Last news in Fakti

29 Октомври, 2023 15:26 1 671 3

Расте броят на загиналите миньори в Казахстан

  • казахстан-
  • костенко-
  • мина-
  • миньори-
  • загинали

Продължава издирването на още петима миньори

Расте броят на загиналите миньори в Казахстан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на загиналите в резултат на аварията в мина „Костенко“ в Казахстан се увеличи до 45, издирването на още 3-ма миньори продължава.

Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации на Казахстан, предаде агенция ТАСС. Мината е собственост на компанията "Арселормитал". По-рано беше съобщено, че 38 души са загинали в резултат на бедствието. Трагичният инцидент стана в Карагандинска област.

Експлозията на газ гризу в мина "Костенко" в Караганда, Централен Казахстан, е поредната от дълъг списък от тежки аварии в промишлени обекти на "Арселормитал" в Казахстан. Най-новата трагедия накара казахстанското правителство да национализира местната дъщерна фирма на най-големия производител на стомана в света.

Президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев нареди на правителството си "да сложи край на инвестиционното сътрудничество с "Арселормитал Темиртау" след поредния фатален инцидент на обект, принадлежащ на казахстанското дъщерно дружество на световния стоманодобивен гигант.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    4 0 Отговор
    като гледам зидарията от снимката какво качество е си представям вътре какво е положението.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Ахъм!

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Урюрвкос":

    Бивша съветска република (колония). Добре, че им биха дузпата на руснаците, но манталитетът им е останал.
  • 3 Гориил

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Урюрвкос":

    Ето как индийската компания ArcelorMittal управлява своите мини и стоманодобивни заводи в Казахстан.Построените в България съветски заводи винаги са оставяли приятно впечатление с качеството и изрядността на работата си.Когато бях в САЩ, видях пътни мостове с дупки в стоманобетонни конструкции и разрушени мантинели.