Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 18:23 3 884 40

Боен план! "Хамас" подготвила четири спецчасти за атаката срещу Израел

  • израел-
  • хамас-
  • газа

Групи от бойци на делтапланери или моторни парапланери са прелетели границата и са подготвили терена за основния наземен щурм

Боен план! "Хамас" подготвила четири спецчасти за атаката срещу Израел - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Палестинската ислямистка групировка "Хамас" е подготвила около 1000 бойци, за да организира най-опустошителната атака срещу Израел от десетилетия, като ги е организирала в специализирани части. Това твърди източник, близък до групата, пред "Ройтерс".

Някои от операциите или обучението на подразделенията са били заснети на видеоклипове, разпространени от "Хамас" и бригадите "Из ел Дийн ал Касам".

Говорител на израелската армия съобщи, че израелските войски се бият с въоръжени бойци на "Хамас" на шест места около ивицата Газа, повече от 48 часа след началото на нападението в ранните часове на съботната сутрин.

Ракетна част

В началото на операцията "Хамас" съобщи, че е изстреляла 3000 ракети, докато израелската армия докладва за изстреляни 2500 ракети около 6.30 сутринта.

Ракетите са имали за цел да предизвикат шок и объркване, като същевременно осигурят прикритие на бойците на "Хамас", за да пробият укрепеното ограждение около Газа и да извършат операцията.

Групи от бойци на делтапланери или моторни парапланери са прелетели границата и са подготвили терена за основния наземен щурм.

Видеоклипове, разпространени от "Хамас", показват тренировка на отряда, чиито членове носят емблеми с наименованието Ескадрон "Сокол" на военновъздушните сили. На видеото някои бойци използват единични парапланери, докато други - двуместни парапланери. Показва се как те тренират приземяване в цел с подготвени оръжия.

Елитна наземна част от командоси

Включва елитни сили от 400 души, които са използвали експлозиви, за да направят отвори в укрепената граница на Газа, използвайки експлозиви, така че да проникнат на израелска територия. След като някои са преминали с мотоциклети, са били използвани булдозери за разширяване на отворите, така че бойните части да могат да влязат на израелска територия с четириколесни превозни средства.

Командосите атакуваха първите линии на израелската обрана, нахлуха в спални помещения на войници и превзеха военни бази и щаба на израелската военна операция за южна Газа, разкри източникът.

Видеозаписи, публикувани от "Хамас", показват как бойците пробиват защитните огради, като слабата светлина подсказва, че това се е случило по времето на ракетния обстрел.

Бойна част с дронове

За наблюдение на границата са използвани дронове.

"Хамас" пусна видео, показващо дронове Zouari, които са били използвани за прорправяне на пътя за проникването. Групировката разпространи и видео на екстремисти, изстрелващи безпилотни летателни апарати от Газа.

Разузнавателна част

Това звено се използва за идентифициране на позициите и движенията на израелските войници и за наблюдение на техните щабове.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 8 Отговор
    Терористи и убийци
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Израел 🇮🇱

    16 19 Отговор
    Израел срина с земята 5 града в газа. Продължават. Горят въздуха с фосфорни бомби. Пълна блокада на газа , нищо неможе да влезе и излезе. Към границата с газа са тръгнали Вагоните на смъртта! До седмица няма да има и помен от газа!!! 6768

    Коментиран от #10, #14

  • 5 едоклаз

    20 10 Отговор
    Само глупак може да се хване на поредната лъжа на краварите. Няма как Мосд и цирей ю да не са знаели за готвента атака. Трябва да си много прост за да им повярваш на лъжите. Трябвало им е конфликт и заради това са го измислили и допуснали. Колкото и да лъжат истината ще излезе на яве. Както е казал Господ Иисус Христос всичко дето е в тайно ще излезе на яве. Краварите са я забъркали и тая каша и колкото и да лъжат ще се чуе за интригата им.

