през покрива, без да засяга стените и външната й фасада й, която е архитектурна ценност. Другата причина за избора на такъв тип удар е че театъра е в самия център на града и стандартно ракетно попадение би могло да доведе до цивилни жертви сред минувачите по улиците край зданието.

    Коментиран от #57

  • 44 Бгг

    78 2 Отговор
    Браво на "Факти" и на автора на статията. Все пак казахте истината. Можеше още вчера, но по добре късно отколкото никога.

    Коментиран от #49

  • 45 гост

    38 4 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    А нещо за Косово да сте чули?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 интересно

    85 1 Отговор
    След като се разбра, че на пострадалите цивилни граждани цивилни са били само дрехите, ООН ще се отрече ли от възмущението си? Според мен е възмутително да ползваш граждански обекти като театри, болници и училища за военни сбирки, надявайки се, че противникът или няма да разбере, или ще пощади сградите. Още в самото начало на войната укрите разполагаха военна техника в междублоковите пространства и детски площадки, а после ревяха как руснаците обстрелват жилищни сгради. Тогава ООН не се възмути.
  • 48 кочан

    79 3 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Ако Русия не беше си взела Крим сега Крим щеше да е натовска морска база както Варна.И ако лъжливите западни "ръководители" Меркел и Макарон не лъгаха с Минските договори Русия Донбас щеше да е в Окрайна като автономна област.Може ха да запалят Русия и от други гранични райони но нато решиха да изгорят окрайна.Да са живи и здрави конструкторите на дронове от театъра.

    Коментиран от #91

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 сетихме се

    31 2 Отговор

    До коментар #46 от "007":

    До момента няколко дрона нанесоха щети на граждански обекти в Русия. Тази нощ украински дрон е обстрелвал жп гара в Курск, друг е свален от руската ПВО преди да достигне Москва.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 факт

    79 4 Отговор

    До коментар #49 от "Бедния софеянец от Кузлудуй":

    Истината е, че Украйна се готвеше за война много преди Русия да навлезе на територията й. Меркел го каза ясно - подписвали са Минските споразумения, не за да ги изпълняват, а за да спечелят време за подготовка за войната. Защо си мислиш, че Русия кротко трябваше да изчака Украйна да я нападне първа. Ако на руската пропаганда не вярвате, поне на Меркел повярвайте, тя си е от вашите.

    Коментиран от #76, #93

  • 53 Е да де- именно!

    43 0 Отговор

    До коментар #42 от "Опааа":

    Те пак са получили ,,аплодисменти"...!
    И то много бурни...направо оглушителни...!!!
  • 54 Оги

    27 0 Отговор
    Демек сами са си виновни.
  • 55 Трябваше!

    27 0 Отговор

    До коментар #38 от "А бе къде се дянаха?!":

    ДЪЛБОКО ВИЖДАЩИЯТ да ги предупреди...!
    Явно,че е знаел,защото той всичко знае!
    НО!
    Явно и той е...руски агент...!
  • 56 да да

    38 0 Отговор

    До коментар #2 от "пламен":

    след като сте толкова прости..сами сте поканили руската ракета да удари по тиквите ви..
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Дън Бай

    36 1 Отговор
    Криенето на оръжие и боеприпаси в жилищни райони му казваме "демонстрация на дронове".
    Продължаваме напред към Москва!
  • 60 Еха

    16 1 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Нали си уж гост, аре у лево

    Коментиран от #87

  • 61 Ердоган

    2 29 Отговор

    До коментар #4 от "За пореден път!":

    Целите се дават ва РуZя от копейки предатели.

    Коментиран от #64, #65, #71

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Важното е друго!

    35 1 Отговор

    До коментар #61 от "Ердоган":

    Че целта е уцелена точно в десятката...- по ,,Искандерски"...!
  • 66 Така така

    43 1 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Баце, ако Русия не си неше взела военната наза Крим тя ставаше база на нато, укрите им прекратиха договора,ада имаш нато на прага не е оферта, нещо да знаеш за зоните на влияние договорени след въората световна война и кой наруши тази договорка? Договора за неразширяеане на нато и кой наруши договора? Браво на Русия само бой по враговете независимо пт коя посока идват.

    Коментиран от #85

  • 67 незнайко

    36 0 Отговор
    ( В събота е Преображение Господне, голям празник в православния календар. ) Затова ли срещата в театъра се е състояла точно на празника ? Отвсякъде прозира намесата на САЩ в тази ситуация ! Знаели са че ще ги обстрелят, но трябва да СЪБЕРАТ ПОВЕЧЕ НЕВИННИ ХОРА ИЗВЪН ТЕАТЪРА и ето Ви момента - ЦЪРКОВЕН ПРАЗНИК !!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Така така

    26 2 Отговор

    До коментар #61 от "Ердоган":

    На Русия всички помагаме безплатно да си знаеш
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Така така

    1 3 Отговор

    До коментар #62 от "Към копипейстъра":

    Идвай и се заври в на м.....ти...п...а да не те завирам аз
  • 74 Моряка

    20 0 Отговор
    Дедо,отличен.Кратко,разбираемо даже за такива,като Стоянчо и Бесния.Сега мълчат като .............,знаети,като какво..
  • 75 АВТОРА

    12 0 Отговор
    АВТОРА!

    Аплодираше публиката, вчера в
    Черниговския регионален академичен музикален и драматичен театър "Тарас Шевченко“

    Преди да я изнесат на носили или в чували.
  • 76 Хи их хи

    10 1 Отговор

    До коментар #52 от "факт":

    Този се върти в кръг и си хапе опашката! Няма смисъл да му обясняваш!
  • 77 Чакай ся!

