Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Декември, 2023 12:32 4 005 144

Победата на Украйна минава през Крим, САЩ трябва да вземат важно решение

  • крим-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • сащ-
  • кримски мост

Москва не се интересува от реално прекратяване на военните действия

Победата на Украйна минава през Крим, САЩ трябва да вземат важно решение - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-краткият път към победата в Украйна минава през Крим. Западът трябва да прояви търпение и да подкрепи Киев по най-ясния път към победата.

Както се посочва в материала на Foreign Policy, контранастъплението на Киев не оправда очакванията на повечето наблюдатели. Западните медии пишат, че Европа и САЩ разпространяват фаталистична позиция относно вероятността от поражение на Украйна.

Сега САЩ трябва да вземат важно решение. Единственият начин Западът да принуди руския президент Владимир Путин да се откаже от целта си е да даде на Украйна средствата да спечели на бойното поле. Това не е невъзможна задача, но изисква от Съединените щати да бъдат смели, да разберат залога и да определят най-добрия път, пише изданието.

Една успешна американска стратегия за войната в Украйна трябва да започне с признаването, че Москва не се интересува от реално прекратяване на военните действия. От 2014 г. до 2022 г. Русия се съгласи на прекратяване на огъня в Украйна 20 пъти - и веднага наруши всяко от споразуменията. Путин може да направи друго подобно предложение през следващите месеци, но целта е същата - да даде почивка на силите си, преди да възобнови военните действия.

Западът може да се опита да принуди Украйна да отстъпи големи територии и милиони украинци на Русия, надявайки се да успокои Путин. Киев би се съпротивлявал яростно и основателно на подобен ход. Това ще разруши отношенията с Киев, ще подкопае морала в цяла Украйна и ще породи съмнения относно ангажиментите на САЩ по света. Това би насърчило Путин да продължи напред.

Украинците са убедени в необходимостта да се противопоставят на Русия със сила и постигнаха истински успех в това отношение. Киев все още има сили да се бори.

Украйна постигна големи победи през 2022 г., освобождавайки почти половината от територията, която Русия е окупирала след пълномащабното си нахлуване. Ако тазгодишната сухопътна офанзива е била по-малко успешна от очакваното, това има много общо със задържането на САЩ ключови оръжия, по-специално ATACMS и боеприпаси с двойно предназначение DPICM. Това даде на Русия ценно време да изгради защитни линии. Освен това забраната на Вашингтон Украйна да използва западни оръжия за удари по руска територия допълнително ограничи действията на Киев.

Сега започна нова фаза от войната. Западните партньори на Киев трябва да съсредоточат усилията си върху приближаването на Украйна към победата, съсредоточавайки се върху Крим. Без освобождаването на Крим Украйна никога няма да бъде в безопасност. Окупираната територия е ключов плацдарм и база за доставки за руските операции в Южна Украйна. Като първа стъпка Украйна трябва да откаже на Русия свободата да действа от Крим. Кримският мост е ключова мишена.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 97 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    94 7 Отговор
    "Единственият начин Западът да принуди руския президент Владимир Путин да..." - да се върнем сега на "Единственият начин да спрем пандемията"...
  • 2 Бесен-_ Язовец

    130 14 Отговор
    Крим само на картичките ше го гледат краинците на картичките от преди 2014 г

    Коментиран от #84

  • 3 1944

    125 13 Отговор
    Слава на Руската армия Крим е руски

    Коментиран от #68

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Алфа Вълkът

    109 8 Отговор
    Крим, Крим винаги е бил част от оригиналната Русия и никога не бил на Киевска Рус

    Коментиран от #11, #45, #106

  • 6 Пак и пак

    121 5 Отговор
    Поредният глупав припев в американската демократска пропаганда. Целта е единствено и само жертвите да са повече. Българите трябва да знаят, че за тези, които финансират тази война, ние сме съчки от същата купчинка и ще греем изгаряйки по същият начин, за да се стоплят алчните им души.

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Идиот на Чехов

    77 4 Отговор
    Каква победа, какви 50 марки, измерихте ли си температурата
  • 10 Реалист

    86 4 Отговор
    На Ротшилдите им се приискал Крим хахаха лошо се объркаха банкерите Крим го пази Булава.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Санкт-Петербург 🌞

    8 74 Отговор
    Не би трябвало втората армия в света да превзема едно село на една година и то на десетина километра от границата си в равното поле, и забележете, селото бе превзето след като беше напълно разрушено и няма смисъл да се защитава вече, и това е така наречената втора армия в света моля ви се, сега ще кажат затворници били...нали така тавариши?

    Коментиран от #139, #140

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Защо бе Факти????

    101 7 Отговор
    С тази пропагандата глупава!Независимо кой управлява Русия!Крим е бил и винаги ще бъде руски!90 процента населението с етнически Руснаци!Смятате ли ,че Русия ще позволи на Краварника база да разположи там!Та нали ще стане ядрена война и всички ние заедно с мижавата ви редакция ще изчезнем!Мислете малко като пишете!

    Коментиран от #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ей,ама много нагъл този Зелии

    73 5 Отговор
    Каубоите му казаха:пАри,нема.А той пак проси ли,проси.Да сяда на масата с руснаците и подписва капитулация.Поне половин Украйна да запази.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Така е

    7 60 Отговор

    До коментар #19 от "Гориил":

    Затворите в Рашисран се изпразниха! От 60 хилядите наемници на ликвидирания готвач на Путя Пригожин след месомелачката около Бахмут останаха 18 хиляди! С тях тръгна към МаЦква и по пътя свали 8 военни хеликоптера и 2 самальота! Загинаха 15 от най добрите пилоти на Рашисран! После жужака го изпрати при Кобзон! Затворниците свършиха, вече набира индуси и шерпи от Непал! И те свършват и трябва вече да мобилизира Московци и тогава почва разпада на Рушнята!

    Коментиран от #71, #77

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 az #СВО

    61 4 Отговор
    Офффффф, Украйна пак щяла да "побеждава" на бойното поле!

    За кой ли път.... :))

    Коментиран от #34

  • 23 Жестока касапница на ватенки

    9 56 Отговор
    "Изображения, публикувани от Maxar Technologies и Planet Lab, показват последиците от руското нападение около Авдиевка, което продължава въпреки големите загуби сред атакуващите части. Русия е загубила повече от 36000 войници за месец на битка около града, както и повече от 1400 бронирани машини и танкове.“

    Коментиран от #27

  • 24 Блогър от Москва

    6 53 Отговор
    Досега въоръжените сили на Украйна (ВСУ) ликвидираха над милион руски наши бойци! Вчера по ОРТ( Обществената руска телевизия) имаше анкета поръчана от Кремъл с въпрос -" Кой от двата варианта предпочитате- Да направим пета и шеста мобилизация и да дадем жертви колкото половин Русия или да се изтеглим от Украйна и да се разпадне страната" ...76 процента са отговорили първото и че ще се бият за Путин до летален изход и ще отидат в рая! Велики са руските хора

    Коментиран от #30, #112

  • 25 Бонев

    60 7 Отговор
    Вече не знам да се смея ли, да плача ли. То бива некадърна пропаганда, ама това бие всичко до тук. Западният,либерален свят загуби, това е ясно за всички. А Украйна да благодари на родните си тагаревци.
  • 26 просто е

    53 4 Отговор
    В архивите на Британската библиотека открива ценен исторически документ по Съединението на Княжество България с Източна Румелия – брошура, издадена седмица след Съединението и включена в „Сборник от важни за английската политика документи“. В нея се казва, че Източна Румелия е гръцка провинция и може да се присъедини към Гърция, но не и към България. И се коментира, че ако Русия признаела Съединението, значи то е нейно дело и Великобритания щяла да организира цяла Европа в нова война срещу Русия, а „диваците-българи“ щели да бъдат натикани на север от Стара планина.