    Коментиран от #7, #22, #24

  • 6 Вовка Пут

    18 4 Отговор
    Сега е момента, лека-полека да се освободим от натрапените ни "бежанци". Ако пискат, оставете ченгетата да си свършат работата. И афганистанците преди няколко години в един от лагерите у нас се опитха да правят "бунт", но след като ченгетата влязоха в лагера, всичко утихна за няколко часа. Вярно, изкараха няколко "бунтовници" с краката напред, но останалите разбраха много добре, че тук номерата им не минават.

    Коментиран от #11

  • 7 Гледай клиповете

    8 10 Отговор

    До коментар #5 от "едоклаз":

    Атаката не е подготвена. Спонтанна е . 1000 дивака се втърват към израел с пръчки ножове и кирки…

    Коментиран от #16, #20

  • 8 Бог гледа

    16 5 Отговор
    Когато ИДИЛ нападна Сирия, евреите спряха ли да бомбардират техните военни? Не! По всякакви поводи и без повод. Сега реват, че палестинците ги нападнали с идилска тактика. Хак да им е!

    Коментиран от #17

  • 9 Коментар

    19 5 Отговор
    Никакъв шанс нямат палестинците.Дори чудо няма да им помогне.Едно време са приели евреите,които са пристигнали с кораби от съжаление,а те за благодарност са им взели всичко.След години наред мачкане палестинците са се озлобили.А можеше да си се разбират,защото са братя реално.Много тъжна история.
  • 10 Мхм

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Израел 🇮🇱":

    А бе кой знае палестинците в Израел общо са над 7млн целият Израел е с полулация от 9млн и 300к тоест 77% от населението са араби
  • 11 Хм...

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "Вовка Пут":

    Абе ние може и да се отървем.
    Да му мислят германци и французи!
    Че голяма веселба предстои там.

    Коментиран от #13, #29

  • 12 бесене на моча

    14 16 Отговор
    мръсните копейки са за ислямистките изверги и терористи

    Коментиран от #18

  • 13 Смех

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хм...":

    От кой бе от тсигъните ли или от ниската раждаемост
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Швейк

    6 1 Отговор
    ХАМАС подготвя камили и ятагани.
    Свършиха им ракетите.
  • 16 Баце,

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "Гледай клиповете":

    И?
    Хиляда дивака с пръчки разкатаха израел и железния му купол?

    Мен ако питаш най доброто предстои.

    Коментиран от #31

  • 17 Дааааааааа

    7 9 Отговор

    До коментар #8 от "Бог гледа":

    ХАМАС Е ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ,А РУСИЯ Р ДЪРЖАВА-ТЕРОРИСТ!!

    Коментиран от #27

  • 18 Курило те зове

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "бесене на моча":

    Ти наричаш всеки,който е за мирно решение "копейка".Защо взимате въобще страна?Самото взимане на отношение ви обвързва с конфликта вече,което може да доведе до ескалация.Това не ви е футболен мач!
    Ако всеки вземе отношение и ето ви наистина ТСВ.Елементарно разсъждавате!Нима преди войната в Украйна за всяка една война се изказвахте високопарно?!Много ясно,че не сте.Бият си се там и толкова,а сега има промяна и не е добре това.

    Коментиран от #23

  • 19 Истината

    1 6 Отговор
    Вече има достатъчно информация о доказателства, че "бойците" за обучени от ЧВК Вагнер .
  • 20 едокау

    6 9 Отговор

    До коментар #7 от "Гледай клиповете":

    И един мормот завива шоколад??? Ти рая глава за какво я ползваш бре? Изтреляли са 5000 ракети. От къде са ги взели тези диваци? Как е останало незабелязано от разузнаването? Това е постановка на краварите за да не се види резила им Украйна. Там изядоха на руснаците ритниците и за да не им се смее цял свят че си загубиха и паричките, палят огъня на друго място. Нещо такова е ама то ще си покаже.

    Коментиран от #25, #30, #34

  • 21 стоян георгиев

    8 6 Отговор
    Веднага след като Израел беше атакуван, на Украйна веднага беше показано истинското й място. Без сантименталност и съмнения. Тя явно не се справи със задачата си да отслаби Русия и да я извади от редиците на активните геополитически играчи. А в САЩ е прието маврите, които не са си свършили работата, да бъдат изоставени на произвола на съдбата.

    Коментиран от #38

  • 22 А бе кух

    8 10 Отговор

    До коментар #5 от "едоклаз":

    Ти благодари на "краварите" че ни дадоха Интернет, иначе само близките ти знаеха колко много си.

    Коментиран от #26

  • 23 бесене на моча

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "Курило те зове":

    какво мирно ма , тия ти изстрелват 5000 ракети на главата , отвличат и убиват и тероризират цивилни , то мирно вика хахаха
  • 24 Даа бе

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "едоклаз":

    Другарю русороб всичко идва от Израел,не от САЩ! Явно имат някакъв план.Путин реши да се възползва от ситуацията но пак ще се хване за палците,както с е случи в Украйна!!
  • 25 Мхм

    8 8 Отговор

    До коментар #20 от "едокау":

    И аккви ритници са извли бе Русия 2 години немможе да влезе в Харкив на 20км от границата а руснаците вече загубиха Полоеин милион войници
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Бог гледа

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Дааааааааа":

    Това по мнението на една малка, но много алчна част от Човечеството, а Бог вижда всички.

    Коментиран от #33

  • 28 Мхм

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "всоикм":

    Запада НЕ дава достатъчно оръжие на Украйна само французите дафоха Цезар немците нищо 5 танка англичаните и те послемискат победа

    Коментиран от #37

  • 29 Вовка Пут

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хм...":

    Не е наш проблем, да се оправят.
  • 30 Доброжелателно

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "едокау":

    Имаш остра нужда от специализирана медицинска помощ!!Нещата са далеч по сложни и не са твоята глава!!
  • 31 Баце

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Баце,":

    Баце железния купол е противоракетна отбрана а не срещу банда неврастеници. Системата на войските е била блокирана от хакери.

    Коментиран от #32

  • 32 Баце,

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "Баце":

    Много кисело туй грозде, а?

    Хакери, хе хе...
  • 33 Даа бе

    6 3 Отговор

    До коментар #27 от "Бог гледа":

    От кога комунде стана религиозен? Наистина бог вижда всичко,дори и вашите безобразия! Да не мислиш че руските олигарси, които Путин зорко пази ,не са алчни?? Ти чакащ от Русия да дойде нещо,което никога няма да се случи! Какво изобщо очакваш??
  • 34 Значи

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "едокау":

    Сащ ще направят световна конспирация , та да замажат твойте очи ? Ти добре ли си момче ??
  • 35 Тракиец🇮🇷

    6 2 Отговор
    Браво на Хамас и Хизбула ! Свобода за Палестина ! Еврейските терористи биват изпепелявани
  • 36 А бе празен

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "всоикм":

    Не се тревожи за мене,имам какво да правя и го върша.Но трябва горещо да благодариш на "краварите",че вече не само близките ти, но и много други узнаха колко си много!
  • 37 факуса

    2 5 Отговор

    До коментар #28 от "Мхм":

    и като бяха повече от руснаците в началото и оръжията им бяха кат руските и ги подгтвяха докат лъжеха за споразуменията кво направиха укрото,нищо,сега каквото и да им дадат е все тая,русия си е русия а вие си пишете глупости
  • 38 А бе

    5 4 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Фалшив Стоенчо? Русия не може да е водеща глобална сила и геополитически играч! ТЯ Е САМОКОМПРОМЕНТИРАЛА СЕ ДЪРЖАВА!!!!
  • 39 007

    3 6 Отговор
    Нарадвайте се на 1 част, защото втората част ще е опустошителна за ислямските главорези приятели на путлер и аятоласите!!!🇧🇬🇺🇲🇺🇦🇪🇺🇧🇬
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.