29 Ноември, 2023 04:23 1 870 29

Американски служител: Путин няма да сключи мир в Украйна преди изборите в САЩ през 2024 г.

  • война-
  • примирие-
  • украйна-
  • сащ-
  • русия-
  • нато-
  • владимир путин

Алиансът е потвърдил подкрепата си за Украйна, знаейки, че мирно споразумение през следващата година е малко вероятно

Американски служител: Путин няма да сключи мир в Украйна преди изборите в САЩ през 2024 г. - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин няма да сключи мир в Украйна, преди да научи резултатите от изборите в САЩ през ноември 2024 г., каза високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ във вторник, на фона на опасенията, че потенциална победа на бившия президент Доналд Тръмп може да промени подкрепата на Запада за Киев.

Тръмп, който се стреми да бъде преизбран през 2024 г. и е водещият кандидат за републиканската президентска номинация, остро критикува подкрепата на САЩ за Киев.

Високопоставен служител на брифинг пред репортери след среща на външните министри на НАТО в Брюксел каза, че алиансът е потвърдил подкрепата си за Украйна, знаейки, че мирно споразумение през следващата година е малко вероятно.

„Моите очаквания са, че Путин няма да сключи мир, преди да види резултата от нашите избори“, каза служителят, който говори при условие за анонимност, за да обсъди резултатите от срещата.

Запитан дали те изразяват лично мнение или виждането на правителството на САЩ, служителят каза, че това е „широко споделяна предпоставка“.

„Това беше контекстът, в който всички съюзници изразиха силна подкрепа за Украйна“ на срещата на НАТО във вторник, добави служителят, без да споменава Тръмп по име или изрично да казва как изборният резултат ще се отрази на подкрепата за Украйна.

Президентът на САЩ Джо Байдън предостави огромна военна помощ и друга подкрепа на Киев след пълномащабното нахлуване на Русия през февруари 2022 г., но допълнителното финансиране за Украйна е задържано от контролираната от републиканците Камара на представителите.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски по-рано този месец покани Тръмп, който каза, че може да сложи край на войната за 24 часа, ако бъде преизбран, в Украйна, за да види сам мащаба на конфликта.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Р.К.И.

    6 25 Отговор
    Единствено капитулация! За агресора-единстевно капитулация.Моралната вече я има; политическата е близо; ако се наложи и военна.

    Коментиран от #6

  • 3 Укропат

    23 4 Отговор
    Тоя "служител" го знам. Изпива по две шишета водка на аванта от шефчето. В най хубавия хотел в Киев е и му водиме украински шлюхинки ежедневно. Пак на аванта. Обеща и нови ракети ATACAMS от Локхийд. Даже показа чертежи. Шефчето много си го харесва. Някоя вечер ако се нашмръка може и да го изпъне или нещо друго... Абе голем служител.
  • 4 Свободен

    4 26 Отговор
    Водката ще приключи този конфликт.
    Когато приключи с путинофилския черен дроб!
  • 5 Иван

    14 3 Отговор
    ..........Докато Израел не върне Голанските Възвишения на Сирия.
  • 6 Иван

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Р.К.И.":

    ГДР до реката Рейн.

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гошо

    24 2 Отговор
    Споразумение,Путин ще сключи ,ама когато той реши ,а не вие И не са точно щатските избори определящи това
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Не пиши

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Русия е права":

    истини че някой от тук коментиращите джендъри ще вземе да пометне милите
  • 11 Стъпвал ли си някога в Германия

    3 16 Отговор

    До коментар #7 от "Русия е права":

    Скъсаняко?А в земята на крепостняците блатни?!?
    Разликата е има - няма 150 г
  • 12 един

    4 16 Отговор
    Много ясно че няма да иска да сключи мир,тоз световен мошеник подкупва де що може да подкупи хора от които има полза/Тръмп,Салвини,Мари Льо Пен,Орбан,Борисов и много други/ а голяма част от народа си държи в мизерия и подчинение,и после същия не бил се месил в политиката на чужди държави!Докато тоя и Русия не бъдат ликвидирани светът ще бъде раздиран постоянно от конфликти!Тоя идиот предизвика Брекзита в Европа,той разпали кризата в Каталуня,той предизвикаше терористични актове в цяла Европа,вкл.и пожара в Нотр Дам,той разпали войната в Сирия и принуди милион бежанци да тръгнат към Европа/с цел да я разруши/,същото предизвика и в Либия,и т.н и т.н.!
  • 13 Русия е права

    17 2 Отговор
    Защо ми изтрихте коментара? Кое не е вярно, че Русия постоянно напредва, че западняците вече нямат газ, защото сами се отказаха от него и поради това ще стоят на тъмно и студено, ще бъдат и безработни и гладни или това, че на Шолц му липсват едни 60 милиарда ? Кое от всичко това не е вярно? Че с криворазбраната си "демокрация" се напълниха с "мигранти" нямащи нищо общо с европейските граждани нито като култура, нито като вероизповедание и правителствата налагат на народите си да са "толерантни" с тях или пък не е вярно, че откакто се напълниха с такива мигранти нивото на престъпността се е покачила в пъти? КОЕ ОТ ВСИЧКО ТОВА НЕ Е ВЯРНО ?