    29 1 Отговор

    До коментар #69 от "и кво ся":

    Те в момента са на погребална церемония...!Погребват поканените на изложението в театъра натовски военни специалисти ...!Пък после ще реват пред медиите,колко недемократично и нехуманно са постъпили руснаците...
  • 78 ,,Пейтриъта" си е на място!

    23 1 Отговор

    До коментар #33 от "Ко стаа ве...!":

    Но украинският екипаж е на курс по английски език,щото знаят само матерният си-руски език...!Не разбират надписите на стотиците копчалъци и ръчки...
  • 79 Гошо

    25 1 Отговор
    Пълна лъжа !!!! Никой не е успял да се укрие 90 човека от украйнското вено управление и от НАТо са дали фира плюс наемници !!! Така им се пада !!!
  • 80 Бинокъл

    3 13 Отговор

    До коментар #8 от "Двоен аршин!":

    Това с бинокъла на Путин ли го видя😄
  • 81 факт

    23 1 Отговор
    След тази демонстрация на прецизност от страна на руснаците, аз лично не бих бил спокоен, ако обитавах Белия дом, още повече, че от доста време едни невидими руски ядрени подводници се движат близо до бреговете на САЩ, а Пейтриът в Украйна не оправда очакванията и хвалбите. А бе, в несигурен свят живеем и колкото по-бързо се тръгне на преговори, толкова по-добре за всички.

    Коментиран от #83

  • 82 ХАХАХА

    15 0 Отговор
    И кок за секунди са се озовали в укритие да не дебнали около вратата му от смелост,а и междудругото какво е останало от изложбата на дроновете?
  • 83 Дългият

    3 4 Отговор

    До коментар #81 от "факт":

    Прав си..преговори...но как а се тръгне когато руснаците ще отидат с предварителни условия...как да стане...

    Коментиран от #86

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Гост

    1 13 Отговор

    До коментар #66 от "Така така":

    Първо е устен договор..който няма особенна тежест...Второ...каквото и да е решила .....Украйна го е решила...това не дава повод на Русия да анексира Крим...Сега например като взехме Росенец и искаме да го дадем на САЩ например и Русия да дойде.. да си го вземе...схващаш ли нереалното...
  • 86 факт

    12 1 Отговор

    До коментар #83 от "Дългият":

    Нормално е всяка страна в преговорите да тръгне с предварителни условия. Такива е.ще имат и руснаците и украинците. После започват да се догговарят отстъпките, които всяка от двете страни е готова да направи в името на мирното съвместно съществуване. Тук обаче НАТО ще има решаващата дума. Ако не дадат сигурни гаранции, че ще преустановят опитите да разширяват териториите си до границите на Русия и няма да разполагат в съседните на Русия държави военен контингент, военни бази и лаборатории за биологическо оръжие, вероятно преговорите ще имат успех. Проблемът е друг - как да вярваш на натовските държави, които са те лъгали многократно? Подозирам, че руснаците ще искат да разположат руски военни в съседни държави, които да гарантират, че условията им ще бъдат спазвани и че сигурността на Русия няма да бъде застрашена по никакъв начин. Това нато трудно ще преглътне, но така ще разберем дали наистина нато е отбранителен съюз, за какъвто се представя в очите на незрящите.

    Коментиран от #88, #89

  • 87 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #60 от "Еха":

    Това се изтърка..обогати си речника....
  • 88 Дългият

    11 2 Отговор

    До коментар #86 от "факт":

    В момента се подготвят учебници за училищата в окупираните територии...работи се вече там с рубли...Мислиш ли че Русия ще се откаже от анексираните земи...Ако вярваш значи си гоолям наивник...
  • 89 Герги

    3 14 Отговор

    До коментар #86 от "факт":

    Всяка дума на Русия е лъжа..не обвинявай Запада...С тяхната политика се сдобиха с 1300км граница с НАТО...а и още повече когато Украйна стане член на НАТО в което можеш да не се съмняваш...
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Гост

    2 9 Отговор

    До коментар #48 от "кочан":

    кочане....трудно ти е да разбереш че на когото иска Украйна...на него ще ги даде...това е нейно решение...тя е суверенна държава... мина времето на СССР...само че Вие трудно да го разберете...
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Гочо

    2 12 Отговор

    До коментар #52 от "факт":

    За какво и трябва на Украйна да напада Русия...дай нормално обяснение...защото ще ти кажа защо Русия нападна Украйна...не заради хората...заради Черноморскяи флот и да заграби нови земи каквато е политиката на Русия от време оно...Знаеш ли кое е по лошото че на бялото казвате черно..хора без мисловна дейност...стадо от неграмотници...
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Иван

    7 2 Отговор
    Покажете драматичния театър отвътре.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 асдаа

    6 0 Отговор

    До коментар #84 от "Руснаков":

    Нещо си се обАркал ... Украйна никога не е съществувала като самостоятелна държава а само като УССР - като част от СССР. Реално СССР създава Украйна и и дава независимост през 1991г. По същия начин както през 1908г Русия създава България. Да, създава България защото след 500г робство всички са забравили че въобще някога е съществувала държава България и само Русия настоява за създаването на такава славянска държава в Европа. Другите на преговорите - Австро-Унгария, Великобритания .... са мислели да ни дадат земите на гърците или турците. Биле са ПРОТИВ въобще в Европа да има славянска държава. Историята помни и ще накаже предателите които се опитват да подменят фактите с ерво-краварски лъжи.
  • 99 Иван

    2 0 Отговор
    И няма вече "Свирепи птички" и доста оператори на такива!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: