Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 18:02 956 7

Във военен режим! Израелските училища преминават към дистанционно обучение

  • израел-
  • хамас-
  • бенямин нетаняху-
  • газа

Онлайн обучението ще наблегне първо и най-вече върху емоционалните и социални аспекти на случилото се, с цел да засили психологическата устойчивост, както и на учебен материал, подходящ за ситуацията

Във военен режим! Израелските училища преминават към дистанционно обучение - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Училищата в Израел, които бяха затворени, след като през уикенда палестинското движение "Хамас" нахлу в страната от ивицата Газа и предизвика вълна от насилие в региона, ще преминат в неделя към дистанционна форма на обучение, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление на израелското министерство на образованието, пише БТА.

Онлайн обучението "ще наблегне първо и най-вече върху емоционалните и социални аспекти (на случилото се), с цел да засили (психологическата) устойчивост, както и на учебен материал, подходящ за ситуацията", се казва още в изявление на министерството.

От своя страна медиите на "Хамас" съобщиха, че електричеството в Газа е било прекъснато, след като единствената електроцентрала в намиращата се под пълна израелска блокада палестинска територия е спряла да функционира.

Местната енергийна компания в ивицата Газа заяви, че ще трябва да преустанови редовното производство на електроенергия и да премина към използването на слънчева енергия след прекъсването на израелските енергийни доставки, отбелязва ДПА. Генерираната слънчева енергия обаче ще може да осигурява само по 10 часа ток на ден на жителите на ивицата Газа ден, уточни компанията.

В отговор на изненадващите нападения на "Хамас", при които до момента са загинали най-малко 1200 израелци Израел наложи пълна блокада на ивицата Газа, като заяви, че доставките на електричество, храна и гориво към територията ще бъдат спрени. Израел също така започна масирани въздушни удари по крайбрежната ивица, където живеят най-малко 2 милиона палестинци.

Очаква се хуманитарната ситуация в ивицата Газа да се влоши, като броят на загиналите при израелски въздушни удари от събота насам там нарасна до най-малко 1050 души, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Правилно

    3 0 Отговор
    В Северна македония, заради сигнали за бомби 8 месеца учеха така! Щото полицията им толкова струва!
  • 2 Тиква

    5 1 Отговор
    И какво ми дреме за това Стайков? Пиши нещо за българските училища! За проблемите, за здравеопазването, за краденето! Де толкова акъл де…
  • 3 Аре стига с този Израел

    7 1 Отговор
    А от Газа нещо сълзливо няма ли ? Израел, Израел..... само те ли са хора ?
  • 4 Сатана Z

    5 0 Отговор
    Що не пишеш за децата на Донбас?
  • 5 А ток имат ли ?

    7 1 Отговор
    Щото в Газа нямат ! И вода нямат ! И храна нямат! И болници нямат......
  • 6 Финито Н Жой

    2 1 Отговор
    Тия ако не си бяха направили толкова рекети земя въздух. Онова дето му викат железен купил. Тия деца нямаше да са излизали от скривалището от години. Но талибанина изстрелва ракета като от система град. Тя е направена от водопроводна тръба. Пада където алах реши. А ракетата дето я сваля струва няколко стотин хиляди сигурно. Тия еврей плащаха маса пари. За да не мрънкат че били нападнали ислямистите. Това МИНА И ВЕЧЕ Е МИНАЛО
  • 7 Анонимен

    3 2 Отговор
    Като четеш новините оставаш с впечатлението че палестинците са окупирали Израел,а не обратното.