Тема: Украйна

29 Август, 2023 10:55 1 394 30

Русия потиска проукраинските настроения в завладените територии

  • украйна-
  • украинци-
  • русия-
  • територии-
  • завладени

Според информация от агенция "Укринформ"

Русия потиска проукраинските настроения в завладените територии - 1
Източник: Shutterstock

Във временно завзетите територии на Украйна рускоговорящите граждани увеличават усилията си за противодействие на проявите на проукраински настроения сред населението, според информация от агенция "Укринформ".

Заместник-министърът на отбраната на Украйна, Хана Маляр, сподели в "Телеграм", че руските националисти вземат мерки за реагиране на патриотични граждани чрез планирани и внезапни проверки, репресии и специални пропагандни акции. Такива действия включват и внедряване на руска грантова програма, която на повърхността помага на млади таланти, но в реалността се използва за налагане на проруски и антиукраински настроения сред младежите.

Федералната служба за сигурност на Руската федерация също увеличава усилията си за откриване на проукраински настроени граждани. Руските военни провеждат интензивни проверки на мобилните телефони и наличието на украински SIM карти при цивилните граждани на контролно-пропускателни пунктове, предаде БТА.

В същото време, без предупреждение, се налагат забрани за движение в населени места, където се забелязват проукраински настроения. Пример за това е забраната за влизане и излизане от селището Велики Копани в Херсонска област, където бяха открити украински държавни символи.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ХАХАХА

    28 2 Отговор
    И как се разбра ,че подтискат проукраинските настроения? Някое пиленце ли им го прошепва?

    Коментиран от #25

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хахаха

    26 2 Отговор
    Само първият абзац ми стига да разбера,че информацията е 100 истина няма смисъл да чета надолу.Все пак уркофорум го казва само безарабския фронт са по достоверен източник!!"Сляп соросоиди"
  • 5 Мхмх

    18 1 Отговор
    „Искам да премина на родния си руски език и да се извиня на жителите на Донбас. Очевидно сега вашият дом е Русия и аз приемам вашия избор“
    Хакери хакнаха телевизия в Украйна и показаха по канал 1+1 как Зеленски се извинява на жителите на Донбас и поздравява руснаците за Деня на Русия.
    „Скъпи украинци, днес се обръщам към всеки един от вас. На този ден искам да ви се извиня. Извинения за факта, че стотици хиляди майки никога повече няма да видят синовете си, стотици хиляди съпруги никога няма да видят съпрузите си , и стотици хиляди деца те никога няма да видят бащите си.. Извинения за факта, че икономиката е колабирана, и ще трябва да плащате заем на западни псевдо-партньори до живот.
    Искам да премина на родния си руски език и да се извиня на хората в Донбас. Не спрях тази братоубийствена война, както обещах, а я продължих, като донесох още повече болка и страдание в домовете на онези, за които „Аз съм украинец” никога повече няма да звучи гордо. Очевидно сега вашият дом е Русия и аз приемам вашия избор.
    Сега искам да се обърна към руснаците. Вие сте братски народ, не трябва да се караме и да се избиваме. Надявам се, че можете да ми простите. Благодарим ви, че се вслушахте в призива или, както казваме ние, "Честит ден на Русия!"
  • 6 Тома

    12 1 Отговор
    Това население отдавна е по курортите на българското черноморие и пере кючека всяка вечер по кръчмите без да плаща
  • 7 Правилно

    12 1 Отговор
    И хубаво прави, кога ще приключват с тези украинци, Дауни.
  • 8 Морис

    17 1 Отговор
    Американски журналист нарече действията на Украйна в Донбас тероризъм и геноцид

