Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 04:51 1 010 4

САЩ издирват с дронове похитени от "Хамас" американци в ивицата Газа

  • газа-
  • дронове-
  • сащ-
  • хамас-
  • отвлечени-
  • издирване

10 американци остават в неизвестност

САЩ издирват с дронове похитени от "Хамас" американци в ивицата Газа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

САЩ вече повече от седмица търсят с дронове заложници, похитени от "Хамас" в ивицата Газа на 7 октомври, когато палестинската въоръжена групировка нападна Израел. Това казаха двама американски служители, цитирани от Ройтерс и БТА.

Пожелалите анонимност служители заявиха, че САЩ използват дронове над Газа за събиране на разузнавателна информация, за да подпомогнат усилията за откриване на заложници.

По данни на САЩ 10 американци остават в неизвестност и може да са сред повече от общо 200 души, взети като заложници и отведени в Газа. Смята се, че пленниците са държани в обширната мрежа от тунели на Хамас.

Израелските сили вчера обкръжиха град Газа при нападение срещу „Хамас“, който устояваше с внезапни удари и оттегляне в подземните тунели.

Градът в северната част на едноименния анклав се превърна в център на атаката за Израел, който се закле да унищожи командната структура на ислямистката групировка и каза на цивилните да бягат към южната част на територията.

На 7 октомври бойци на „Хамас“ предприеха изненадваща атака срещу Израел, убивайки 1400 души, предимно цивилни, според израелски служители, в най-смъртоносния ден в 75-годишната история на еврейската държава.

Израелската ответна бомбардировка и наземна офанзива срещу малкия палестински анклав с 2,3 милиона население отне живота на най-малко 9 061 души, според здравните власти в Газа.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШАЩ

    5 2 Отговор
    Исак, защо евреите постоянно воюват с арабите? - Моше, всичко е от завист. Евреите завиждат на арабите, че имат нефт... - А арабите? - Арабите завиждат на евреите, че живеят по-добре от тях, без да имат нефт.
  • 2 Мишел

    5 0 Отговор
    Издирването от САЩ на заложници с пленени дронове на Хамас твърдо е виц на деня.
  • 3 факуса

    0 0 Отговор
    търсят начин да бомбят в полза големите носове
  • 4 И ко ше

    1 0 Отговор
    Видят с дроновете,като дронове в тунели, не летят.....