    Коментиран от #116

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 1944

    27 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хахахаха":

    Кога си чел ти руска история бе м@нговец?
  • 29 Вовата съм

    51 4 Отговор
    Мдааа, решението на Кравария наистина е важно и трудно: дали да дадат още от супер скъпите им железа и да разбере всеки, че не стават за нищо (както всичко, което до момента изгоря по полята на Окрайна) или да продължат да залъгват балъците и да им прибират парите - на някои за чертежи даже
  • 30 Методи

    8 48 Отговор

    До коментар #24 от "Блогър от Москва":

    Руските разбити първобитни блатници освен да обстрелват някое село и да убият цивилни деца и старци друго не могат! Но скоро свършват затворниците за пушечно месо и разпада на Рашисран започва

    Коментиран от #64

  • 31 просто е

    38 3 Отговор
    След подписването на Санстефанския договор, Великобритания обещава на Османската империя, че ще успее да й върне цялата географска област Македония и голяма част от населените с българи земи, при условие, че в замяна или като благодарност, остров Кипър премине от османско владение в британско! Английските вестници и списания от март до август 1878 година ежедневно коментират тази тема и аз направих стотици снимки на статии и илюстрации по този въпрос. Предаването на властта на остров Кипър от турците на англичаните е илюстрирано и с издигането на британското знаме в Никозия. По това време Британската империя е най-силната в света и никой не може да й се противопостави. Но мен силно ме впечатлява причината, поради която Англия не допуска в българската държава да се включат земите южно от Стара планина. Английският дипломат показва на Берлинския конгрес стара английска карта, на която думичката "България" е написана точно между Дунава и Стара планина и няма нито буквичка извън този район. И това е основната причина!?! А къде живеели българи е нямало никакво значение. На юг живеел "рум миллет" (гръцки народ), поради което измислили и Източна РУМелия. Много, ама много неща, свързани с българската история, открих в Британската библиотека за периода от Кримската война до Съединението, които в България не са известни. Но за съжаление в неподходящо време. Защото, както се изразиха в Националната ни библиотека "Кирил и Методий" когато им дарявах копия от английски
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Най-Точният Президент на РБ!

    45 6 Отговор
    Крим е Руски!
    Какъв да е...?!

    Коментиран от #36

  • 34 Офффффф

    5 27 Отговор

    До коментар #22 от "az #СВО":

    Пак,ли Киев за три дни?

    Коментиран от #82

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Белата Златка

    2 23 Отговор

    До коментар #33 от "Най-Точният Президент на РБ!":

    Крим е ГРЪЦКИ!

    Коментиран от #76

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 всъщност

    45 5 Отговор
    Крим беше цел №1 на САЩ, но закъсняха. После решиха, че Украйна ще им свърши работа, но ще се провалят. Не разбирам какви са тия анализатори, дето забравят простия факт, че Русия е ядрена държава - няма как да бъде победена без света да бъде разрушен.
    Изисквало се от САЩ да бъдат смели - няма как да бъдат такива, ако искат да гледат сеира отстрани. Американците са затруднени да разберат къде минават червените линии на Путин, но не мисля, че ще искат да си пробват късмета.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Ако си виждал

    4 22 Отговор

    До коментар #16 от "ИСТИНАТА":

    Гробището в Хабаровск...Краят не му се вижда.С фадромаи разпитват още терен.
  • 41 Швейк

    6 24 Отговор
    Кобзонариумът ще загуби войната !
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Оооооо

    14 1 Отговор

    До коментар #39 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Върви, върви,и още как!
  • 45 Така де

    3 26 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Вълkът":

    Москва е украинска.!
  • 46 Блогър от Москва

    7 35 Отговор
    Все повече се надига недоволството в Русия от многобройните жертви! Главния пропагандатор на Кремъл и на руската ОРТ Симонян каза "Какъв е смисъла да стоим в окупираните територии като Крим и Донецк ,като всеки момент може да ни убият" , и е права ,миналата вечер убиха заедно с оше 79 военни руската актриса и музикант Менших докато изнасяше концерт по повод празника на ракетните войски на Русия в окупиран Донецк с ракета HIMARS , а през деня близкия до Путин пропагандатор Максудов!

    Коментиран от #92

  • 47 Това е безспорен

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "В.В.П.":

    Факт.
  • 48 Победа на Украйна

    29 4 Отговор
    Това обаче е само в сферата на видео игрите и вселената на Марвел.
  • 49 Мишел

    7 32 Отговор

    До коментар #39 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Руската тактика винаги е една и съща. Изпращат повече хора от колкото муниции има противника. Така побеждават, човешкия живот в русия е по-евтин от един снаряд. Русия няма война, в която да са имали по-малко жертви от противника. ВСВ Германия има 7 млн жертви, а СССР 27 млн.
  • 50 абе

    30 4 Отговор

    До коментар #32 от "ИСТИНАТА":

    унесе се - при тия жертви на руснаците, украинците отдавна да са марширували в Москва.
    Вземи смени пропорциите и ще ти пасне цялото минорно настроение на западняците, така и вярата в "победата" на Украйна, която изпитва целокупня запад ще се материализира.

    Коментиран от #113

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Путин

    29 7 Отговор
    Киев ще стани Руски, от колкото Крим Украйнски.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ИСТИНАТА

    7 27 Отговор
    Някой накисна джуджето да нападне Украйна,като го излъга,че" за три дни ще свършим таз работа и ставаш Велик...
    Ама няма да е Война,щото тя се прекратява само с Капитулация,а ше я кръстим Спец.Операция,дето можем да си я прекратим когато искаме..."И Джуджето им се върза...Осъдиха го в Хага,че е Военнопрестъпник и не е Велик...
  • 57 Маша

    30 6 Отговор
    Който и каквито решения де взима, с укрите е свършено! Всички го знаят, но някои не искат да го признаят публично! Това, обаче, нява никакво значение!
  • 58 Мого ли да попитам

    25 3 Отговор

    До коментар #32 от "ИСТИНАТА":

    На канал 1+1 можем ли да вярваме, те казват 1260000 убити украинци или щом е украински канал по подразбиране лъжат?

    Коментиран от #61

  • 59 Иван

    5 15 Отговор

    До коментар #42 от "Съгласен":

    Стига си тролил и копирал от рашистки сайтове...

    Коментиран от #88

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Тахумба

    7 1 Отговор
    Може и през Турну Мъгуреле.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Ред Некс

    17 3 Отговор

    До коментар #30 от "Методи":

    И през нета даже миришеш и ти личи,че си 🇮🇱🏳️‍🌈🐖
  • 65 Българка

    6 23 Отговор
    Всяко узаконено заграбване от РФ на украинска земя само би насърчило последващи кръвопролития от тираничния Крим за още и още украинска ( и не само) земя. Апетитът идва с яденето
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Все пак трябва да признаеш,

    8 3 Отговор

    До коментар #63 от "Безполезен русофил😁":

    че руските солдати носят на бой.
  • 68 БГ светлина

    5 32 Отговор

    До коментар #3 от "1944":

    Крим е украински! И ще бъде украински!

    Коментиран от #74

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Искате,ли нови усещания в в секса?

    7 21 Отговор
    Станете русофили!
  • 71 Зелен със ски

    18 1 Отговор

    До коментар #20 от "Така е":

    Разказвай и по-нататък, като се събуди в кой контакт бяха двата ти пръста....
  • 72 не знам

    25 4 Отговор
    откъде ги вземате тия числа, но според Анатолий Матвийчук към момента украинците са загубили 700-800 хиляди, включвайки ранените, болните и убитите. Безвъзвратните загуби съставляват около 400 хиляди.
    Числата на Матвийчук напълно кореспондират с данните, излезнали в западни издания.
    Вие си фантазийрайте колкото и както си искате. Вашето няма да увеличи потенциала на украинците, осен ако не решите да отидете там и да им помагате, защото големият им проблем е липсата на жива сила.
  • 73 За Валията

    18 0 Отговор

    До коментар #61 от "Мето":

    С тези глупости можеш да изпъкнеш само на две места в клуб "Трол" към някое НПО и във футболна агитка. По принцип се излагаш, но кой, колкото може...
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Историк!

    8 0 Отговор

    До коментар #36 от "Белата Златка":

    Беше...беше ,Злате...!

    Коментиран от #81

  • 77 сноу

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "Така е":

    Нещо здраво са те изприщили снощи ...явно са те карали на сухо...е..то лошо няма, ама като храчиш оплескваш пейзажа..
  • 78 Ники

    20 4 Отговор
    Как всички така изведнъж забравиха,че Русия е ядрена сила . Нима все още има някой да вярва ,че Киев няма да бъде унищожен ако руснаците усетят ,че губят войната ???
  • 79 шаш

    19 0 Отговор
    Гьобелс е нищо в сравнение на днешната пропаганда.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Белата Златка

    6 11 Отговор

    До коментар #76 от "Историк!":

    Крим е ТАТАРСКИ!
  • 82 az #СВО

    24 3 Отговор

    До коментар #34 от "Офффффф":

    "Киев за три дни" е опорка на самият Киев и на западната пропаганда.
    На официално ниво Москва никога не го е заявявала!
    Докато виж, официален Киев и западните му куратори официално заявяваха, че до края на лятото на тази година ВСУ ще излезе на Азовско море и ще бъде в Крим!