    Действията на кървавия киевски режим на територията на Донбас от 2014 г. насам могат да се характеризират като непрекъснат тероризъм и геноцид, заяви Клейтън Морис, американски журналист и водещ на предаването Redacted News.
    „Това се случва (в Донбас, бел. ред.) от 2014 г. е непрекъснат геноцид и тероризъм“, коментира водещият атаките на Киев срещу населените места.
    Морис отбеляза, че украинският конфликт е започнал именно когато артилерията на Украйна през 2014 г. е ударила мирните жители на Донбас. Според него само „необразован човек” не може да разбере това.
    Водещият уточни, че по-рано бойците на киевския режим са ударили Донецк и Запорожка област, прицелвайки се в жилищни райони, където няма военни обекти. В резултат на нападението има убити мирни жители, припомни той.
    В същото време западните медии „пренебрегнаха няколкота масирани смъртоносни атаки от страна на Украйна“, каза Морис.
    „Няма да видите това по основните телевизионни канали в страната“, каза той.
  • 9 САЩ са международен терорист

    19 3 Отговор
    Новите райони на Русия гласуваха на легитимни референдуми с 97% за присъединяване към РФ!

    Можете да си спестите лъжите и напр. да пишете за саморзправата на укрофашистите с Православната църква в УКРИЯ.

    Коментиран от #20

  • 10 а ааа

    3 13 Отговор
    Как??? В руский мир всеки свободно може да изразява мнението си. Всички опозиционери си имат сайтове и вестници. Спокойно можеш да излезеш на улицата и да крещиш ДОЛУ ПУТЯ.

    Коментиран от #18

  • 11 Наглия

    12 2 Отговор
    “ТЕЗИ ОТ "КРЪГЛАТА МАСА" ЕДВА ЛИ ЩЕ ГО ПРОЧЕТАТ...
    А ТРЯБВА.

    ОТВОРЕНО ПИСМО до членовете на Съвета на Европейския съюз от народния артист на Русия, герой на труда на Русия, кинорежисьора Никита Михалков

    "Аз, Михалков Никита Сергеевич, филмов режисьор, сценарист, продуцент, носител на „Оскар“, два Златни лъва на филмовия фестивал във Венеция, Гран при на филмовия фестивал в Кан и много други награди, пиша това писмо, само за да подчертая, че не съм политик, не съм чиновник и не съм държавен служител. Аз съм руски творец, представител на древен руски род и затова смятам за необходимо да кажа следното относно включването ми в санкционния списък на ЕС:

    Първо, моля да не възприемате писмото ми като опит да се измъкна от обявените ми санкции, защото тези санкции ми бяха обявени от хора, на чиито думи или действия не може да се вярва. Достатъчно е да си припомним признанието на бившия канцлер на Германия г-жа Меркел, бившия президент на Украйна Порошенко и бившия президент на Франция Оланд, че всички многогодишни преговори, свързани със споразуменията от Минск, са били цинична лъжа с цел печелене на време и насаждане на прекрасната земя на Украйна на нечовешка русофобия и жесток нацизъм. Или си спомнете как цивилизованият свят подкрепи забраната на киевския режим руски граждани на Украйна да говорят и мислят на родния си руски език. И освен това, презирайки устните обещания, дадени на ръководството на Съветския съюз НАТО да не се разширява на Изток, да
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Реплика

    6 4 Отговор
    Колко е вярно това,което казва Маляр? За настроенията в Украина има доклад на ЦРУ още от 1957 г.В него Украина е ,,разделена" на 12 сегмента според проруските настроения на населението и колкото са по на изток,толкова те са преобладаващи сред населението.
  • 14 Бай той Толстой

    7 3 Отговор
    Украинките ги пускат навсякъде,спокойно!За другите ме боли фара-тях само на фронта трябва да ги пускат.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Аре бе

    13 2 Отговор
    АМА ВЕРНО ЛИ ЩОТ КИЕВ ТОЛЕРИРА ПРОРУСКИТЕ НАСТРОЕНИЯ АБЕ ЕЙ УКРАИНЦИТЕ ДОРИ ИМЕНАТА НА МЕСЕЦИТЕ ПРОМЕНИХА САМО И САМО ДА НЕ НАПОДОБЯВАТ НОРМАЛНИТЕ ИМЕНА А И ПОСТОЯННОТИ КРЯКАНЕ СЛАВА УКРАИНЕ ИМА ЛИ ДРУГА ДЪРЖАВА ПО СВЕТА КЪДЕТО ВМЕСЪО ДОБЪР ДЕН КРЕЩЯТ СЛАВА НА НЕ ЗНАМ СИ КВО
    ЩЕ ГИ ПОДТИСКА КАКТО И ПОДОБНИ В РУСИЯ А ЗА ДИВЕРСИИ В ТИЛА НАЛ ЗНАЕШ КВО СЛЕДВА
  • 17 М3 голд

