Last news in Fakti

29 Ноември, 2023 18:50 1 170 9

По телефона! Членовете на екипажа на отвлечения кораб "Галакси лийдър" разговаряха по телефона със семействата си

  • йемен-
  • хуси-
  • аденски залив-
  • галакси лийдър

На 19 ноември телевизионният канал "Ал Хадат" цитира източници, според които хусите са заловили израелския товарен кораб "Галакси лийдър" с екипаж от 22 членове от различни държави във водите на Аденския залив

По телефона! Членовете на екипажа на отвлечения кораб "Галакси лийдър" разговаряха по телефона със семействата си  - 1

Йеменското бунтовническо движение "Ансар Аллах" (хуси) разреши на членовете на екипажа на кораба "Галакси лийдър" (Galaxy Leader), похитен в Аденския залив, да се свържат със семействата си, заяви говорителят на движението, Мохамед Абдел Салам, цитиран от ТАСС, пише БТА.

Българите на борда са двама - капитанът и първият помощник-капитан.

"Към членовете на екипажа на задържания израелски кораб се отнасяхме в съответствие с ислямските морални ценности и хуманитарни норми, а също така им беше позволено да се свържат със семействата си", гласи откъс от изявлението му, цитиран от пресслужбата на армията на хусите в Телеграм.

Хусите, припомня Салам, по-рано предупредиха, че "израелски кораби или кораби, сътрудничещи с врага (Израел), ще станат [мишени] поради бруталната агресия и несправедливата обсада на ивицата Газа". Той добави, че завземането на кораба "Галакси лийдър" е извършено "в знак на солидарност с народа и съпротивата на ивицата Газа".

На 19 ноември телевизионният канал "Ал Хадат" цитира източници, според които хусите са заловили израелския товарен кораб "Галакси лийдър" с екипаж от 22 членове от различни държави във водите на Аденския залив. Представителят на "Ансар Аллах" Яхия Сария потвърди завземането, като добави, че корабът е бил изтеглен на буксир до йеменския бряг, а екипажът е бил задържан.

Пресслужбата на израелската армия отрече корабът да е израелски.

Според специализирания сайт Marine Traffic корабът плава под флага на Бахамските острови. По-късно японската агенция Киодо информира, че оператор на кораба е японската компания "Нипон Юсен".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦАХАЛ🇮🇱

    2 0 Отговор
    ще ги освободи.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Двуок ЦИКЛОП

    5 0 Отговор
    Де да бяха на кораба нашите двама видни юнаци Бойко и Делян ! Такава патаклама щеша да има ! Те щяха да вземат хусите като заложници и да ги накарат да им напълнят чекмеджетата с откупи ! Това го умеят най-добре !
  • 4 по-точно

    3 1 Отговор
    Съпругите са разговаряли с пленените банкомати.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Скоро

    0 1 Отговор
    Тези аборигени да му мислят като пристигнат специалните части