    Почувства ли разликата???

    Коментиран от #95, #98

  • 83 Отец Нафърфорий.

    3 2 Отговор

    До коментар #80 от "Бмх":

    И аз така поне от 2 години.Амин!
  • 84 Толкоз

    24 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен-_ Язовец":

    САЩ и Западът така подкрепят Украйна, че в края Русия все пак да спечели.

    Коментиран от #89

  • 85 Кочо

    0 8 Отговор

    До коментар #18 от "Мими Кучева":

    Не,на Далай Лама е!
  • 86 нннн

    23 2 Отговор
    Омръзна ми да чета глупости. И по байтошово време имаше партийна линия и пропаганда, но по с мярка беше. Сегашната е нагла и безогледна.
  • 87 Гладен руски пенсионер

    3 12 Отговор
    Казват, че санкциите не работели..и аз така мисля

    Коментиран от #105

  • 88 Георги Харизанов

    16 1 Отговор

    До коментар #59 от "Иван":

    Ами ти кат копираш от разни сдууу хаани бесарабци ,униан и тем подобни ута йки ,па да не си мноо уубаффф?
  • 89 Да ти кажа..

    11 7 Отговор

    До коментар #84 от "Толкоз":

    Може бе..може, сичко може. Ама ше стане, кога у Русия яйцата станат по 2000 рубли едното..засега са само 150..
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Българин

    17 3 Отговор
    На 2 декември на живо на много езици учени от цял свят в платформата Глобална криза учени от цял свят обявиха,че идва огромна климатична катастрофа над света породена не от дейността на човека,а от космическа енергия която пряко влияе на магнитното поле на земята и земното ядро.
    Според тях това ще причини огромни по сила земетресения и наводнения които до 3-4 г.могат да заличат Япония,Индонезия, Калифорния и големи части на източното крайбрежие на САЩ,ще изчезнат Великобритания,Холандия и голяма част от Италия и Индия.
    Един ог най засегнатите райони ще бъде арабския полуостров.
    В същото време най спокойни и незасегнати от тези катаклизми ще са страни от черноморския район .
    Знаейки това което ще последва световното еврейство планираше да премести държавата Израел на украйнска територия и по точно Крим,но Русия и Путин пресякоха еврейските мераци за уКрайна.
    Напишете в търсачката Глобална криза и гледайте.
    какво идва върху нашата планета.

    Коментиран от #138

  • 92 май не

    18 3 Отговор

    До коментар #46 от "Блогър от Москва":

    си схванал - идеята е да се спре с щадящото отношение и да се приложи по твърд подход към украинците.
    Дето се казва, имаха достатъчно време да се махнат или да сменят властта, ако не искат да бъдат обстрелвани. Един вид, няма какво повече да се церемонят с тях. Щом продължават с терора над мирното население в Русия, то да си получат наградата и да се обстрелват масово обектите в Украйна.
    Руснака не се страхува да въздаде, онова което смята, че е справедливо.
  • 93 Само да попитам

    17 3 Отговор
    За чия победа че не разбрах защото област украинина вече не съществува
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Айде,бе?

    1 18 Отговор

    До коментар #82 от "az #СВО":

    Берлин, Лисабон, Ламанша????Край няма мъката рашистка.
  • 96 Русофил

    3 12 Отговор
    Мостът ке падне.

    Коментиран от #99

  • 97 Тити

    10 2 Отговор

    До коментар #90 от "Бeзполезен русофил":

    Че си си безполезен пълнеж е вярно,но пък що се кръсти русофил?Не че аз съм такъв.
  • 98 Глупашенко-

    0 13 Отговор

    До коментар #82 от "az #СВО":

    Володя ,четири дня и будем на Ламанша.
  • 99 В България няма русофили!

    3 19 Отговор

    До коментар #96 от "Русофил":

    В България има руски подлоги.
    Русофил е бил капитан Петко войвода!
    Спас Турчев го е излекувал.