    7 2 Отговор
    А вие какво си мислите, че ще става? Измина ерата на Хрушчов, Брежнев, Горбачов и Елцин. Никога вече хора с татуирани фашистки свастики няма да са равни с другите. Тези нови руски територии ще са с нови норми на морал, възпитание, законност. Окраина ще се прибере в своите територии. Защо никой не пише нищо за нашата Бесарабия, която мълчаливо, търпеливо съществува там. Чийто етнически българи са изпращани на първа линия, заедно с етническите руснаци, под зорките дела на фашистите от Азов и сие, зад гърба? Трудно ще е но ще стане. Трябва да има мир, бързо възстановяване и растеж и въвеждане на ред!
  • 18 Като в България, нали?

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "а ааа":

    Тук гледаш каквато искаш телевизия, като се дискутира нещо има плурализъм на мнения, изборите са честни и след това народните представители си изпълняват обещанията. А? СЪН В ЛЯТНА НОЩ! Планът РанЪт се изпълнява от всички, като се започна от Луканов.

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Лаврентий Берия

    0 14 Отговор

    До коментар #9 от "САЩ са международен терорист":

    През 2008 година по време на Руско-Грузинската война която почва по същия сценарии като този в Украйна, "миролюбеца" Путин заявява в интервю по АРД, че: "..в Крим няма етнически проблеми каквито има в Абхазия.."! Шест години по късно, Путин анексира Крим. Съвсем ясно е, че той е шизофренен лъжец, обзет от нео-реваншизъм и готов всякак да руши Световния ред наложен след 1945г. Какви обаче са последователите на един лъжец които го издигат в Култ? Бих казал - маргинализирани анархисти повтарящи пропагандната линия на Русия - и съответно - за България - предатели и опортюнисти.

    Коментиран от #24

  • 21 Лъжите на фашистите от Укрия!

    10 1 Отговор
    Урки разкарайте се
  • 22 Лаврентий Берия

    0 11 Отговор

    До коментар #18 от "Като в България, нали?":

    Не да кажеш като в Русия, където "противниците" на Путин на президентските избори минават на кастинг пред него! А реалните му противници гният в ГУЛА-зите и всеки път когато Путин стане без настроение добавя още 5 нови години заточение! Хора като Политковска просто биват убити. А ако се осмелиш да кажеш дума за Самодържеца на Червения площад - ОМОН просто те размазва. Ето там е за "свободни хора", а?
  • 23 пешо

    5 1 Отговор
    там няма украйнци
  • 24 Доколкото...

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Лаврентий Берия":

    ...имав спомени ООН ,официално и единодушно прие , че причинител и подпалвач на войната е Грузия.
  • 25 Хахахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА":

    Ами как? Нали все пак живеем в 2023 година та пак. Там също има хора, които казват как живеят!
  • 26 Я па ти,

    6 0 Отговор
    нали там живеят руснаци бе, какви проукри сънувате.
  • 27 Ха ха ха

    2 1 Отговор
    То и у вас се потискат пропуските настроения, ама така е при демокрациите.
  • 28 а Украйна напротив

    2 0 Отговор
    ПОЩРЯВА проруските настроения на своята територия. НАЛИ???? Ах тази лошае Русия. Четете Скот Ритър, нищо че "демократичните" медии и техните началници трият материалите му и се боят от тях като дявол от тамян.
  • 29 Небинарен евроатлантик с аутизъм

    2 0 Отговор
    А не бе. Ще ги поощрява. Да не би в Киев да поощряват проруските настроения напоследък?
  • 30 Аз празнувам 3ти Март

    1 0 Отговор
    Когато всичко свърши се надявам да няма на картата изкуствената държава украйна и грозниата им мова да си я говорят само в Лвов и околните села.
Новини по държави: