Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 05:58 2 392 11

Арестуваха британски депутат по подозрение в изнасилване и притежание на наркотици

Криспин Блънт е високопоставен депутат от Консервативната партия

Арестуваха британски депутат по подозрение в изнасилване и притежание на наркотици - 1
Снимка: Фейсбук

Във Великобритания високопоставен депутат от Консервативната партия е арестуван по подозрение в изнасилване и притежание на наркотици, предаде БНР..

Криспин Блънт потвърди, че е бил арестуван в сряда и че два пъти вече е разпитван от полицията. Той допълни, че напълно сътрудничи на полицията в разследването и е убеден, че няма да му бъдат повдигнати обвинения. Междувременно Блънт бе отстранен като депутат на торите.

Той е пуснат под гаранция в очакване на резултатите от разследването. Криспин Блънт е влиятелна фигура. Той е бил заместник-министър на правосъдието от 2010 до 2012 година, бил е организационен секретар на партията, когато тя бе в опозиция, както и председател на влиятелната парламентарна комисия по външните работи.

Случаят с Блънт далеч не е изолиран за Консервативната партия. Друг действащ депутат, чието име не може да бъде назовано по правни причини, беше арестуван през май 2022 година по подозрения в изнасилване, сексуално посегателство, злоупотреба с доверие и неправомерно поведение на обществена личност. През 2020 година Чарли Елфик, депутат от Дувър, получи две години затвор по три обвинения в сексуално насилие срещу две жени, а Имран Амхад Хан, бивш депутат от Уейкфийлд, миналата година бе осъден на 18 месеца затвор за сексуално насилие над 15-годишно момче.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    21 1 Отговор
    Много любовни тия мамуняци от Острова,и много дрогирани.Прави са пакитата че прекалено много бели са по върховете на властта..
  • 2 Виги и тори

    24 2 Отговор
    Консерватори, ама в секса либерали!
  • 3 Абе,Милене

    20 2 Отговор
    Че те ако вземат да вкарват в затвора за притежание на наркотици,трябва половината от 60 милионното британско население да е затвора.А затворите са претъпкани.Даже писаха,че ефективните присъди до 1 година стават условни.А и този ми се вижда дърт за любовни приключения

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Иван

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Абе,Милене":

    Мерзавецо, тогава да го изпратят в Канада и да го утилизират.
  • 6 За протокола

    15 2 Отговор
    У нас всякакви действия срещу криминални прояви на депутати се окачествяват като политически атаки.
    Чудно как англичаните не са се сетили да се измъкват така.

    Коментиран от #8

  • 7 хммм

    19 2 Отговор
    Ако нашите депутати ги проверят за употреба на наркотици, доста ще изгорят.
    Ако пък им направят и тест за психично здраве, половината са заминали.
    Има и алкохолици. Не са много, но такива присъстват в всеки наш Парламент.
    Изобщо, там се е събрал цвета на нацията.
  • 8 Иван

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "За протокола":

    По-точно: не могат да бъдат разследвани, защото имат дипломатически имунитет......превишени скорости, корупция, предателство, държавна измяна, присвояване, хулиганство.......това е.......дипломатически имунитет....точка по въпроса.
  • 9 Абе

    0 0 Отговор
    Какво е "торите"?? Торитата! Журналист да си на този свят.
  • 10 Баце ЕООД

    1 2 Отговор
    Демокрация! И ние това искаме явно... Позор!
  • 11 Това е единственият

    1 0 Отговор
    представител на торите, който защити палестинците и каза, че евреите извършват нарушения на човешките права в Газа. И днес вече е изнасилвач.
Новини по държави: