Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Октомври, 2023 10:50 1 803 38

Хакерска атака порази Белгия! Отговорност пое проруска група

  • белгия-
  • украйна-
  • ф-16-
  • хакери-
  • русия

В публикувано от хакерите съобщение се пояснява, че тези действия са в отговор на решението на белгийските власти да предоставят на Украйна от 2025 г. изтребители Ф-16

Хакерска атака порази Белгия! Отговорност пое проруска група - 1
Снимка: Shutterstock

Сайтовете на държавни институции в Белгия са пострадали от хакерска атака, за която отговорност е поела проруската група "NoName057", съобщиха местни медии. Временно вчера са били свалени страниците на Двореца, на министър-председателя и на Сената на Федералния парламент, пише БТА.

В публикувано от хакерите съобщение се пояснява, че тези действия са в отговор на решението на белгийските власти да предоставят на Украйна от 2025 г. изтребители Ф-16, както и да предадат на Киев приходите от данъка върху лихвите от запорираното в страната руско имущество. Белгийският премиер Александер де Кро обяви намеренията за допълнителна подкрепа за Украйна в присъствието на украинския президент Володимир Зеленски по-рано тази седмица в Брюксел.

Още новини от Украйна

Представител на белгийските служби за сигурност е пояснил, че подобни действия зачестяват при геополитически събития. Уточнява се, че в случая сайтовете са били блокирани с изпращането на прекомерен брой заявки за достъп (DDoS). Допълва се, че не са били изтеглени чувствителни данни и работата на сайтовете е възстановена.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    23 7 Отговор
    Значи зад това стои ЦРУ. Щом така показно се казва кой бил поел отговорността, и каква е причината за това, значи е фейк, който иска да повлияе на общественото мнение.

    Коментиран от #8

  • 2 Малко им е

    20 4 Отговор
    Помагат на една от страните във война и вече са участници. Няма да се учудя, ако ги тресне и някоя ракета? Бройлерите не разбират, какво правят и само се нахакват във война, която не ги засяга.
  • 3 Гого

    10 1 Отговор
    В България не мисля,че ще има проблеми но отправям съвсем сериозно предупреждение към сънародниците ни в чужбина : - ПАЗЕТЕ СЕ,КАКРО ПИСАХА ОТ ФАКТИ ДНЕС 13.10 Е ДЕН НА МАСОВ ВЪВ ЦЯЛ СВЯТ ДЖИХАТ,ОСТАНЕТЕ СИ ПО ВЪЗМОЖНОСТ УДОМА И ИЗБЯГВАЙТЕ МЕСТА СЪС СТРУПВАНЕ НА ХОРА!!!
  • 4 Факн

    12 2 Отговор
    Точно с DDos е най-удобно да се извлекат данни, защото защитите на сървър ниво не работят! И те като НАП - "Нищо ни няма", а данните на 7 милиона българи се продават за $60 в дарк уеб

    Коментиран от #7

  • 5 пфу

    8 17 Отговор
    Рашистките боклуци се опитват да объркат целия свят и да го завлекат в тяхната кочина. Но краят им се вижда скоро.
  • 6 МаДа

    5 3 Отговор
    Едни се научили да правят мед, а другите да се(се)изсерът в него.

    Коментиран от #11

  • 7 Жокер

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Факн":

    Ще ни сменят личните карти от следващата година с нови още по-защитени 😂

    Коментиран от #37

  • 8 защо

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Според теб каква би била целта на едно подобно хакване? Да блокират и паднат белгийските Ф-16? Или да му се вкисне кафето на белгийския Крал?
  • 9 предупреждение

    0 0 Отговор
    намиг...
  • 10 разделения свят се радва на нови хибридн

    1 0 Отговор
    и размествания . белгия е ЕС и сега да се пазят от анонимните . явно е нещо обичайно там . Нова година нови подаръци . за белгия скрийн шот с нещо там . и в бг имаше преди година . но беше малък дявол .
  • 11 Малка

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "МаДа":

    Корекция
    едни се трудят непрестанно и събират какпа по капка мед, а други го крадат с кофи и пълнят каци. Така, че да им се исереш в кацата понякога няма нищо лошо!
  • 12 Za наших

    14 3 Отговор
    Руската армия линиите на ВСУ в три направления,пленени са 670 войника и над 130 гаубици,машини на пехотата и три танка Леопард. Както е видно от кадрите украинските момчета се предаваха доста охотно,с усмивка и облекчение и няма как да бъде друго - за тях войната свърши...
  • 13 Блатен Гакер

    2 6 Отговор
    Мразя доларите и еврото но само za тях работя капе7инрупли не хочу 🤩
  • 14 Демократ

    4 8 Отговор
    Империята на злото зловредни навсякъде по света и трябва да бъде спряна. Убийствената агресия на Хамас също се доказва че е инициирана от нея, за да пренасочва вниманието на света от Украйна. Няма значение колко човешки живота, разрушения, ужас коства. За фюрера Путин е важно той да е император на разрушенията и убийствата. Малката Русия на Балканите Сърбия с помощта на българските прокремълски продажници дано не подпалят и нас. Диктатурите съществуват само чрез насилие.

    Коментиран от #15, #16, #20, #38

  • 15 така е

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Демократ":

    Косово-Сърбия се разсъхна, ама Хамас-Израел се захлеби. Молодци!
  • 16 Антитрол

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Демократ":

    Само че Хамас е създадена от израелците и реално до сега помага на тях - това е малка подробност но не е политкоректно да се споменава. Иначе до сега щеше да има палестинска държава а сега израелците ще заграбят и ивицата Газа. Познай като навлязат в ивицата Газа дали някога ще се изтеглят от там. По същия начин ЦРУ създаде ИДИЛ за да има повод да нападне Ирак, Либия и Сирия и да заграби петрола им.

    Та тактиката е изпитана отдавна - правиш терористи някъде по света и после ужким се бориш срещу тях ама за компенсация заграбваш я петрол я земи.

    Коментиран от #23

  • 17 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    Украинците добавиха израелския президент Бенямин Нетаняху към списъка на миротворците за отклоняване на вниманието от Украйна.
  • 18 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    Братя мюсюлмани от цял ​​свят! спрете да подкрепяте евреина Зеленски, който подкрепя израелските власти, които убиват мюсюлмани!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Запознат

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Демократ":

    "Убийствената агресия на Хамас също се доказва че е инициирана от нея"

    Защо ли Хамас са въоръжени не с руско а със западно оръжие - ааа сетих се защото са създадени от самите евреи а "демократична" Европа ги финансира. И защо ли не ревете за мирните палестинци на които еврейчетата им сриват домовете в момента - над 4000 тона бомби са хвърлили до сега - или трябва да се реве само за Украйна и против Русия.

    Как ли според теб израелското разузнаване "проспа" нападението на Хамас въпреки че бяха предупредени от няколко места - май проспиването беше планирано за да имат повод да изгонят палестинците и от ивицата Газа - доста апетитна хапка е и си струва 1000 жертви.

    Коментиран от #22

  • 21 Българин

    6 0 Отговор
    "отговорност е поела проруската група "NoName057", съобщиха местни медии"

    Е няма начин да не е "проруска" групата - всеки който мисли за националните си интереси и не е подчинен на краварника е проруски, копейкин, ватник, рублажия и какво ли още не. Нищо че парите за укрите са от данъците на същите тези "проруски" елементи - значи вземат ти от парите ама ти трябва да си щастлив иначе си проруски настроен.

    От нас взеха 3 милиарда за самолети на картинка, накараха ни да си дадем БМП-тата на укрите и сега ще ни вземат още 3 милиарда, вземат ни златото без пари, накараха ни да си дадем и реакторите на укрите за 1.2 милиарда ама видиш ли те щели да ни продадат нови "само" за 32 милиарда и видиш ли аз не трябва да съм проруски настроен а да гледам с умиление как новите ни господари ни крадат.
  • 22 Демократ

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "Запознат":

    Такива като тебе прокремълски глави с една гънка в мозъка оправдават всички зверства на любимия си фюрер. Заминавайте всички като тебе за Москва, там ще бъдете на мястото си и любимеца ви ще ви могилизира в Украйна,сега тъкмо започва поредната тайно-явно могилизация в Русия и ще му помогнете.