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ццц

    6 0 Отговор
    Източникът не иска да спомене Тръмп. Източникът не иска да спомене източника. Източникът не иска да спомене и основните си тревоги. Но ние се досещаме. По вина на Путин война ще има поне до наесен догодина и не по наша вина ще трябват пари. Много пари. По възможност да не се дават държавата на източника, а от васалите. Но трябва да се дават, защото парите са източник на източника. И да повторим: Путин е виновен, че иска да преговаря, а не Дрогата, който иска да преговаря, но не иска и за това е забранил преговорите със закон! Благодарим за ободряващата пропаганда. Без нея няма как да излизаме на работа весели.
  • 17 456🇩🇪

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "един":

    Не знам колко газ има Германия, но факт е, че радиаторите ни едва са затоплени. Явно подаването е да се отчита, че има такова. В стаите, ако сме само на парно температурата е 15 градуса. Затова ползваме уреди на ток. Та толкова за газта. Не скачайки, на неща който не знаеш. Много вярно ги е описал човека и аз ще ги допълня само с едно: фалити.

    Коментиран от #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Перо

    4 1 Отговор
    Путин ще подпише мирен договор, ако ционисткия режим в Киев признае двете независими, новосъздадени републики с руско население, подобно на случая с Косово!

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Полит.коректен расист

    6 0 Отговор
    Е каква стана тя....
    Евро-атлантиците от белгия дето дишат във врата на другите държави по повод кой иска руски газ изведнъж се оказаха потребител нр.1 на .....руски газ 🤣🤣🤣
    Между другото бензиностанция на лук ойл в широкият център на Брюксел може да се види 24/7
    И сега какво правим ?
    Ще санкционираме ли Белгия или пак за гъби ?!
  • 22 един

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Перо":

    В Косово хората са местни и са се размножили по-естествен път,докато в Русия руснаците биват разселвани в различни райони с цел завладяване на територии и подчиняване на тамошното население,и тази политика на Кремъл не е отсега,понимаеш!В Косово за разлика от Украйна никой не е провеждал изтребване на население чрез глад!
  • 23 един

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "456🇩🇪":

    Измислена история и аз мога да напиша/никой не те знае какъв си и що си/,ясно!Или си мислиш, че в Германия хората ще стоят на студено, ще плащат непосилни сметки и ще мълчат,хайде холам,тия иди ги разправяй на детото си,не на мен!

    Коментиран от #24

  • 24 456🇩🇪

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "един":

    Заповядай бе приятел. Ела да провериш първо и после обвинявай. Защо мислиш, че се вдига процента на AfD?
  • 25 Високопоставен Служител от САЩ

    1 4 Отговор
    Пропуснахте обаче да кажете, че ако Тръмп не спечели изборите, Путин ще подвие опашка и ще изтегли гузно всички войски, включително тези на ДНР, ЛНР и другите бласти, извън Крим, Запорожие, Херсон, Азовско Море и Донбас !
    Защото тогава вече няма да издържи на "Първата в Украйна"!

    Не спряхте да преписвате всяка тъпотия, ей:):)

    Коментиран от #28

  • 26 Червена зора

    5 0 Отговор
    Всеки, който си мисли, че Вова ще падне жестоко се лъже! Дори да не е официално на власт ще води в сянка своята дъжава! Колкото до Осрайна, ще продължи СВО до края на целите на Русия.
  • 27 Пян_Гъ

    5 1 Отговор
    Първо, да уточним термина. Много е важно: КАПИТУЛАЦИЯ!!! Второ, на кого? На САЩ/НАТО!!! Украйна е само терен, прокси. Тя ще изчезне. Трето, САЩ говорят без кръчмаря, а той прави сметката. Ами ако не ще да подпише "мир"? Ако вземе цяла Украйна? Ами ако пак влезе в Берлин, каквото заслужавате? Какво ще направи НАТО със смешната си "армия"? Аре да сте малко по-сериозни, става ли?

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ИВАН

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Пян_Гъ":

    Точно, РУСНАКА Е ХОДИЛ НЯКОЛКО ПЪТИ ДО ПАРИЖ, БЕРЛИН, ВИЕНА И ДР.( КАТО ВОЙНИК, НЕ КАТО ТУРИСТ), КАКВО ЩЕ МУ КОСТВА ОЩЕ ЕДИН ПЪТ????!!!!!!