Last news in Fakti

28 Октомври, 2023 07:25 1 429 2

16 миньори загинаха при авария в Казахстан, издирват още 31

  • казахстан-
  • мина-
  • авария-
  • загинали-
  • караганда

Трагедията се е разиграла в Караганда, 18 души са в болница

16 миньори загинаха при авария в Казахстан, издирват още 31 - 1
Снимка: Акимат Карагандинской области

Шестнадесет миньори загинаха при авария в мина "Костенко" в Караганда в Казахстан, предаде ТАСС, цитирана от БТА, като се позова на ръководителя на администрацията на Карагандинска област на Казахстан Ермаганбет Булекпаев.

"Днес в мината възникна пожар, който, за наше огромно съжаление, доведе до смъртта на 16 души, 18 души са откарани в болница с различна степен на травми", написа ръководителят на региона на страницата си във Фейсбук. Той уточни, че на мястото има 40 спасители, 10 единици техника и 3 психолози, които оказват помощ на близките на загиналите и ранените. Издирват се 31 миньори.

По-рано пресслужбата на компанията "Арселормитал Темиртау", която е оператор на мината, информира, че в момента на инцидента там е имало 252 души. 205 миньори са извадени на повърхността. Предполага се, че е имало експлозия на газ-метан.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 777

    2 2 Отговор
    путин е виновен
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.