Last news in Fakti

14 Ноември, 2023 08:27 1 108 16

Революционно предложение! Колумбия иска Палестина да стане пълноправен член на ООН

  • колумбия-
  • палестина-
  • оон-
  • густаво петро

В момента Палестина има статут на държава наблюдател, която не е член на ООН

Революционно предложение! Колумбия иска Палестина да стане пълноправен член на ООН - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Колумбия ще предложи на Палестина да получи статут на пълноправен член на ООН. Това обяви президентът на южноамериканската страна Густаво Петро, предаде ТАСС.

В момента Палестина има статут на държава наблюдател, която не е член на ООН.

Петро също така нарече израелските удари по болница Ал-Шифа клане, отприщено от израелския премиер Бенямин Нетаняху.

На 12 ноември пресслужбата на правителството на ивицата Газа съобщи, че израелската армия е унищожила част от интензивното отделение на болницата Ал-Шифа. По-късно ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом Гебрейесус посочи, че болницата е била без електричество и вода в продължение на три дни, нейното стационарно отделение не функционира и броят на смъртните случаи сред пациентите са се увеличили значително.

По-рано израелската армия съобщи, че главният команден щаб на палестинското движение Хамас се намира на територията на Ал-Шифа, където има няколко подземни комплекса и тунели.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    3 8 Отговор
    за да стане това трябва да изселят израелците в Кримска Калифорния, не случайно Рузвелт ходи в Крим (срещата в Ялта) началото на февруари 1945г да нагледа имотите купени от Рокфелер със акции на жена му.
  • 2 Колумбия

    12 2 Отговор
    Изгони израелският посланик
  • 3 Това е истината

    11 4 Отговор
    Палестина трябва да стане пълноправен член на ООН а членството на Израел във всички международни организации да бъде замразено...

    Коментиран от #4

  • 4 Макс

    4 7 Отговор

    До коментар #3 от "Това е истината":

    Точно така . Браво . И всички палестински и арабски емигранти в ЕС да бъдат пратени в България , която и без това обезлюдява. Не знаете какво причинявате на вас и на децата ви с тази подкрепа за палестинците .

    Коментиран от #7

  • 5 Даааа

    5 1 Отговор
    .... външното министерство на Колумбия излезе с изявление, за да "яростно осъди тероризма и атаките срещу цивилни, извършени в Израел" и изрази солидарност с жертвите. Пишейки в X, бивш Twitter, колумбийският президент добави, че „демократичните народи не могат да позволят на нацизма да се възстанови в международната политика“.
  • 6 Даааа

    9 0 Отговор
    В отговор на изявление на израелския министър на отбраната Йоав Галант, обявяващо "пълна обсада" на Газа в битка срещу "животните", Петро каза: "Това казаха нацистите за евреите.".....Даган покани Петро да посети мемориала на Холокоста в Йерусалим и лагера на смъртта Аушвиц-Биркенау, за който президентът отвърна в понеделник, че е видял Холокоста копиран в Газа".

    „Никой демократ в света не може да приеме Газа да бъде превърната в концентрационен лагер“, добави Петро.
  • 7 Пълни глупости

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Макс":

    малоумни ! Точно Израел е причината за бъдещи емигрантски вълни ..... Толкова ти куца логиката че не искам да ти обръщам повече внимание
  • 8 Подкрепата на палестинците

    9 1 Отговор
    Е Подкрепа за демокрацията. Израел не само не е демократична държава, но и няма дори грам демократични наченки в нацисткото им расистко законодателство ! Няма място в ООН ! Това е истината.
  • 9 Факт е !

    5 0 Отговор
    "В Twitter, колумбийският президент написа, че „демократичните народи не могат да позволят на израелският нацизъм да се превърне в международна политика“..... десетки постове имаше, осъждащи расизма и геноцида на Израел. ...
  • 10 Дааааааа, за тва иде реч!

    7 0 Отговор
    Още в края на октомври 2011 г. Палестина СТАНА член на ЮНЕСКО след гласуване в което 107 страни-членки гласуват „за“, 14 гласуват „против“ и 52 се въздържат от гласуване. Сред гласувалите против са Австралия, Канада, Германия, Израел, Швеция, САЩ и др., сред въздържалите се са България, Великобритания, Япония, Румъния и др. Сред гласувалите в подкрепа са Бразилия, Индия, Китай, Гърция, Франция, Русия, Сърбия, Испания, Турция и др. Израел НЕ е член на ЮНЕСКО и едва ли някога ще бъде допусната в тази организация. Нужно е изключването на Израел с гласуване от всички международни организации. Израел няма място между нормалните държави .....

    Коментиран от #11

  • 11 Няма друга страна в света

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дааааааа, за тва иде реч!":

    Която със закон да е забранила мисии на ЮНЕСКО !!! Само и единствено в света е нациста Израел ! Факт !
  • 12 Ъхъ виц....

    4 0 Отговор
    В случая Галант единствено нелогично изскимтя че това представлявало „реч на омразата“.....на което Президентът на Колумбия Густаво Петро в понеделник изкрено се изсмя и каза да си обират парцалите от Колумбия !
  • 13 Не помните ли вече бе хора ......

    4 0 Отговор
    че Мосад уреди базираната в Израел NSO Group да продаде своя шпионски софтуер Pegasus на почити всички тоталитарни режими, за да го използват широко за незаконно наблюдение на своите политически опоненти....... Не помните ли и скандалите в Европа ? А?

    Коментиран от #15

  • 14 Въпрос

    2 0 Отговор
    Някой може ли да познае от раз кои три държави членки на Съвета за сигурност на ООХ спират до сега членството на Палестина?
    Жокер: не са Русия и Китай.
  • 15 шпионският софтуер Pegasus

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Не помните ли вече бе хора ......":

    Се използва от години и в България, и незаконно се използва на 100%! Това беше и признато от недоразумението Явор Колев впрочем !..... Два пъти !
  • 16 Нашето недоразумение плъх Денко

    2 0 Отговор
    и Фенко, и Кретинел безусловно подкрепиха Нацизма, Расизма и Геноцида на Израел ! На крака отидоха като кашони с товарен украински военен самолет и в международна контрабанда даже участваха ! Прокуратурата обаче още не се е самосезирала въпреки неоспоримите доказателства за престъпления и нарушения !