    Коментиран от #101, #118

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Българин

    13 2 Отговор

    До коментар #99 от "В България няма русофили!":

    Що забрави за козяшко укрофилташките подлоги?Аз бях един от тях,но Мадам- Галя Събева плащаше много малко постоянно бяг гладен и непрекъснато трябваше да обикалям контейнерите и участвам в битки с колеги за съдържанието им.Почти винаги побеждавах,но вече съм изморен и се отказах .Намерих си нормална работа.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Ленин

    21 1 Отговор
    20 пъти се съгласявали на примирие и всеки път го нарушавали!! Кой го нарушаваше??? Търсете изказванията на Меркел и други. Истината взе да излиза наяве.
  • 104 Има още по-кратък път:

    1 9 Отговор
    Директно да завземат Москва.
  • 105 Гладен европенсионер

    1 9 Отговор

    До коментар #87 от "Гладен руски пенсионер":

    Евро и половина едно яйце..аз за толкова взимам половин дузина бе...и си мисля че ми е скъпо за 800 евро пенсия

    Коментиран от #114, #125

  • 106 Искандер М

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Вълkът":

    И никога нема да бъде
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Реплика

    10 0 Отговор
    САЩ не прави стратегии,прави тактически бизнес планове в движение.Кога ли ще прочетем,,САЩ трябва да вземе важно решение за ... Техеран???!
  • 109 Янко Вия

    10 0 Отговор

    До коментар #102 от "Е, хайд бе!":

    Що е туй,огоре синьо,отдолу жълто,някой път и с кафяви оттенъци?Който го познае на гости да му дойде,една година да стои.
  • 110 И само

    19 0 Отговор
    Искам да попитам, защо не писахте за посещението на Президента Владимир Путин вОАЕ.

    Коментиран от #117

  • 111 Тогава

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "ИСТИНАТА":

    къде са им войниците , на почивка ли?
  • 112 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    4 4 Отговор

    До коментар #24 от "Блогър от Москва":

    Забравил си да добавиш ,че Крим е Руски завинаги. И си толковамот Москва колкото аз от Горен Чифлик.ПЕ де. Раст
  • 113 Много добре му отговори

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "абе":

    На този извънземен разум
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Гладен руски пенсионер

    2 1 Отговор

    До коментар #114 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    Вервам ти да знаеш... ма много ти вервам....на тебе ли да вярвам или на Россия-24
  • 116 История с документи

    3 8 Отговор

    До коментар #26 от "просто е":

    Докато твоето си е чиста лъжа, то наистина има документи, които доказват, че намеренията на Русия е да окупира и заличи България, така като е направила с други 2 Българии и още над 100 народа.
    "Окупационен фонд, основан за създаване на Руско-Дунавска област. Сборник исторически документи"
    "Авантюрите на руския царизъм в България" (По документи на руските царски архиви)

    Коментиран от #123, #142

  • 117 Кво, посещение,бре?

    1 14 Отговор

    До коментар #110 от "И само":

    Арабите го привикаха да му набиият канчето, щото им подбива цената на петрола
    Това е.

    Коментиран от #120

  • 118 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    9 2 Отговор

    До коментар #99 от "В България няма русофили!":

    Има ,Има,70% от българите уважават Русия.А капитан Петко Войвода е един от българите направил за освобождение то на България най много,дори повече от другите

    Коментиран от #122

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    8 0 Отговор

    До коментар #117 от "Кво, посещение,бре?":

    Е как да неви пиша на краварските подлоги че сте дъ Пи?Значе ,според тебе ,за да му сё накараш на човек,му организмраш супер посрещане .ей,много си п Рост

    Коментиран от #124

  • 121 да да

    2 0 Отговор
    Само да го лапните ,а после е лесно...Абе авто си върви ,и без опашки.....
  • 122 Гладен руски пенсионер

    1 5 Отговор

    До коментар #118 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    Остави го Капитана,ми бегай си купи елхичка за Нова година, че са още на промо ция- местните са по 6000 рубли /за линеен метър. Вносните от Дания почват о 8000.... бегай, евтинийка бе ..60-80 евра за метър..ко му плащаш..

    Коментиран от #130

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 мани го

    7 1 Отговор

    До коментар #120 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    тоя не разбира от протокол.
    Никога няма да е в състояние да разбере как арабите се подиграха с Байдън, но посрещнаха Путин като крал. Наш Ганя не го вълнуват тези неща, на него му дай опорки и му гледай сеира в стриктното им спазване. Това, че света не се движи около тези опорки е невъзможно за осъзнаване в елементарно кодираната му матрица.
    Не си заслужава да си губиш времето с такива

    Коментиран от #134

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Олаф Шолц

    6 1 Отговор
    Когато говори Н В В Путин с възхищение слушам и си водя и записки.Когато говори Джо Байдън се смея,а като се въргаля по стълбите на самолета припадам от смях.А когато Зеленски говори си пазя портфейла и се оглеждам подозрително наоколо.
  • 128 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    3 0 Отговор

    До коментар #126 от "Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.":

    129 руб за 10бр
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    3 0 Отговор

    До коментар #122 от "Гладен руски пенсионер":

    Аз от малък съм на искуствена елха ,не ме интересува
  • 131 Блогър от Москва.Крим е Руски завинаги.

    2 0 Отговор

    До коментар #129 от "Кубински ром":

    В България колко е?
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Някой си...

    1 4 Отговор

    До коментар #124 от "мани го":

    Що ме разсмиваш..посрещнали го били като крал, да ама не му играха танц със саби като на наш Боко..демек Боко го срещнаха като император начи.
  • 135 Гладен руски пенсионер

    3 3 Отговор

    До коментар #133 от "Кубински ром":

    А при нас в Русия като е 3 лв..ние какво да кажем..гайдите ли да надуваме..за тия пари си купувам кило и половина кокоши крака/ с ноктите/ и карам цял месец бе, ко знайш ти . Искаш ли да ти пусна и някоя рецепта как да си ги приготвиш..начи пръстите да си оближеш. Стават хрупкави и питателни едни.. абе нищо не мое събори рускио пенционер,..... хеееийй!!
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 За червенощитниците

    4 0 Отговор

    До коментар #91 от "Българин":

    Планът за Кримска Калифорния е още от времената на Ленин. Срещу заем от няколко десетки милиона долара Ленин се с съгласил в Крим да се образува еврейска държава и Ротшилдите веднага са започнали да продават акции за земя. Никой не е питал кримчани. Укрите въобще не вдяват, че се бият за интересите на фамилия Ротшийлд.
  • 139 да да

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Санкт-Петербург 🌞":

    Не баш така стоят нещата..Ако беше истинска война..Вижте как Израил гази Палестина..Армагедон..Можеше всичко да приключи на момента..но нали там живеят рускоговорящи и пипат внимателно..Затова германци са учудени как украинци ходят в отпуска у дома..нали уж били бежанци и бягали от Лошия Путин...Сега другарю разбрахте ли разликата или все още четете дойче веле пропаганден на сорос..
  • 140 куку

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Санкт-Петербург 🌞":

    А първата армия коя е тя...Само не казвайте сащ..същите избягаха от афганистан за 60 секунди..и оставиха оръжие за стотици милиарди долара..има го в ютюб..
  • 141 Явно

    1 1 Отговор
    това което е казал Медведев ще излезе вярно, че света никога не е бил толкова близо до трета световна война.
  • 142 перничанин

    0 0 Отговор

    До коментар #116 от "История с документи":

    абе на на какви хапове си ...
    смени дилъра .
  • 143 ДАААА, ТОВА Е ИЗВЕСТНО ВСЕКИ МУ ЗАЩО.

    1 0 Отговор
    БОЛНИ СА ЗА КРИМ , ЗАЩОТО ИМАХА НАМЕРЕНИЕ ДА ГО НАПРАВЯТ АМЕРИКАНСКИ С ПОРЕДНАТА АМВ БАЗА???НО ПУТИН ИМ СЕКНА МЕРАКА. ИСКАХА ДА ОБГРАДЯТ Р ,ТАКА ЧЕ ДА Я ИЗНУДВАТ, ПРИТИСКАТ ЗА ВСИЧКО. ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ТОВА , ПРИ СЕГАШИЯ НАТИСК КАКВО ЩЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ.
    ТРЕТА С ВОЙНА ЩЕШЕ ДА Е НЕИЗБЕЖНА.
  • 144 бабаяга

    0 0 Отговор
    Направо се е овъртял преповратния момент, следствието е като китайската хипер културна революция...
Новини по държави: