Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Октомври, 2023 14:17 3 811 36

Украйна: Залогът за САЩ е много голям

  • украйна-
  • дмитро кулеба-
  • сащ-
  • русия-
  • война-
  • оръжия-
  • джо байдън

Не смятаме, че подкрепата на САЩ е разклатена, обяви Киев

Украйна: Залогът за САЩ е много голям - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-високопоставеният дипломат на Украйна заяви днес, че подкрепата от Вашингтон за Киев не отслабва, предаде Ройтерс. Според него в случая не играе роля приетият в Камарата на представителите на американския Конгрес законопроект за временно финансиране, в чийто текст отпадна помощта за Украйна, допълва агенцията, предаде БТА.

Военната помощ от САЩ и други страни от Запада е жизненоважна за Украйна в битката срещу пълномащабното нашествие на Русия, започнало през февруари миналата година, отбелязва още Ройтерс.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба каза, че Киев е разговарял с американски конгресмени и от Републиканската, и от Демократическата партия и че драмата около законопроекта, с който в събота беше избегнато спирането на работата на федералното правителство на САЩ, е била по-скоро "инцидент", отколкото нещо, което се случва системно. "Работим и с двете страни в Конгреса, за да сме сигурни, че подобен случай няма да се повтори при никакви обстоятелства", каза той, цитиран от Укринформ.

"Не смятаме, че подкрепата на САЩ е разклатена... защото Съединените щати разбират, че залогът в Украйна е много по-голям от самата Украйна. Става въпрос за това, че светът трябва да е стабилен и предвидим, съответно смятам, че ще бъдем способни да вземем необходимите решения", заяви още пред журналисти Кулеба, докато поздравяваше Върховния представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността, Жозеп Борел, преди срещата на външните министри на страните членки на ЕС в Киев.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    39 4 Отговор
    Не знам вчера америкосите рекоха друго Украйна да го д...ха пари нЕма.

    Коментиран от #15

  • 2 У лево пропаднали държави

    47 4 Отговор
    И САЩ и Украйна
  • 3 Зеленски

    37 8 Отговор
    Какво сте недоволни от мен.Аз съм единствения еврей в света който унищожи стотици хиляди нацисти.
    Слава Усраина
  • 4 Пълни глупости,

    28 1 Отговор
    Пишете само. Как да отслабва, нали ще отидат на кино милиарди на Монсанто,шеврон и др. компании.Всичко е за пари
  • 5 9090

    46 4 Отговор
    Дъра-бъра!Проекта "Украйна" приключи!САЩ гледат към Тайван.

    Коментиран от #8

  • 6 Мдааа

    28 1 Отговор
    Явно и в САЩ командва американското посолство !
  • 7 Параатлантик

    51 6 Отговор
    За българите е важно тази война да бъде спечелена от РФ

    Коментиран от #10

  • 8 Не само....

    18 0 Отговор

    До коментар #5 от "9090":

    А Косово?
  • 9 САЩ пари няма за заплати

    30 2 Отговор
    На федералните служители, на Украйна щяла да помага.... виц
  • 10 мммм

    38 3 Отговор

    До коментар #7 от "Параатлантик":

    Тя войната вече е спечелена от РФ, просто американските евреи още немогат да го проумеят!
  • 11 Последния Софиянец

    13 1 Отговор
    Временните неща са най постоянни.
  • 12 Мамул

    18 1 Отговор
    За хората които печата пари и задължават чрез лихва, всяко унищожение в света е добре дошло! Голямото печатане започва след голямо зануляване. На Русия й заложиха капана да унищожава Крайна и Европа.
  • 13 Перо

    19 0 Отговор
    Залогът е съществуването на ционизма!
  • 14 В.В.П.

    22 1 Отговор
    Toва е без значение ..Кой помага ,кой не...Важното е да се разбие УЗзРАЙНАЯ ..Да няма излаз на море ,да няма Крим Донбас Донбас..и други..Това е важно...Всъщност ,,всичко това щеше да се избегне ,ако не беше режимът на Обама -Клинтън...Сега е само скотобой..
  • 15 Перо

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Печатарите на зелено, ако нямат пари, кой има? От там идва всичко! Тръмп го разбра!
  • 16 В.В.П.

    25 1 Отговор
    Това не е първата , ни последната ,ни най голямата война в историята на света ..И никой не се интересува от окропите ..Мястото им е е Рф..Който не иска ,да хваща пътя..НАТО няма работа е черно море ..Сащ още по малко..

    Коментиран от #25

  • 17 Иван

    28 2 Отговор
    Американците се опитват да убедят всички, че защитават демокрацията в Украйна. Дали е така. Първо тази дума в съвременните времена е загубила своето съдържание в по-голямата си част и се е превърнала в утопия като социализма и комунизма. Демокрацията не е приложима навсякъде. Не може да се наложи в държави където има много етноси. Видя се какво стана в Ирак, Либия, Афганистан, Сирия и на други места където САЩ решиха да я налагат. Тези държави сега са на дъното. Лидерите им били диктатори. Не знам дали Кадафи е бил по- голям диктатор от лидерите на други арабски държави, но Либия беше най-близо до развития социализъм от когото и да било. Затова ги приключиха. Защо САЩ не налагат демокрация в Саудитска Арабия. Двойни стандарти. Откъдето са минали в последно време трева не никне. Същото става в Украйна. Жалката истина е , че на САЩ им трябват войни. Огромна част от икономиката им зависи от .производството на оръжие. Виждате какво става. Полша прати танкове, после ще купи от САЩ. Примери много. Освен оръжие има и много други съпътстващи войната производства и дейности, например крема за лице на войниците в Ирак. За тях войните станаха начин на съществуване и поддържане на висок стандарт на собственото население. Нямат избор. Като викингите едно време. Не ги интересува , че света е на ръба на световна война нали са далеч. Винаги в миналото са били такива. Лошото е, че сега има ядрени бомби. Интересуват се от собствената си държава и донякъде от своето насел

    Коментиран от #26, #30, #34

  • 18 Кресна

    28 1 Отговор
    Проблема на Украйна е ,че се заигра със Сащ и това е сигурен знак ,че повече такава държава няма да съществува .Жалко само за близо милион убити до сега .
  • 19 В.В.П.

    18 1 Отговор
    Скотобоя ще продължи ,докато НАТО ,сащ ,Г7,си пъхат носа дето не е тяхна работа..И така ..
  • 20 За размисъл

    23 1 Отговор
    Заглавието е трепач :
    Украйна: Залогът за САЩ е много голям

    САМАТА ИСТИНА. Не става въпрос за Украйна.

    "Съединените щати разбират, че залогът в Украйна е много по-голям от самата Украйна" - Кулеба.

    Който разбрал - разбрал.
  • 21 кранчето секна

    19 0 Отговор
    Най интересното е , че Киев ще трябва да дава отчет на спонсорите си за направените разходи.
  • 22 Кресна

    24 2 Отговор
    Проблема тук не е Украйна и никой в Сащ не го е грижа за тази държава-Украйна .Сащ скоро ще обяви фалит и по този начин ще каже ясно на всички които са купили американски държавни облигации ,че няма да получат и цент .Проблема в Украйна е ,самите Сащ го признават ,че света е многополюсен и че искат да играят пак ролята на първите ,но едва ли ще стане така .Четете и мислете ,тук няма никакво значение някакви си 40 или 50 милиарда ,при положение ,че дълга на Сащ се трупа всяка година с повече от трилион и вече никой от големите не отпуска заем на Сащ ,а Европа е прекалено съсипана вече за да купува американско дълг .

    Коментиран от #27

  • 23 В.В.П.

    21 1 Отговор
    Трябва да се вземе в предвид че ,Сащ и Англия ще фалират обаче ще дават оръжие да се трепят руските и окропите ..Това е много важно за саксонската гняссс...Това е оцеляването на тия мамуни..
  • 24 Вирус

    14 1 Отговор
    Вече се усещате ли или си го признавате а колибата хахаха
  • 25 НАТО

    3 21 Отговор

    До коментар #16 от "В.В.П.":

    Има повече и по качестен флот от блатните рушлями и имитаторите китайци, защо да няма работа в Черно море и всички останали морета и океани? Правилата се определят от най-силния точка

    Коментиран от #35

  • 26 Кресна

    13 1 Отговор

    До коментар #17 от "Иван":

    Що да не би в Сащ или Европа да има демокрация? Прочети добре значението на думата демокрация и тогава виж въобще съществува ли такова нещо като -демокрация.
  • 27 Дано

    1 18 Отговор

    До коментар #22 от "Кресна":

    Не работиш нещо свързано с управление на пари, защото си нямаш представа за истинските правила на играта, никакъв фалит няма да има за долара..виж за жалката Рупла и жълия Йоан нещата не са ич добри

    Коментиран от #29

  • 28 В.В.П.

    9 0 Отговор
    След ,СВО ,и казуса Уззрайна ,малко колонии ще имат вяра в Сащ и НАТО. Никой не иска да дава пари на Вашингтон ,на вятъра ...Трябва дасе ирсшс още оръжие ,за да го погребат руските ..и митът за НАТО да умре ..Ахаха ..Един шаран ,по долу е написал ,че печели по силният ...Разбира се ,змей !!!.Така е ..
  • 29 Смотльо,

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Дано":

    Ходи довърши си 3 клас ,че нищо не се разбира какво си писал .Всъщност в първи и втори клас бил ли си?Хора които не знаят да пишат е ясно колко е багажа им и горе .
  • 30 Анджело

    9 1 Отговор

    До коментар #17 от "Иван":

    Тъкмо да напиша нещо подобно... САЩ произвеждат основно оръжия и с това си пълнят хазната. Едно успокоение за гусин Кулеба, никога никоя държава няма да прати свои войски в Окраина дори и членки на НАТО. При положение, че 80% от боеспособните мъже на Окраина са избягали зад граница, може би процентът е повече, което е и знак колко украинци подкрепят режима на Зеленски. Е, може би само България, политиците и са известни с някои особености. За тях апропо, неслучайно България е най-бедната държава в ЕС. Има един лаф, за да си богат трябва да си умен. Е, явно не са...
  • 31 КакАед

    9 2 Отговор
    Как може да сложиш това: "Военната помощ от САЩ и други страни от Запада е жизненоважна за Украйна" ... излиза че е жизненоважно да се убиват хора, просто с 1 изречение не могат да изразят логикиката си защо трябва да има война, като на масата за преговори може всичко да спре за 1 ден ?
  • 32 Едуард Петров

    13 0 Отговор
    Защо укрите ни правят на глупаци?!
    Защото, укрите се правят на глупаци!
    Укрите си въобразяват, че ние, българите, трябва да забравим, как 14 годите, тези фашисти разстрелваха с тежки оръдия Техните Източни Територии, ДОНЕЦКА И ЛУГАНСКА ОБЛАСТИ, само защото ТАМ ГРАЖДАНИТЕ СА РУСКОГОВОРЯЩИ! И КОГО ЗАБЛУЖДАВАТ?! УРОДИ ФАШИСТКИ, РУСИЯ ЩЕ ВИ ПОКАЖЕ ,,КЪДЕ ЗИМУВАТ РАЦИТЕ!"
    НА ДУХОВНО ПРОСТИ, НЕ МОЖЕШ ДА ДАДЕШ РАЗУМЕН СЪВЕТ! ФАНАТИЦИ!
    НЯКОЙ ВОДИЛ ЛИ Е РАЗУМЕН РАЗГОВОР С ФАШИСТКИ ФАНАТИЦИ?!
    ДЪЛБОКО СЪМ УБЕДЕН, ЧЕ ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО!
    ,,Остави неразумния на неговите страсти и го подмини!" Притчи
  • 33 1302

    5 1 Отговор
    Ами сега?
    Пари нема, действайте!
  • 34 Едуард Петров

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Иван":

    Иване, надълго обясняваш!
    А ИСТИНАТА Е КРАТКА!
    АМЕРИКА Е ОБГРАДЕНА ОТ РУСКИ ЯДРЕНИ ПОДВОДНИЦИ!
    ДА НЕ ДАВА ГОСПОД ЕДНО АТОМНО РАЗВИТИЕ НА НЕЩАТА! АКО ДВЕТЕ НАЙ-ГОЛЕМИ ЯДРЕНИ СИЛИ, СИ НАНЕСАТ АТОМНИ УДАРИ, ВЕРОЯТНО НИ ОЧАКВА ЯДРЕНА ЗИМА! СЛЪНЦЕТО ЩЕ СЕ СКРИЕ ЗАВИНАГИ!
    ОТ ОКОЛО 8 МИЛИАРДА ЧОВЕЦИ, ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ ЕДВА НЯКОЛКО МИЛИОНА И ТО С ТЕЖКИ ПОРАЖЕНИЯ, ПРИ КОЕТО ЩЕ СЕ РОДЯТ МУТАНТИ! Това ще е краят на човешката цивилизация!
    ГОСПОД ДА НИ ПАЗИ ОТ ПОДОБЕН СЦЕНАРИЙ!
  • 35 Бегай ,бе

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "НАТО":

    Най силния пък избега от едни козари....че и пушките си забравиха от бързане
  • 36 А може би ,

    5 1 Отговор
    Светът ще е по стабилен и по спокоен, ако ви няма вас и краварите.
Новини по държави: