Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 15:15 2 525 17

Александър Лукашенко към Белград: Решете най-после какво искате от нас

  • беларус-
  • сърбия-
  • александър лукашенко-
  • александър вучич

На среща с новите посланици на Беларус в няколко страни, включително Сърбия, Лукашенко каза, че трябва да се види каква политика води и иска да води Белград спрямо Минск

Александър Лукашенко към Белград: Решете най-после какво искате от нас - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Беларус Александър Лукашенко призова Сърбия да реши какви отношения иска да има с неговата страна, съобщи белградската агенция Бета. На среща с новите посланици на Беларус в няколко страни, включително Сърбия, Лукашенко каза, че трябва да се види каква политика води и иска да води Сърбия спрямо Беларус, съобщава руската агенция РИА Новости, цитирана от БТА.

"Ако искат сътрудничество, тогава трябва да има резултати в областта на търговията и икономиката. Ако искат да махат с опашка, грубо казано, и да подкрепят европейските и американските санкции срещу Беларус, това е тяхна работа, нека ги подкрепят, ако са забравили доброто от наша страна“, каза Лукашенко. Лукашенко, който назначи нови посланици в Сърбия, Китай и няколко други страни в Африка и Азия, заяви, че Беларус, ако Западът и Америка не искат да си сътрудничат с нея, ще "запази своите посолства там, където е необходимо" и че ще прехвърли основните дипломати в тези страни, които искат сътрудничество с Минск.

"Ние си сътрудничим с много страни. Трябва да засилим тези отношения, това се отнася и за Сърбия, но трябва да разберем какво иска тя. Да говориш едно и да правиш точно обратното, никой не се нуждае от такава политика", добави Лукашенко. Миналата година Сърбия се присъедини към санкциите, наложени от Европейския съюз на Беларус, но през август тази година не изпълни решението на Европейския съюз да удължи санкциите срещу Минск.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    25 1 Отговор
    Още Тито даваше ляв мигач и завиваше надясно.
  • 2 Боклушенко

    13 8 Отговор
    Не че някой ме пита ама аз да си кажа все пак съм Zаплата🤩🪆
  • 3 ...

    19 19 Отговор
    С какво ще търгувате бе руски пудел? Със семена от шишарки ли? Кво имате ваше да предложите? Нищо.

    Коментиран от #6

  • 4 ГанЯ

    10 6 Отговор
    Трактори искат от вас, трактори!
  • 5 Сандо

    23 5 Отговор
    Вярвайте на това,което говори Батька.Той има солиден опит,дълги години се мъчеше да седи на много столове,докато един хубав ден разбра,че май ще се пльосне на земята.И взе правилното решение.Вече даже си има ядрено оръжие.
  • 6 Сандо

    24 21 Отговор

    До коментар #3 от "...":

    Пудел си ти!Изобщо нямаш представа нито ото Беларусия,нито от икономиката и.Те са на светлинни години от нас във всяко едно отношение,дори и в чистотота на градовете си.А вие риете в столицата,която сте я превърнали в кочина.

    Коментиран от #9, #11

  • 7 Ко речи?

    4 3 Отговор
    Най-добре нищо.
  • 8 Чичо Дончо каза

    18 2 Отговор
    Мдааа ,тази игра на Сърбите не може да продължи вечно.Ще видим изборният резултат.
  • 9 Ходом марш към БЛАТОТО

    14 9 Отговор

    До коментар #6 от "Сандо":

    Значи мургавите бежанци трябва да остават там и да им е благоденствие защо им е гнилия европейски съюз??

    Ти кога ще ни напускаш еднопосочно ???🥳

    Коментиран от #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ...

    9 8 Отговор

    До коментар #6 от "Сандо":

    Точно че имам идея от икономиката им и нямат какво да предложат различно от Русия. А на конкурентна цена пък въобще.
    Или случайно ще ни кажеш ЕДНО НЕЩО разбирачо, което не могат да вземат от Русия на половин цена.
    Аман от паленца.

    Коментиран от #16

  • 12 реру

    20 4 Отговор
    "Александър Лукашенко към Белград: Решете най-после какво искате от нас"


    Така е... След като решиш вече е лесно, знаеш какво се очаква от теб и т.н...

  • 13 Kирил

    16 0 Отговор
    Сърбите сакат и тако и вако
  • 14 КПСС БКП

    17 0 Отговор
    Прав е Лукашенко. Сърбежите хем искат да са с Европа и НАТО, хем искат да са с Русия и Белорус. Няма как да стане...
  • 15 ДНЕСКА ИМАХ РАБОТА В КАЗАНЛЪК

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ходом марш към БЛАТОТО":

    ТАМ ИМАТ НЕЩО КАТО ОБХОД НА ГРАДА НО ПОДХОДИТЕ КЪМ НЕГО НЕ СА БУТНАТИ ОТ 1989 Г. ДЪРВЕТА ХРАСТИ БУКЛУЦИ НАДВЕСЕНА НАД ПЪТЯ....... ПОГЛЕДНАХ МАНТИНЕЛАТА ДЕ Е..... А ТЯ ДВА МЕТРА НА ВЪТРЕ В ДЖУНГЛАТА..... ОТ 5 МЕТРА ЖАЙ ТОШОВО ПЪТ СА ОСТАНАЛИ ЕДВАМ 2 МЕТРА КОЛКОТО ДА СА ПРОМУШИШ..... А ТВА Е НА ВСЯКЪДЕ..... В ВЪВ ВАШОТО БЛАТО..... ДОКАЗАНО И ВИДЯНО. ТВА ЛИ МОЖЕ СТРОЯ ВИ...?!!!! В ТАКЪВ СЛУЧАЙ ВИИ СА ИЗПАРЯВАЙТЕ.....
  • 16 Сандо

    3 7 Отговор

    До коментар #11 от "...":

    Паленце,знаеш ли от вчера кой е на посещение в Китай и защо?Спрете да слугувате,съдбата на слугите винаги е една и съща - най-малкото нерадостна.
  • 17 бай Даньо

    9 1 Отговор
    Е па как да решат, сърбите са долна предателка сгaн която винаги до последния момент седи на два стола яде боя и накрая по чудо оцелява в голямата дундърма ... изумявам се на глупaвата руска политика да залагат на тоя куц кон сърбия, на която трябва винаги да помагат и нищо не получат. Русите и белите руси , грешно си избрахте коня в балканската надпревара, да бяхте избрали българите честни прями последователни и добри войници целия Балкан щеше да е руско влияние , никаква велика романия нямаше да има , гърците по островите да си ловят риба рахат ....
Новини по държави: