Last news in Fakti

1 Ноември, 2023 20:23 1 043 8

1000 чужденци ще напуснат Газа утре, сред тях има и българи

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • египет-
  • синай

Споразумението между "Хамас", израелските власти и Египет, което позволява на тежко ранени и чужденци да напуснат ивицата Газа, е било постигнато с посредничеството на Катар и в координация със САЩ, отбелязва Ройтерс

1000 чужденци ще напуснат Газа утре, сред тях има и българи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Очаква се от утре 1000 чужденци, лица с двойно гражданство и палестинци, които са представители на международни организации, да започнат да напускат ивицата Газа през граничния пункт "Рафах", пише в. "Ню Йорк таймс", като се позова на западни дипломати. Евакуацията ще продължи, докато всички желаещи, които покриват договорените критерии, не влязат на територията на Египет, отбелязва изданието, пише БТА.

По-рано ТАСС съобщи, че палестинското движение "Хамас" е публикувало списъци с близо 430 лица, които ще могат да напуснат ивицата Газа през контролния пункт "Рафах", като цитира съобщение във "Фейсбук" на граничната служба на анклава, разпространено през нощта. Тези списъци не бяха публикувани в официалните медии на "Хамас". В тях фигурират имената на граждани на България, Австралия, Австрия, Индонезия, Йордания, Финландия, Чехия и Япония.

Споразумението между "Хамас", израелските власти и Египет, което позволява на тежко ранени и чужденци да напуснат ивицата Газа, е било постигнато с посредничеството на Катар и в координация със САЩ, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    2 7 Отговор
    Господ да ги пази от Хазарите!
  • 2 Майна

    11 3 Отговор
    Досега никой в Българското управление не спомена, че има български граждани в Газа!

    Коментиран от #3

  • 3 Българин

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Има, издънки на смесени бракове на арабски студенти с български к...и. Не знаят една българска дума но иначе имат български паспорт. И някой може ли да ми обясни къв го държат в Газа след като са уж Българи. По мръсно племе от арабите няма на това земно кълбенце.
  • 4 А разстрел

    6 2 Отговор
    за ранените хамасяни, които искат да напуснат кога?
  • 5 ...

    15 1 Отговор
    Няма българи. Има палестинци с български паспорти.
  • 6 Газа

    14 1 Отговор
    Каква работа имат българи в ГАЗА ?!? Това не са българи явно, понеже там нито има работа, нито е богата държава - нито нищо. Според мен тези са си араби с двойно гражданство
  • 7 Читател

    11 0 Отговор
    Стига сте използвали некоректни термини! Това не са българи, а са "български граждани". И до един са от арабски произход и нямащи нито капка българско самосъзнание.
    А кажете на някой тукашен турчин, че е българин...
  • 8 Мунчо юмручето

    4 0 Отговор
    Мусулманете не се искат едни със други ама нашите евро чиновници ще ги поканят веднага във Европа да си докарват мусулмане дето ще искат после само права и джами да строят