    Коментиран от #26

  • 23 Демократ

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "Антитрол":

    Много сте зле, защото не четете, а слушате Кремъл. Създател на Хамас и Хизбула е Иран, а Иран е прокремълското прокси в района.

    Коментиран от #24

  • 24 Антитрол

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Демократ":

    На теб ли да вярвам или на Натаняхо който каза че създаването на Хизбула от тях е било грешка (даже и статия имаше тук). Само че не е никаква грешка а си е много хитър ход който и до сега действа в интерес на евреите.

    Та ти вземи прочети нещо различно от опорките че ставаш смешен.

    Коментиран от #25, #30

  • 25 Антитрол

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Антитрол":

    Грешка моя за Хамас става дума.
  • 26 Запознат

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Демократ":

    Такива пък като теб оправдават всички зверства на господарите си. Нещо не ревеш за над милион убити иракчани, за над половин милион сирийци и либийци, нещо не ревеш че само за ден евреите са убили над 1500 мирни палестинци с бомбандировки на жилищни квартали.

    Ако Путин бомбандираше така Киев ревът ви щеше да е до небесата но щом е за господарите може нали?

    Коментиран от #29

  • 27 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    Само в Авдеевка през последните три дни Украйна загуби около 2 000 000 души убити, без да превземе нито една руска позиция. Украинските загуби надхвърлят сто танка и два пъти повече бронирани машини, както и най-малко петдесет самолета. Лъжите, написани от украински кореспонденти, се отричат ​​гневно от украинските бойци на място... четете другари украински канали, дори те отричат ​​успеха на военните си с Авдиевка, а в интернет има видео на горяща техника на НАТО.
  • 28 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    Братя мюсюлмани от цял ​​свят! спрете да подкрепяте евреина Зеленски, който подкрепя израелските власти, които убиват мюсюлмани
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Демократ

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Антитрол":

    Ти ако знаеше чужд език нямаше да четеш само кремълските опорки, а щеше да чуеш какво говорят с устата си умните хора. Сега е пълно с информация и само,който не иска да бъде информиран тъпче на едно място и слуша тези ,които му е наредено.
  • 31 Механик

    1 0 Отговор
    Една част от тази хакерска група работи в България под шапката на Митрофанова .

    Коментиран от #33, #34

  • 32 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    Братя мюсюлмани от цял ​​свят! спрете да подкрепяте евреина Зеленски, който подкрепя израелските власти, които убиват мюсюлмани
  • 33 Хпхол

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Механик":

    Часть этой хакерской группы работает в Болгарии под шапкой Митрофановой Под псевдонима Механик.
  • 34 Хпхол

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Механик":

    Една част от тази хакерска група работи в България под шапката на Митрофанова .под псевдонима Механик
  • 35 Зайо Байо

    1 0 Отговор
    А ако някой в Белгия се разболее от грип - да знаете пак Путин е виновен ! Ръсил е болести над Белгия , вечерно и нощно време , маскиран с брада и очила , та да не го познаят ! Това ще да е !
  • 36 мухата ЦЕЦЕ

    1 0 Отговор
    Ако Валония и Фламандия искат да се разделят , пак Русия ли ще е виновна ?
  • 37 МММ да

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Жокер":

    Които могат да се сканират се в движение без проблем.
  • 38 МММ да

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Демократ":

    Баце само където оръжието използвано от Хамас е подарък от американците.
    Хамас е създаден от еврейте и им изпълнява инструкциите години наред, първо Хамас нападат и после Израел мачка мирното население и си разширява територията на гърба на хилядите цивилни палестинци.
Новини по държави: